Hoe groot is uw beschaving op een schaal van 1 tot 10 (satire!)

Screenshot_45.png

(Door: “Weethetwel”)

Van de mensheid wordt gezegd dat ze een traject in beschaving heeft doorlopen van oermens tot hoog beschaafd. Vooral links Nederland heeft een hoge pet op van zichzelf als het gaat over zijn plaats op de beschavingsmeter. Hij beschikt over een superieure moraal en staat dus duizelingwekkend hoog, vast wel op 10.  Maar is het wel gunstig om zo hoog te staan? Is het in een aantal gevallen niet over de top? Gelukkig beschikken we over een beschavingsmeter, waarop U precies kunt zien waar uw eigen plek is. Van 10 plaatsen op de schaal geven we een beschrijving van het type mensen dat daar bij hoort, te beginnen bij de oermens. Het is natuurlijk verschrikkelijk moeilijk in zulk kort bestek zo’n veelomvattend onderwerp te belichten. Daarom verwijs ik u graag naar het prachtige standaardwerk: “De opkomst en de ondergang van het Romeinse Rijk”. Deel I en Deel II.

1. De oermens. U wordt wakker terwijl U rondkijkt of er ergens een prooi is die U kunt vangen. Met de kennis van nu kun je stellen dat U nog weinig beschaving kent. Er geldt het recht van de sterkste. Vrouwen behoren toe aan degene die het meest macho is en (vaak na een flinke vechtpartij) de baas. Voor de soort is het prima dat de sterkste de baas is: dat heet de “survival of the fittest”. U als geachte lezer van “E.J. Bron” zult hier zeker niet bij horen, want de bedoelde oermens kan niet lezen en niet schrijven.

2. De primitieve maatschappij. U begint steeds meer te beseffen dat er door samenwerking meer bereikt kan worden. Gezamenlijk jagen levert een hogere buit op. De vrouwen kunnen dan thuis blijven en zorgen voor het kroost en verdere verzorging. De eerste vormen van landbouw geven voorts ook meer zekerheid voor de toekomst, zodat U zich op een vaste plaats kunt vestigen. In deze maatschappij wordt het nationalisme geboren. Een hechte gemeenschap is noodzakelijk om zich te kunnen verdedigen tegen aanvallers om zo voort te kunnen bestaan.

3. Middeleeuws tijdperk. U kent uw plaats in een strak georganiseerde maatschappij. Zelf nadenken heeft geen zin, want dat wordt voor u gedaan. Door uw geboorte bent U lid van een kerk waar u verder niets over te zeggen heeft en die voorschrijft hoe u moet denken en leven. U schikt u uit volle overtuiging in uw lot, want alles is beter dan de brandstapel of steniging.

4. U zit dan wel in een modern tijdperk, toch voelt u nog de oerdriften in uw binnenste tekeergaan. U wilt jagen en winnen. U pakt wat u pakken kan, U wilt graag verhuizen naar een ander land als dat een gemakkelijk leventje oplevert. U sisst andere vrouwen na, maar onderdrukt uw eigen vrouw.

5. U voelt ook nog de oerdriften te keer gaan. U belegt met veel plezier in private equity, waarbij bedrijven volledig uitgekleed en ontmanteld worden ten behoeve van een miljardenwinst. U zou het liefst de pensioenpot van het klootjesvolk beheren om uzelf te verrijken. Een baan bij de NPO lijkt u ideaal, vooral als er miljoenen verdeeld kunnen worden. U ziet uzelf als een belangrijke schakel bij het verdelen van de klimaatgelden. U bent heel sociaal, want u ergert zich ziek als er nog mensen zijn die met werken iets verdienen en dat niet vrijwillig aan u en uw soortgenoten afgeven.

