De fundamentalistische islam is geen religie, maar een totalitaire ideologie

Screenshot_54.png

(Door: Ruud Koopmans)

Sinds kort gelden in het Oost-Aziatische sultanaat Brunei draconische sharia-wetten, waaronder de doodstraf door steniging voor homoseksuelen. Die maatregel heeft wereldwijd veel aandacht getrokken, mede doordat acteur George Clooney een inmiddels door vele andere celebrities gedeelde oproep deed een keten van luxehotels te boycotten, die in handen is van de Brunei Investment Agency, een staatsbedrijf waar sultan Hassanal Bolkiah een dikke vinger in de pap heeft. Het opmerkelijke aan deze gebeurtenissen is niet dat Brunei zulke sharia-wetten heeft ingevoerd, maar dat er eindelijk eens een golf(je) van verontwaardiging de wereld rondgaat over de gruwelijke mensenrechtenschendingen in de naam van religie, die sinds de doorbraak van het fundamentalisme in 1979 in de islamitische wereld helaas schering en inslag zijn geworden.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Doorbraak.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", achterlijkheid, Barbarisme, Europa, Islam, islamappeasement, Islamisering, Islamitisch fundamentalisme, islamitische ideologie, islamofascisme. Bookmark de permalink .

26 reacties op De fundamentalistische islam is geen religie, maar een totalitaire ideologie

 1. Rensk. zegt:

  Een onderwijzeres had zich kritisch op twitter uitgelaten over de Islam. Kreeg de moslimdocenten over zich heen. Ze zou een destructieve invloed op de moslimleerlingen hebben. Ze voelt zich niet meer welkom. En leerlingen maken haar nu uit voor racist. (gaan ze weer!!!) Gaan wij allemaal mee te maken krijgen.En dan nog vele graadjes erger. Ook degenen, die nu voor Islam buigen. Degenen die anderen voor fascist uitmaken, terwijl ze het zelf zijn. Het kwaad kan zich nestelen, omdat het goede het toestaat.

  Het is net als gestoorde mensen en dat zijn veel mensen, die deze ideologie streng aanhangen. Ze projecteren hun eigen gestoorde ideeen op een ander. In dit geval zijn de moslimdocenten zelf destructief bezig,maar het werkt psychologisch als een trein om daar anderen van te beschuldigen. En dat weten veel moslims als geen ander te gebruiken of liever gezegd te misbruiken.

  We gaan met zn allen nog meemaken dat het schreeuwende gedeelte onder de moslims het bloed onder je nagels gaan/laten halen. Make my words. Gatverdamme wat een toekomst zit er aan te komen. Zacht gezegd.

  Geliked door 3 people

 2. Klaas zegt:

  Like

  • Nemesis zegt:

   ach ja Face Book, eigenaar het melkmuil en vriendje van dat ouwe lijk soros, dat overal onrust veroorzaakt in de wereld, en ja ook vriendje van dat merkelmens. logisch toch, gadver.

   Like

 3. Lucky zegt:

  Zeer verontrustend,
  http://tass.com/world/1054300
  Nearly 1,500 foreign militants arrive in Europe from Middle East — FSB chief

  Zo’n 1500 buitenlandse militanten/isis-monsters zijn Europa binnengekomen, ze zijn hierheen gestuurd om terroristische aanvallen uit te voeren.

  Geliked door 1 persoon

 4. delamontagne zegt:

  “Islamisering van Nederland; daar merk ik eigenlijk niet zo veel van”; Femke Hallalsema, Burgemeesteres van A’dam.
  * * * *
  Het relaas van een Amsterdamse lerares ….( waar toch niet naar wordt geluisterd ! )

  Door Wierd Duk
  Lerares Maja Mischke (59): ’Moslimdocenten wilden mij weg hebben’
  ./ /
  Maar nu er steeds vaker verhalen opduiken over de ’islamisering’ van scholen in de Randstad wilde ik dit naar buiten brengen. Het Comenius, dat ook tot de Zaam Groep behoort, denkt er zelfs over om een islamitische school te worden. Ik weet dat er collega’s zijn die in eenzelfde positie verkeren als ik destijds; die onder dezelfde druk staan. Die wil ik hiermee een hart onder de riem steken.”
  DE TELEGRAAF
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3462430/lerares-maja-mischke-59-moslimdocenten-wilden-mij-weg-hebben

  Geliked door 3 people

 5. Aegolius cs zegt:

  **De fundamentalistische islam is geen religie, of in elk geval geen vorm van religie die de speciale bescherming van de godsdienstvrijheid verdient.**

  In het algemeen is religie als spiritueel/immaterieel onderling te vergelijken met overigens vaste richtlijnen zich aan te houden hebben binnen de groep of cultuur/landsbestuur.

  Een waarlijk moorddadig geloofsfenomeen heeft zo rond 650 na Christus zich ontwikkeld: de koran met voorganger hadith.

  Een extreem bestuurlijke vorm, hetwelk rovers/moordenaars materieel veroverde rijkdom schenkt maar binnen het koranbestuur hen verplicht tot knieval.

  1400 jaar achterlijkheid is door het onvoorstelbaar individuele karakter, van kinds af aan ingeprent, onmogelijk door en in europa te veranderen.

  Uit de hemel ondanks 24/7 “spreekuur” blijft het stil. We zullen het zelf moeten oplossen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Steven zegt:

  Lijkt wel of men NU pas wakker wordt en het nooit heeft geweten…. UGHH

  Geliked door 1 persoon

 7. guusvelraeds zegt:

  Is allemaal leuk en aardig dit soort verhalen maar wat is het verschil tussen de “gewone” islam als die al bestaat en de fundamentalistische islam.

