Klacht aan IZA-VGZ

Screenshot_35

(Door: “Bezige Bij”)

Geachte mevrouw/mijnheer,

Ik ben erg ontevreden over de wijze waarop de laatste jaren steeds meer vergoedingen uit het basispakket wordt geschrapt, zeg maar gerust, gestolen. Fors hogere premies betalen iedere jaar maar weer en steeds meer voorzieningen die er worden uitgehaald. De ouderen en de jeugd zijn daarvan vooral de dupe. Die ontberen daardoor de meest noodzakelijke zorg.

De ouderen vooral ook met hun medicijnen die niet meer vergoed worden, omdat er een D66-uitsterfbeleid gehanteerd wordt waarvan de verzekeraars optimaal profiteren en flinke winsten maken, en de jeugd die in de groei ook moeten inleveren, omdat de tandarts niet meer in het basispakket zit en waarvan de minima de aanvullende zorg niet kunnen betalen. Het resultaat: Slechte gebitten en verhoogde kans op ontstekingen en mondziekten.

Maar wél de “vluchtelingen” gratis zorg geven. Van de wieg tot het graf, en pamperen dat het een lieve lust is. Het eigen volk mag uitsterven voor een ander cultuur, de meest barbaarse die er maar rondloopt op deze aardkloot. Ons land wordt om zeep geholpen door de migranten, de linkse kerk, verzekeraars, multinationals en globalisten. Ik ga dan nu ook serieus een afweging maken tussen de vergoedingen van jullie en andere verzekeraars. Blijkt dat ik meer voordeel kan halen bij de concurrent, ben ik aan het eind van het jaar vertrokken.

Door:
“Bezige Bij”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, belangenverstrengeling, gezond realisme, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, nieuw fascisme, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op Klacht aan IZA-VGZ

 1. Marijke zegt:

  Bij de concurrenten is het niet anders.

  Geliked door 3 people

 2. Groene Leeuw zegt:

  De Staat heeft erg de mond vol over Europees aanbesteden. Als de ziektekostenverzekeraars nou ook eens op de grote hoop worden gegooid en moeten aanbesteden tegen een zo goedkoop mogelijke prijs voor de cliént, schieten we tenminste eindelijk eens wat op. Het OV, de WMO-bedrijven en de gehandicaptenvervoer moeten toch ook om de 2 tot 3 jaar opnieuw Europees aanbesteden? Dan deze zakkenvullers ook.

  Like

 3. guusvelraeds zegt:

  Blijkt dat ik meer voordeel kan halen bij de concurrent, ben ik aan het eind van het jaar vertrokken.

  Nu pas!

  Dat doe ik al jaren. Wel altijd uitkijken met de dekking en de vrije ziekenhuis keuze. Goedkoop kan uiteindelijk ook duurkoop zijn. Maar wat waar is, is waar. De brief legt de vinger op de plek waar het pijn doet en waarover niet gesproken mag worden op straffe van.

  Tip!

  Gooi de dure aanvullende verzekeringen (inclusief de tandarts verzekering) eruit en maak zelf een spaarpotje voor specifieke zorgproblemen die je anders vergoed zou krijgen uit de aanvullende zorgverzekering.

  Like

 4. Yvonne zegt:

  Wij moeten steeds meer betalen om de nieuwkomers te onderhouden en die € 385,00 baal ik al jaren van wat gebeurt daar eigenlijk mee? Ik Ben er door ziekte al in een paar maanden doorheen
  Heeft zeker die stiekemert Hoogervorst bedacht waarvoor dank !

  Like

 5. Ruud zegt:

  In het stemhokje kunnen we het veranderen; anders nergens. Te weinigen die zich dat realiseren.

  Like

 6. patriot zegt:

  helemaal mee eens geen woord van gelogen

  Like

 7. Dr. Heinz zegt:

  Werkelijk alles werkt samen, om den burger te belasten en te belasten tot er niets meer voor de burger is!!
  De roverheid, verzekeringen, banken, waterschappen, plaatselijke roverheid en wat allemaal meer belast en belast den burger steeds meer en meer, en steeds meer!!
  Maar op een dag……
  Dan….

