Iran: Executies van kinderen, amputaties, zweepslagen

Screenshot_38

(Door: Majid Rafizadeh – Vertaling: E.J. Bron)

Volgens een rapport van Amnesty International van 26 februari is de mensenrechtensituatie in Iran “sterk verslechterd”. Waarom bedrijft de Europese Unie dan nog steeds een appeasementpolitiek met een systeem, dat een ondraaglijke balans wat betreft de mensenrechten bezit? Helaas schijnt Europa, ondanks haar eindeloze moraal en eigengerechtigheid, de meest immorele speler ter wereld geworden te zijn – als ze dat al niet was.

Gatestone Institute

De Europese Unie zet zich er bijvoorbeeld ten onrechte voor in dat ze het enige liberale, democratische en mensenrechtenbewuste land in het Midden-Oosten treitert: Israël. Niet Turkije voor de bezetting van Noord-Cyprus, China voor het uitwissen van Tibet of Pakistan voor de bezetting van Kasjmir. Europa en de corrupte Verenigde Naties pakken de ware daders van misdaden tegen de menselijkheid zoals China, Cuba, Rusland, Turkije, Noord-Korea, Nigeria, om slechts enkelen te noemen, daarentegen met fluwelen handschoentjes aan.

De stank van het dubbelhartige Europa kan niet genoeg benadrukt worden. Europa sanctioneert onverbiddelijk een land, dat al meer dan drieduizend jaar het thuis van de Joden is, probeert echter desondanks manieren te vinden om zaken te blijven doen met een land als Iran, dat niet alleen probeert zijn hegemonie in het hele Midden-Oosten te vestigen – door plaatsvervangers in Irak, Jemen, Syrië en Libanon – maar ook de schender van bijna alle te bedenken mensenrechten ( hier, hier, hier en hier) in serie is. De enige conclusie die je daaruit kunt trekken, is dat Europa blijkbaar nog steeds graag de Joden zou vermoorden en graag diegenen ondersteunt die hen willen vermoorden. Hoe immoreler kun je nog worden?

De lijst van onbeschrijfelijke schendingen van mensenrechten door het Iraanse regime is lang, maar het meest verontrustende lijkt de wreedheid tegen kinderen te zijn.

Volgens informatie van de in Noorwegen gevestigde organisatie “Iran Human Rights” (IHR), die de executies in Iran nauwkeurig in de gaten houdt:

“Ondanks de ratificatie van de Conventie van de Verenigde Naties over de rechten van het kind, die de doodstraf voor delicten verbiedt die gepleegd worden onder de 18 jaar, blijft Iran de wereldwijd leidende beul van jonge delinquenten. Volgens berichten van de IHR hebben Iraanse autoriteiten sinds 2013 minstens 40 jeugdige delinquenten terechtgesteld.”

Deze kinderen worden gearresteerd en terechtgesteld, voordat zij de kans hebben de volwassen leeftijd te bereiken. Minstens 6 minderjarigen, waaronder twee kindbruiden, werden in 2018 terechtgesteld. Amnesty International becommentarieert de toepassing van de doodstraf tegen kinderen door Iran:

“Meisjes van negen jaar kunnen al veroordeeld worden tot terechtstelling, bij jongens bedraagt de leeftijdsgrens 15 jaar. Tussen 2005 en 2015 werden minstens 73 jonge delinquenten terechtgesteld. En de autoriteiten laten geen enkel signaal zien te stoppen met deze verschrikkelijke praktijk.”

“We hebben de details van 49 personen, die in Iran in de dodencel zitten, die op het moment van de misdaad, die zij zogenaamd gepleegd zouden hebben, jonger waren dan 18 jaar. De VN zegt dat er minstens 160 van zulke mensen zijn die in dit land op hun terechtstelling wachten. In werkelijkheid zullen er waarschijnlijk nog veel meer jonge delinquenten in Iraanse dodencellen zitten, omdat de toepassing van de doodstraf in Iran vaak door geheimhouding wordt omgeven.”

