“Deal van de eeuw” voorziet niet in Palestijnse staat

Screenshot_36

(Door: David Lazarus – Vertaling: E.J. Bron)

De regering-Trump heeft volgens de met spanning verwachte details met betrekking tot de “Deal van de eeuw” volgens de “Washington Post” niet voorzien in een staat voor de Palestijnen. In plaats daarvan zal de “Deal van de eeuw” de veiligheidsbezwaren van Israël in het middelpunt plaatsen.

Israel Heute

Er wordt verwacht dat de regering-Trump in de komende maanden haar voorstel ter oplossing van het sinds lange tijd vastgelopen Palestijnse probleem zal presenteren. In de loop van de afgelopen twee jaar heeft Trump´s Midden-Oosten-adviseur en schoonzoon Jared Kushner in geheime ontmoetingen bemiddeld tussen de leiders van de Israëli´s en het Midden-Oosten en veel details van deze gesprekken werden geheim gehouden. Uit de jongste uitlatingen van Kushner en andere Amerikaanse politici blijkt echter dat een Palestijnse oprichting van een staat niet als voorwaarde voor de heropening van de vredesgesprekken op tafel zal staan.

Het Trump-voorstel zal financiële prikkels bevatten om het leven van de Palestijnse Arabieren te verbeteren, zoals in de “Washington Post” werd geciteerd. Arabische vertegenwoordigers in het Midden-Oosten hebben eveneens bevestigd dat Kushner heeft voorgesteld dat de economische aangelegenheden van de Palestijnen een centraal element van het plan zullen zijn.

Het is het doel van het plan om te voorzien in voldoende maatregelen om de Israëlische veiligheidsbezwaren uit de weg te ruimen. Trump zei dat hij eerdere pogingen met betrekking tot de oplossing van het conflict zou willen laten vallen en een realistisch plan wil  presenteren, dat ter plaatse ook functioneert. “Wij geloven dat we een plan hebben dat fair, realistisch en uitvoerbaar is en de mensen een beter leven mogelijk zal maken”, zei een hoge ambtenaar van het Witte Huis vrijdag. “We hebben de inspanningen uit het verleden bekeken en ideeën van beide kanten en partners in de regio ingezameld, in het besef dat hetgeen in het verleden werd geprobeerd niet heeft gefunctioneerd. Daarom hebben we een onconventioneel beginsel gekozen, dat erop gericht is om je niet voor de realiteit te verbergen, maar in plaats daarvan de waarheid in het gezicht te kijken”, zei de politicus.

In een interview met de Israëlische radiozender van het leger op dinsdag zei de minister voor Strategische Aangelegenheden, Gilad Erdan, in een reactie op het bericht in de “Washington Post”: “Wanneer de Amerikaanse regering begrepen heeft dat het creëren van een Palestijnse staat geen rechtvaardiging bezit en iedere maakbaarheid en mogelijkheid ontbeert, dan is dat opmerkelijk nieuws.”

Jason Greenblatt, speciaal afgevaardigde van het Witte Huis, die het Amerikaanse onderhandelingsteam moet leiden, heeft vorige week een rechtstreeks appel tot de Palestijnse leiders gericht. “Aan de Palestijnse Autoriteit: Ons plan zal het Palestijnse leven aanzienlijk verbeteren en iets heel anders creëren dan hetgeen wat er tot nu toe was. Het is een realistisch plan, dat welvaart en welzijn brengt, ook als dat betekent compromissen aan te gaan. Het is geen ´uitverkoop´ – als het plan onrealistisch is, kan niemand het uitvoeren”, schreef Greenblatt.

Amerikaanse politici hebben met betrekking tot alle discussies over de onderhandelingen van het plan, dat altijd nog als geheim geldt, anonimiteit geëist. Na alles wat we tot nu toe begrepen hebben, zal Trump´s voorstel om een oplossing voor het conflict te vinden de economische ontwikkeling van de Palestijnen met de erkenning van Israël en de acceptatie van de autonomie van de Palestijnen in de regio verbinden – en niet met de soevereiniteit of de oprichting van een staat. Volgens de jongste uitlatingen van de onlangs benoemde Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, zal Israël bij het plan om joodse nederzettingen in Judea en Samaria te annexeren, ondersteund worden. Tot nu toe was er echter weinig te horen over datgene wat de Bijbel “het struikelblok onder de volkeren” noemt: de status van Jeruzalem.

Bron:
www.israelheute.com
Door: David Lazarus

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Westelijke Jordaanoever", Arabieren, Arabische wereld, Donald Trump, Israël, Midden-Oosten, VS. Bookmark de permalink .

3 reacties op “Deal van de eeuw” voorziet niet in Palestijnse staat

 1. Dr. Heinz zegt:

  Wel, de Palestijnen zijn een zelfbedacht volk, om Israël te vernietigen!!
  Laten die Arabische landen ze maar opnemen, maar die zien dat ook niet zitten!
  En dat heeft zijn reden natuurlijk!!!
  Kortom; Trump is goed bezig!!

  Like

 2. kampersrene zegt:

  Een Palestijnse staat dat kunt ge vergeten hoogstens…een Palestijnse straat

  Like

 3. fleckie zegt:

  Moslems, Arabieren, zijn immers nooit tevreden,( blijkt. al in hun ‘mer, ‘. meer- eisen, elke keer weer, net zoals de schrijver vanhet boek ‘WAS wollen die ARABER? Op pag. vermeldt”Sie eRen niemals zufrieden . Sind denndie Araber ewig unzufrieden?” ( zo te zien wel, , als het betreft ANDEREN! ‘ZAKEN!! , kan niet schelen wat, afhandig te maken!!……. ‘ hebben is hebben, maar KRIJGEN. Is de kunst, en DIE beheersen. ze perfect, !!)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s