  Like

 8. Piet Snot zegt:

  Alle basispakketten zijn gelijk aan mekaar.
  Is wettelijk zo geregeld.
  Tussen de aanvullende verzekeringen kunnen kleine verschillen zitten.
  Je schiet er dus niks of maar zeer weinig mee op.

  Geliked door 1 persoon

 9. Piet Snot zegt:

  De Nationale Bond Overheidszaken is terug! Dit keer met nieuws over een uitspraak over de zorgverzekeringswet. De Nederlandse rechter heeft namelijk uitgesproken dat het ‘dwingen van burgers om een zorgverzekering af te sluiten met een private partij’ een ‘onaanvaardbare doorkruising van het recht’ is en dus onwettig!
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/04/nationale-bond-overheidszaken-wint-weer-rechter-afdwingen-zorgverzekering-door-zorgverzekeraars-is-onwettig/

  Like

 10. Tineke zegt:

  Het is met alle zorgverzekeraars een pot nat.
  Maar dat de binnenstromers alles voor noppa,nada,niks krijgen ten opzichte van ons hier,dat heeft met rechtvaardigheid te maken en dat trek ik niet meer.
  Waarom moet ik mee betalen aan besnijdenis waar ik faliekant tegen ben,waarom moet ik meebetalen aan kraampakketten voor vrouwen waarvan,als de eerste is geboren,kun je nummer drie al horen.
  Sinds de instroom in 2015,net na de invoering van de participatiewet(hoe toevallig…….) is het huilen met de pet op,met name voor de minima.
  Toeval bestaat niet…….het valt je toe!
  De invasie is gepland,daar blijf ik bij.
  De rechtsongelijkheid zal uiteindelijk voor de chaos zorgen,waar de ”elite” op uit is.
  Tenzij………die hele EU in elkaar dondert.
  Ik kan niet wachten……..

  Geliked door 2 people

 11. Thomasson zegt:

  Het beleid van zorgverzekeraars past perfect in alles wat de gedrochtenpartij D66 symbool voor staat. D66 is een loopjongen van de EU en de opperbazen van Bilderberg/NWO. Ze zijn de kleine stinkers die moeten toezien dat de Kalergi-Plan in Nederland op schema loopt. Er wordt bij D66 op gerekend dat arme ouderen, zouden sterven bij gebrek aan medicijnen. Ook arme jongeren mogen wat korter leven. Per slot van rekening moet volgens D66 de autochtone bevolking langzaam (of wat minder langzaam) worden uitgeroeid, en plaats maken voor de Kalergi-kruisingen: leuke bruine nieuwe Europeanen met een lagere IQ (niet meer dan die van een gemiddelde Marokkaan). Daarom zijn ze zo aardig voor vluchtelingen. Ze hopen samen met hun Globalistische bazen de Kalergi-Plan te realiseren en hoop geld ermee verdienen. It is only business, nothing personal!. Dat deze monsterpartij en haar zusjes van PvdA en andere linksige partijen nog bestaan, is onze schuld. Wij kunnen ze ook in de vuilnisbak van de geschiedenis gooien.

  Like

 12. Bagul zegt:

  Ik werkte een paar jaar geleden voor VGZ. De meest vreemde namen doken op in mijn computer. Land van herkomst was onbekend, zo stond er. Rekeningen van tienduizenden euro’s kwamen voorbij en na contact met steunpunt vluchtelingen in Woerden vroeg ik toevallig waar die facturen heen gingen…..het antwoord was dat ze naar het ministerie gingen. Jaha, die namen het voor hun rekening. Toen ik zei dat ik er ook nog een paar had liggen die naar het ministerie mochten volgende er een openbare waarschuwing. Nee, lang heb ik het er niet volgehouden. Haha. Zonder gekheid….diep triest. Ja, Els Borst kwam ook aan de beurt. Weet u nog? Ook ik kan niet wachten op het moment dat alles hier in elkaar dondert! En maar lullen over een kerk in Parijs. Hoe blind is het wezen ‘de mens’?!

