Woedende rede van conservatieve zwarte blogster Candace Owens


(Klik rechts onderin de balk voor Engelse ondertiteling)

 (Vertaling: E.J. Bron)

“Haat is het centrale element van linkse politiek”

Dat hebben de linksen in het Amerikaanse Congres zich anders voorgesteld: met een hoorzitting over “haatmisdaden en blank racisme” wilden ze Donald Trump in de nabijheid brengen van neonazi´s en de Ku Klux Klan. Maar de jonge zwarte activiste Candace Owens las hen in plaats daarvan in een viraal optreden de Levieten.

Sinds Donald Trump op 16 juni 2015 de roltrap in de Trump Tower afkwam en zijn kandidatuur voor het presidentschap aankondigde, o.a. met de aanwijzing dat er “verkrachters” over de grens met Mexico het land zouden binnenkomen, beweert links volledig tegen de waarheid in dat Trump alle Mexicanen verkrachters genoemd zou hebben.

Tijdens de gewelddadige demonstraties in Charlottesville, Virginia, waar linksen een standbeeld van generaal Robert E. Lee van de zuidelijke staten wilden neerhalen, reed op 12 augustus 2017 een psychisch gestoorde rechts-extremist met zijn auto in de menigte, verwondde 19 mensen en doodde de 32-jarige Heather Heyer. Toen Trump neonazi´s en Ku Klux Klan heel duidelijk veroordeelde, er echter van sprak dat er “aan beide zijden goede mensen” zouden zijn geweest en dat de linkse extremisten het eerst hadden aangevallen, was voor links het bewijs volbracht dat Trump een blanke racist zou zijn. “White Supremacist” is sindsdien in de VS een dodelijke slogan, dat overeenkomt met de “nazi-knuppel” in Duitsland.

Hoewel Donald Trump de eerste Amerikaanse president met joodse kleinkinderen is, de eerste openlijk homoseksuele spreker op een partijcongres van de Republikeinen heeft uitgenodigd en de eerste zwarte vrouw tot generaal van de marine-infanterie benoemd heeft, houden de Democraten bij gebrek aan betere argumenten en kandidaten erin volharden om de gekozen president als racist, seksist, Joden- en homohater neer te zetten.

Met een hoorzitting over het thema haatmisdaden en de toename van het blanke racisme wilden de Democraten in het Congres Trump in de nabijheid van de terreuraanslagen van Christchurch en Pittsburgh brengen. Als kroongetuige voor de slachtoffers van de islamhaat nodigden de Democraten de arts Mohammad Abu-Salha uit, wiens beide dochters door een buurman bruut werden doodgeschoten.

Hun Republikeinse collega´s haalden hen echter een streep door de rekening door eigen getuigen uit te nodigen. Eerst wees Mort Klein, vertegenwoordiger van de “Zionist Organisation of America” erop dat de meeste haatmisdaden tegen Joden begaan, en dat de meeste van deze antisemitische aanslagen door linksen en moslims gepleegd worden.

Daarna sprak Candace Owens, die als de Trump-vriendelijke “Red Pill Black” op YouTube beroemd was geworden en inmiddels voor de conservatieve studentenbeweging “Turning Point USA” werkt. Ze heeft een eigen beweging genaamd “Blexit” opgericht om zwarten ertoe aan te moedigen de – zoals zij het noemt – “slavenplantage” van de Democratische Partij te verlaten, die hen alleen maar als stemvee zouden misbruiken.

Hieronder haar toespraak in Nederlandse vertaling:

“Dames en heren, veel persvertegenwoordigers waren verbaasd dat ik vandaag hier ben. Want velen weten niet dat ik als jonge vrouw het slachtoffer van een haatmisdaad werd. Daarover wordt niet zo vaak bericht, want ik pas niet in het linkse wereldbeeld van de mainstream media: ik ben zwart, maar ondersteun niet de Democraten, maar president Trump. Ik zet me in voor onderwerpen die daadwerkelijk de zwarte gemeenschap aangaan.