6. U leidt wat men noemt een burgerlijk bestaan. U houdt van rust en regelmaat en neemt de tijd om over de dingen na te denken. Zelfstandig denken leerde U op school. U bent met gezond verstand opgevoed. U bent lid van diverse verenigingen en levert zo een flinke bijdrage aan de maatschappij. Met tranen in de ogen kunt u luisteren naar gedichten en prachtige muziek voortkomend uit inspiratie om op galante wijze een vrouw het hof te maken. U heeft een levenspartner en een paar kinderen. U beseft dat samenwonen een kwestie is van geven en nemen, maar dat had u al van uw ouders gehoord. U bent trots op uw geschiedenis en wat uw voorouders allemaal hebben bereikt. U prikt gemakkelijk heen door film en reclame waar alleen maar ideaalbeelden worden geschetst. Sinds kort leest U de Telegraaf weer, nu blijkt dat ze daar in rap tempo hun verstand terugkrijgen. Er zijn een aantal zaken waar u zich zorgen over maakt. Dat zijn enerzijds de mensen die zich zó verbonden voelen met hun oerdriften dat ze pakken wat ze pakken kunnen zonder ook maar enige verantwoordelijkheid te tonen. Aan de andere kant maakt u zich zorgen over mensen die niet of nauwelijks meer binding hebben met hun oorsprong en dientengevolge verweesd en eenzaam zijn. Voor de mensen met de oerdriften zijn ze een té gemakkelijke prooi.

7. U bent een kind van de moderne tijd. Uw ouders hebben u lekker verwend, gewoon omdat het kon. Dat geeft u een narcistisch trekje, maar op school heeft u geleerd dat u zichzelf vooral weg moet cijferen omdat U een ereschuld heeft aan de rest van de wereld. U bent nergens lid van, ook omdat U denkt dat dit niet veel oplevert en U niet direct geleerd heeft ergens veel moeite voor te doen. U heeft snel last van stress als het U allemaal wat veel wordt. Gelukkig hoeft U tegenwoordig niet zo veel meer te leren, want U kunt alles opzoeken op internet of U laat zich vanuit de luie stoel voorlichten door de NPO. U streeft perfectie na en daarom bent U single, want de ideale man of vrouw kunt U niet vinden. Dat maakt wel eens eenzaam, maar U voelt zich groot in uw individualistische rol. U bent een echte wereldburger en volledig vrij om te doen en te laten wat U wilt, nadat U aan alle regeltjes hebt voldaan en bijna al uw inkomen hebt afgegeven aan de staat.

8. U heeft het gevoel dat er ergens iets niet klopt. U heeft geleerd dat alle mensen even lief en menslievend zijn als uzelf. Maar soms klopt dat gewoonweg niet. Uw oude vader en moeder zijn ruw overvallen en worden aan alle kanten gekort op hun pensioen. Uw eigen oudejaarsfeestje in Keulen was ook al verpest. Met verbazing ziet U toe dat het bedrijf waar u werkte werd opgekocht en finaal leeggeroofd. Het ziekenhuis om de hoek wordt bruut opgeheven en ontmanteld. Gelukkig hoort U bij de NPO de verklaring: U bent het zelf schuld. Die waarheid maakt U toch wel onzeker en ook bang. Van de NPO hoort U gelukkig waar U bang voor moet zijn: losliggende stoeptegels, asbest op het dak, whatsappen op de fiets, met contant geld betalen, code rood als er sneeuw valt, Trump, Poetin, Wilders. Als U daar maar afstand van houdt, is er niets aan de hand. Dat doet U dan ook braaf.

9. Uw onzekerheid is zo groot geworden dat U besluit weer lid te worden van een kerk waar U eindelijk houvast kan vinden en waar volgens U 97% van de wetenschappers ook lid van zijn: de linkse klimaatkerk. Zo hoeft U tenminste helemáál niet meer zelf te denken. U wilt geen kinderen meer, want die worden er al genoeg geboren in Afrika. Op die manier is het probleem van géén partner ook meteen opgelost. Bovendien bestaan in uw kerk geen ouderwetse mannen en vrouwen meer, maar alleen genders en de meeste soorten daarvan krijgen sowieso geen kinderen. U wacht in angst en spanning hoe het verder gaat met de wereld.