  Like

  • Thomasson zegt:

   @Bagul. Ten eerste moeten wij allen u bedanken voor de informatie die u gaf. Het is te begrijpen dat u zich had verbaasd over de hoeveelheid van exotische namen die u tegenkwam. In plaats van: mijnheer of mevrouw Jansen, Pronk, De Vries, Van Dam, Zijlstra enz., werden rekeningen betaald for schimmige namen die wijzen naar Wilden uit de woestijn en de jungle. Kuifje zou de vermelding: “land onbekend”, heel leuk vinden.. Voor ons klinkt dat vreemd- maar niet voor de anonieme betalers van deze rekeningen. Het wordt gedaan op kosten van de belastingbetalers. Deze mega liefdadigheid op onze kosten maakt deel uit een vernuftig globalistisch elitaire project, waarin wij deel uitmaken van een antropologisch experiment die gebaseerd is op “Eugenetica” https://nl.wikipedia.org/wiki/Eugenetica
   In het boek van Dan Braun “Inferno” wordt Eugenetica beschreven als etnische zuivering op genetische vlak. In onze tijd wordt Eugenetica gebruikt door Bilderberg, NWO, EU en de loopjongens van linkse partijen voor andere doeleinden. In Europa wordt Eugenetica gebruikt om de populatie naar mentale lagere ontwikkelingsfase te brengen. De globalisten zien in de intelligentie van de Europeanen een reële dreiging voor hen economisch, wetenschappelijk- en technische hegemonie. Ze zijn bang dat Europese landen op een dag echt onafhankelijk en soeverein worden. Dat ze hen eigen koers zouden varen. Denk maar aan het geschreeuw van Guy Verhofdtstad in de Europese Parlement…Meer Europa .. dus meer controle over de autochtone bevolking. De tsunami van migranten uit Islamitische landen en Afrika en de “Clash of Civilization” moet via gedwongen vermenging (mega verkrachtingen) er voor zorgen dat er dommere bevolking de Europese bevolking zal vervangen. Een bevolking van goede voetballers, Gangstâ Rappers en criminelen en zo min mogelijk wetenschappers, ingenieurs en hoog gekwalificeerde technisch- en medisch personeel.

   Like

 13. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Inderdaad, het loopt de spuigaten uit, elk jaar meer betalen voor minder vergoedingen.
  En ze verschuilen zich achter schimmige regeltjes terwijl het vaak hun woord is tegenover het jouwe.
  Voorbeeld; ik slik al zo’n twintig jaar maagzuurremmers, dit is veroorzaakt door een periode met bijna absurd veel pillen en poedertjes te hebben moeten slikken.
  Vorig jaar kreeg ik daar plots een rekening voor.
  Da’s vreemd, dus maar eens even bellen, na enig zoeken kwam het verlossende woord. “Ja meneer dat komt omdat u meer dan een half jaar dit middel niet heeft gebruikt en dan wordt het gezien als een nieuwe medicatie en wordt de eigen bijdrage in rekening gebracht.”
  Je kunt hoog en laag springen en zeggen dat je nog geen dag hebt overgeslagen maar ze blijven erbij.
  Je wordt dus feitelijk gedwongen om een soort boekhouding bij te houden van wat de apotheek verstrekt, en wanneer want je staat gewoon machteloos, ze hoeden gewoon bij hoog en bij laag vol dat je een periode geen pillen hebt gekregen en gebruikt.
  Daarbij is er ook heel veel onduidelijk over waar je nu een ‘eigen bijdrage’ en waar je ‘eigen risico’ voor moet betalen.
  Jazeker, dat zijn twee verschillende grootheden, die je wel alletwee geld kosten.
  Waar ze ook mee sjoemelen is wanneer het middel is gegeven en wanneer de rekening bij het fonds binnenkwam.
  Kreeg half december een hartinfarct en werd opgenomen en geopereerd, in het ziekenhuis krijg je vervolgens medicijnen maar die vielen vervolgens onder de ‘eigen bijdrage’ van het daarop volgende jaar.
  Als je vervolgens een klacht indient zeggen ze doodleuk; “ja dat was in december maar het ziekenhuis heeft pas in januari hun rekening ingediend.”
  En keer op keer trek je aan het kortste eind want waar moet je naartoe ?