Ik beschouw het als een grote eer om hier vandaag te zijn, want achter me zit mijn 75-jarige grootvader. Ik zag mezelf altijd als kind van mijn grootvader: ik heb mijn gevoel voor humor, mijn hartstocht en mijn vlijt van hem geërfd. Mijn grootvader groeide op als oogsthulpje op een boerderij in de zuidelijke staten ten tijde van de rassenscheiding. Toen hij klein was, hadden begrippen als racisme en blank nationalisme op grond van de rassenwet van de Democratische Partij nog een echte betekenis. Het was zijn eerste baantje als 5-jarige om tabak te drogen op zolder. Hij werd katoenplukker en kreeg met de Democratische terreurgroep genaamd Ku Klux Klan te maken, die het voorzien had op zijn vader. De beweging bracht hen regelmatig een bezoekje en schoot op hun huis. 

Mijn jonge jaren mocht ik in het huis van mijn grootvader doorbrengen. Wat deze commissie wellicht echter zal choqueren: mijn grootvader heeft nooit tegen me gezegd dat er dingen in het leven zouden bestaan die ik op grond van mijn huidskleur niet zou kunnen doen. Mijn grootvader heeft nooit iets slechts over blanken gezegd. Hij bracht me nooit bij om mezelf op grond van mijn herkomst als slachtoffer te zien. In plaats daarvan bracht hij me bij in God te geloven, in de familie, in vlijt en werk. Dat waren de waarden van mijn jeugd.

Er bestaat geen enkel verstandig mens, die nu serieus zou beweren dat de VS tegenwoordig racistische rog blank-nationalistischer zou zijn dan in de tijd dat mijn grootvader in de zuidelijke staten opgroeide. Maar deze begrippen worden tegenwoordig inflatoir gebruikt, en met slechts één enkel doel: om mensen met een donkere huid bang te maken. Dat schijnt het narratief te zijn dat elke vier jaar met de presidentsverkiezingen weer wordt uitgepakt.

Wat we daarentegen nooit horen, is bijvoorbeeld het feit dat 75% van de zwarte jongens in de staat Californië niet geleerd hebben om te lezen op het niveau van voortgezet basisonderwijs. In zwarte binnensteden zoals Baltimore behaalde op vijf Highschools en een middenschool in 2016 geen enkele leerling het vereiste niveau in wiskunde of lezen. Het percentage zwarte alleen opvoedende ouders bedroeg in de jaren-60 23%. Nu is dat 74%. Waarom houdt u daar niet eens een hoorzitting over?

In steden zoals New York worden meer zwarte baby´s geaborteerd dan geboren, en de gouverneur van de staat New York laat de wolkenkrabbers verlichten om een nieuwe wet te vieren die abortus tot het tijdstip van de geboorte toestaat. Kortom: voor de ware misstanden in de zwarte gemeenschap zijn geen blanke nationalisten verantwoordelijk, maar linkse politiek.

Om het heel duidelijk te zeggen: bij deze hoorzitting gaat het niet om blanke nationalisten of haatmisdaden, maar om angsten aan te wakkeren, en zodoende macht en controle veilig te stellen. Het is een vooraankondiging van de verkiezingsstrategie van de Democraten in 2020, die dezelfde zal zijn als in 2016.

U geeft de schuld aan Facebook, Google en Twitter, omdat de sociale media uw dominantie over de hersenen van de mensen gebroken hebben. Deze hoorzitting werd ingesteld, omdat u gelooft dat zonder de sociale media geluiden zoals het mijne niet zouden bestaan, dat zonder hen mijn beweging Blexit, waarmee ik zwarten wil aanmoedigen om de Democratische Partij de rug toe te keren, niet zou bestaan, en dat Donald Trump nooit president zou zijn geworden. Nadat het sprookje van de Rusland-samenzwering in uw gezicht is ontploft, zoekt u nu de volgende boeman.

Wat u daarbij echter verzwijgt, is dat u gewoon de beoordelingscriteria en de definitie van haatmisdaden veranderd heeft en meer plaatsen hebt ingericht om haatmisdaden te melden, om zodoende de cijfers te manipuleren. Het doel is om zwarten, Latino´s, homoseksuelen en moslims te instrumentaliseren, om andere meningen te censureren, opdat u weer controle kunt krijgen over de wereldbeschouwing in dit land, waarvan u volgens u werd beroofd.

