Minister: Duizenden ‘zoekgeraakte’ veroordeelden in buitenland

Screenshot_105

(Door: Tobias den Hartog)

Van de 11.000 voortvluchtige veroordeelden die nog straffen hebben openstaan, is zo’n 90 procent in het buitenland. Dat heeft minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) vanmorgen gezegd in de Tweede Kamer.

Uit onderzoek bleek eerder dat Nederland duizenden criminelen uit het oog was verloren, terwijl zij nog gevangenisstraffen zouden moeten uitzitten. Het ging volgens tellingen om zo’n 11.000 veroordeelden die de benen namen voordat ze zich bij de gevangenis hadden moeten melden.

Een groot deel van hen, zo’n driekwart, moet een straf uitzitten van minder dan twee maanden cel. Maar voor een deel gaat het ook over criminelen die bijna een jaar zouden moeten zitten.

Lees verder>>>
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Bananenrepubliek Nederland, Criminaliteit, cultuurrelativisme, Hypocrisie, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Naïviteit, praatjesmakers, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Minister: Duizenden ‘zoekgeraakte’ veroordeelden in buitenland

 1. BigLJohn zegt:

  Geen wonder dat er veel gevangenissen afgebroken worden en men verklaart dat de misdaadcijfers jaarlijks dalen. Doordat er niet meer gecontroleerd word en de grenzen open moeten blijven (ook ten voordele van vele islamieten en Afrikanen die nog moeten komen), lopen de meeste gevangenisboeven nu vrij rond in het buitenland….

  Geliked door 1 persoon

 2. Piet Snot zegt:

  Dat is nou 1 van de voordelen van een 2de paspoort hebben.
  En al zouden ze allemaal hier nog ergens rond lopen, ze hebben nou al geen idee wie hier allemaal rond lopen of waar ze vandaan komen.
  Ze hebben gewoon geen flauw idee waar ze gebleven zijn.

  Geliked door 1 persoon

 3. Thomasson zegt:

  Als deze gasten dubbele nationaliteit hebben, is dat een geweldige gelegenheid het Nederlandschap van hen af te pakken, en ze gewoon in het buitenland te laten; natuurlijk zonder de mogelijkheden terug te keren naar Nederland. Dat is een GOUDE DEAL!, Goed voor hen, beter voor ons!.

  Like

 4. Ik ben hard aan het werk, palets aan het verzamelen, wil een grenshekwerk ermee gaan bouwen.

  Like

  • BigLJohn zegt:

   Guardia Angel; ….Ik ben hard aan het werk, palets aan het verzamelen, wil een grenshekwerk ermee gaan bouwen….Te beginnen rond je eigen tuin natuurlijk. Een goede actie. Het begin is gemaakt. Nu zul je nog vele duizenden pallets moeten verzamelen om ons land helemaal te voorzien van nieuwe grenzen. Ik wens je veel succes ermee.

   Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Goed gedaan Guardia.
   Dat ziet er dan binnen de kortste keren zo uit als de Notre Dame een paar dagen geleden.

   Like

 5. koddebeier zegt:

  Tja, niet zo vreemd he, als het merendeel ‘buitenlander’ is !
  O,O, dat is niet politiek correct.

  Like

 6. Henk der Niederlánder zegt:

  Maar daar staat dan wel weer tegenover dat het aantal gevangenen in Nederland het snelst gedaald is.
  Dat daar dus 11000 gevallen niet als daders worden geteld maken ze bij NU NL zich niet druk over, want het gaat uiteindelijk over de getallen nietwaar.

  Aantal gevangenen in Nederland snelst gedaald van Europa

  Nederland behoort samen met Finland, Denemarken en Zweden tot de Europese landen met de minste gedetineerden per 100.000 inwoners. Sinds 2006 nam het aantal gevangenen in Nederland bovendien het hardste af in heel Europa, met 44 procent.

  https://www.nu.nl/binnenland/4539297/aantal-gevangenen-in-nederland-snelst-gedaald-van-europa.html

  Like

 7. Aegolius cs zegt:

  Zien we ze eindelijk niet meer terug.

  Like

 8. M.A.L. Sion zegt:

  Er wordt gepleit voor het sluiten van de grenzen en contrôle uit te oefenen op wie binnen wil komen. Uit dit artikel kun je opmaken dat er ook contrôle nodig is op wie het land verlaat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s