HET INSTITUUT

Screenshot_114.png

Het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie als speelbal van Den Haag en Koningshuis

De prins wilde immers even lekker uitrazen; in tegenspraak had hij geen zin. Wie weet wat hij er nog allemaal zou uitflappen, dus ik luisterde aandachtig, intussen hevig betreurend dat ik geen opnameapparaat bij de hand had. Zijn redenering dat hij geen NSDAP-lid kon zijn geweest, kwam er min of meer op neer dat hij maandenlang geen contributie had betaald. Mijn tegenwerping  ik kon het even niet laten –   dat hij dus maanden lang wél had betaald, hoorde hij niet of hij wenste die niet te horen.”  Het telefoongesprek tussen Prins Bernhard en Gerard Aalders uit Het Instituut

In dit onthullende boek geeft auteur en historicus Gerard Aalders een verbijsterende inkijk in de werkwijze van het NIOD. Het befaamde Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie werkt ook in opdracht van de regering. Het Instituut heeft de naam onafhankelijk te zijn, maar is dit wel zo? In de zeventien jaar dat Aalders als onderzoeker aan het NIOD was verbonden, kreeg hij menigmaal een spreekverbod opgelegd. De resultaten van zijn onderzoekswerk waren niet altijd welkom. Niet alleen `Den Haag’ probeerde hem het zwijgen op te leggen, ook prins Bernhard heeft getracht – direct of via minister-president Wim Kok – de auteur monddood te maken.

Lees verder>>>
(h/t “Klaas”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in belangenverstrengeling, Censuur, Den Haag, Historie, Hypocrisie, Koningshuis, Overheid, Rotzakken, verloedering, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

3 reacties op HET INSTITUUT

  1. Pingback: HET INSTITUUT | E.J. Bron | toodlessss

  2. ronjaspers zegt:

    prins bernhard was een nazi/sser en mede oprichter van de (nazi) bilderberg groep opgericht in 1954 te oosterbeek bij arnhem,de naam bilderberg is afkomsig van bilderberg hotels.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s