De onheilige alliantie tussen extreem links en “islamisme”

Screenshot_90

Waarom is er zo’n nauwe alliantie ontstaan ​​tussen extreem links en “islamisme”? Men zou kunnen denken dat de antireligieuze stromingen tussen de roden deze krachten in elkaars tegenstellingen zouden veranderen. 

Maar dat is het niet geworden. Ze hebben veel gemeen, in die zin dat ze haatobjecten delen. Zowel het communisme als het “islamisme” zijn; anti-nationalistisch, antikapitalistisch, antidemocratisch, antiliberaal, tegen christelijke bourgeoisie, antisemitisch, anti-VS en uiteindelijk tegen Israël. Dit is een degelijke lijst met “vijandige” vijandelijke redenen waarom deze twee krachten samenvloeien, maar is er meer dat hen samenbindt. En hoe is links veranderd om deze stap te zetten? Hoe om te gaan met wat voor de hand liggende conflictpunten zouden moeten zijn.

[“islamisme” consequent tussen aanhalingstekens geplaatst, aangezien ik weiger onderscheid te maken tussen islam en zogenaamd “islamisme” – webmaster]

Lees verder>>>
(h/t “droevige mof”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, belangenverstrengeling, islamofascisme, Links fascisme, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op De onheilige alliantie tussen extreem links en “islamisme”

 1. Rensk. zegt:

  Links en Islam is een gesloten groepscultuur. En daarmee is alles gezegd. Daarom is het ook een gevaarlijke combinatie voor elk zelfstandig denkend individu.

  Geliked door 2 people

 2. Bert zegt:

  Warrig artikel. WO 1 was NIET het gevolg van nationalisme. Duitsland en Oostenrijk Hongarije en Rusland waren autocratisch geregeerde staten, waar het parlement nauwelijks invloed had op het beleid. WO 1 was hoofdzakelijk het gevolg van persoonlijke belangen van Oostenrijk en Duitsland, de weigerachtigheid van Engeland om de alliantie met Frankrijk nauwgezet na te komen en de belangen van de tsaar op de Balkan. Het volk had helemaal geen stem in deze machtspolitieke strevingen. Het is absurd om het belang van de elite gelijk te stellen aan ‘nationalisme’. Wat verstaat de schrijver dan onder ‘natie’? Hij geeft geen definitie, het is voor hem een containerbegrip dat hij hanteert omdat hij het elders is tegengekomen.

  Like

 3. Lucky zegt:

  In GB,
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-6908283/New-leader-National-Union-Students-elected.html

  Studentenvakbond in GB kiest voor een leider die blanken wil onderdrukken en spreekt over izzlammitische overname….

  Like

 4. Adriaan W zegt:

  Ik heb ze weggehaald (mijn kinderen), weg v Moslims”. #FemkeHalsema

  Geliked door 1 persoon

 5. Het is een verzameling van ‘notes’ uit een uit het Engels naar het Nederlands vertaald boek en daarbij wat linkjes. Ik ben van mening dat ‘Islam is islam’ is, hoe ‘gematigd’ of van welke ‘stam’ dan ook, vaak ‘gepredikt’ alszijnde de ‘ verlichtende’ europese of westerse islam ( de verleiding te accepteren dat islam vrede is terwijl het duidelijk onderwerpen is).
  https://www.deblauwetijger.com/product/schwanitz-rubin-nazis-islamisten-en-het-moderne-midden-oosten/

  • Er was een echte basis om te geloven dat de islam het geheime wapen van Duitsland zou zijn. Afgezien van de miljoenen in vijandelijk gebied, diende bijna 500.000 moslim soldaten in geallieerde legers: in de Franse troepen, ze kwamen uit Algerije, Marokko en Tunesië; en in de Britse troepen uit India
  • In augustus 1943, bezocht al-Husseini de sabotage school in Den Haag voor een week, ontmoette zestig Arabieren daar, (63), incluis overgelopen Sovjet Turkse officieren die trainden om met de parachute in de USSR te landen.64
  • Net zoals in de jaren 30 was in zijn krant en in veel van de Arabische media de voortdurende lijn dat alles wat mis ging in de Arabische wereld de schuld was van de westerse-democratieën en de Joden.
  • Het Wereld Moslim Congres, de belangrijkste internationale groep van de islamitische beweging, was opgericht en geleid door al-Husseini, die de steun van de organisatie aan de Duitsers had aangeboden.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Amin_al-Hoesseini
  https://jdreport.com/internationale-islamitische-unie-congres-erdogan-in-2023-leider-van-wereldwijd-kalifaat/

