De brand van Parijs als voorteken van onheil

Screenshot_66

(Door: Wolfgang Hübner – Vertaling: E.J. Bron)

Om te beginnen: het heeft überhaupt niets met paniekzaaierij of rechtse samenzweringstheorieën te maken om als reden voor de brand van de kathedraal van Parijs ook politiek gemotiveerde brandstichting voor mogelijk te houden. Waarom zou dat ook uitgesloten moeten worden na al die moorddadige terroristische gebeurtenissen in de Franse hoofdstad? Dat deze mogelijkheid in de journalistiek en ideologisch gecastreerde Duitse media volkomen taboe is, spreekt alleen maar tegen deze media, niet echter tegen brandstichting als oorzaak van de catastrofe.

PI News (2)

En dat de regering-Macron er niet in het minst in geïnteresseerd is om korte tijd voor de Europese Parlementsverkiezingen een terroristische actie ook alleen maar voor mogelijk te houden, verbaast niemand. Er zullen in Frankrijk echter vast en zeker nog kritische media en mensen genoeg zijn om zich met de voorbarige verklaringen van de brandoorzaak te laten afpoeieren. Inderdaad schijnt het nodige te wijzen op menselijk-technisch falen bij de saneringswerkzaamheden met dramatische gevolgen. We moeten echter afwachten wat het onderzoek van de politie en de brandweer zal opleveren.

Maar of het nu een ongeluk of een misdaad is: de brand van Parijs kan als voorteken voor groter onheil in Europa, wellicht zelfs in de hele wereld begrepen worden. Hier dient eraan herinnerd te worden dat het twee bijzonder symbolische catastrofes – beide zonder twijfel zonder terroristische oorsprong – waren, die in 1912 en 1937 de twee grote onheilsgebeurtenissen van de 20e eeuw als het ware aankondigden: in de nacht van 14 naar 15 april 1912 zonk de als onzinkbaar geldende oceaanreus “Titanic” na een botsing met een ijsberg. Daarbij kwamen 1514 mensen om het leven.

Twee jaar later, in 1914, begon de “oer-catastrofe” van de Eerste Wereldoorlog. Deze was volgens het nieuwste onderzoek overigens geenszins de schuld van het toenmalige Duitse keizerrijk.

In mei 1937 vliegt de Duitse zeppelin “Hindenburg” kort voor de landing in New York in brand en stort neer, waarbij 36 mensen de dood vonden. Twee en een half jaar later begon met de oorlog van het door de nationaalsocialisten beheerste Groot-Duitse Rijk tegen Polen de Tweede Wereldoorlog, waarvan de gevolgen tot in het heden reiken. Destijds verklaarden Groot-Brittannië en Frankrijk de oorlog aan het Groot-Duitse Rijk, die pas in 1945 met de Amerikaanse atoombommen op Hiroshima en Nagasaki en de daaropvolgende capitulatie van Japan werd beëindigd.

Zeker, het is speculatief om in de brand van Parijs een voorteken van nieuw groot onheil te vermoeden. Maar net als voor 1914 en 1939 hebben zich internationaal en ook binnen de belangrijkste staten van Europa en de wereld problemen opgehoopt met een groot explosiegevaar. Juist Frankrijk, maar ook Duitsland, hebben – om het voorzichtig uit te drukken – een dagelijks meer labiel wordende bevolkingsstructuur.

Zelfs een slechts middelzware economische crisis kan in deze kernlanden van de EU heel snel een brandversneller worden. Zoals bekend vertraagt alleen de avontuurlijke geldpolitiek van de Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt de instorting van het euro-systeem. Zelfs de chef van de ECB, Draghi, weet niet hoelang dat allemaal nog goed gaat. Maar hij gaat weldra met pensioen, tot dat moment zal het nog net voldoende zijn.

Het protest van de “gele hesjes” in Frankrijk heeft aangetoond hoe broos de economische en politieke stabiliteit in Frankrijk is. Daarom lijkt het belachelijk hoe het politiek-mediale complex zowel in Frankrijk als bijzonder penetrant in Duitsland nu in de brand van de christelijke kathedraal een kans tot verzoening van sociale verschillen en de start naar nieuwe nationale eenheid bezweert.

