De islamisering van Thailand

Screenshot_43

(Door: Patrizia von Berlin – Vertaling: E.J. Bron)

Als je de Duitse media mag geloven, is er geen sprake van islamisering in Duitsland. Angsten worden afgedaan als haat, hetze en “islamofobie”. Een wisseling van perspectief laat verbazingwekkende parallellen in Thailand zien.

philosophia perennis

Thailand is bij de meeste Duitsers bekend als vakantieland met fantastische stranden, vriendelijke mensen en goed eten. Het land van de glimlacht wordt – ook dankzij zijn monarchie – waargenomen als relatief stabiel land met een behoorlijk wisselende en niet altijd goede weg in de richting van democratie. Sinds de musical “De koning en ik” met de onvergetelijke Yul Brunner weten we ook dat het Thailand, anders dan veel buurlanden, lukte aan de kolonisatie te ontsnappen.

Thailand blijkt echter een probleem te bezitten, dat in Duitsland praktisch onbekend is en ons eerder aan Europa herinnert: de islamisering.

De historische wortels van de islam in Thailand

In het zuiden van Thailand bevinden zich drie provincies met grote Maleisische minderheden, een steeds opnieuw opvlammend probleemgebied. Maleisisch nationalisme en de soennitische islam wakkeren een conflict aan met vele duizenden doden. Deze gebieden behoren al eeuwenlang tot Thailand, zodat een deel van de 1,9 miljoen etnische Maleisiërs verspreid over het land leven. Interessant detail: moslims, die zich bekeren tot het boeddhisme, worden als etnische Thai waargenomen.

Verder bestaan er drie invalspoorten van de islam naar Thailand. De kuststeden via islamitische handelaren, in het noorden via de buurlanden en over het algemeen door de migratie in de loop der eeuwen.

Het valt op dat het islamitische Apartheidssysteem van de sharia ook hier heel succesvol een samensmelting met de bevolking van het land kon verhinderen. Tegenwoordig is de islam de op één na grootste religie in het boeddhistische Thailand. Zijn aandeel wordt op 5-10% geschat.

“Deutsche Welle”: islam-appeasement door de staat en hetze tegen boeddhisten

Als je via Duitse media informatie zoekt over de islamisering van Thailand, dan wordt de gebruikelijke, politiek correcte denkhulp aangeboden. Zo laat de “Deutsche Welle” in een artikel van maart 2018 geen enkele platheid wat betreft islam-appeasement weg. “Boeddhistische monniken hitsen op tegen moslims” wordt er in de inleiding gezegd en zo gaat het maar door. Men noemt weliswaar de 6.500 doden in de zuidelijke provincies, wie echter de veroorzaker is, blijf tin nevelen gehuld.

Je voelt je herinnert aan de typische berichtgeving van de publiekrechtelijke media over Israël, waarbij je dan ook nog vaak de indruk krijgt dat Israël de agressor zou zijn. Dat het door de Iraanse moellahs bedachte islamitische strijdbegrip van de “islamofobie” op de Thai wordt toegepast – wie verbaast dat nog? Eigenlijk ontbreekt alleen nog maar de verbinding van de Thai met de AfD, zou je er spottend aan kunnen toevoegen.

De islam in Thailand

In werkelijkheid echter kun je veel dingen in Thailand waarnemen, die islamcritici uit Europa kennen. Ten eerste valt uiteraard de islamitische Apartheid op. In het straatbeeld, maar ook als je bedenkt dat hier al eeuwenlang moslims wonen en het duidelijk niet tot een samensmelting is gekomen.

Deze waarneming voert ook het bij ons gebruikte argument van de etnische verscheidenheid ad absurdum, evenals de hoop dat alles in de loop der tijd wel ten goede zou keren. Hier, net zoals in Europa, zijn interreligieuze huwelijken zeldzaam, en als ze al voorkomen, aldus een publicatie van de Oxford University uit 2015, dan “bekeren in de meeste gevallen de boeddhistische partners zich tot de islam”.

Een “Islamitische Raad van Thailand” is in 38 provincies en op nationaal niveau actief. Er bestaan duizenden islamscholen en allerlei soorten instellingen van religieuze aard, tot aan islamitische restaurants toe. “Halal” als opschrift op veel levensmiddelen toont de reikwijdte van de invloed aan en kan als indicator voor de islamisering, dus voor de consideratie, en later voor de onderwerping van de samenleving onder de sharia dienen. Wanneer de “Islamitische krant” uit Duitsland Thailand om exact deze reden al in 2009 voorbeeldig noemde, dan weet je hoe ernstig de situatie is.

Net zoals in Europa zien de boeddhistische Thai zich tegenover een, sneller dan zijzelf, toenemende islamitische bevolking geplaatst. Niet in de laatste plaats door het veranderende vrouwenbeeld van de boeddhistische meerderheidssamenleving en de desbetreffende maatschappelijke vooruitgang daalt hun kindertal. Wat samen met de islamitische Apartheid en de daardoor mogelijke resistentie tegenover de samensmelting de toekomstangsten van de boeddhistische Thai meer dan begrijpelijk maakt.

Argumenten van de Duitse islam-appeasers snijden geen hout

Het valt op dat al die argumenten van de Duitse islam-appeasers hier absoluut geen hout snijden. “Racisme”, “wij kolonisatoren zijn schuldig”, “het christendom was net zo erg” – al deze spreuken zijn niet echt op Thailand van toepassing. Wat echter blijft, is de gemeenschappelijke angst voor een ideologie, die de onderwerping van alle mensen als programma heeft, en de wens de vrijheid te behouden.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: Patrizia von Berlin

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, belangenverstrengeling, Boeddhisten, Censuur, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, Duitsland, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse media, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, soennieten, Thailand, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

5 reacties op De islamisering van Thailand

 1. Qvic zegt:

  De kracht van de islam is dat hun vrouwen ondergeschikt zijn, waardoor hun nageslacht altijd in aantallen zullen winnen op andere culturen. Waardoor uiteindelijk de andere culturen uitsterven en de islam heer en meester worden over de gehele wereld, als er geen tegenmaatregelen komen om de islam in te perken.

  Like

  • lilith zegt:

   Helemaal mee eens. De vrouwen zijn ondergeschikt en de ‘toxic masculinity’ waaronder onderdrukte homoseksuelen kunnen zo ook kinderen blijven maken. De vrouw is altijd het haasje, zo hoort dat in die culturen. Islam fokt rustig door en de westerse vrouw wil geen kinderen meer in ht door moslims verziekte levenskilimaat hier.

   Like

 2. Piet Snot zegt:

  Vreemd dat je reageerders die daar wonen, wel hoort over wat er hier allemaal niet deugt of hoe wij dat zouden moeten aanpakken.
  Maar je zal ze nooit horen over Thailand zelf en de mossel die daar leeft, zelfs niet wanneer je het aan ze vraagt.
  Zijn ze soms bang dat ze opgepakt worden wanneer ze daar iets over schrijven, wat heel goed mogelijk met een dictator aan de macht.
  Daar lijkt het wel af en toe verdacht veel op.
  Over ons de meest stoere praatjes hebben, maar over Thailand geen enkel woord.

  Like

 3. Pingback: Waarom haten ze ons? | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s