Laten we eens kijken naar Zeinab Sekaanvand Lokran. In oktober 2018 werd de voormalige kindbruid, die afkomstig was uit een arm minderheidsgezin, op de dag na de geboorte van een doodgeboren baby terechtgesteld. Volgens het islamitische Wetboek van Strafrecht van Iran kunnen terechtstellingen op vier verschillende manieren worden uitgevoerd: ophanging, steniging, de kogel of kruisiging.

Justitie van de Islamitische Republiek Iran of de revolutierechtbank kunnen vage aanklachten heffen, zoals “Oorlog tegen Allah voeren”, Moharebeh (“corruptie op aarde”), demonstreren of bedreiging van de nationale veiligheid. Deze aanklachten kunnen zo ver uitgebreid worden, dat eenvoudige handelingen zoals kritiek op de hoogste leider een misdaad worden, alleen om de uitvoering van de opdracht tot terechtstelling mogelijk te maken.

Het islamitische Wetboek van Strafrecht van Iran staat het toe om meisjes van negen jaar terecht te stellen. En dit mag allemaal, terwijl de diep cynische EU de Iraanse president Hassan Rouhani nog steeds “gematigd” noemt.

Het theocratische establishment staat er eveneens om bekend om bekentenissen af te dwingen en marteling op tv uit te zenden om het publiek te intimideren. Zoals de IHR onlangs meedeelde:

“In 2018 hebben de Iraanse autoriteiten opnieuw hun systematische overtredingen van ordelijke processen en principes van de rechtsstaat bewezen. Op tv uitgezonden bekentenissen, oneerlijke processen en berichten over folteringen herinneren er aan dat een duurzame verbetering van de status van de mensenrechten en serieuze stappen om de doodstraf af te schaffen niet mogelijk zijn zonder fundamentele veranderingen in het Iraanse justitiesysteem.”

In het jaar 2018 werden in Iran volgens de IHR minstens 273 mensen terechtgesteld. De Iraanse regering staat op de tweede plaats (China op de eerste) als het gaat om het absolute aantal mensen dat zij terechtstelt, en op de eerste plaats bij de terechtstelling van mensen per hoofd van de bevolking. Op grond van ontbrekende transparantie in het Iraanse regime wordt aangenomen dat het niet officiële aantal terechtstelling nog meer bedraagt.

In Iran neemt ook de toepassing van gruwelijke en onmenselijke straffen toe. Volgens het rapport van Amnesty International neemt de toepassing van verschillende vormen van foltering zoals amputatie en het toedienen van zweepslagen alarmerend snel toe.

Een voorbeeld daarvan was het in het openbaar vastbinden van een man aan een boom in de provincie Razavi Khorasan en de toediening van 80 zweepslagen. Zijn misdaad? Hij dronk tien jaar daarvoor, toen hij 14 of 15 jaar was, alcohol.

In het geval van een aangeklaagde dief, die wat vee gestolen zou hebben: zijn straf? Zijn hand werd afgesneden. Deze straffen zijn niet alleen barbaars, maar men kan er van uitgaan dat noch deze man, noch een van de vele anderen die op dezelfde wijze behandeld werden, een eerlijk proces of iets dat in de buurt komt van een juridische verdediging heeft gekregen.

De Iraanse leiders hebben bovendien hun repressie tegen de hele bevolking verhoogd. Gevangenen zijn onder verdachte omstandigheden overleden in gevangenissen, zoals een 63-jarige Iraans-Canadese professor. Volgens Amnesty International:

“In februari [2018] overleed de Canadees-Iraanse academicus en milieuactivist Kavous Seyyed Emami in de Evin-gevangenis, nadat hij twee weken daarvoor willekeurig was gearresteerd. De autoriteiten beweerden dat hij zelfmoord gepleegd zou hebben en weigerden zijn lichaam vrij te geven, tenzij zijn familie akkoord gegaan zou zijn met een onmiddellijke begrafenis of een onafhankelijke autopsie.”