  • Diplomaten uit Duitslands Hitler-tijdperk hoefden niet ondergronds te gaan. Velen van hen zetten hun professionele loopbaan voort. De meeste traden in West-Duitse dienst. In 1952 bevonden zich 195 voormalig leden van de nazipartij op het West-Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken, van wie er 106 gediend hadden onder Von Ribbentrop.. Hiervan waren er 57 betrokken geweest in Midden-Oosterse en islamitische zaken. Dus een groot deel van de deskundigheid inzake het Midden-Oosten van de nieuwe regering, verantwoordelijk voor het opstellen van het beleid richting Arabieren, moslims en Israël, waren enthousiaste aanhangers van Hitler geweest. Terwijl de West-Duitse regering als geheel brak met het verleden, bleven deze mensen in de gelederen van diezelfde regering aan hun pre-1945 zienswijzen vasthouden en een soortgelijk beleid voor het Midden-Oosten bepleiten. Ze bleven vijandig tegenover een Joodse staat en toegeeflijk jegens het radicale islamisme en het Arabische nationalisme.
  http://www.uitpers.be/artikel/2014/01/25/koude-oorlog-en-hitlers-helpers/

  https://vrttaal.net/taaladvies-taalkwestie/islamiet-islamist-moslim-mohammedaan-muzelman
  In religieuze zin spreken we van islamieten of moslims.
  De termen muzelman en mohammedaan zijn verouderd.
  Een islamist is iemand die wil dat een staat volgens het islamitische geloof wordt geregeerd.

  Note van mij: Nou dat willen alle moslims, want kijk o.a. naar apart zwemmen, halal in de kantine, aparte vrouwelijke artsen voor de vrouwelijke moslim, de hoofddoek en de boerka, de groei van de moskeeën etc. etc. Het Westen wordt langzaamaan aangepast aan islamitisch geloof, via zogenaamde ‘ stromingen binnen islam’ .
  https://ahlasunnah.wordpress.com/2007/06/22/mijn-oemmah-zal-zich-opsplitsen-in-73-groepen/

  Geliked door 1 persoon

 6. De Turkse president Erdogan heeft eerder gesteld: de islam zal niet winnen door een oorlog maar door aantallen mensen en beïnvloeding van rechtsstaten

  Geliked door 1 persoon

 7. Citaat : Er waren echter ook pogingen tot Verlichting binnen de islam, zoals we die ook later met regelmaat zien opduiken, maar door de aard van de islam zélf (met als levensverzekering de doodstraf op apostasie) mislukten die altijd en allemaal. Telkens als de poorten van de rede open werden gezet (ijtihad) werden die vrijzinnige poorten achteraf opnieuw gesloten, vaak met veel geweld. En dat kan vandaag niet anders zijn. Er werden massa’s erg indringende werken over gepubliceerd. De islam plooit zich steevast terug op zichzelf. https://www.knack.be/nieuws/belgie/boekenwijsheid-is-nodig-maar-op-straat-komen-ook-in-heel-wat-wijken-bestaat-eurabie-al/article-opinion-1446615.html

  Geliked door 1 persoon

 8. Jan zegt:

  Een dorp, lintdorp, van niks wordt gesloopt door moslims en socialisten (burgemeester Jan Hamming van de Partij van de Arabieren)

  Komst moskee Assendelft gepaard met bedreigingen en intimidaties

  In Assendelft, een dorp binnen de gemeente Zaanstad net boven Amsterdam, is het plan om nog eens een nieuwe moskee te bouwen. Men heeft een stuk grond van maar liefst 1.400 m2 aangeworven om een moskee/’cultureel centrum’ te bouwen. Dit stuit op veel weerstand van de lokale bewoners, die vanaf dat moment dan ook met bedreigingen te maken kregen. De gemeente Zaanstad geeft de bedreigers nog een steuntje in de rug, ze heeft de namen en adressen van de 62 Assendelvers openbaar gemaakt, die tegen de bouw schriftelijk bezwaar hebben gemaakt.
  ….
  https://reactnieuws.net/2019/04/09/komst-moskee-assendelft-gepaard-met-bedreigingen-en-intimidaties/

  Zie ook: https://ejbron.wordpress.com/2015/03/12/plan-voor-grote-moskee-aan-de-rand-van-saendelft/

  Like

 9. Jan zegt:

  Linksvolk gelooft het niet

  video
  (http://tinyurl.com/y3m3j8bf)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s