10. U heeft het stadium der verlichting in uw beschaving bereikt. U bent absoluut vrij en onafhankelijk. U zit alleen nog maar thuis met de NRC , de Volkskrant en Netflix. Dat U niet meer buiten komt, is écht niet omdat het op straat niet veilig is. U hoeft met niemand meer in discussie. Uw stemvolmacht heeft U aan de NPO verstrekt. Uw partner is een zelflerende robot die precies doet wat U wilt en ook precies weet wat U lekker vindt. U bent dankbaar dat anderen de moeite hebben genomen tijdens uw hele leven namens U te denken en te beslissen en dat U zelf al die moeite niet hoefde te doen. Met een beetje geluk hoeft U niet in het zorgtraject en gaat U al eerder dood. Met een gelukzalig gevoel doet U als laatste het licht van uw beschaving uit.

Door:
“Weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Hoe groot is uw beschaving op een schaal van 1 tot 10 (satire!)

 1. benkok zegt:

  De evolutie bestaat blijkbaar uit degeneratie, goede analyse.
  Maar er is hoop aan het eind van deze tunnel en ook halverwege: ga es onderzoeken of je uit fase 10 wil wegbreken door alsnog uit te gaan zoeken of er een Schepper is, met Wie we toch veel meer rekening hadden moeten houden.
  Als Hij niet zou bestaan, dan zijn we aan de mensen over geleverd en het beschreven 10 fases plan levert dan alleen maar treurnis op.
  Met JHWH, die goed, genadig en rechtvaardig is, wordt het feest, neem even de tijd om over die optie na te denken, lees https://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/ en stel je vragen desgewenst onder dat artikel.
  Shalom,
  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  Geliked door 2 people

 2. Mijn persoonlijke beschaving…..
  na stappen pis ik niet tegen de gevel van een woonhuis…
  help oudere mensen als ik zie dat ze bij iets problemen hebben….
  mijn twee kinderen naar geweten opgevoed met nog ouderwetse normen en waarden….waarbij ik ook modern kon denken toen mijn zoon zei dat hij homo was…..kon hij zijn vriend mee naar huis nemen zonder enig probleem…….mijn kinderen groot gebracht met mijn stelling …….leer eerst waarom iets niet kan of mag……dan leer je vanzelf het goede te onderscheiden van de shit.
  en de tien geboden zijn zo slecht nog niet om die na te leven…..!

  Geliked door 2 people

 3. Henk der Niederlánder zegt:

  Satire ten top maar helaas bij velen de werkelijkheid

  Geliked door 1 persoon

 4. wauso zegt:

  De warmtepomp wordt de laatste maanden gepropageerd als dé oplossing van het CO2-probleem. Wat iedereen inmiddels vergeten is, is dat de warmtepomp werd voorgedragen als middel om de gaswinning in Groningen te beperken, niet om CO2 te besparen. Zowel het terugdringen van de gaswinning als ook het terugbrengen van de CO2-uitstoot kloppen in deze redenatie niet. Ik zal uitleggen waarom.

  Gaat de gaswinning omlaag na de introductie van de warmtepomp?

  Een gemiddeld huishouden van 4 personen in een tussenwoning van 150 m2 heeft een jaarlijks elektriciteitsverbruik van 4.120 kWh [CBS]. Een warmtepomp voegt daar een elektriciteitsverbruik van ca. 4.850 kWh aan toe, met andere woorden, de elektrische energiebehoefte voor zo’n huishouden stijgt met meer dan 100%!! Om deze extra energie te produceren is extra elektrische energie nodig. Mocht u denken dat zulks met zonnepanelen op uw dak lukt… 17 panelen (het dak ligt nu vol!) zijn goed voor ca. 3.800 kWh, dus linksom of rechtsom, de energiebehoefte van 8.970 kWh komt grotendeels NIET van uw dak!