Op grond van de nieuwste protesten in het land heeft het theocratische establishment ook zijn censuur van de media, het storen van buitenlandse satellietzenders en de arrestatie van mensenrechtenactivisten opgevoerd. Verdedigers van mensenrechten en vooraanstaande advocaten, waaronder Nasrin Sotoudeh en haar man Reza Khandan, die sociale bewegingen zoals de oppositie tegen de obligatoire hidjab verdedigd of ondersteund hebben, werden ten onrechte vervolgd en tot lange gevangenisstraffen veroordeeld.

Deze toenemende opzettelijke schendingen van de mensenrechten zouden alarm moeten veroorzaken bij de Europese regeringen, die de rest van de wereld steeds opnieuw beleren hoe zorgzaam zij zijn – bijvoorbeeld door criminelen niet terug te sturen naar landen, waarin ze gefolterd zouden kunnen worden. Het zou hen moeten schokken als ze weten dat zij deze regimes op de een of andere manier in staat stellen en aanmoedigen en daardoor machtigen om deze kwaadaardige daden voort te zetten.

Het wordt tijd dat de EU stopt met haar appeasementpoplitiek tegenover een regime, dat niet aarzelt mensen zweepslagen te geven – in het openbaar, als boodschap aan anderen – elke burger die het op de korrel neemt, te folteren, gruwelijke straffen zoals amputaties zonder eerlijk proces op te leggen en kinderen terecht te stellen, die nog maar net met hun leven beginnen. Dit zijn handelingen die veroordeeld zouden moeten worden – niet geduld door appeasementpolitiek, morele verdorvenheid en pure hebzucht.

Bron:
https://de.gatestoneinstitute.org
Vertaling: Daniel Heiniger

Bron oorspronkelijk artikel:
www.gatestoneinstitute.org
Door: Majid Rafizadeh

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", achterlijkheid, Amnesty International, antisemitisme, Barbarisme, belangenverstrengeling, betutteling, Brussel, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, dictatuur, Europa, EUSSR, gezond realisme, Graaien, Hypocrisie, Iran, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, Mensenrechten, moralisme, nieuw fascisme, Rotzakken, sharia, sjiieten, Verenigde Naties, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

3 reacties op Iran: Executies van kinderen, amputaties, zweepslagen

 1. Dr. Heinz zegt:

  Tja die linkse mensen…..
  Die denken dat het overal op planeet aarde, de moderne westerse democratie en vrijheid heerst!

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  https://ejbron.wordpress.com/2019/04/06/gezocht-homofobe-religie-met-vijf-letters/
  1. M.A.L. Sion zegt:
  6 april 2019 om 17:30
  Er wordt verschillend gedacht over het homozijn. Voor en tegen. Aangeboren of aangeleerd?
  Het gaat erom of DE MENS wordt gerespecteerd en geaccepteerd. Als nu ISLAMITISCHE landen op omgekeerde wijze uit de kast komen is het tijd voor de WERELD om af te rekenen met de ISLAM waar deze haat uit voort komt. Niet alleen afstand nemen van die ‘HAATLANDEN’ maar ook de ISLAM uit ons land en uit de geciviliseerde westerse wereld uitbannen.
  Daar moet de actie op gericht zijn. We zijn daar laat mee. De foto’s van homo’s die opgehangen werden aan een hijskraan in Iran hebben we al lang geleden gezien en we deden niets. Nu is het de tijd om dat goed te maken en de ISLAM met onmiddelijke ingang te VERBIEDEN.
  2. M.A.L. Sion zegt:
  6 april 2019 om 17:36
  En verder …
  We moeten van alle politieke partijen in NEDERLAND verlangen dat ze de regering oproepen (dwingend) om de banden met die HAATLANDEN te verbreken. Ze moeten weten dat ze nu echt te ver zijn gegaan.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jan zegt:

  Toenemende spanningen in MO, sabotage van tankers door Iran, Europa kruipt weer voor de mullahs

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s