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Zelfs het overhandigen van een A4tje + een uitleg over je medicijnen in de apotheek, betaal je apart voor.
   Ook als je aangeeft niet op een uitleg te zitten wachten.
   Dus alleen de poging voor een uitleg kost je al geld.

   En om onder het bedrag van de eerste uitgave (als er meer dan een half jaar tussen zit) van medicijnen uit te komen, moet je dus medicijnen gaan sparen, ook als ze nog niet nodig zijn, omdat je nog genoeg heb liggen.
   Ze hebben blijkbaar liever dat jij alles wat je teveel heb liggen later weer komt inleveren.

   Elke logica en redelijkheid ontbreekt bij die gasten, en inderdaad, het maakt niet uit wat jij inbrengt als reactie bij die gasten.
   Je verliest het toch altijd.

   Like

 14. exmarineman zegt:

  Ja op zich mooi initiatief. Echter het kabinet is verantwoordelijk voor de samenstelling van het basispakket en de verzekeraars voor de aanvullende pakketten. En dat dreigement aan het einde…..ach dat boeit die verzekeraars niets, want de anderen zijn niets beter. Zoals al gezegd het basispakket us voor allen gelijk. U zou dus bij de politiek moeten zijn en naar een andere verzekering overstappen op badis van de aanvullende pakketten. Echter dan hoeft een verzekering u eventueel niet te accepteren als klant. Wel kunnen verzekeraars dus afspraken maken/contracten afsluiten met de zorgverleners (ziekenhuizen, artsen, specialisten, apotheken etc.) waardoor je als verzekerde wordt beperkt in je keuze. Het zou ook nmm beter zij dat de specialisten werknemers van het ziekenhuis enz zijn i.p.v. zelfstandigen.

  Like

 15. ruud beijer zegt:

  Waar heeft deze mevrouw op gestemd?
  PVV of het FvD? Niet gestemd op deze partijen?Eigen schuld !!Nederlanders blijven een stom volk wat zijn eigen graf graaft.

  Like

 16. Lot zegt:

  De Zorgverzekeringen zijn non-profit en hoeven geen belasting te betalen. 10 tal jaren geleden had een kleine zorgverzekering elk jaar 12 miljoen over, dat niet uitbetaald is aan de zieken verzekerden.
  Hoeveel is dat geld? In ieder geval doen zij er niets mee. Ze stoppen het in financiele aandelen en obligaties. Wat een activa post op de balans wordt, een bezit, wat zij later altijd kunnen omzetten in geld. Gezien de ontwikkelingen zullen zij dat niet nodig hebben.
  Het lijkt op de methode van de wooncorporaties, van met name twee in Den Haag. Zelf laten ze de directeuren riante salarissen uitbetalen. Waar moeten ze anders heen met het geld? En leuk mee spelen op de beurs vonden ze ook.
  Op dit moment hebben de zorgverzekeraars miljarden in achteruit gehouden bezit.
  Zelf heb ik al jaren mijn eigen risico moeten betalen van 385 euro. En dan nog een keer naar een ander ziekenhuis. Echter ik betaal 150 euro x 12 +385 = ongeveer 2600 euro. Wat ik lang niet elk jaar opmaak. Een normaal mens, in mijn omgeving heeft ongeveer 2 – 4 operaties in zijn leven. Maar draagt wel zijn hele leven premies af. De zorgverzekeringen leden eindelijk verlies in 2017, echter dat kan niet omdat er meer uitgaven aan zorg is, dan afgedragen premies. Zo ziek zijn Nederlanders zoals ik hierboven beschrijf niet. En ik heb het niet over de AWBZ, dat is een apart potje. Het moet liggen aan de uitgaven van gebouwen en lonen kosten van de zorgverzekeraars zelf.