  ‘Grijze’ stroom komt in Nederland uit drie soorten energiebronnen: gas- en kolengestookte elektriciteitscentrales en kernenergie. Deze zogenaamde energiemix is afhankelijk van de brandstofprijzen en de elektriciteitsprijzen en bestaat op dit moment voor 38% uit gas, 30% uit steenkool en 9% kernenergie, het restant is ‘overig’ (12%) en hernieuwbaar (9,5%). Aangezien de kolencentrales gesloten gaan worden, ontstaat een tekort aan capaciteit, waarvan velen denken dat deze missende 30% ingevuld gaat worden door ‘schone’ energie (op dit moment is dat 9,5% officieel, werkelijk ‘groen’ is slechts 1.5%). Kolencentrales overwegen nu over te stappen op het verbranden van hout uit landen als Canada. Een volstrekt onrendabele (want gesubsidieerd) energieopwekking die bovendien gebaseerd is op een boekhoudkundige truc. De CO2 die vrijkomt bij de houtverbranding wordt namelijk ‘alvast’ verdisconteerd met de CO2-opname van een boom die nog geplant moet worden. Zolang hout niet net zo snel groeit als brandt blijft dit een boekhoudkundige truc. Bovendien ligt de CO2-uitstoot van hout 10% hoger dan die van steenkool.

  Door de warmtepomp wordt nog eens een extra tekort gegeneerd dat onmogelijk ook nog ingevuld kan worden door ‘schone’ energie. Het meest waarschijnlijk is dat deze energie aanvankelijk geïmporteerd zal worden vanuit Frankrijk (kernenergie) of Duitsland (bruinkolenenergie en in de zomer een beetje groen) en uiteindelijk door de bouw van extra gascentrales. De eerste tekenen zijn daarvan al zichtbaar nu de gascentrale in Maasbracht weer wordt heropend. Kortom, door de Nederlandse huishoudens ‘van het gas af’ te halen, zullen de Nederlandse energiecentrales ‘aan het gas’ gaan! Helaas voor GroenLinks heeft u de warmtepomp hoofdzakelijk nodig in de winter, het moment waarop zonnepanelen nog maar 5% capaciteit hebben…

  Gaat de CO2-uitstoot omlaag na de introductie van de warmtepomp?

  Uit bovenstaande kunt u al afleiden dat er een forse toename in elektrische energiebehoefte ontstaat. De bespaarde CO2 van uw verwarmingsketel komt nu uit de elektriciteitscentrale. Bovendien: een moderne HR-ketel heeft een rendement van 95% of meer, wat zoveel wil zeggen dat van iedere m3 aardgas 95% of meer wordt omgezet in energie (warmte). De gasgestookte energiecentrale heeft een rendement van 60% (elektriciteit), met andere woorden, van iedere m3 gas gaat 40% verloren. Kortom, uw eigen keteltje is vele malen efficiënter!

  Is de introductie van warmtepompen uitvoerbaar?

  Stelt u zich eens voor: 7 miljoen huishoudens dienen te voorzien worden van een warmtepomp. Als men rekent met 180 werkbare dagen in de bouw en een uitvoeringstijd van 20 jaar (3600 werkbare dagen), dan zullen dus 1.944 warmtepompen PER DAG aangelegd moeten worden om over 20 jaar de klus geklaard te hebben! Uitgangspunt zou dan zijn dat de aanleg van één warmtepomp één dag duurt… en dat is zeker niet het geval. Een stad als Utrecht heeft 174.000 huishoudens en zou dus naar analogie in 89,5 dagen helemaal op de warmtepompen moeten zitten!

  Een bijkomend probleem is de verzwaring van het elektriciteitsnet. Door de veel grotere belasting per huishouden van het net, zal dit op alle plekken waar warmtepompen worden geïntroduceerd ook dubbel zo zwaar uitgevoerd moeten worden!

  Is de introductie van warmtepompen betaalbaar?

  Wat kost de aanleg van een warmtepomp? Als u tussen de regels door leest op de website, lijken de kosten nog mee te vallen met ‘maar’ €10.000,- tot €25.000,-. Het addertje zit onder ‘hoe goed is je woning geïsoleerd’… want wellicht maar 5% van het huidige woningbestand voldoet aan die norm. HR++ glas overal, gevels volledig geïsoleerd, een ventilatiesysteem, kortom, het huis dient zo ongeveer luchtdicht verpakt te worden en voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem om nog wat frisse lucht naar binnen te krijgen. Daarnaast werkt het systeem met temperaturen van zo rond de 35 graden waardoor radiatoren dienen aangepast te worden, vloerverwarming aangelegd etc etc. De totale kosten lopen dan al snel op naar €60.000,-.

