Notre Dame: de gele hesjes hebben het gedaan

Screenshot_39

(Door: H. Numan)

Niet schrikken, natuurlijk hebben de gele hesjes de Notre Dame niet in de fik gestoken. Maar zij krijgen vrijwel zeker de Zwarte Piet Boze Witte Man toegespeeld. Want Macaroni kan zich er niet met een ‘foutje, bedankt’ van af maken. Of ‘dat was een beetje dom, hè schat?’ Gaat u even mee kijken waarom de gele hesjes het wel gedaan moeten hebben?

Er zijn niet zo gek veel mogelijkheden om te kiezen waarom de Notre Dame afbrandde. De eerste mogelijkheid is een technische fout tijdens herstelwerkzaamheden. Voorlopig houdt men het daarop. Maar dat snijdt geen hout. Juist Europa gaat er prat op de samenleving te voorzien van zachte rubbertegels, met extra rubber, kniebeschermers en een helm. Veiligheid is zo’n beetje het enige wat Europa wel goed doet. Ik heb zelf beveiligingswerk gedaan, en een onderdeel daarvan is brandbestrijding en preventie.

Bij werkzaamheden op de bedrijven waar ik werkte waarbij open vuur of vonken te duchten vielen, moest er altijd een beveiliger aanwezig zijn, met een brandblusser. Na afloop van de werkzaamheden moest die man extra controles (meervoud!) uitvoeren of er niet toevallig iets lag te smeulen. En dat waren bedrijven die niks bijzonders deden, ze verkochten of fabriceerden gewoon spiegeltjes en kraaltjes.

Je mag verwachten dat brandbeveiliging in een historisch erfgoed, waarin nationale kunstschatten bewaard worden, iets serieuzer genomen wordt. Vooral als dat pand bijzonder brandgevaarlijk is. Kortom, als men vast houdt aan deze oplossing is grove nalatigheid het minste wat verweten gaat worden. Tel daar de miljardenschade bij op. Een ‘technische fout’ gaat het niet worden.

Tweede mogelijkheid is een mohammedaanse aanslag. Dat kan, maar dan had ik verwacht dat die aanslag inmiddels al was opgeëist. Het is zeker niet onmogelijk dat die aanslag onder le kepi wordt gehouden, want als dat bekend wordt, zijn de rapen helemaal gaar. Binnen de EU kan het onder de pet gehouden worden, maar daar buiten niet. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om de aanslag op te eisen voor ze. Tot nu toe hebben ze dat (nog) niet gedaan. Ze vieren wel feest, en dat was te verwachten. Zie het als de zegeningen van de multiculturele samenleving. Kwestie van geven en nemen. Wij geven, zij nemen. Hoe gaan mensen die om dit soort zaken feesten, integreren? Heel simpel. Nooit.

Een derde mogelijkheid is extreem links. Niet alleen de mohammedanen staan te juichen over die slag toegebracht aan de kruisridders. Extreem links neemt nog een extra snuif om deze enorme slag tegen het perfide kapitalisme en kolonialisme te vieren. Beide groepen zijn min of meer bondgenoten van onze Franse cocos Macron. Die kunnen het dus niet gedaan hebben.

Wat blijft er dan over? Een lone wolf, à la Breivik. En de gele hesjes natuurlijk. Als onze kokosmakron kiest voor een soort van Marinus van der Lubbe weten we (vrijwel) zeker dat de brand hoe dan ook was aangestoken.  Dat lone wolf verhaal begint zo langzamerhand erg dun te worden, en heeft een baard langer dan die van Sinterklaas.

Dus denk ik dat we over een paar dagen gaan horen dat er gele hesjes achter zitten. Waarom? Macron heeft enorme problemen met zijn eigen bevolking, en dat zijn tenslotte de gele hesjes. Gewone mensen zoals u en ik. In tegenstelling tot de Nederlanders accepteren de Fransen niet alles. Waar Rutte mee weggekomen is, daar kan Macron enkel van dromen. Macron heeft het leger al ingezet tegen de gele hesjes, dus voor hem is het een hele kleine stap om de schuld bij hen te leggen. Dat maakt hen direct monddood, en geeft Macron meer macht dan Nero destijds had toen Rome in de fik stond.

En dat is waar het om gaat. Macht. Vergeet niet dat, voor hij gekozen werd, Macron volkomen onbekend was. Iets bekender in Frankrijk natuurlijk, maar niet zo gek veel. Hij was minister. Hoeveel ministers uit nabije kabinetten kent u uit uw hoofd? Niet zo gek veel, denk ik. Hooguit een paar toppertjes. Macron was gewoon een wat belegen koekje in het trommeltje van z’n grootmoeder. Waar die nog mee getrouwd is ook. Niet iemand die al tijden gezien werd als een president in spé.

Macron verscheen ten tonele toen het duidelijk werd dat Marine Le Pen een hele grote kans maakte de eerste presidente van Frankrijk te worden. Alles wat politiek progressief en belangrijk is, zette in op de meest veilige grijze muis die ze in voorraad hadden. Guy Verhofstadt of Frans Timmermans waren betere keuzes geweest, maar die waren a) niet beschikbaar en b) geen Frans staatsburger. Dus als een donderslag bij heldere hemel won Macron. Hetgeen me nogal vragen doet stellen aan het democratische gehalte van de Franse verkiezingen. Net zo’n zootje als bij ons, dus.