Het is bijna provocatief om de bereidheid tot schenkingen van miljardairs als bewijs ervoor te interpreteren dat Frankrijk, ja heel Europa in solidariteit verenigd zou zijn. De “gele hesjes” zullen in ieder geval heel nauwkeurig geregistreerd hebben van wie voor de aangekondigde miljoenenschenkingen het geld komt, dat veel Fransen iedere maand ontbreekt voor een beter inkomen.

Of de brand van Parijs ooit als voorteken van groot onheil wordt beschouwd, kan alleen de toekomst uitwijzen. En hopelijk zal dat niet het geval zijn. Maar wie zichzelf niet voor de gek houdt of zich voor de gek laat houden, kan in deze catastrofe van een symbool van Europese cultuur, kunst en christelijke religie een duister signaal van komende zware gevechten in de kernlanden van Europa herkennen. De brand in Parijs is geblust, de binnenlandse brand in Frankrijk en Duitsland echter smeult verder. En er is geen gebrek aan mogelijke brandversnellers.

Bron:
www.pi-news.net
Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

27 reacties op De brand van Parijs als voorteken van onheil

 1. Als de hele brand al niet is georkestreerd, dan zullen zeker de rapporten van veiligheidsdeskundigen en brandweer georkestreerd en gecensureerd zijn. Er zijn al teveel signalen dat alles niet alleen naar de rook stinkt, maar ook naar iets anders.

  Geliked door 2 people

 2. delamontagne zegt:

  Enkele van de duizenden berichtjes van sympathiserenden Franse “Mede”-landers……….

  Op Aljazeera verheugen ze zich om de brandende Notre-Dame.
  Een van de “Tweets”…….

  Jammer dat er geen Joden in de Kerk waren, dat zou twee vliegen in één klap zijn geweest.
  * * *
  [in harmonie ] SAMENLEVEN !
  https://scontent.fcdg2-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-0/p480x480/57277916_319378085418835_5695839942664519680_n.jpg?_nc_cat=102&_nc_ht=scontent.fcdg2-1.fna&oh=8e912c66444f47d3235ec7e9ce0bb8c8&oe=5D34CAF1

  Geliked door 2 people

 3. delamontagne zegt:


  Om te denken dat ik zal gaan huilen.
  Het zal men een rotzorg zijn.
  Dat ’t in elkaar stort, zal plaats maken voor een moskee.
  HUILEN [?] doe dat maar om de belastingen die je voor de herstellingen zult gaan betalen.

  Like

 4. Piet Snot zegt:

  Het is misschien niet zo bekend, maar in de Titanic zaten de eerste “vluchtelingen” die naar Europa wilden.
  Toen ze door kregen dat ze naar de VS gingen, hebben ze een gat geboord in het ruim om te ontsnappen.
  Waarschijnlijk dachten ze dat ze toch niet konden zinken, want dat hadden ze ergens gelezen.
  Daar is verder geen ijsberg aan te pas gekomen om die boot te laten zinken.
  Maar ook toen was het niet zo politiek correct als je hier mee aan kwam.
  Niet alles is wat het lijkt, laat u niet bedotten, maar kent de waarheid.

  Geliked door 1 persoon

 5. kampersrene zegt:

  Is dat niet meer realistisch “MACRON”….als voorteken van onheil

  Like

 6. Bert zegt:

  Wat is het verband tussen Titanic en WO 1? Of tussen de Hindenburg en WO 2? Er gebeuren elk jaar verspreid over de wereld allerlei indrukwekkende gebeurtenissen, rampen, enz. Het is uiteraard mogelijk om bij elke oorlog terug te kijken in de geschiedenis en dan een gebeurtenis of ramp te vinden die destijds of nog steeds veel indruk heeft gemaakt. En die gebeurtenis of ramp vervolgens uit te leggen als ‘voorteken’. Dat noemen we inlegkunde. Achteraf is het allemaal zo makkelijk. Maar het is niet meer dan revisionisme (Marx was echt een kanjer op dat gebied) en het dient nergens voor, want het is mosterd na de maaltijd.