  En woont u dan comfortabel? Vergeet het maar! Bij temperaturen onder de 0 graden werkt ook de warmtepomp beduidend slechter, gaat het echt hard vriezen dan zal het een wonder heten wilt u het huis nog tot 18 graden kunnen verwarmen. Legio voorbeelden van inmiddels mislukte projecten zijn er terug te vinden op internet.

  Is de warmtepomp terug te verdienen?

  De site rekent u netjes voor dat u binnen 10 tot 15 jaar uw ‘investering’ heeft terugverdiend. Dat is gebaseerd op een bedrag van 15.000,- helaas. Dan is het nog maar de vraag wat de technische levensduur is van de installatie. Maar het moment van terugverdienen bij een ‘investering’ van 60.000,- zal pas aanbreken als het apparaat waarschijnlijk alweer aan vernieuwing toe is….

  Natuurlijk heeft de overheid al goede ideeën bedacht – kuch: Wiebes suggereerde ‘regelingen met banken’. Banken staan bekend als zeer betrouwbaar, dus daar kunt u met een gerust hart uw leninkje wel halen. Een andere suggestie komt van de gemeentes: verkoop gewoon de grond terug aan de gemeente en u heeft weer cash! Ik laat me hier niet verder uit over deze slinkse roof van uw bezittingen.

  En hoe nu verder?

  De linker helft van het politieke spectrum ziet inmiddels de bui hangen. Hun achterban kan die warmtepomp helemaal niet betalen! Ze hebben afgelopen weekend dan ook een nieuw woord bedacht: klimaatrechtvaardigheid! Met andere woorden: de zelf bedachte klimaathysterie mag betaald worden door een ander, niet door henzelf (lees achterban)! Het is nu wachten op een voorstel om de sociale woningbouw in Nederland te voorzien van warmtepompen op kosten van ‘de rijken’.

  Resumerend: in essentie is de warmtepomp een enorm kostbare operatie om de CO2-uitstoot en het gasverbruik in Nederland sterk te verhogen, snapt u het nog?

  Bron: Johan Vrijheid
  Copyright Eeg van Kruysdijk

  Geliked door 1 persoon

  • King Arthur zegt:

   @Wauso,bedankt voor de super duidelijke uitleg.
   Hier zijn drie conclusie aan te verbinden.
   1) Dit wordt een gigantische nivelleringsoperatie, want nivelleren is een feestje en geil slinks heeft het stokje overgenomen van de nwo-pvda,
   2) NL moet kapot gemaakt worden door de gigantische debiele nitwits in den Haag, waar geen enkele techneut bijzit, dus geen enkele kennis voorhanden, maar wel allemaal met pretpakket opleidingen zoals geschiedenis. Dus op naar een DDR 2.0 en iedere burger even arm.
   3) NL is een open inrichting (krankzinnigen tehuis) waar de Loena Tik idioten ons gigantisch gaan naaien.

   Like

   • Henk der Niederlánder zegt:

    King.
    Ik zou je graag meer zien reageren want je hebt een duidelijke kijk op de zaak.

    Like

 5. Qvic zegt:

  Als ik al die 10 punten door lees, voel ik bij niet 1 thuis. Bij punt 8 wist ik al dat er iets niet klopte, maar het NPO is enkel propaganda en fake nieuws. Die kun je dan ook niet vertrouwen. De echte waarheden moet je zelf zoeken. Het hekel puntje is dat je daar helaas maar met weinige over kunt praten en helemaal als je de diepte in gaat en alle aspecten en onderwerpen zelf onderzocht te hebben op de enige echte waarheden. Zodat ik het niet kan begrijpen van waarom er zoveel onzin wordt verkondigd in de wereld, maar vooral dat er zoveel mensen die onzin verhalen als de enige waarheid zijn beschouwen. In hun zienswijze kraam ik onzin uit. Maar al hun aangedragen onderwerpen, heb ik wel tekst en onderbouwing van hoe en waarom. Die zij zelf niet hebben. Dan grijpen zij altijd weer terug naar hun onzin argumenten, die ik telkens kan weerleggen. Dan is de discussie snel ten einde. Want zij kunnen geen gelijk krijgen bij mij.

