NOTRE-DAME de PARIS in brand: waarom een moslimaanslag heel goed mogelijk is

Screenshot_25.png

(Door: Christine Rasin – Vertaling: “delamontagne”)

Op het moment dat ik dit schrijf, is de omvang van de schade nog niet bekend. Maar het ziet er heel erg uit… Een van de oudst en prachtigste bouwwerken van Frankrijk, daterend uit de 12e eeuw, staat in brand. Men weet nog niet of het vuur alleen onder ’t dak  heerst. De “Fleche” [smalle, heel hoge houten toren op midden van dak], is ingestort, het is verschrikkelijk. Eén ding is zeker; elke Fransman, iedere patriot heeft een erge klap gekregen toen ze hoorden dat in ’t hart van Parijs het hart van onze geschiedenis in vlammen is opgegaan.

En het is niet te vermijden dat in ons aller hoofd speelt dat dit misschien wel geen ongeval was, maar een aanslag tegen hetgeen Frankrijk vertegenwoordigt. De Notre-Dame, waar Napoleon tot keizer werd gekroond.. En als het een aanslag zou zijn, dan is het in ieder geval een aanslag door moslims.

Al maandenlang, dag in dag uit, worden onze kerken door vandalen vernield. En dat gebeurt allemaal zonder dat er strafmaatregelen worden getroffen. “Femen”, dat de Notre-Dame straffeloos aanvalt, en alle politici zijn dan bezig met het bespotten van ons CHRISTELIJK ERFGOED. Maar dan moet je eens kijken naar de moskeeën die geen enkel risico lopen, want ze worden bewaakt! Maar ondertussen laten ze onze monumenten vernietigen die ons dierbaar zijn. Wat een smeerlappen… De Notre-Dame de Paris, dierbaar in ons hart, onze geschiedenis, onze literatuur dankzij Victor Hugo.

Wie zou vandaag niet aan dit boek kunnen denken en waarvan wij hopen dat het geen voorspellende waarschuwing is: De moskee Notre-Dame van Parijs 2048 ? Als dit is wat wij vrezen, wat men gelooft, na de steek in het hart, komt de haat, de pure haat bij ons omhoog. Als “ZIJ” dat durfden, de Notre-Dame aan te vallen, dan zou dat weleens het begin van een verschrikkelijke burgeroorlog kunnen zijn. Een dergelijks Godslastering kunnen we niet vergeven, zo’n aanval op ons hart. We moeten afwachten om meer te weten te komen en dan de maatregelen nemen die nodig zijn.

Bron:
http://resistancerepublicaine.eu
Door: Christine Tasin

Vertaald uit het Frans door:
“delamontagne”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christendom, Frankrijk, Historie, katholieke kerk, Parijs. Bookmark de permalink .

114 reacties op NOTRE-DAME de PARIS in brand: waarom een moslimaanslag heel goed mogelijk is

 1. Lucky zegt:

  De brand begon om 19 uur, werken Franse bouwvakkers om die tijd dan nog?

  https://t.co/JFSst6IZSj

  Er waren dus idd GEEN werkers meer aanwezig om die tijd….

  Geliked door 3 people

 2. kampersrene zegt:

  Hoelang zijn die achterlijke moslims niet bezig met onze cultuur te verwoesten, onze leefgewoonte onze tradities, .Ik heb ooit de Notre Dame een bezoek gebracht …prachtig bouwwerk….en dat vliegt na honderden jaren zomaar in brand….een overwinning van en voor de getaanden! ik zou het bijna durven zweren….trouwens een grote fan van dat achterlijk ras “den Timmerfrans” heeft het reeds voorspeld….wij zullen die vervloekte islam moeten omarmen…of wij dat nu leuk vinden of niet….en met de hulp van die zogezegde heilige vader de paus….moet dat lukken….nu een scheldtirade op alles wat islam is en zijn politieke fans…ik wil het U besparen wat er komen lelijke woorden in , niet voor publicatie vatbaar….wat islam betreft….bekeren? ..met al de Chinesen …maar niet met den deze….ik ik zal de enigsten niet zijn

  Geliked door 4 people

 3. Jan zegt:

  France jails ‘jihadist’ woman (22) accused over foiled terror attack in Paris

  Geliked door 1 persoon

 4. Cathja zegt:

  Hoewel we nog niet alles weten over het ontstaan van deze verschrikkelijke brand, die miljoenen mensen in het hart heeft geraakt, kwam toch bij mij als eerste de gedachte op dat -gezien de vele branden in kerken van de laatste tijd- hier kwade en vijandige opzet tegen het christendom in het spel is.
  En wie er dan zo vijandig zijn richting christenen hoeven we hier niet hardop te zeggen, want we weten het wel. Als het een aanslag is, dan kwam die zeker en vast uit de islamitische wereld.
  Alle kerken moeten afbranden. Respect voor andere godsdiensten hebben moslims niet, dus de verdenking rust wat mij betreft toch echt wel op hen.

  We houden de berichten in de gaten. Wij leven mee met allen die deze schitterende kathedraal zo’n warm hart toedragen, en die nu diep geraakt zijn. Liefhebbers van over de hele wereld maken nu inktzwarte dagen mee.
  Laten we hopen dat de kerk volledig hersteld zal kunnen worden, maar eigenlijk heeft dit gebouw bij deze vreselijke brand ‘zijn ziel’ verloren.

  Triest….., zeer triest!!

  Geliked door 8 people

 5. Lucky zegt:

  Even if it is not one of our brothers who has set this, it is the will of lalla to punish the kufar…..

  Geliked door 1 persoon

 6. Lucky zegt:

  De Franse miljardairsfamilie Pinot heeft inmiddels 100 miljoen geschonken voor de herbouw, en er komen grote inzamelingsacties.

  Geliked door 2 people

 7. Inge zegt:

  De torens van kerken zijn niets anders dan een verwijzing naar de obelisken uit het oude Egypte (en Babylon, fallus aanbidding) wegens zon aanbidding. Jezus is de verpersoonlijking van de zon, daarom staat er ook op het Sint Pietersplein bij het Vaticaan een grote obelisk. Gezien vanuit de islam zijn kerken dan ook in dat opzicht niets anders dan afgod plaatsen en dat klopt ook alleen heeft de Europese bevolking geen kennis betreffende dit onderwerp dankzij de indoctrinatie en inquisities van de Katholieke kerk. Het zou een aanslag door moslims kunnen zijn, maar het kan ook een false vlag zijn beraamd door de zwarte adel om moslims zwart te maken en bevolkingen tegen elkaar uit te spelen.