  Like

 7. QENQ6 zegt:

  Mooi voorteken in ons kikkerlandje:
  – puinhoop inrichting Den Dolder
  – wapenhandel in inrichting Heiloo.
  Meneertjes Dekker en Grapperhaus, zou het niet eens tijd worden voor Zero Tolerance ipv goed gesprek + loze beloften? Ik dacht het wel, he?

  Geliked door 2 people

 8. QENQ6 zegt:

  Nog een teken:
  – in een zorgcentrum in Huissen mogen geen diensten worden geleid met Witte donderdag en Goede vrijdag. Dat noemen we in dit kikkerlandje: multi-culturele samenleving, hahahahahaaaaaaa

  Geliked door 2 people

 9. ruud beijer zegt:

  Islam must leave Europe. Starts in Holland.
  PVV!!

  Geliked door 2 people

  • ruud beijer zegt:

   Helaas is het roeien tegen de stroom in. Gelukkig neemt de weerstand toe maar het zijn toch over het algemeen de ouderen die zich drukker maken dan de jongeren. Ik leid mensen op als instructeur voor het vak van machinist. Over het algemeen hebben ze totaal geen verstand van politiek. Verder hebben ze geen flauw benul wat AOW leeftijd is en pensioen alleen het woord vinden zij al moeilijk. Dat wij worden over genomen over pakweg 25 jaar daar staat men absoluut niet bij stil.Onderweg naar huis kwam ik zo,n familie tegen. Drie kinderen in de grote kinderwagen en een in de buik. Dat waren geen Nederlanders, die lopen met één kind. Ik zie het erg somber in. Bedenk vijf generaties verder. Je houdt je hart vast.

   Like

 10. Adriaan W zegt:

  Der Reichstagbrand version 2.0

  Like

 11. Jean zegt:

  Voor heel Europa is er maar één middel om het te beschermen nl. alle buitengrenzen definitief sluiten en geen enkele vreemdeling nog binnenlaten als hij/zij hier geen werk hebben en het document hebben ondertekent dat ze “onze normen, waarden én seculiere wetten zullen respecteren”.
  Dus dadelijk starten met controle op de aanwezige troep en wie geen werk heeft en dus geen inkomen verplichten valiesje te nemen en op te hoepelen richting homelanden te beginnen met de islamieten en Afrikanen want uit die hoek komen de gevaarlijkste idioten.
  Ze mogen ermee starten om 12:00u zodat onze paasdagen vrolijk kunnen doorgebracht worden zonder barbaren in onze omtrek.
  Jullie weten toch wat “Notre Dame” wil zeggen? Juist, plaats dat in de kop van een islamiet dan weten jullie hoe die daarover denken, vrouwen zijn hun bezit en vrouwen moeten voldoen aan hun perverse neigingen, vrouwen hebben geen waarde. Nogal logisch dat ik walg van die smeerlapperij want wij houden én respecteren onze vrouwen en vooral onze kinderen.
  Gelukkig gaan in heel Europa steeds meer ogen open en wordt er gestemd TEGEN die EU misdaadinstelling, de veroorzakers van alle ellende en geweld want zij hebben die troep binnengehaald voor eigen belang, laten we dat in mei “zwaar afstraffen” zodat Europa terug in Europese handen komt waarbij islam definitief verboden wordt.

  Geliked door 1 persoon

  • koddebeier zegt:

   Buitengrenzen sluiten dat zullen die volksverraders in Brussel nooit doen !

   Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Nee, dat zullen ze niet. We moeten eens heel snel beginnen die volksverraders op te sluiten, voor mijn part in hun zelf gebouwde tempel in Brussel, en alleen water en brood leveren. Daarna het tribunaal, waar het dus 2 mogelijkheden geeft of verrotten in de gevangenis of iets met kogeltje of Guillotine, waarbij ik meen, de guillotine is goedkoper, waarom nog kogels verspillen aan dat tuig.

    Geliked door 2 people

 12. Tistochwat zegt:

  Nu moet ik alweer aan deze film denken:

  Allemaal onheil.

  Geliked door 1 persoon

 13. Zijlstra zegt:

  Nostradamus heeft ongeveer 25 kwatrijnen over Parijs geschreven. Nergens is er een verband
  met de brand in de Notre Dame te leggen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s