Netanyahu loopt warm voor vijfde termijn als premier van Israël en stevent af op record

Screenshot_70.png

Benjamin Netanyahu heeft het weer geflikt. De verkiezingsuitslag geeft hem de beste papieren om een nieuwe regering te vormen. Daarmee kan hij de langstzittende premier van Israël worden.

Na de eerste voorlopige uitslagen glom Benjamin Netanyahu ’s gisteravond laat al van trots. Zijn rechtse Likud ging in de race om de grootste partij nek-aan-nek met de centrumlinkse alliantie Kahol Lavan (Blauw en Wit) van rivaal Benny Gantz. Zij zou Likud niet overvleugelen zoals was voorspeld in sommige peilingen.

Pas gistermiddag kwam er zekerheid na het tellen van de allerlaatste stemmen. Likud en Kahol Lavan krijgen allebei 35 zetels. Daarmee is het pleit beslist: alleen Likud kan met haar rechts-nationalistische en religieuze bondgenoten een meerderheidscoalitie vormen. Zij hebben samen 65 van de 120 zetels in de Knesset, het parlement.

Lees verder>>>
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Benjamin Netanyahu, gezond realisme, Israël, Nationalisme, Patriottisme. Bookmark de permalink .

14 reacties op Netanyahu loopt warm voor vijfde termijn als premier van Israël en stevent af op record

 1. rottenpikwick zegt:

  Geweldig hoe Bibi tot op het laatst de kiezers opriep om naar de stembus te gaan. De orthodoxe bevolking groeit hard. Waarschijnlijk zijn linkse regeringen verleden tijd!

  Like

  • Jan zegt:

   With Bennett and Shaked passing the threshold, Segal presented the following scenario: Likud still stands at 35 Knesset seats; Blue and White with 33; Shas 8; UTJ 7; Labor 6; Hadash-Ta’al 6; Yisrael Beytenu 5; Kulanu 4; URP 4; New Right 4; Meretz 4; Ra’am-Balad 4.

   The new scenario leaves the Right leading with a bloc of 67 seats, while the Center-Left bloc receives 53.

   https://www.jpost.com/Israel-Elections/New-Right-makes-it-into-Knesset-after-counting-soldiers-votes-586463

   Like

  • Jan zegt:

   Dat ultra orthodoxen hard groeien zorgt voor ellende omdat het gros geen poot uitsteekt. Mannen zitten in de yesheva eindeloos te ouwehoeren hoe de thora uitgelegd dient te worden, hun vrouwen hebben miserabele baantjes en slecht betaald en dan hebben zij ook nog een garnizoen koters en dat op kosten van de staat. Dan is er het eindeloze gedonder dat zij dienst weigeren en zich grenzeloos onbeschoft kunnen opstellen tegen anderen in Israël. Jaren terug was ‘Dorit’ uit Israël hier wel eens op het blog met commentaar en die had de ultra’s niet hoog zitten. Het is een enge, bekrompen commune Amish daarbij vergeleken zijn vrijgevochten. Wie binnen de ultra othodoxen zoals in Brooklyn niet in de pas loopt krijgt met terreur te maken vanuit de gemeenschap.

   Like

 2. Thomasson zegt:

  Dit is werkelijk onbegrijpelijk. De man staat bekend voor zijn corrupte gedrag. Er wachten op hem, bij de justitiele apparaat van het land, duimendikke dossiers over corruptie schandalen. Hij is zeer onbetrouwbaar. En het alle belangrijkste: hij heeft niets gedaan om het leed van de bevolking rondom de grens met Gaza te ledigen. En toch wordt deze man weer herkozen. Velen van ons klagen over het gedrag van onze politici en politieke partijen. Maar een ding is zeker: zou Mark Rutte of een van zijn ministers het gedrag vertonen van Bibi Netanyahu, wordt hij heel snel afgezet.
  Daar mogen wij echter blij mee zijn.

  Like

 3. Wim zegt:

  “Het leed rondom de grens met Gaza’. Bedoelt u die vuurballonnen? Of bedoelt u de raketten vanuit Gaza op burgerdoelen?

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  De rechtse (realistische wind) zal voorlopig niet gaan liggen en in 2020 wordt Donald Trump gekozen voor een tweede termijn want alle signalen gaan al die kant op omdat de democraten vooralsnog geen kandidaat tevoorschijn kunnen toveren die in de schaduw van Trump kan staan ook al doen de MSM nog zo hun best om van wrakhout een zeewaardig schip te maken.

  Like

 5. Thomasson zegt:

  @Wim. Ik bedoel beide. Een normaal land dat niet aan masochisme lijdt, zal zulke aanvallen niet pikken. Stel je voor, dat Kroatië of Bosnië-Herzegovina zouden op een dag, uit het niets, raketten op Servische grondgebied schieten of met vuurballonnen bestoken. Ik geef je op papier, dat er binnen een uurtje, 10 kilometer rondom de plek waar vandaan Servische grondgebied werd bestookt, zou eruit zien als Dresden op 14 februari 1945. Ze hebben hun eigen “Bomber Harris” met zijn squadrons die het karwei graai zou afmaken wat milosevic heeft laten liggen. Netanyahu kan goed spreken, maar zijn woorden zijn net zo veel waard als pis in een Channel 5 flesje.

  Like

 6. kampersrene zegt:

  en Rutte ?

  Like

  • Thomasson zegt:

   @kampersrene. Bij Rutte is het ongeveer hetzelfde. Hij weet over alles heen te lullen. Op deze wijze is hij premier geworden. Maar Rutte is geen bekende van de politie. De openbare ministerie hoeft Mark Rutte niet naar het gerechtshof uit te nodigen, wegens diverse corruptie schandalen. Het zou in Nederland ook niet kunnen. Een premier, minister of zelfs een kamerlid die verdacht wordt voor criminele activiteiten, wordt ontslagen. Dat de bevolking van Israel zo’n premier accepteren en beschouwen corruptie bij politieke leiders als normaal, is een zeer gevaarlijk signaal.

   Like

 7. Republikein zegt:

  In parfums zit pis, wel zo erotisch, soort fetisj, wurgsex.
  Over kamelenpis nog maar te zwijgen.

  Like

 8. Jan zegt:

  Dementerende Van Agt: ‘De wereld mag niet laten gebeuren dat de staat Palestina van de kaart wordt geveegd. Dat is nu ten volle aan de gang.’
  ….
  https://www.gelderlander.nl/berg-en-dal/van-agt-blijft-onvermoeibaar-strijden-voor-palestina~ae74e4bb/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s