  Geliked door 1 persoon

  • Charles Martel zegt:

   Wel heel erg simplistisch en getuigt zeker niet van enige (religie-)historische kennis. Wat te zeggen van de koepels van de moskeeen die rood kleuren wanneer een menstruerende vrouw de moskee durft betreden.

   Geliked door 1 persoon

   • Inge zegt:

    Christenen moeten eerst maar eens hun eigen religie onder de loep nemen i.p.v. die van anderen proberen te ontmantelen.

    Geliked door 1 persoon

   • j v/d valk zegt:

    Satan Prince van deze wereld.

    Volgens het militaire plan van Albert Pike, ontwikkeld tussen 1859 en 1871, moeten drie wereldoorlogen en drie grote revoluties de Hoge Priesters van het Luciferiaanse Geloof in de positie plaatsen om zich de wereldmachten toe te eigenen. Twee wereldoorlogen zijn uitgevochten volgens schema. De Russische en Chinese revoluties waren succesvol. Communisme is opgebouwd en het Christendom afgezwakt. De Derde Wereldoorlog is in de maak.

    William Guy Carr – Satan Prince of This World. (100 blz.)
    https://www.mediafire.com/?yhacm6cy3vguv2r

    Geliked door 2 people

   • Inge zegt:

    Het komt misschien simplistisch over, maar mijn doel hiermee is om mensen te laten begrijpen waarom moslims de kerk als afgodshuis zien naast de beelden in de kerk van Jezus en Maria (Horus = zonnegod en Isis = maangodin) omdat dit namelijk ook zo is.

    Like

  • toetssteen zegt:

   @Inge
   Torens waren uitkijkposten en de klokken gingen luiden als er alarm werd geslagen! Dan konden de mensen zich in veiligheid stellen binnen de kerk!
   Obelisk is Romeins.

   Geliked door 2 people

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Ach Inge je hangt duidelijk het moslim geloof aan dat feitelijk hier in Nederland niet gewaardeerd wordt,
   Op zich niks mis mee hoor maar zou je niet eens komen met een mening die wel iets van kant en wal raakt. we hebben de laatste jaren genoeg gezien van de religie van de vrede zoals vliegtuigkapingen auto’s die in mensenmenigte rijden kerken die in de hens worden gestoken en meer van dat vredelievend spul.
   Ga alstublieft je flauwe kul elders verkopen maar niet hier waar mensen maar al te goed begrijpen waar het soort als jij ( aaw kut discriminaaaaazie ) mee bezig bent.

   Geliked door 2 people

 8. ruud beijer zegt:

  Nou let maar op er gebeurt niets!

  Geliked door 1 persoon

 9. Henk der Niederlánder zegt:

  Ik wil een en ander nog even afwachten Delamontagne.
  Wat mij in ieder geval op viel was de tijd dat de brand uit brak.
  Ik heb dat al eerder aangegeven.
  De brand brak uit om 18.50 uur en Ik weet zeker dat er dan geen arbeiders meer aan het werk zijn.
  Politie zegt rond 21.00 uur niet uit te gaan van een aanslag, zonder dat op dat moment enig onderzoek kan zijn gedaan.
  Ondertussen zijn er al 800+ aanslagen geweest op kerken.
  Het kan ook zijn dat de politie opdracht heeft gekregen om met deze verklaring naar buiten te komen omdat men bang is voor een volkswoede, of dat de politie wel een reden heeft om aan te nemen dat het een aanslag was maar de daders een gevoel van veiligheid te geven en politie en justitie ondertussen onderzoek doen.
  We zullen even af moeten wachten en kijken wat er gebeurd, maar mocht het zijn dat politie en justitie met fabels komen, komt dat vanzelf wel boven water, daar ben Ik van overtuigd.
  Te veel mensen zijn namelijk wantrouwig wat betrefd verklaringen vanuit de overheid en gaan dan factchecken.

  Geliked door 7 people

  • Cathja zegt:

   @Henk der Niederlánder

   De door u genoemde aanslagen op kerken in de laatste tijd zijn allemaal toe te schrijven aan de volgers van de islam. Wie anders hebben er zó’n enorme hekel aan het christendom dat daar vele, meestal historische, kerken voor in brand gestoken zouden moeten worden?
   Er is op dit moment nog geen 100% bewijs, maar persoonlijk ben ik er van overtuigd dat de moslimwereld meer weet over deze catastrofale brand in de Notre Dame.
   De ellende die moslims ons aandoen is met geen pen meer te beschrijven! Is het vreemd dat steeds meer mensen een enorme hekel krijgen aan alles wat moslim is?

   Geliked door 2 people

   • j v/d valk zegt:

    De maand april staat altijd vol met serieuze verrassingen.

    Gladio slaat toe in het hart van Parijs en de ziel van het Franse volk.

    Verwacht Macron om de gele vestbeweging de schuld te geven, als dat niet het geval is – ‘islamitische terroristen’. Vervolgens gebruikt als een “valse vlag” voorwendsel om de demonstranten van Gilets Jaunes helemaal te verbannen.

    2019 zal niet anders zijn, gezien de iconische Notre Dame kathedraal.

    De maand april staat altijd vol met serieuze verrassingen.

    Het is de favoriete maand voor de Illuminati om hun snode magie te bewerken.
    Notre Dame vertaalt naar “Onze Lieve Vrouw” en verwijst naar de Heilige Maagd Maria.

    Dat deze brandstichting psyop werd uitgevoerd tijdens de Goede Week op 15 april was zeker geen toeval van het lot; integendeel, het past in het voorspelbare gebruik van de duistere occulte van astrologie en numerologie voor kwaadwillende doeleinden, net zoals ze deden op 9/11.

    De Gladio-perps willen zelfs dat de hele wereld deze zwarte operatie associeert met 9/11.

    Vandaar dat de Black Nobility hun handschoenen uitdoen en de grootste monumenten van de religie in Europa vernietigen in een poging om de totalitaire superstaat die bekend staat als de Europese Unie te behouden.