U gelooft dat president Trump niet de rechtmatige winnaar van Hillary Clinton is. Als u daadwerkelijk het blanke nationalisme zou willen bestrijden, zou u hoorzittingen over de “Antifa” moeten houden, een gewelddadige, door en door blanke terreurbende, die mij vorig jaar augustus uit een restaurant in Philadelphia heeft verdreven, omdat ik volgens haar geen recht had om daar te zijn. Ze heeft mij, een zwarte vrouw, de straat opgejaagd en scholden de zwarte en Latino politieagenten uit voor “rassenverraders”, toen die mij tegen haar gewelddadige overvallen afschermden. Ik werd met bekers water en eieren bekogeld. Daarvan heeft men in de linkse media niets gehoord. Als de media iets tegen haatmisdaden willen ondernemen, dan zouden ze eerst eens in de spiegel moeten kijken wat betreft al die haat die ze in ons land veroorzaakt hebben.

De slotsom is dat begrippen als racisme, blank nationalisme en het geloof in de superioriteit van het blanke ras (“White Supremacy”) vroeger ooit betekenis hadden, maar nu niets meer zijn dan verkiezingstactiek. Elke vier jaar worden aalmoezen en angst aan de zwarte gemeenschap uitgereikt. Aalmoezen en angst. De eis naar herstelbetalingen [voor de slavernij – opm. redactie] en de beschuldiging van blank nationalisme – dat is al een vooraankondiging van de verkiezingscampagne van de Democraten in 2020.

Natuurlijk is onze samenleving niet perfect, daarover hebben we vandaag enkele getuigen gehoord. Er zijn steeds opnieuw slechte mensen en daden, en dat moet veroordeeld worden. Maar volgens mij wordt het erfgoed en de geschiedenis van zwarte Amerikanen elke dag opnieuw beledigd en geïnstrumentaliseerd. Ik zal mezelf in dit land nooit als slachtoffer ensceneren, ook al zijn veel linksen daar niet blij mee. Het gaat mij om de werkelijke problemen van de zwarten in dit land.

Het is het grootste schandaal van de Amerikaanse politiek dat de Democraten al jarenlang minderheden misbruiken en beliegen en ons willen wijsmaken dat we niets anders kunnen zijn dan slachtoffers. Daardoor is ons mislukken al voorgeprogrammeerd. Rassen- en klassenhaat is het centrale element van de linkse politiek: ze willen dat de zwarten de blanken haten, de armen de rijken en weldra zullen het vermoedelijk de volwassenen tegen de kinderen zijn.”

Bron:
www.deutschland-kurier.org

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Woedende rede van conservatieve zwarte blogster Candace Owens

 1. Jan zegt:

  Candace Owens bij de Universiteit van Pennsylvania en de linkse wijze van ‘discussiëren’, “Get the F*ck Out of Philly!”
  https://tinyurl.com/y3gkskwq

  https://www.thegatewaypundit.com/2019/04/get-the-fck-out-of-philly-antifa-thugs-harass-and-scream-at-candace-owens-ahead-of-speaking-event-at-upenn-video/

  Over deze terreur van links

  Geliked door 1 persoon

 2. siemx zegt:

  Dank heer Bron voor deze en ontelbare andere vertalingen van artikelen die we anders gemist zouden hebben. U verricht belangeloos geweldig veel werk voor ons. Onze dank kan niet groot genoeg zijn.

  Geliked door 2 people

 3. koosv8 zegt:

  Geweldig wat deze jonge vrouw de Democratische partij even in het gezicht smijt.
  En die slachtoffer rol wordt hier precies eender gevoerd door LINKS, haar opa verdiend alle lof ivm de opvoeding, en haar beslist geen slachtoffer rol heeft willen aanpraten. Ik hoop van harte dat ze de bescherming krijgt die nodig is, om stand te houden tegen psychopatisch LINKS & ANTIFA.

