Qatar: “Een wolf in schaapskleren”

Screenshot_100

Doha, de hoofdstad van Qatar.

(Door: Giulio Meotti – Vertaling: E.J. Bron)

Financier van het “islamisme” in Europa

In oktober bezocht de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, Qatar, de “energiereus”, waar hij het emiraat ervoor prees “het extremisme niet meer te ondersteunen”. Helaas is het tegendeel het geval. Qatar, “de andere wahabitische staat”, interesseert zich blijkbaar niet alleen voor zijn economische betrekkingen met Europa, maar ook voor de export van zijn merk van de politieke islam.

Gatestone Institute

Volgens een nieuw boek, “Qatar Papers: How the Emirate Finances Islam in France and Europe”, van de beide Franse journalisten Christian Chesnot en Georges Malbrunot, heeft Qatar alleen al in Italië € 22 miljoen aan islamitische projecten uitgegeven. Deze financiering heeft in feite maar één enkele begunstigde: de Unie van Islamitische Gemeenschappen en Organisaties in Italië (UCOII), die ervan beschuldigd wordt nauwe banden te onderhouden met de door Qatar vertroetelde organisatie de Moslimbroederschap, wier spreekbuis de zender Al Jazeera in de hoofdstad Doha is.

“Qatar is tegenwoordig een vooraanstaand bevorderaar van de islam in Europa”, zei Malbrunot in een interview. Zijn boek, een belangrijk exposé over de radicaalislamitische penetratie in Europa, stelt vast dat Qatar 140 moskeeën en islamitische centra in Europa met € 71 miljoen gefinancierd heeft. Het land met de meeste projecten (50) was Italië, waar het Al-Houda-centrum in Rome € 4 miljoen kreeg.

Een kleinzoon van de oprichter van de Moslimbroederschap Hasan al-Banna, Tariq Ramadan, die door meerdere vrouwen werd aangeklaagd wegens verkrachting en seksueel misbruik, heeft uit Qatar € 35.000,- per maand als “adviseur” gekregen. Het islamitische cultuurcomplex van Lausanne in Zwitserland kreeg $ 1,6 miljoen. Qatar schonk in 2015 een nieuw gebouw ter waarde van £ 11 miljoen aan het Oxford´s St Antony´s College, waar Ramadan professor is.

Qatar was ook heel actief in Frankrijk. Volgens het boek financierde het emiraat het Islamitisch Centrum van Villeneuve-d´Ascq en het Lycée-Collège Averroès, de eerste door de staat gefinancierde islamitische geloofsschool van Frankrijk. Het Lycée-Collège Averroès werd het middelpunt van een schandaal, toen een van de leraren terugtrad, nadat hij had geschreven dat de school “een broeinest van antisemitisme” en van “bevordering van het islamisme” voor leerlingen zou zijn.

Qatar heeft ook andere moskeeën in Frankrijk gefinancierd. De Grote Moskee van Poitiers bijvoorbeeld bevindt zich in de buurt van de plaats van de Slag bij Tours (ook bekend onder de naam Slag van Poitiers), waar Karel Martel, heerser van de Franken, het oprukkende islamitische leger van Abdul al-Rahman in het jaar 732 tegenhield. De Assalam-moskee in Nantes en de Grote Moskee van Parijs zijn andere voorbeelden.

In hun vorige boek, “Nos tres chers émirs”, hebben Chesnot en Malbrunot de nauwe relatie tussen het Franse politieke establishment en de monarchie van Qatar aangetoond. Tot de begunstigden behoorde het Europees Instituut voor Humane Wetenschappen – een islamitische instelling die gelieerd is aan de Franse tak van de Moslimbroederschap – dat cursussen in islamitische theologie aanbiedt.

Een van de in het boek beschreven “islamisten” is de in Doha wonende geestelijke Yusuf al Qaradawi, die zelfmoordaanslagen tijdens de tweede Intifada goedkeurde, een fatwa voor de dood van Amerikanen in Irak bevestigde en moslims aanmoedigde naar het buitenland te gaan om in de burgeroorlogen in Syrië en Libië te vechten. Qaradawi eiste ook de “verovering van Rome” en kondigde in 2013 op de Egyptische tv aan dat zonder de dood als straf voor het uittreden uit de religie (afvalligheid, apostasie) “de islam nu niet zou bestaan”.