    De EU is fundamenteel een communistische, niet-democratische tirannie gemodelleerd naar de Sovjetunie.

    Communisme wordt altijd beheerd als een volledig goddeloze entiteit die de regering opricht om te worden aanbeden als de godheid.

    Daarom worden alle religies uiteindelijk geëlimineerd door een verscheidenheid van verborgen en wrede middelen.

    Dat is waar Operatie Gladio binnenkomt als de terroristische tak van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie.

    http://stateofthenation2012.com/?p=120977

    Geliked door 2 people

   • Piet Snot zegt:

    April doet wat ie wil, zeggen ze ook wel eens.

    Geliked door 1 persoon

 10. T zegt:

  Christine Tasin schrijft, wat miljoenen van mensen wereldwijd denken: de brand in de Nortre Dame is geen toeval, maar mogelijke aanslag. De kerk staat al vanaf de 12de eeuw. De Kruisridders en de bekende Tempeliers liepen daar rond toen de kerk werd gebouwd. Hoeveel oorlogen, pestepidemieën, inquisitiepraktijken, revoluties en blikseminslagen heeft de Notre Dame overleefd in de 850 jaar van haar bestaan? Zelfs in de Tweede Wereldoorlog werd deze kerk gespaard. In de zomer van 1944 had Hitler een plan Parijs te bombarderen, indien de geallieerden zouden de stad heroveren. Dankzij een Duitse generaal, die van kunst en cultuur hield, werd Hitler’s plan niet uitgevoerd. In 1966 werd er over een film gemaakt. Paris brûle-t-il? https://nl.wikipedia.org/wiki/Paris_br%C3%BBle-t-il%3F
  De brand slaat als een mokerslag in de harten van belijdende katholieken en van ieder geciviliseerd mens gelijk..
  Toen ik op de TV de vlammen uit de kerk zag komen, dacht ik direct aan het prachtige orgel van deze kerk. In de zomer van 1987, was ik een weekeinde in Parijs en ik woonde een zondagsconcert in de Notre Dame. Het orgel had een klank die niet is te beschrijven .. zo mooi! Aan dit concert namen deel een strijkkwartet en een geweldig koor.
  Het is bekend dat er geen week voorbij gaat in Frankrijk, zonder islamitische aanvallen op kerken in het hele land. Paar jaar geleden heeft de Franse politie een bende Jihadisten opgepakt, die van plan waren de Munster van Straatsburg op te blazen. De Franse politie en justitie doen zeer weinig tot niets om de daders te straffen. Ze zijn bang dat zij zouden worden gezet als racisten. De moskeeën echter worden gespaard omdat ze constant worden bewaakt.
  DEEL 2

  Geliked door 5 people

 11. delamontagne zegt:

  Het Kader van de UNEF, de Franse Studenten Organisatie amuseert zich om de brand van de Notre-Dame.
  / / /
  Hafsa Askar, vice-présidente de l’Unef

  Een bericht op Twitter, vrij snel weer weggehaald:

  Hafsa: Die Notre-Dame van Parijs interesseert me niks en de geschiedenisa ook niet. Rot toch op…..
  En die mensen die gaan huilen voor een paar stukken hout … wAllah houden meer van de Franse identiteit dan dat men zich BALEK / ? ?= GEEN FRANS WOORD ] objectief, het is jullie waanidee, kleine blanke [mensjes ! ].

  Geliked door 3 people

  • Cathja zegt:

   @delamontagne

   Wat een hatelijk bericht is dit! Maar dachten we medeleven te kunnen verwachten van dit vreselijke haatvolk?
   Je moet ze eens horen als er een varkenskop aan de deur van een moskee hangt…! Onmiddellijk noemen ze het ‘een aanslag’…..
   En daar lach ik nou weer om.
   Treurig volk, die moslims. En die arrogante uitspraken passen al helemaal niet. Tijd voor de moslims om eens een zandbakland uit te kiezen als thuisland. Daar zijn ze beter op hun plek dan in Europa.

   Geliked door 1 persoon

  • Op de brandstapel met dat “mens”, Vieze Parasiet / Profiteur!!

   Geliked door 1 persoon

  • Thomasson zegt:

   @delamontagne. Ik vraag mij af of de autochtone Franse studenten nog steeds vinden dat zo’n *** het recht heeft vice-president van de l’Unef zijn? Natuurlijk is deze stuk laag gedrocht niet geinteresseerd in “die Notre Dame” Waarom zou ze? Ze is een product van inferieure genen en is in een vuilnisbak geboren. Dankzij valse politiek-correcte houding mag ze vice president van een studentenvereniging spelen. Maar: “Al draagt een aap een gouden ring, hij is en blijft een smerig ding!.

   Geliked door 1 persoon

  • trebor2110 zegt:

   https://en.wiktionary.org/wiki/balek

   dupe, mug, sucker (a person who can be easily fooled or deceived)

   Geliked door 2 people

  • kampersrene zegt:

   wat interesseert jou dan wel …..eens goed neuken met een getaande broeder ?

   Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Als echte tegenstander van de doodstraf hoop Ik dat dit mens morgen (het liefst vandaag nog) een dodelijk ongeluk krijgt.
   Kort en krachtig zogezegd.

   Like

 12. Thomasson zegt:

  DEEL 2
  Wij kunnen ons nu vragen: hoe voelen zich de linksige “Wereldburgers” van de hoogste echelon, als zij van hun glaasje wijn genieten in hun woonkamer vol snobisme, kunst en literatuur? Hoe zouden ze reageren als er steeds meer aanwijzingen komen voor een islamitische aanslag? Een ding is zeker. Emmanuel Macron en zijn junta schijten kleuren van angst. De brand in de Notre Dame is het laatste wat zij nodig hebben voor de EU-Verkiezingen. Niet te spreken over de mogelijkheden van aanvallen op migranten en asielzoekers.

  LET OP! Het onderzoek naar de brandoorzaken zou niet de moeite waard zijn om te lezen. Het rapport zou vol staan met halve waarheden en Pravda-achtige leugens.

  Geliked door 2 people

 13. koddebeier zegt:

  Als het een moslimaanslag zou zijn zullen we het nooit te weten komen, daar zorgen hun politieke vrienden en de linkse media wel voor !

  Geliked door 4 people

 14. Charles Martel zegt:

  Ground zero in Paris.

