BRIEFJE VAN JAN – Aan Kees van der Staaij

Screenshot_72

(Door: Jan Dijkgraaf)

Je wilde voorkomen dat het meerderheidje van de dag er belangrijke verdragen doorheen kon jassen

Beste Kees,

Dertien jaar werkte je aan een wetsvoorstel om Europese verdragen voortaan door een twee-derde meerderheid van ons parlement te laten goedkeuren, in plaats van een gewone meerderheid.

Het doel van dat voorstel was duidelijk: voorkomen dat het meerderheidje van de dag er belangrijke verdragen doorheen kon jassen en zorgen dat overdrachten van onze soevereiniteit alleen plaats zouden vinden als een ruime meerderheid van het parlement ze zouden ondersteunen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Barbarisme, Brussel, EUSSR, gezond realisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Rotzakken, SGP, soevereiniteit, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op BRIEFJE VAN JAN – Aan Kees van der Staaij

 1. Ruud zegt:

  Land- cultuur- en volksverraders zijn het. Een treffender benaming is niet te bedenken. Maar weet 1 ding; in het stemhokje wacht het succes maar het klootjesvolk moet het wel weten te verzilveren.

  Like

 2. Wim zegt:

  Vorige week waren de kaarten al geschud. Ik schreef toen: De SGP kan van deze gang van zaken leren dat de strategie om binnen de bestaande structuren veranderingen te bewerken (wil de SGP ook met de EU) een utopie is. Zorgen voor een eerlijker behandeling van eenverdieners lukt de SGP ook niet: voortdurend blijkt ideologisch-politieke onwil. Daarom zou de SGP er goed aan doen zijn pessimistische mensbeeld ook eens in de politiek te praktiseren en niet alsmaar uit te gaan van de welwillendheid van opportunistische, draaiende en ronduit liegende politici. Wellicht komen ze dan eens tot de conclusie dat je geen omwenteling bereikt als je ‘meest geliefde oppositie’ speelt.

  Like

  • Kees zegt:

   Precies! De SGP is veel te positief over dit (en het vorige) kabinet. Wanneer gaan hun ogen eens open? Het raakt hoog tijd dat de SGP serieuze oppositie gaat voeren.

   Like

 3. koddebeier zegt:

  VVD, CDA, D66, GroenLinks en de PvdA zijn landverraders zij leveren de bevolking, onze welvaart en pensioenpotten uit aan Brussel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s