Afghaanse tolken ’worden bedreigd en vermoord’

Screenshot_109.png

DEN HAAG/JALALABAD – Afghaanse tolken, die voor de Nederlandse militaire missie hebben gewerkt in Uruzgan, voelen zich in de steek gelaten door Nederland. Ze worden vermoord of met de dood bedreigd door terreurbewegingen Taliban en IS.

De Telegraaf

Vier tolken zijn sinds het vertrek van de Nederlanders vermoord. Van de in totaal 102 Afghaanse tolken die tussen 2006 en 2011 voor de Nederlandse blauwhelmen werkten, is ongeveer een kwart vanwege ernstige doodsbedreigingen ondergedoken op geheime adressen. „We leven als gevangenen in ons eigen land, we worden opgejaagd en afgeslacht”, zegt tolk Sohel tegen het Nederlands Dagblad.

Samullah Sediqi (32) was de vierde tolk op rij die werd vermoord. „Op klaarlichte dag kwam een groep Talibanstrijders hem thuis halen. Terwijl zijn moeder toekeek, werd hij voor de deur doodgeschoten”, aldus Sohel. In de maanden daarvoor had Sediqi verschillende doodsbedreigingen ontvangen. Daarin klonk het verwijt dat hij voor de ’ongelovigen’ had gewerkt en daarom de kogel verdiende.

Zelf meldde Sohel zich in december vorig jaar bij de Nederlandse ambassade in Kabul om hulp te krijgen. Hij werd niet binnengelaten en kreeg te horen dat de missie in Uruzgan voorbij was en dat hij al betaald had gekregen voor zijn werk, vertelt hij in het ND. Het ministerie van Defensie wil desgevraagd niet ingaan op individuele gevallen.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Afghanistan, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Nederland, Overheid, Rotzakken, Taliban, Terrorisme, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op Afghaanse tolken ’worden bedreigd en vermoord’

 1. Marijke zegt:

  Schande van de Nederlandse overheid!!! Deze mensen zijn wat mij betreft wèl welkom in Nederland.

  Geliked door 1 persoon

 2. Het hele immigratieproces in Europa is dus niet gebaseerd op compassie of handhaving van de mensenrechten, maar op eigenbelang! Migranten zijn stemvee. Linkse partijen verliezen de autochtone stem en zien in allochtonen een nieuw kiezerspotentieel. Maar als het islamitische volk in eigen land wordt vermoord voor hulp aan westerse ‘ongelovigen’ dan steekt niemand een poot uit! Stelletje hypocrieten!

  Geliked door 1 persoon

 3. Alphons Mantel zegt:

  die hele Afghanistan-missie was geheel zinloos en kostte miljarden euro aan belastinggeld

  Like

 4. Groene Leeuw zegt:

  Dus kunnen de volgenden beter maar uitkijken aan wie ze hun diensten verlenen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s