  Geliked door 1 persoon

 15. Charles Martel zegt:

  Of: Europa brandt, de linkse EU horde juicht.

  Geliked door 2 people

 16. Jan zegt:

  Blaze Erupts at Jerusalem’s Historic al-Aqsa Mosque as Notre Dame Burns (VIDEO)
  http://tinyurl.com/yyc8oglv

  Geliked door 1 persoon

 17. Hear Hear…
  www. theamericanmirror. com/arabs-laugh-at-burning-notre-dame-cathedral/

  Geliked door 1 persoon

 18. Henk der Niederlánder zegt:

  Bij al het slechte nieuws over de Notre Dame is er ook hoopvol nieuws
  Zoals naar voren komt lijkt het erop dat de structuur van het gebouw niet veel geleden heeft met het gevolg dat de restauratie veel goedkoper uit gaat vallen.
  Dit zijn overigens de voorlopige conclusies maar het geeft hoop.
  Ik kom misschien wat drammerig over wat betreft dit Item, maar Ik ben dan ook een groot liefhebber van oude gebouwen.
  Zo heeft iedere gek zijn gebrek.

  Geliked door 5 people

  • delamontagne zegt:

   “…………maar Ik ben dan ook een groot liefhebber van oude gebouwen.” = *****
   Idem dito hier, denk hetzelfde.

   Geliked door 1 persoon

   • Henk der Niederlánder zegt:

    Had Ik al begrepen aan de hand van je vragen en de uitleg over je woning
    @ Delamontagne Mensen als jij en Ik zijn eigenlijk heel herkenbaar

    Geliked door 2 people

   • delamontagne zegt:

    Misschien vindt je dit wel interessant. Je schreef eerder over de dikte/grootte van de balken !
    De Politici, o.a. Macron en andere on[des]kundigen, die NIETS van techniek, in dit geval bouwkunde, afweten, hebben het grootste woord over EEN SNELLE HERBOUW…………..
    Dit artikel las ik, heb het vertaald.
    Kijk eens naar de dikte van die hoofdbalken
    Balken 40 / 50 cm doorsnee ?

    Het charpente van de Notre-Dame de Paris is niet te vervangen: de bomen [waaruit ’t hout komt ], kwamen uit het oerbos.
    Bertrand de Feydeau, de Vice-President van de Stichtting “Frans Erfgoed” verklaarde gisteren Dinsdag op Franceinfo dat om de Charpente van de Notre-Dame, die door de brand werd vernield, te vervangen er nieuwe technieken nodig zullen zijn.
    De brand van Maandag 15 April heeft het grootste deel van de Charpente verwoest.
    Dit werd de bijnaam “La Foret”= Het Bos gegeven.
    Dit werk bestond uit balken van eikenhout die uit de XII eeuw en uit de XIII eeuw dateerden.
    Alles werd door de vlammen verwoest.
    Ongelukkig genoeg is het een CHARPENTE dat onvervangbaar is, zo zei hij op Franceinfo.
    De Vice-President legde uit dat we op ons grondgebied geen bomen hebben van zulke afmetingen en omvang van die zoals ze in de 13e eeuw werden omgehakt en die uit het Oerbos kwamen.

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    De bomen waaruit de balken werden gezaagd voor de eerste CHARPENTE van de Notre-Dame werden omstreks 1160 – 1170 omgehakt en kwamen dus uit wat men Oerbos noemt.
    Men vermoed dat die bomen 3 à 400 jaar oud waren en dat er 21 Hectare nodig was om ze te laten groeien.
    Elke balk kwam van een andere boom.
    Het geheel van de CHARPENTE is 100 in de lengte, 13 meter breed in de nef, 40 meter in het transept en 10 meter hoogte.

    Hij zei dat als men vandaag-de-dag de Charpente wilde herstellen met stukken van dergelijke afmetingen, we de bomen ervoor niet zouden kunnen vinden op ons grondgebied.
    Daaruit volgt dat men Nieuwe Technieken moet gaan gebruiken die de buitenkant van de Kathedraal het aspect zullen geven zoals we dat graag zien, maar dat zal er niet voor zorgen dat wij nog de zolders kunnen zien zoals dat mysterieuze gevoel ons gaf bij de vroegere toestand, [ “La Foret”= het bos = foto ], zei hij met spijt.
    BRON:FranceInfo
    https://mobile.francetvinfo.fr/culture/patrimoine/incendie-de-notre-dame-de-paris/la-charpente-de-notre-dame-de-paris-n-est-pas-reconstituable-les-arbres-qui-la-constituaient-provenaient-de-la-foret-primaire_3400799.html

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Ik heb het Franse woord “Charpente” niet vertaald. Ik weet het NL-woord niet. Er word de hele houten constructie van een dak/zolder mee bedoeld. De balken/zijbalken etc.
    In die jaren, de Middeleeuwen, moet het toch wel heel moeilijk zijn geweest om die balken te zagen.
    Uit de foto,s kun je zien dat ze ook niet kaarsrecht zijn.
    Het moet een onnoemelijk, zwaar werk geweest zijn. Mensen waren soms hun hele leven bij de bouw betrokken.
    Die eikenhouten balken van zo’n ouderdom, zijn kei-en-keihard. Haast steen.
    Als ik soms een spijker in zo,n eikenbalk moet slaan of een schroef, dan moet ik eerst met een staalboor een gaatje voorboren.
    En die balken zijn pas 210 jaar oud. Soms zit op sommige stukken nog de schors van de boom erop.
    Dat zagen was toendertijd nogal duur en moeilijk.
    Er zit aan dat werk ook geen enkele schroef of spijker, alles met spie en gat.