  Geliked door 1 persoon

 6. fleckie zegt:

  NW. ISR. WEEKBLAD 5,4.2019, : ‘ SCHONE. STRAATJES’ .Bart Schut.
  Wat is werken bij het NIW toch leuk,interessant en afwisselend. Mocht ik drie weken geleden Groen Links- coryfee Bram van Ojik aan de tand voelen over wat velen zien als het instítutionele antisemitisme binnen zijn partij, vorige week interviewde ik Forum voor Democratie-senator in spe Annabel Nanninga over een aantal tweets die volgens even zo velen een uitdrukking van Jodenhaat zijn. .Twee artikelen van twee pagina’s over twee totaal verschillende, maar beide interessante politici en hun relatie met de Joodse gemeenschap. Uiteraard deed ik het volgens de critici in beide gevallen helemaal verkeerd. Na publicatie van mijn interview met Van Ojik las ik vanuit pro-Israelische- laten we voor het gemak zeggen rechtse-hoek dat ik mij in de luren had laten leggen. Natuurlijk was Van Ojik wel een antisemiet, ik had in mijn grenzeloze naïviteit zijn straatje schoongeveegd. Deze kritiek werd op sociale media vergezeld van uitspraken en foto’s van Van Ojik, die ik in sommige gevallen niet kende-als ik ze had gekend zou ik ze wellicht gebruikt hebben in het artikel- en waarvan in andere de authenticiteit niet vast te stellen was. Soit. JAMMERLIJKE. MISLUKKING. . De afgelopen week herhaalde dit ritueel zich. Volgens critici uit anti-Israelische — laten we voor het gemak zeggen linkse– hoek was mijn interview met Nanninga enkel bedoeld om het geschonden FvD- blazoen op te poetsen. Ditmaal was ik niet alleen naief geweest,ik had bewust geprobeerd Nanninga’s uitspraken goed te praten. Ook ditmaal werd de kritiek vergezeld van tweets van Nanninga die ik in sommige gevallen niet kende– als ik ze had gekend zou ik ze wellicht gebruikt hebben in het artikel– en waarvan in andere authenticiteit niet vast te stellen was. Soit.
  Als je als journalist beschuldigd wordt van hetzelfde professionele’vergrijp’ t.a.v . twee politieke tegenpolen ,doe je volgens mij iets goeds, dus las ik de boze opmerkingen aan mijn adres met een voldane grijns op het gelaat. Waarbij het mij opviel dat na het interview met Nanninga het artikel niet of nauwelijks gedeeld werd door FvD-aanhangers. Als het inderdaad mijn bedoeling was geweest Nanninga absolutie te geven–alsof dat aan mij zijn– zou je toch verwachten dat de Forummers daar bovenop gesprongen waren. De rechtse opiniemaker Jan Roos vond het artikel en de vraagstelling zelfs’onzin’. Operatie Straatje. Schoon. bleek een jammerlijke mislukking.
  Oud-collega Bert Vuijsje meldde op Twitter dat ik ‘bevriend’ ben met Nanninga. Dat was ik ooit. Inderdaad, maar ook de beste vrienden drijven uit elkaar, en ik heb Annabel de afgelopen twee jaar eenmaal langer dan 2 minuten gesproken . Daarvoor werkten wij samen bij opinieblad Jalta.nl.zoals ik onderaan het artikel heb vermeld.O,en ik heb op 20 maart Forum voor Democratie gestemd en dat open en bloot op sociale media gedeeld; anders dan de meeste van mijn collega’s vind ik het belangrijk dat de lezer weet wat een journalist politiek staat. En als de regel was dat je geen bevriende politici mag interviewen, zou er geen PAUW! JINEK of DE WERELD DRAAIT DOOR. meer bestaan. Of dacht u dat Jeroen, EVA en Matthijs bij elke verkiezing blanco stemmen? .Maar omdat ik Annabel inderdaad redelijk goed ken( de)!’kan ik in deze OPINIE schrijven wat ik in mijn niet- opinierendec artikel niet zou wagen: Nanninga is geenantisemiet en als zij hetb wel is, verbergt zijndat op fenomenale wijze. Niemand die haard ook maar enigszins kent, zal dat dan ook beweren.( Hetzelfde geldt overigens voor de door en door beminnelijke Van Ojik.) …..Daarin hoeft u mij niet op mijn blauwe ogen te geloven, maar misschien neemt u het aan van rabbijn Tamarah Benima. In ditzelfde tijdschrift schreef zij over Nanninga: ” ik durf met mijn hand op mijn. hart te verklaren dat zij geen racist is. Die vrouw deugt”. Denkt echt iemand dat Benima bezig is antisemitische straatjes schoon te vegen? ##….
  …….Als de regel was dat je geen bevriende politici mag interviewen, zou er geen Pauw,Jinek of ‘De wereld draait door’ meer bestaan.*~*~*~*~*~*~*~