“We berichten al jarenlang over de ideologische en religieuze doordringing door Doha”, zei Souad Sbai, die in Marokko geboren presidente van het Italiaanse Centro Studi Averroè. “In de vorm van investeringen en financiële operaties breidt Qatar dagelijks zijn missionaire netwerk uit, dat de Europese samenlevingen, inclusief Italië, zware schade toebrengt.” De krant “L´Opinione delle Libertà” citeert Sbai en noemt Qatar een “wolf in schaapskleren”.

Elzir Izzedin, de imam van Florence en president van de UCOII, gaf drie jaar geleden toe: “Er zijn € 25 miljoen uit Qatar gekomen”.

Qatar zat ook achter de oprichting van een islamitische universiteit voor 5000 studenten in de kleine Zuid-Italiaanse stad Lecce.

Eveneens twee jaar geleden voerde Qatar met een investering van meer dan € 2,3 miljoen belangrijke islamitische projecten op het Zuid-Italiaanse eiland Sicilië uit, waar Qatar blijkbaar ongeveer een vierde deel van de moskeeën ondersteund.

Volgens de president van het Middle East Forum, Daniel Pipes, “vertrouwt Doha niet alleen op de radicaalislamitische diaspora in het Westen om zijn agenda te bespoedigen, maar werkt ze er ook aan om westelijke beleidsbepalers en de publieke opinie rechtstreeks te beïnvloeden”:

“De Engelstalige zenders produceren een aalgladde propaganda tegen de vijanden van Qatar, ingepakt in westelijk-liberale retoriek. Het nieuwste project van Al Jazeera – zijn sociale media kanaal AJ+ – richt zich op jonge, progressieve Amerikanen. De documentaires over de euvels van Israël, Saoedi-Arabië en de regering-Trump bewegen zich tussen een vurige berichtgeving over rechtencampagnes voor transseksuelen en emotionele oproepen voor de noodsituatie van asielzoekers aan de zuidgrens van Amerika – schijnbaar onverenigbare thema´s voor een door een wahabitisch regime gecontroleerde zender.

“De door de regering gecontroleerde Qatar Foundation geeft tientallen miljoenen dollars aan scholen, hogescholen en andere onderwijsinstellingen in heel Europa en Noord-Amerika. In werkelijkheid is Qatar op dit moment de grootste buitenlandse donor voor Amerikaanse universiteiten. Het geld is voor Arabische les en onderwijs over de cultuur van het Midden-Oosten, en de ideologische richting is vaak onbeschaamd duidelijk, zoals in het lesplan van de Amerikaanse scholen met de titel “Druk je loyaliteit tegenover Qatar uit”.

De grootste Italiaanse krant, “Il Corriere della Sera”, omschreef activisme van Qatar in het land als volgt:

“Op 24 mei was sjeik prins Hamad Bin Nasser Al Thani, een lid van de Koninklijke familie van Qatar, in Piacenza, waar hij samen met de belangrijkste autoriteiten van de stad het nieuwe islamitische centrum opende; diezelfde dag ging hij naar Brescia om het lint door te knippen ter gelegenheid van de uitbreiding van de plaatselijke moskee. Twee dagen later dook een glimlachende prins Al Thani op in Mirandola, in de provincie Modena, om het nieuwe islamitische gebedscentrum in te wijden, dat door de aardbeving in 2013 beschadigd en in tegenstelling tot de plaatselijke kerk nieuw werd gebouwd. Op 28 mei werd de sjeik in Vicenza vereeuwigd, opnieuw om een islamitisch centrum te openen. Op 5 juni vond er nog een ceremonie plaats, deze keer een gebedscomplex en een Koranschool in Saronno (Varese), zelfs samen met de bisschopsvicaris.”

De analist van het Spaanse Instituut voor Strategische Studies van het ministerie van Defensie, kolonel Emilio Sánchez de Rojas, beschuldigde zowel Qatar als Saoedi-Arabië van meerdere “invloed-campagnes in het Westen”. Qatar financiert al jaren mega-moskeeën in heel Europa. Het doel van Qatar is blijkbaar de islamisering van de Europese diaspora.

Zoals de Duitse parlementariër en Midden-Oosten-deskundige Rolf Müntzenich het in het jaar 2016 uitdrukte:

“Sinds geruime tijd bestaan er aanwijzingen en bewijzen voor dat Duitse Salafisten hulp krijgen in de van geld, het uitzenden van imams en de bouw van koran-scholen en moskeeën, die goedgekeurd wordt door de regeringen van Saoedi-Arabië, Qatar en Koeweit.”