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Op een NL-Site las ik ongeveer hetzelfde:
    Dak onvervangbaar: 1.200 middeleeuwse eiken
    BRON:
    https://www.frankrijk.nl/2019/04/brand-in-de-notre-dame-de-dag-erna/

    Like

   • Henk der Niederlánder zegt:

    Met Charpente word naar alle waarschijnlijkheid bedoeld Dakstoel.
    Wat eigenlijk wil zeggen het dragende gedeelte van het dak zonder beschot.
    De spanten en grotere balken in zo’n constructie worden meestal niet gedroogd gemaakt want het is zogezegd bijna ondoenlijk om het hout dan met handgereedschap te
    bewerken.
    Wij waren in de oude kerk met hout bezig dat als we het plaatsten in de schuinte van het dak er een paar dagen vocht uit kwam dus dat hout was zo groen (vers) als wat)
    Dat is ook de reden dat je in dit soort constructies doorgaande pennen hebt die dan met eiken pennen (zogenaamde doken) worden vast gezet om het werken van het hout zo veel mogelijk tegen te gaan.
    Ik denk als je op wiki zult gaan zoeken er wel ergens iets over zal staan.
    Hehehehe zoals je zegt met een draadnageltje kom je niet ver in dat soort hout.
    Ik heb ergens geschreven dat Poetin ook wil helpen om de restauratie op gang te helpen en als de Fransen hem zo ver kunnen krijgen om het eikenhout te leveren dan zijn ze goed op weg en zeker omdat siberische Eik tot de beste van de wereld gerekend kan worden: langzaam groeien en zo wegens winters.
    Macaroni ging er overigens van uit dat dat varkentje in een jaar of 5 wel even gewassen zal worden.
    Nou weet Ik niet wie hem hierin adviseerd maar duidelijk iemand die in het geheel geen kijk op de zaak heeft, die gaat er namelijk van uit dat het dak in een fabriek gemaakt word en dan als prefab op de bouwplaats in elkaar gezet wordt.
    Maar dat is namelijk geen restauratie maar renovatie twee totaal verschillende disciplines.
    Wat je overigens daar ziet zijn de normale spanten en kepers naar er moeten ook nog minimaal een 4 tal kilkepers zitten en die zijn zo ongeveer 50% zwaarder uitgevoerd dan normale omdat ze een stuk langer zijn en de kil moeten dragen.

    Wiki erbij voor een korte uitleg van klikeper

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Kilkeper

    Geliked door 1 persoon

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Overigens is er ondertussen al iets van 750 miljoen aan donaties binnen gesleept en het ziet er naar uit dat het binnen afzienbare tijd zal oplopen tot een miljard.
   Het word dus tijd om de graaiers in de peiling te houden en zien waar dat geld gaat blijven.
   De grote firma’s zullen zich nu langzaamaan aan komen melden met hun Expertise.
   Hallo Macron je word in de peiling gehouden.

   Like

 19. Klaas zegt:

  Geliked door 1 persoon

 20. Met dank aan “delamontagne”!

  Geliked door 3 people

 21. Ildiko zegt:

  het is niet alleen mogelijk maar duidelijk reel. Overal waar kerken aangevallen, vernield opgeblazen of in brand gestoken zijn door moslim terroristen en door niemand anders.

  Geliked door 1 persoon

  • Thomasson zegt:

   @Ildiko. Dat gaat al paar jaren zo. Moslims zijn gewend geraakt aan laffe Europeanen. Maar zoals wij weten, angst is een slechte raadgever. Bang zijn nodigd nog meer terreuraanslagen en nog meer verwoestingen. Welke kerk, kathedraal of basilik zal de volgende zijn? De Munster van Straatsburg? De prachtige kathedraal van Chartres https://www.google.nl/search?hl Misschien de Sacre Coeur? Of ze zouden genoeg hebben van kerken en gaan voor een museum zoals de Luvre? Het enige dat kan ze nu stoppen is wat de Duitsers graag noemden : NACHT UND NEBEL. Met andere woorden beginnen met razzia’s. Systematisch beginnen midden in de nacht Salafistische tyfus uit de bedden te lichten en ze naar een interneringskamp brengen met de luxe van een gemiddelde Goelag. Per direct hun Franse nationaliteit afpakken en deporteren naar het land van herkomst of dumpen ergens in Afrika of andere shit hole in de wereld. Het verliezen van de Franse nationaliteit en stopzetten van welke uitkeringen dan ook, zal wonderen verrichten. Ze zouden in Frankrijk geen dag langer blijven dan noodzakelijk.
   Als iemand denkt dat dat niet kan, moet een geschiedenisboek openen. De Grieken woonden duizenden jaren in Turkije, maar de Turken hebben ze allemaal eruit gegooid. Hetzelfde gebeurde met de Turken in Griekenland. Op 20 juli 1974 heeft het Turkse leger de noordelijke helft van Cyprus bezet. De Turken begonnen direct de Grieken te verjagen. De Roemenen hebben 1,2 miljoen Hongaren uit Transsylvanie verjaagd. Dus het kan …en het is nu hard nodig!.

   Geliked door 1 persoon

 22. Yvette Evers zegt:

  Het blijft speculeren. Maar al die smileys waren echt…

  Geliked door 1 persoon

 23. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ook mijn gedachten gingen het eerst uit naar een islamitische aanslag maar toen ik de vele steigers zag leek het me toch waarschijnlijker dat er bij het bouwmateriaal iets is misgegaan.
  Daarbij is het nog niet opgeëist door een groepering terwijl ze zich normaliter verdringen om het op te eisen.
  Gesteld dat het niet opgeëist wordt kun je er met een gerust hart vanuit gaan dat het uit de media gehouden wordt gesteld dat het wel zo zou zijn. Dat zorgt alleen maar voor polarisatie….Toch?
  Europa 2019

  Geliked door 2 people

 24. droevige mof zegt:

  Dit hele zaakje stinkt een uur in de wind.
  Zodra de brand uitbrak, rapporteerden onze kwaliteitsjournalisten: “Geen terreur, geen brandstichting”.
  Is dit niet een zielig tafereel?
  Bedankt voor de tip, maar we beginnen het nu pas te begrijpen.

  Geliked door 4 people

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Dat verhaal van geen brandstichting is heel erg goed te begrijpen want mocht bewezen worden dat het inderdaad een moslim is geweest die de kathedraal in brand zette kan Macron beter zijn biezen pakken, want dan word hij afgerekend op zijn import van nog meer moslims en ander illegaal tuig.
   Dus op voorhand maar alvast downplayen zullen we maar zeggen.

   Geliked door 1 persoon

 25. Dr. Heinz zegt:

  Het zal wel nooit bekend worden, maar het zal me niet verbazen dat de EU proleten de brand gesticht hebben!
  Want de EU proleten willen alles kapot maken in héél Europa, wat met het eigen identiteit te maken heeft
  Zie de tsunami van economische parasieten, op bevel van de EU proleten!!