  Like

 7. Bob Koster zegt:

  @Weethetwel. Toen ik las dat u “survival of de fittest” vertaalt met “overleven van de sterkste” ben ik afgehaakt omdat u daarmee duidelijk maakt geen donder van de evolutie te snappen.

  Like

 8. Republikein zegt:

  Van atoom tot Adam.
  Het is maar wat je gelooft,kuch!

  In het boek Genesis werd Adam door God geschapen als de voorvader van het menselijk ras, dat met Eva in de Hof van Eden leefde. Soms wordt “Adam” in een algemene term voor “de mensheid” of de hele mensheid genoemd. De naam “Adam” (Hebreeuws: אָדָם) werd verbonden met de trilaterale wortel אָדַם (‘ADM’), wat “rood” betekent, of de rode aarde-klomp. Het is gerelateerd aan de woorden: adom (rood), admoni (rood), admoni (ruddy), en dam (bloed). Hier krijgen we de naam Edom, wat de rode man betekent, en ook Odem, wat de sardius, robijn of rood juweel betekent.

  De betekenis van atoom is, “zoals deeltjes als bron van kernenergie: “de kracht van het atoom”. Het atoom is een basiseenheid van materie, die bestaat uit een dichte centrale kern omgeven door een wolk van negatief geladen elektronen.

  In een vorig artikel, The Science of 666, had ik uitgelegd dat het getal 666 betrekking heeft op het koolstofatoom en de mens. Koolstof-12 is één van de 5 elementen die samen het menselijk DNA vormen, bestaande uit 6 protonen, 6 elektronen en 6 neutronen, wat neerkomt op 666. Het is een van de 5 elementen die het menselijk DNA vormen. Koolstof-12 is de meest voorkomende van de twee stabiele isotopen van het element koolstof, goed voor 98,89% van de koolstof. Zijn overvloed is te danken aan het Triple-alpha-proces waardoor het in sterren wordt gecreëerd, en zoals Carl Sagan ooit zei: “we zijn gemaakt van stermateriaal”. Een wetenschap, waar de zeer chemische energieën en atomen in ons lichaam verbonden zijn met het hele zonnestelsel.

  https://gnosticwarrior.com/atom-adam.html

  Like

  • Bob Koster zegt:

   @Republikein. Atoom betekent “ondeelbaar” en heeft niets met Adam te maken.

   Like

   • Republikein zegt:

    Onzin, dat voor later, wellicht, voor de goede orde(?), het artikel geeft niks af aan de Bijbel of Darwin, deze heeft trouwens zijn bevindingen gestolen van een rangmindere, ugh kuch en usw, allemaal in de kosmos!🍺

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s