  Geliked door 2 people

 4. M. zegt:

  Links maakt alles wat mooi is lelijk en heeft de complete media tot de beschikking om alles en iedereen te demoniseren die daar op tegen is.
  Met de voorkeursbehandeling van zij die het minst willen samenleven werkt men de discriminatie en racisme juist in de hand.
  Als wij als Europeanen naar een ander land ‘vluchten’ en daar als minderheid even de cultuur gaan afbreken omdat die ons niet aanstaat word je terecht voor gek verklaard maar andersom is het voor links allemaal prima.
  Als je het volk zo schoffeert ben je gewoon uit op ellende als overheid.
  Als je de mensen die het land hebben opgebouwd die nu bejaard zijn in de stront laat zitten vanwege bezuinigingen en wel sinterklaas speelt voor de halve wereld ben je als linkse overheid niet meer als schorem van de bovenste plank.
  Er zijn genoeg gekleurde mensen die wel samen willen leven zoals we al deden en doen maar we krijgen juist alleen maar mensen aangerukt die niet willen en mogen samenleven anders worden we maar vrienden en dat is beangstigend voor het schorem in pak.
  Als je door een minderheid de cultuur laat afbreken van de meerderheid die ook nog eens de rekening voor de afbraak van zijn eigen cultuur mag betalen dan ben je gewoon een stelletje hufters die het eigen volk het bloed onder de nagels vandaan haalt.
  Het gaat de Nederlander niet om wat voor kleur je hebt want die doet niet ter zake als men gewoon wil en mag samenleven in vrede zoals we altijd al deden.
  Maar met mensen die niet willen samenleven en onze cultuur willen afbreken uit gebrek aan respect voor de cultuur die ze hulp verleent daar hebben we niet zo veel mee, gek he?
  En met mensen zoals Candace zouden we prima samen kunnen leven en dat is wat normaal denkende mensen willen dat we hier allemaal ongeacht wat voor kleur in vrede samen kunnen blijven leven.
  En dat gaat niet lukken als men de onbeperkte aanvoer van vooral mensen die niet willen integreren blijft handhaven.
  Daar worden ook de gekleurde mensen die het wel goed bedoelen het slachtoffer van dus het is in ieders belang en in het belang van de vrede dat de onbeperkte aanvoer word gestopt.
  Niets racistisch aan, integendeel.
  We willen het fijn houden voor iedereen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Republikein zegt:

  Goed gebekt.

  Geliked door 1 persoon

 6. Bastiaan2000 zegt:

  Dat spreekt ze de waarheid over links. Geen grotere vijand voor links dan degene die -volgens links een (voor hun een verdienmodel, in welke vorm dan ook) niet hun slachtoffer wil zijn of blijven-. De lading geweld wat ik over mij heen heb gekregen en nog zou krijgen, alleen maar omdat ik niet mijzelf als slachtoffer gedraag, en dan noemen zij zich sociaal.
  En lukken dingen niet, hun spottende hoongelach, hun roddel en uitsluiting zijn zulke extreme vormen van valsigheid. Als dit je raakt en dat merken ze, dan krijg je de opmerking van: ‘ zie je wel, je bent niets’.
  Hun eigen fouten worden gebagatelliseerd en mijn fouten extreem versterkt. Dat was toen ik in de psychiatrie werkte. Als je eens wist wat voor een fouten daar gemaakt worden, zowel somatisch ( waardoor doden en veel pijn bij patiënten) en op psychiatrisch vlak.
  Van ieder die iets van goedheid in zich heeft, en dat ook probeert te uiten naar anderen toe, daar is links de grootste vijand van.

  Geliked door 1 persoon

 7. Lot zegt:

  bleeh ben nier geinteresseerd. Nu wordt er gezeurd over haar eigen historie vanuit een andere politieke partij. wat is nieuw.

  Like

 8. Henk der Niederlánder zegt:

  Ook Monty Pytons Terry Gilliam gaat in de aanval tegen de Goedmenschen en is er ziek van dat de zogenaamde SJWers zelfs de comedy kapot maken en gaat in de aanval

  Voormalig regisseur en Monty Python-lid Terry Gilliam beklaagde zich over de verandering in de comedycultuur in een nieuw interview, waarin hij zei dat hij het beu is om ‘de schuld van alles te krijgen’ omdat hij een blanke man is.

  In een interview dat maandag door The Wall Street Journal werd gepubliceerd, sprak Mr. Gillam over de komische film ‘Life of Brian’ uit 1979 van Monty Python en over hoe ‘het een gevecht zou zijn’ om sommige van die grappen op het scherm te krijgen.

  Hij richtte zich ook op opmerkingen die vorig jaar werden gemaakt door BBC-komedie Shane Allen, die zei dat elke moderne sketchshow geen “zes Oxbridge blanke heren” zou bevatten.