  Geliked door 3 people

 26. delamontagne zegt:

  Franse Werknemer, steenhouwer:
  https://uploads.disquscdn.com/images/c64ff86be18dfa2a50d5b9aedfb3e3ff8dcf4a4958937ebb975e1f66bd75baa2.png?w=600&h=400
  Ik werk in Parijs al vanaf 2000 als steenhouwer, heb op die renovatie] plekken veel gewerkt.
  Je moet die werkgroepen/teams eens zien.
  Ze hebben ons lui uit Mali, Cap Verde, Noord-Afrikanen opgedrongen.
  Veel van hen Haten ons, op de werkplaatsen zie je ze bidden..
  Kathedraal Notre-Dame van Parijs….

  Geliked door 2 people

  • droevige mof zegt:

   Op de eerste luchtfoto’s na het uitbreken van de brand kun je zien dat alles volledig brandt. Geen normaal vuur verspreidt zich zo snel.
   Brandweerlieden die zich uiten op sociale media hebben de grootste twijfels over de ongevalshypothese. Het is zeer waarschijnlijk dat er brandversnellers zijn gebruikt. En nu is er ook nog een filmpje waarop een man te zien is kort voor het uitbreken van de brand nabij de latere brandhaard.
   Hoe goed dat er (nog steeds) sociale media zijn. De doofpot is gesloten vanwege overbezetting.

   Geliked door 3 people

 27. Republikein zegt:

  Tesla did it!

  Geliked door 1 persoon

  • Oeps zegt:

   @ Republikein (16 april 2019 om 13:09)

   Dames en Heren.

   Nee, nee, nee, het was Tesla niet. Het waren Drunkert, Franske en Pinokkio. Ze waren naar de kerk gegaan en hadden van de wijn geproefd. Ze hadden heel, heel erg diep in het glaasje gekeken. En toen, toen gingen ze met het glaasje draaien. Ze riepen: “Wie !!!” en “Ja !!!”. En toen, toen verscheen er opeens een duif. Oh nee, nee toch niet. Het was, het was een spook. Of nee, toch ook niet. Het was, het was de heilige geest. Hij had zijn vurige tongen meegebracht. En toen, toen werden ze verlicht, heel erg verlicht. Ze gingen praten en vertelden verhalen. En iedereen was verbaasd. Tjonge jonge wat een energie kwam er vrij !!! En toen, toen stond opeens de kerk in het volle licht, in lichter laaie. En zo is het gekomen, dat iedereen gelooft, dat het geen opzet was. Hik, hik.

   Like

 28. bigljohn zegt:

  Ook ik had zo mijn vermoedens dat deze kerk door moslims in brand is gestoken. Maar de officiele lezing wijst naar de restaurateurs. Wel erg vreemd, die waren allang naar huis toe. En de brandweer had ook al geen haast, die kwam pas na 45 minuten. Dakbedekkers veroorzaken vaak brand, maar die zijn dan wel aanwezig als brand optreedt. Een gebouw dat altijd brandvrij bleef gedurende de 13e eeuw, dat oorlogen, revolutie en blikseminslagen heeft overleefd brandde nu plotseling af met een ongekende felheid. Alsof er een fosfor granaat zijn werk deed. Hoe konden anders die immens dikke balken in de fik vliegen, ze brandden als luciferhoutjes. De zoveelste kerk in de wereld….En als de daders moslims zijn, reken er maar niet op dat het naar de buitenwereld komt. Moslims hebben in Europa een beschermde status gekregen van de E.U. Want de Fransen zouden het eens de echte waarheid aan de weet komen….Dat zou het einde betekenen van de aanwezigheid van moslims in Frankrijk daar er een volksopstand zou uitbreken. Aan het smerige spelletje van moslimimmigratie en steeds meer moslimdominantie mag van de E.U. geen einde komen.

  Geliked door 1 persoon

 29. Henk der Niederlánder zegt:

  Ik ben eens in mijn geheugen aan het spitten geweest en dat maakte de zaak nog een beetje ingewikkelder.
  Ik kan zeggen dat de brandveiligheid tijdens restauratie werkzaamheden extreem is.
  Zelfs zo erg dat arbeiders er doodziek van worden omdat het het werk veel hindert en stagneert.
  Aan de andere kant is er toch een groot hiaat.
  Als namelijk een dak wordt open gemaakt word dat tijdens de nacht afgedekt met dekzeilen bestaand uit polypropyleen, dat zijn eigenlijk dekzeilen die je bijvoorbeeld bij Gamma of de Boerenbond haalt.
  Deze dekzeilen zijn heel erg brandgevoelig en het kan zijn dat dan met een kortsluiting de zaak in brand vliegt, maar het kan ook zijn dat een brandstichter hiervan gebruik heeft gemaakt.
  Overigens gaan er op Twitter al filmpjes rond die laten zien dat iemand in een toren van de kathedraal loopt met de vraag hoezo geen werkers in de kerk.
  Vanuit een andere cameralocatie in een ander filmpje is dan goed te zien dat de vlammen al uit het dak slaan en de brandweer al volop aan het blussen is, dus kun je er gerust van uit gaan dat de persoon een brandweerman is in plaats van een brandstichter.
  Voor mij blijft er voorlopig maar een vraag: ter ere van welke heilige weet de overheid binnen het uur te vertellen dat het geen aanslag is.
  Uiteraard zonder dat er enig onderzoek mogelijk is geweest.

  Geliked door 1 persoon

  • bigljohn zegt:

   Henk der Niederlander;….ter ere van welke heilige weet de overheid binnen het uur te vertellen dat het geen aanslag is. Uiteraard zonder dat er enig onderzoek mogelijk is geweest….De vraag stellen is hem beantwoorden. Meteen werd de verdenking al op de restaurateurs gelegd. Men weet wel degelijk wat hier gebeurd is, maar de Fransen mogen dat niet weten omdat anders het hek van de dam is. Vergelijk deze situatie eens met MH17. Men verklaarde in het begin dat het niemand anders dan de Russen konden zijn. Maar de werkelijke daders kwamen nu zelfs na jaren nooit meer bovendrijven.

   Geliked door 2 people

   • delamontagne zegt:

    Niet dat ik ’t uit m’n hoofd weet, maar op de Franse kalenders staat bij elke dag de Heilige vermeld:
    Die dag, 15 April is gewijd aan de Heilige St Paterne, geboren in Poitiers in 882.
    De slag van Poitiers, de verdijving van de barbaren-moslims uit Fr was in 732, 150 jaar eerder.