Op dit moment vecht Macron voor zijn politieke bestaan. Zo’n “toevallige” Reichstag brand komt hem wel héél goed uit. Bijna even goed als bij die Oostenrijkse kokosmakron destijds.

Het is niet bekend – en ik vraag me af of het ooit wel bekend zal worden – wat de oorzaak van deze enorme brand is. Vanwege het tijdstip gok ik op een mohammedaanse aanslag. Gokken, want zeker weten doe ik dat natuurlijk niet. Ik heb wel goede redenen om dat te vermoeden. Er worden de laatste paar jaar vooral in Frankrijk, maar ook elders, opmerkelijk veel kerken in brand gestoken of gevandaliseerd.

In de meeste gevallen zijn de daders ‘onbekend’. Er zijn slechts twee groepen die zoveel haat tegen de christelijke religie hebben dat ze tot dit soort daden over gaan: extreem links en mohammedanen. Beide groepen weten dat de pakkans vrijwel nul is, en vervolging, als ze gepakt worden, nog kleiner. Dus gaan ze hun (on)goddelijke gang. De ene groep om zijn eigen cultuur zo hard mogelijk te beschadigen, de andere groep om die cultuur over te nemen.

Beetje cynisch als je er over nadenkt. Want die twee groepen werken namelijk niet. Alleen aan uw ondergang. U werkt. Voor hen. Niet andersom. Beide groepen zijn eigenlijk kankergezwellen in onze samenleving. Ze gebruiken duurzame grondstoffen, en produceren er niets voor. Maar die twee groepen zijn onaantastbaar. Die kunnen het niet gedaan hebben.

Dus gaat Macron waarschijnlijk zeggen dat de gele shirtjes het gedaan hebben.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Notre Dame: de gele hesjes hebben het gedaan

 1. ruud beijer zegt:

  Het was volgens mij de schuld van Wilders of de Paus. Misschien de Russen of Trump?

  Like

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Hij zal niet direct zeggen dat de gele hesjes het gedaan hebben Henk, maar hints in die richting zullen er zeker komen.
  Bij de weg, Hij wist te vertellen dat de kathedraal over 5 jaar weer in gebruik genomen kan worden en geheel gerestaureerd is.
  Dat komt natuurlijk niet uit zijn onwetende brein maar word hem in zijn oor gefluisterd dooe een of andere onwetende die zich dan adviseur mag noemen.
  Nou staat voor mij een ding als een paal boven water, namelijk dat een restauratie minimaal 15 jaar gaat duren, maar een herbouw waarbij het hystorisch element buiten beschouwing gelaten word is gewoon een renovatie.
  Zo iets als een fotokopie van een schilderij van Rembrand van Rijn in een antieke lijst.
  Dus die adviseur zonder enige kennis gaat hem op termijn weg zetten als jan met de korte achternaam.
  Uit de reacties die Ik heb gegeven op de brand van de kathedraal heb Ik me vanaf het begin nogal terughoudend opgesteld wat betreft het beschuldigen van personen of groepen, maar Ik begin langzaam toch ook de overtuiging te krijgen dat het dus echt opzet is geweest.
  Het is in ieder geval een item dat Ik zal blijven volgen omdat deze kathedraal toch echt wel staat voor de Europese geschiedenis en cultuur.
  Daarbij heb Ik zelf in de restauratie een tijd mijn kost verdiend zodat Ik wel een beetje weet hoe het daar zit met de veiligheidsregels.
  Ondertussen ben Ik erachter gekomen dat ongeveer de helft van de mensen die daar werkten uit allochtonen bestond waarvan een groot deel moslims, terwijl de echte vaklieden liepen te klagen dat deze allochtonen niks toevoegden aan het hele project.
  Het gevolg is dat Ik nu ook steeds meer het idee begin te krijgen van een lone wolf die deze aanslag gepleegd zou kunnen hebben.
  In ieder geval wegens mijn persoonlijke interesse blijf Ik het hele verhaal volgen

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  Vanwege het tijdstip gok ik op een mohammedaanse aanslag.

  Ik ook.
  Maar dat zou de islamisering hoe dan ook niet stoppen.

  Like

 4. elena zegt:

  het ergste van alles vindt dat er zoveel geld wordt opgehaald om die kerk weer te herstellen, belachelijk, om de hoek liggen zoveel mensen door te gaan van ziektes en honger, echt heel triets van woorden.

  Like

 5. elena zegt:

  ik bedoel dood te gaan, sorry

  Like

 6. paulzwueste zegt:

  Knap bedacht en geschreven.

  Like

 7. Klaas zegt:

  Like

 8. Lucky zegt:

  Ondertussen viert men in Turkije het afbranden van de Notre Dame als vergelding vanwege het door Frankrijk erkennen van de Armeense genocide…

  https://summit.news/2019/04/17/turkish-newspaper-celebrates-notre-dame-fire-as-retribution-for-frances-recognition-of-armenian-genocide/

  Like

 9. Lucky zegt:

  https://summit.news/2019/04/17/french-journalist-two-churches-in-france-are-vandalized-every-day-and-no-one-gives-a-fck/

  Franse journalist: “Twee kerken elke dag vernield in Frankrijk, en niemand kan het een f*ck schelen…”
  De regering, het regime, inclusief de paus en de kardinalen, allemaal houden ze hun mond en zwijgen!

  Like

 10. Over het beruchte opgenomen filmpje, hierover zwijgt de mainstream, er is een persoon die zegt bunking.
  De komende tijd zal de pleuris hier verder uitbreken net als de ebola in de Congo.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s