The Economist” heeft zich ook beziggehouden met de overname van de Europese moskeeën door Qatar.

In het jaar 2014 heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken Qatar niet alleen een bron van financiering voor Al-Qaida genoemd, maar naar het schijnt, was Doha ook een belangrijk ondersteuner van Hamas, de Palestijnse terreurorganisatie die de vernietiging van Israël ten doel heeft. Tijdens de “Arabische Lente” in het jaar 2011 ondersteunde Qatar, dat door middel van Al Jazeera een wezenlijke rol bij “de medewerking aan het creëren van een milieu voor de Arabische Lente” speelde, de “islamisten”, vermoedelijk om seculiere dictators in Tunesië, Libië en Egypte te vervangen.

Ook werd Qatar er van beschuldigd de Islamitische Staat (IS/ISIS) gefinancierd te hebben. Generaal Jonathan Shaw, een voormalig plaatsvervangend chef van de defensiestaf in Groot-Brittannië, verklaarde dat Qatar en Saoedi-Arabië verantwoordelijk zijn voor de verbreiding van de “radicale islam”. “Dit is een tijdbom, die onder de dekmantel van het onderwijzen van het wahabitische salafisme zojuist werd aangestoken. En dat wordt met geld uit Saoedi-Arabië en Qatar gefinancierd en dat moet stoppen”, zei generaal Shaw.

Terwijl de ideologische geldbesteding van Qatar in het Westen vorderingen maakt, volgen veel Europeanen, schijnbaar nog altijd verloren achter een bereidwillige blindheid, hun vruchteloze beschuldigingen van “hatespeech”, “racisme” en “Islamofobie”, terwijl radicale moslims hun democratieën infiltreren en blijven omsingelen.

Bron:
https://de.gatestoneinstitute.org
Vertaling: Daniel Heiniger

Bron oorspronkelijk artikel:
www.gatestoneinstitute.org
Door: Giulio Meotti

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, corruptie, cultuurrelativisme, Europa, Graaien, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Moslimbroederschap, Qatar, Rotzakken, Salafisten. Bookmark de permalink .

8 reacties op Qatar: “Een wolf in schaapskleren”

 1. Marc zegt:

  Ik word niet goed als ik dit allemaal lees.

  Like

 2. Don zegt:

  Precies, ik wordt niet goed als ik dit allemaal lees. Is ook mijn eerste reactie. En ik denk aan koningin Beatrix met een hoofddoek over haar hoed, destijds om de belangen van haar Shell aandelen veilig te stellen of zo… Er is ook nog iets met voetbal (ik volg dat niet, gaat dat nog door?)

  Like

 3. Don zegt:

  Haha, wordt moet zonder T natuurlijk. Waar moet dat heen met de jeugd van tegenwoordig, goed spellen kunnen ze ook al niet meer 😉

  Like

 4. Willem zegt:

  Nou, dat beloofd wat, maar ik heb het al een paar jaar in de gaten, de sluipende jihad. Kijk goed om je heen en dan zie je het. En wat zijn de gevolgen?

  Like

 5. Jan zegt:

  De ‘architectuur’ van Doha geeft weer wat in de hersenen van de heersers omgaat. Totale wansmaak van woestijnvolk dat meent dat uiterlijk vertoon indruk maakt, iets wat je ook bij westerse socialisten aantreft.
  Dildo Tower, herstel, Doha Tower

  Behalve geen smaak zijn de Qatari’s een huichelachtig volk. Doen alsof zij religieus puriteins zijn maar wel geld binnenhengelen via prostitutie:
  Golden Rows from QatarEscorts.com
  We currently have 1286 escorts located in Doha, Qatar listed on UberGirls.

  Like

 6. Blaffertje zegt:

  Het is al lang geen 5 voor 12 meer maar 5 over 12.
  Maak er maar 15 over 12 van, want landen als Engeland, Zweden, Duitsland, Frankrijk en Italië zijn al verloren.
  Het enige wat ons nog ken redden is een oorlog en we zullen ons moeten voorbereiden op een vuile oorlog met veel biochemische wapens, aanvallen op internet waar ze onze watervoorzieningen, elektriciteit en gas mee kunnen lam leggen.
  “T is een kwestie van tijd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s