    Geliked door 1 persoon

   • Henk der Niederlánder zegt:

    @ John.

    Dat is ook de reden dat Ik steeds meer begin te twijfelen aan de versie die door de overheden aangegeven wordt.
    Maar wat er ook gebeurd Ik blijf het volgen en geloof me Ik ben vasthoudend.
    Ik ben al eens meer dan twee jaar bezig geweest met een Iraanse opstand, velen weten dat hier nog.

    Geliked door 1 persoon

 30. Pingback: NOTRE-DAME PARIS in brand: en waarom een moslimaanslag heel goed mogelijk is! | eunmask

 31. Willy zegt:

  Is er al een rekeningnummer voor donaties om de schade te herstellen van de Notre Dame ? Overal gezocht, niet gevonden.

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Komt wel Willy.
   Zakkenvullers laten over het algemeen niet echt lang op zich wachten.
   Dus kijk uit aan wie je doneert.

   Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Laat die klotepaus maar voor de kosten opdraaien .
   Veel schadevergoeding aan misbruikslachtoffers zal er wel niet meer betaald gaan worden sinds ze “open kaart” hebben gespeeld , dus moet ie z’n eigen clubgebouw maar financieren , die verraderlijke smeerlap !

   Like

 32. In Duitsland werden in maart alleen al vier afzonderlijke kerken vernield en / of in brand gestoken. “In dit land,” legde PI-News, een Duitse nieuwssite, uit: “er is een sluipende oorlog tegen alles wat het christendom symboliseert: aanvallen op bergtopkruisen, op heilige beelden langs de kant, op kerken … en recentelijk ook op begraafplaatsen. ”

  In vrijwel elke kerkaanval verdoezelen autoriteiten en media de identiteit van de vandalen. In die zeldzame gevallen waarin de islamitische (of ‘migrerende’) identiteit van de destroyers wordt gelekt, worden de desecraters gepresenteerd als lijdend aan psychische problemen.

  Geliked door 3 people

 33. BigLJohn zegt:

  En wat is de volgende belangrijke kerk ? De Dom in Keulen, Sint Pauls Cathedral, de Sint Jan, enz. enz. Nu sta ik voortaan nergens meer van te kijken. Moslims hebben de afgelopen jaren al een hele hoop kerken af laten branden. Ze hebben ons de oorlog verklaard en velen onder ons interesseert het geen ene moer !

  Geliked door 3 people

 34. Geronimo zegt:

  Er zou een man in de kathedraal zijn opgemerkt. Zo te zien een man in typisch Arabische klederdracht, compleet met wit hoofddeksel, zoals blijkt uit de foto. Wat doet die daar 30 minuten na het uitbreken van de brand? Alvast geen brandweerman, me dunkt, noch een arbeider.
  En wie zijn deze mensen met zwarte doeken bij een van de twee torens?
  Meer op:
  https://politikstube.com/dieser-mann-wurde-dreissig-minuten-nach-dem-ausbruch-des-feuers-in-der-kathedrale-gesichtet/

  Geliked door 2 people

 35. Geronimo zegt:

  Videobeelden die intussen zouden getoond zijn op de Spaanse T.V. lijken alvast bepaalde vermoedens qua kwaad opzet meer kracht bij te zetten. De schijnbaar Arabisch geklede man in kwestie, waarover ik het eerder had, loopt er in elk geval rond op het ogenblik dat de kathedraal al in brand staat. Het zijn dus zeker geen beelden van ervoor. Daar kan je al moeilijk naast kijken.

  Geliked door 2 people

 36. Republikein zegt:

  In 2018 werden 875 kerken in Frankrijk aangevallen door vandalen, 3 per dag. 129 kerken werden beroofd. In 2017 waren er 1.045 gevallen van vandalisme en 109 diefstallen.

  In maart stond de op een na grootste kerk van Parijs, Saint-Sulpice, al in brand. De politie gaat uit van brandstichting. In het begin van het jaar staat de Sint-Jacobskerk in Grenoble in brand en moeten meer dan honderd mensen uit de omliggende woongebouwen worden geëvacueerd.

  Februari was bijzonder slecht: in de kerk van Notre-Dame-des-Enfacts in Nîmes werd een kruis van uitwerpselen geschilderd en de gastheer werd ontheiligd. In dezelfde maand werd het altaar van de Sint-Alainuskathedraal in Lavaur in brand gestoken en werden beelden en kruisbeelden vernietigd. Twee tieners werden gearresteerd. Op 4 februari wordt in de Sint-Nicolaaskerk in Houilles, Yvelines, een standbeeld van de Maagd Maria vernietigd en enkele dagen later worden de hostie en het altaar van Notre-Dame de Dijon ontheiligd.

  https://www.deutschland-kurier.org/kirchenvandalismus-von-medien-und-politik-totgeschwiegen-drei-kirchen-pro-tag-in-frankreich-attackiert/

  Geliked door 2 people

 37. Republikein zegt:

  Antisemitisme of Jodenhaat zou nog een item kunnen zijn, maar wellicht ver gezocht, heel ver?

  Een van de laatste verbanden die ik wil noemen is dat we nu DNA-wetenschap hebben die mijn theorie over de oorsprong van het Keltische Parisii kan staven. DNA dat we nu zowel in Frankrijk als in Parijs kunnen vinden en dat we kunnen traceren hoe het vanuit plaatsen in het oosten zoals Kreta, Griekenland, Egypte en vele andere landen naar Frankrijk is gekomen. De DNA Haplogroepen waar ik het over heb staan vandaag de dag bekend als de E1b1b1b1b2a E-M123 en E-M34 Haplogroups.

  Zoals ik hierboven vermeldde, waren de Parisii sterke bondgenoten van Rome. Ik heb de E1b1b1b1b1b2a E-M123 en E-M34 Haplogroepen over de hele wereld getraceerd, verspreid tot in het westen van Noord-Frankrijk en in het oosten tot in het zuidwesten van Rusland. U vindt deze Haplogroep ALTIJD op precies dezelfde locaties waar de Romeinen zich hadden gewaagd en/of veroverd. De enige verklaring hiervoor zou zijn dat dit DNA ofwel van Romeinse oorsprong was, of dat deze mensen in dienst waren en/of tot slaaf gemaakt werden door de Romeinen of hun opvolgers.

