Sachsen: Drie verdachten wegens bomaanslag op AfD-kantoor in Döbeln aangeklaagd

Screenshot_8

(Vertaling: E.J. Bron)

Meer dan drie maanden na de aanslag op een AfD-kantoor in Döbeln in de Duitse deelstaat Sachsen heeft het openbaar ministerie drie verdachten in staat van beschuldiging gesteld. Twee 29 en 33 jaar oude verdachten zouden begin januari een zware vuurwerkbom voor het AfD-burgerkantoor hebben aangestoken, zoals het openbaar ministerie Chemnitz vrijdag meedeelde. Een andere, 40-jarige, man zou hen hebben geholpen. De vuurwerkbom met een “netto explosief gewicht” van 1,1 kilogram hadden ze daarvoor in Tsjechië gekocht.

epoch times

Materiële schade van € 16.000,-

Bij de explosie werden de ramen van het kantoor naar binnen gedrukt en delen van de inventaris aanzienlijk beschadigd. Bovendien werden voor het pand geparkeerde auto´s beschadigd en van de tegenoverliggende woning versplinterden twee ramen. In totaal ontstond er een materiële schade van minstens € 16.000,-

Herhaaldelijk aanvallen in Sachsen

De beide verdachten worden beschuldigd van het uitvoeren van een springstof-explosie, gepoogde zware brandstichting, zaakbeschadiging en overtreding van de explosieven-wet. De derde wordt aangeklaagd wegens medeplichtigheid.

In Sachsen kwam het steeds opnieuw tot aanvallen op partijkantoren van de AfD in verschillende steden. De daders worden meestal niet gepakt.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, Communisme, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Duitsland, Justitie, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

Een reactie op Sachsen: Drie verdachten wegens bomaanslag op AfD-kantoor in Döbeln aangeklaagd

  1. Groene Leeuw zegt:

    Ook hier dus geldt: Extreem-links wordt door Stasi-Merkel beloond voor het opruimen van de concurrentie. Wordt een moskee of een SPD-partijkantoor afgefakkeld, dan ist es alarmstufe ROT en wordt bijkans de noodtoestand, net als in Nederland, uitgeroepen. Moskeeen en andere islamitische instellingen worden door speciale troepen bewaakt en als je ze vriendelijk groet tijdens het uitlaten van de hond, ”Doorlopen met die strontfabriek” als het ook nog eens een moslimagent is…..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s