WikiLeaks-klokkenluider Julian Assange gearresteerd in Londen

Screenshot_81.png

LONDEN – Ecuador heeft het diplomatiek asiel van Julian Assange (foto) ingetrokken. De WikiLeaks-oprichter werd kort daarna in de ambassade in Londen gearresteerd door de Britse politie. Assange zat sinds 2012 in de ambassade van het Zuid-Amerikaanse land. Hij kreeg daar asiel, maar Ecuador wil hem niet langer onderdak bieden. De activist vreesde dat hij zal worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten waar hij vervolgd kan worden voor het publiceren van geheime informatie via de klokkenluider-site.

De Telegraaf

Assange meldde zich destijds bij de ambassade om te voorkomen dat hij zou worden overgedragen aan de Zweedse autoriteiten. Die wilden hem aan de tand voelen vanwege beschuldigingen van seksueel wangedrag. De Zweedse justitie heeft het onderzoek inmiddels gestaakt, maar Assange zit nog steeds in zijn schuilplaats.

De VS houden Assange verantwoordelijk voor het onthullen van Amerikaanse documenten uit de oorlogen in Afghanistan en Irak op het WikiLeaks-platform. Tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne in 2016 publiceerde WikiLeaks door hackers gestolen e-mails van de Democratische Partij. Die waren schadelijk voor Hillary Clinton, die de verkiezingen later verloor van Donald Trump.

Bron:
www.telegraaf.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië, Londen. Bookmark de permalink .

20 reacties op WikiLeaks-klokkenluider Julian Assange gearresteerd in Londen

 1. De waarheid zal ver(democraten)doezeld worden!!

  Like

 2. peter zegt:

  Wat hoog zit,wil niet dat het uitkomt wat ze allemaal uitvreten ,

  Like

 3. Statler & Waldorf zegt:

  Gisteren kreeg Theresa May haar Brexit uitstel, vandaag Assange gearresteerd, toeval?

  Geliked door 2 people

 4. wauso zegt:

  Weer een stapje voor de regenten op de weg om hun eigen volk te knechten en als het moet te doden !

  Geliked door 2 people

 5. Klaas zegt:

  Like

 6. Aegolius cs zegt:

  Op het moment van arrestatie ziet hr. Assange er zeer slecht uit….. en dat het niet alleen te maken dat stress meer schade berokkent dan men denkt……..

  https://www.google.nl/search?q=assange&tbm=isch#imgrc=cVJZ73B4IBV50M:

  Like

 7. Marc zegt:

  Lullig! Ik voor zijn boek the Wikileaks files nog een hoofdstuk naar het Nederlands vertaald.

  Like

 8. Kruisridder zegt:

  Ik denk dat het moment daar is dat Wikileaks nu alle documenten gaat dumpen op internet die ze in hun bezit hebben van de Amerikanen, Britten, Equador, en het Westen. Om te voorkomen dat Assange onder de martelingen van de Amerikanen zal doorslaan en WikiLeaks hun servers moeten vernietigen. Assange wordt vrijwel zeker niet berecht maar “een natuurlijke dood” sterven.

  Like

 9. hannah zegt:

  Ecuador krijgt vast en zeker een groot bedrag toegeschoven door de USA … voor geld doe je alles ….. ?????

  Like

  • Eric zegt:

   Geloof ik niet. Trump zit hier niet achter, Assange heeft vooral Clinton het vuur aan de schenen gelegd. Maar we zien hier weer hoe de Londense politie werkt. Eerst Tommy Robinson die omwille van zijn gebruik van de vrijheid van meningsuiting door de Londense flikken werd gearresteerd, nu Assange. Het is duidelijk: zowel politie als politiek worden in GB geleid door moslims. De Engelsen doen er alles aan om de moslims niet voor het hoofd te stoten. En het volk daar is dat beu. Vandaar de Brexit, die natuurlijk noch van de EU, noch van May en Corbyn mag doorgaan. Een gewelddadige opstand wordt onvermijdelijk & noodzakelijk !

   Like

 10. Amerikaanse president Donald Trump, vertelde tijdens de campagne dat hij van Wikileaks houdt, en houdt afstand van de arrestatie Julian Assange…

  Like

 11. Jan zegt:

  Tucker: Men is kwaad op Assange ipv op Obama

  Like

 12. Jan zegt:

  Maffialeidster Theresa May over de arrestatie van Assange: “Arrest of Assange proof no one is above the law”. Rest van het volk mekkert mee. Iedereen kan nu weer straffeloos doorgaan met hun smerige politieke praktijken want het zal toch geen gevolgen hebben.

  Like

 13. Eric zegt:

  Als Assange aan de VS uitgeleverd wordt moet Trump tonen waarvoor hij staat. De president kan ervoor zorgen dat Assange niet wordt vervolgd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s