  Er wordt gezegd dat dit DNA de stichtingslijnen van veel Semitische en Sefardische Joden is, die meer dan 10% van alle mannelijke lijnen vertegenwoordigen. Het wordt ook gevonden in individuen zoals Ethiopische Joden en in Arabieren.

  In Europa wordt E-M123 alleen waargenomen met een frequentie van meer dan 2,5% in Zuid-Italië, in de Spaanse regio Extremadura (4%), en de Balearische eilanden Ibiza en Minorca (gemiddeld 10%). E-M123 zou door de Feniciërs naar de mediterrane kusten van Europa gebracht kunnen zijn, en naar Italië door de Etrusken (uit Anatolië). De Romeinen zouden kunnen hebben bijgedragen aan de verspreiding van het gebied rond hun rijk bij lage frequenties (eupedia). (eupedia)

  De Franse keizer Napoleon Bonaparte behoorde tot deze DNA-haplogroepen, en ook in andere landen, zoals de Duitse kanselier met Adolph Hitler, en hier in de VS met mensen als de 33e graad vrijmetselaar en president Lyndon Baines Johnson.

  Ik ben er zeker van dat deze historische, DNA- en vrijmetselaarsverbindingen geenszins toevallig zijn. Mogelijk worden ze op een dag snel geaccepteerd als historische feiten die gebaseerd zijn op wetenschap en niet op mythologie.

  https://gnosticwarrior.com/the-parisii-of-isis.html

  Geliked door 1 persoon

 38. Rob Jetten zegt:

  Het was erg eenvoudig om een brandbommetje te plaatsen op het midden van het dak. via de steigers was het dak gemakkelijk te betreden. Een Russische toeriste, ene Nathalie, was ten tijde van deze aanslag in de Notre Dame. Ze zag een lichtflits en hoorde een knal. Waarna een steekvlam volgde! DUS GEWOON ALWEER MOSLIMTERREUR!!!

  Geliked door 2 people

  • BigLJohn zegt:

   Rob Jetten, toch niet DE Rob Jetten ? Jouw theorie over een brandbom is zeer plausibel. Ik opperde in een eerder relaas dat er mogelijk een fosfor granaat gebruikt is. Inderdaad, een lichtflits en een knal. Fosfor laat alles in no time in de fik vliegen. Het brandt zelfs nog onder water. Maar natuurlijk gaar dit doodgezwegen worden en komt men met een dooddoener om te voorkomen dat de Fransen in opstand komen.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   Rob Jetten 17 april 2019 om 03:33

   DUS GEWOON ALWEER MOSLIMTERREUR!!

   Goh, ‘Rob Jetten’, dat jij eindelijk eens iets verstandigs zegt?
   Maar jij bent ‘um’ niet echt, hè?
   De echte Rob kan alleen maar voorgeprogrammeerde zinnetjes blaten.

   Geliked door 1 persoon

 39. Jan zegt:

  Binnen de Notre Dame
  [video src="https://i.imgur.com/fhQYRY3.mp4" /]

  Geliked door 1 persoon

 40. Jan zegt:

  In maart 2019 werd de kathedraal van Saint-Denis zwaar beschadigd door illegalen en antifaterroristen dat zich had laten opsluiten. Zelfde tactiek zal zijn toegepast op de Notre Dame

  The over 800-year-old Basilica of Saint-Denis in France was heavily vandalised this week, with vandals smashing stained glass windows and severely damaging the nearly 200-year-old organ.

  The vandalism was likely done, according to Tamelikecht, as a result of someone hiding within the instrument and smashing their way out.

  Last month the country saw nine churches desecrated and vandalised in only eleven days with tabernacles overthrown, fires lit, and in one case in Nîmes, faeces smeared on the walls.

  https://searchlight-germany.blogspot.com/2019/03/christian-basilica-in-paris-no-go.html
  https://parisdiarybylaure.com/saint-denis-the-basilica-in-a-lovely-book/

  Geliked door 3 people

  • delamontagne zegt:

   Ingenieur Notre-Dame

   De vroegere Ingénieur chef van de restauratie van de Notre-Dame over de stelling dat het een ONGELUK/ACCIDENT ZOU ZIJN:
   In 2010 hebben we alle elektrische installaties vervangen/gemoderniseerd.
   Er is geen mogelijkheid dat er kortsluiting is geweest, allerlei alarm en detectie installaties in de Notre-Dame voor brandalarm, gaan erg ver.
   Ik ben met stomheid geslagen.
   / / /
   Was op Fr TV, hij zal binnekort wel worden gesommeerd zijn mond te houden en al helemaal niet over de mogelijkheid van een AANSLAG te praten.
   Hij vertelde ook dat er permanent 2 bewakers in de Kerk hun ronde deden……….

   Like

 41. Jules Vismale zegt:

  Als een dergelijke brandstichter inderdaad een moskee in Parijs gaat afbranden dan zou hij vast eventueel Marinus van der Lubbe kunnen heten! Deze zou in 1933 det links (!?) Reichstag in Berlijn in brand hebben gestoken ofschoon hijzelf een communist was!

  Geliked door 1 persoon

 42. Herman Peter zegt:

  Ik wens hier zeer zeker geen commentaar op te geven ..Het gaat weer eens tusen het christengeloof en het islamitische geloof ,en omdat ik als atheïst beiden verwerp kan en wil ik er geen zinnig woord over vuilmaken !!

  Like

 43. Jan zegt:

  Ook in Ottawa is de beeldenstorm aan de gang, Boeddha is aan de beurt

  Like

 44. Nanke zegt:

  Ik vind het heel erg

  Like

 45. Jan zegt:

  Weer een kerk in brand gestoken

  Like

  • ruud beijer zegt:

   De Fransen zijn net als veel Nederlanders huichelaars en wegkijkers.
   In Nederland houden ze van de islam en de asielparasieten.
   Alleen de stemmers op de PVV óf Fvd zijn een andere mening toegedaan.
   De rest van Nederland zijn huichelaars en wegkijkers die geen zier geven om de toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen.
   Bedankt opa en oma vader en moeder voor het verwoesten van onze toekomst. Een toekomst vol islam.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s