  Like

 17. Lot zegt:

  deel 2:
  Net als het NUON en andere geprivatiseerde collectieve zaken, waar nu veel meer voor betaald moet worden, zijn het aantal werkenden in deze sectoren sterk gestegen. Zoals vaak gezegd wordt elk jaar, we krijgen er weer 100.000 banen bij, nou dat zijn deze banen. Er gaan namelijk veel banen verloren door automatisering, en deze worden, denk ik, niet meegeteld. Hoewel de automatisering zelf, het maken van de machines, ook werk oplevert.
  Bijvoorbeeld een vriend van mijn vader werkte bij NUON in Zwolle, en had alles onder zijn beheer, Dat was 20 jaar geleden, en speelde toen, nu is hij met pensioen. Hij beheerde de elektriciteit van het platteland. Meerdere boerderijen waren aangesloten aan een elektriciteitshuisje. Kwam er een melding binnen, dan hadden alle boeren zijn telefoonnummer. Hij kreeg het rechtstreeks binnen, wist zelf bij welk elektr.huisje hij moest zijn, dat had hij in kaart. En ging er dezelfde dag nog heen om het zelf te repareren, wat zijn werk was. Binnen 24 uur weer stroom. Destijds toen het privatiseerde werden dat bij hem weggehaald. Het leverde 4 mensen werk op, En iedereen bij Nuon klaagde steen en been bij hem. En de boeren zaten dan dagen zonder stroom. Een niet administratieve organisatie werd ingevoerd, waar zij hun private winsten, voorheen non-profit, goed aan uit konden geven, en leverden veel banen op. Voila het banen mirakel van Nederland, Niet klagen dat het werk saai is, wat ze toen begonnen te doen, bijt de dag door, en leef van je hobbies in je vrije tijd! Het ging als volgt: een boer belde het algemeen nummer en kwam binnen bij de secretariaat die alles noteerde en doorstuurde naar de afdeling planning, die ging kijken naar welk team, nu verdeeld, deze planning doorgezet moet worden. Het kwam terecht op een bureau, zoals de vriend van mijn vader, die ermee aan de slag ging. Iemand anders ging op aanwijzing naar het elektr.huisje om het te maken. De samenwerking liet natuurlijk te wensen over. Je moet wachten totdat je collega je wat aanreikt en mogelijk verkeerd, moet je weer terug. Geen eigen toko beheer. Minder werk plezier. Dit is ongeveer wat ik begrepen heb.

  Like

 18. Lot zegt:

  Als je geld wilt besparen, dan kan het niet hier. De basisverzekering is overal hetzelfde. Zelf kan ik overal terecht, zelf ziekenhuis uitkiezen, en dat kost een tiental meer, maar scheelt wel als je hulp wilt krijgen.
  Ik heb bespaart op de Nuon, door de gaskraan uit te zetten. Daardoor minimaal betaalt dit jaar. Als het buiten vriest of een paar graden, dan maakt het niet uit of de thermostaat op 18 of 21 staat, hij blijft de hele dag aanstaan, en kost dus gas. Ik kreeg een maandbedrag van E236 in het najaar en schrok mij rot, ik heb gelijk maatregelen getroffen en dat is gelukt.
  Je moet namelijk het gas sochtends even aanzetten en huis warm, dan weer uitdraaien. Later op de dag als het weer te koud wordt weer even aanzetten voor 10 minuten of half uur, hoe lang het nodig is om weer warm te worden. Dit scheelt enorm in de portemonnee. Zo doe ik twee of drie keer per dag de thermostaat aan. En ik had drie lagen kleding aan met thermosbroek onder de broek en wollen trui, werkt prima. Zelf moeten ondervinden door je vindingrijkheid te gebruiken en je ogen uit te kijken. Hugin en Munin, wat heugen en mening is. Dus herinneren en nadenken.

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Zo gebruik ik mijn verwarming al jaren.
   Niet de hele dag aan laten, maar een paar keer per dag voor een half uurtje tot een uur op ongeveer 22gr.
   Mijn maand termijn is al jaren vrij laag, nu ongeveer €85,00, misschien heeft het er mee te maken.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s