  “Ik was niet bijzonder boos, ik speelde gewoon boos”, zei dhr. Gilliam over zijn eerste reactie op de opmerkingen van de heer Allen. “Het idee is dat we al zijn uitgesloten omdat de wereld is veranderd. Ik zei: ik ben het zat om als blanke man de schuld te krijgen voor alles wat er in de wereld mis is. Dus nu wil ik dat je me Loretta noemt. Ik ben een zwarte lesbienne in overgang.

  https://www.washingtontimes.com/news/2019/apr/16/monty-pythons-terry-gilliam-im-tired-being-white-m/

  Like

 9. Alex zegt:

  Ik ben er stil van.
  Alex (gevlucht naar Thailand)

  Like

 10. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Knap hoor van deze vrouw.
  Het laat ook weer eens zien dat links het zoekt in het benoemen van hoe slecht de tegenstander is maar dat ze het nalaten te zeggen waar zij eigenlijk voor staan, wat hun oplossingen zijn en waarom die beter zouden zijn dan die van anderen.
  Men probeert uit alle macht aan te tonen dat ‘rechts’ er smerige ideeën op nahoud en dat die ten koste gaan van Jan met de Pet maar tegelijkertijd verzuimen ze het te zeggen wat zij dan zouden willen doen om problemen op te lossen.
  In plaats daarvan worden de echte problemen gekleineerd en/of onder het tapijt geveegd.

  Geliked door 1 persoon

 11. guusvelraeds zegt:

  Lyndon B Johnson (democratisch president na de moord op JF Kennedy) zei het al. Als we zwarten uiteindelijk toch gelijke rechten moeten geven dan moeten we wel zorgen dat ze altijd op de Democratische partij stemmen. Stemmen op de democratische partij ooit de initiator vooral in zuidelijke staten van rassenwettten en de stinkende baarmoeder waaruit ooit de KKK naar voren kwam.

  Geliked door 2 people

 12. J.A. Kapteyn zegt:

  Het ontbreekt Links aan scheppingsdrang. Om iets goeds te willen creeren. Om energie te steken in iets waardevols. Nee, links breekt alles af wat waardevol is, uit jaloezie. Al wat nietlinkse mensen hebben voortgebrachtt wordt uit afgunst gebagatelliseerd. Links verkettert Nietlinks om zich ten koste van Nietlinks te verheffen. Links brengt geen consructieve ideen voort. Allen maar hoon op wat Nietlinks presteert in de hoop dat ze daardoor beter dan Nietlinksers worden gezien.
  Kinderlijke instelling. Ik maak jouw speelgoed kapot omdat ik er jaloers op ben en omdat ik niet wil dat jij ermee speelt. Het linkse gedachtegoed zal altijd aantrekkelijk blijven voor zwakke, onvergelijkte geesten die zelf weinig presteren en zich omhoog willenn sc hreeuwendoor anderen zwart te maken.

  Geliked door 1 persoon

 13. Wim zegt:

  Zo, die dame windt er geen doekjes om. Da’s toch een heel ander kaliber dan dat onbenul van een Sylvana Simons… Ik heb zo’n vermoeden dat we haar speech niet op Joop zullen terugzien, daar dwepen ze liever met dat Zweedse wicht. Wat tegen hun linkse geloof ingaat, wordt het liefst genegeerd. Opa Han zal Owens wel weer “extreem rechts” vinden, dat is bij Joop de standaarduitdrukking voor iedereen die kritiek op links heeft, makkelijk om elke discussie dood te slaan.

  Like

  • Lot zegt:

   Niet in de gaten, dat zij nog steeds zielig doet over haar familie. 1.) mijn oma werkte tot in 1933 meer dan 10 jaar lang tot haar 24e tot ze ging trouwen bij V&D voor 2,50 per week. Daarvan kon zij zich niet kleden of eten kopen, haar vader moest erop toeleggen. Onze erfenis ligt nog in Amerika.
   2) op zeer jonge leeftijd 8 jaar moest ik prijsjes plakken voor het bedrijf van mijn vader of andere huishoudelijke klusjes doen voor wat zakgeld. Wat is nieuw? En nog steeds klagen over haar verleden en haar familie, en dan nog zeggen daar hoor je niet meer over te klagen, maar het ondertussen in de speech wel er telkens over hebben.
   3) kinderarbeid in fabrieken begin 1900. Daarmee is mijn oma er iets beter afgekomen.

   En dan vooral zeggen dat haar opA ZWART EN het daarom hem is overkomen. De hele speech rekt naar minderheden zieligheden weer eens opnoemen. Maar dan in een ander jasje. Niemand van de bovenstaande mensen merkt dit op. Zo diep zijn jullie allemaal al gezonken. Afgezakt zeg maar. Het wordt tijd voor eigen nadenkwerk dat jullie dat gaan oefenen.

   Like

 14. Klaas zegt:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s