  Steeds wordt keer op keer voorgesteld op politiek correcte wijze dat ook een gewone huis tuin en keuken islam zou bestaan terwijl bijna niemand zich ooit in alle openheid afgevraagd heeft waarom elk land dat gedomineerd wordt door de islam een dictatuur is of op zijn minst een semi dictatuur.

  De islam is hard core cultuur bepalend en bij elke milimeter islam wordt een gelijk stuk vrijheid afgenomen van die mensen die ermee geconfronteerd worden.

  De moslim is onderworpen en tot slaaf gemaakt van de islamitische dood en offer cultus.

  Wees eindelijk een vent en zeg gewoon de Islam sec is een bedreiging voor de wereld en haar vrede.

  Zonder islam zou er geen israëlisch Palestijns conflict zijn.
  Zonder islam zou er geen sharia ONRECHT zijn.
  Zonder islam zou er geen segregatie zijn in gemeenschappen.
  Zonder islam zou er geen islamitische terreur zijn.
  Zonder islam zouden de islamitische gebieden qua wetenschappelijke en culturele ontwikkeling op hun sloffen gelijke tred hebben kunnen houden met Europa en Noord Amerika.

  Geliked door 3 people

 8. Bert zegt:

  Godsdienst is de persoonlijke dienst aan god. Islamisme is door schrifgeleerden omgezet in recht en is daarmee een staatsinrichting geworden. Een godsdienst bepaalt de verhouding tussen individu en god. Islamisme bepaalt bovendien ook de verhouding tussen individuen onderling, zowel moslims als niet-moslims.

  Geliked door 3 people

  • Henk der Niederlánder zegt:

   @ Bert

   Een godsdienst bepaalt de verhouding tussen individu en god. Islamisme bepaalt bovendien ook de verhouding tussen individuen onderling, zowel moslims als niet-moslims.

   En daarbij komt dan ook nog eens de clanhierarchie bij.
   De reden waarom ze zichzelf ook zo graag opblazen en neksnijden

   Like

 9. Henk.V zegt:

  Aan deze glasheldere uiteenzetting valt eigenlijk inhoudelijk niets toe te voegen.
  De wetenschappelijke onder zoeker Koopmans slaat de spijker volledig op de kop. Maar dan dringt er zich natuurlijk een vraag op, waar niemand om heen kan: ”Wanneer Koopmans het islamitische beestje bij de naam noemt, waarom willen politiek correcte beleidsmaker, de media en ons hele staatsbestel de bovenstaande waarheid dan niet bereid die tot de hunne maken en de implicaties daarvan onder ogen zien?” Want één ding is overduidelijk: de huidige koers die de politiek correcte elites varen MOET drastisch worden gewijzigd.Zij zijn op weg het werelddeel Europa volledig te te ruïneren en welk mens zou zoiets bij zijn of haar volle verstand voor de rekening willen nemen?

  Wilders onderschrift de boodschap van Koopmans al jaren en ook de kritisch ingestelde internet sites , zoals deze site van Bert, verkondigen deze opvattingen dag in dagen uit , maar de elites wekken niet bepaald de indruk dat zij tot andere gedachten zijn te brengen,wat ons tot één conclusie moet brengen:
  ” Zij plegen massaal hoogverraad en helaas : dit verraad van eigen volk, eigen land, eigen culturele en demografische identiteit gaat systematisch door.”
  Overheden en ”hulporganisaties” overspoelen ons met massa’s niet inpasbare mensen, die vaak opvattingen huldigen die met de onze in ernstig conflict zullen raken . ”De islam hoort bij ons”.”De islam is vrede!” ”De opvattingen van de islam zijn vergelijkbaar met onze opvattingen” horen wij overal.
  Schoolkinderen moeten vaak Verplicht onderricht in moskeeën volgen, vinder verdwaasde scholen, want zo komen wij en hen nader tot elkaar” Maar die voorlichting is extreem selectief.Andere religies worden uit het zicht gehouden.Zij krijgen geen schookinderen op bezoek, zeker beslis ook geen enkel islamitisch kind! .
  ”Samen iftar vieren is GOED”, denkt de tot collaboratie geneigd Nederlander…
  Agenten devoot op een tapijt zitten in een moskee. OOK ZO’N INSPIREREND BEELD.Waartoe zou zo’n bezoek in een dienstbare houding moeten dienen??

  Er is sprake van een onvergefelijke collaboratie met een ideologie die GEEN respect heeft voor onze identiteit, onze opvattingen!
  Wie de laffe houding van politiek correct eenmaal doorgrond kan nooit meer bereid zijn tot enigerlei concessie aan het politiek correcte denken.
  Ieder die Koopmans goed heeft begrepen zal niet meer bereid zin om politiek correct nog maar een centimeter ruimte te geven.
  Overal zitten de aanhangers ervan en ik moet vrezen dat er veel geld vanuit het Midden Oosten is gevloeid om beleidsbepalers en voorlichters in ons land tot islam vriendelijke lieden te maken. Dat deze ideologie alles in het werk stelt om haar invloed hier sterk uit te breiden, kan men van deze richting verwachten: de islam is immers expensief van nature !
  Dat er zoveel mensen in het Westen zijn die in theorie voor ogen hadden waar het Westen voorstaat, maar niettemin bereid zijn gebleken hun vrijheid en dat van hun volk op te offeren voor een onderdrukkend systeem DAT is echt pas onvergefelijk.
  Wij moeten politiek correct en alles wat politiek correct beoogt zonder meer de oorlog verklaren. Hoogverraad moet uiteindelijk grondig worden afgestraft.

  Geliked door 4 people

 10. Ik word zo scheidziek van alle die ‘verdeelsleuteltjes-islam’ , islam is islam. Islam is geen religie maar een politieke ideologie en dat deze bij meerheid nog fundamentalistischer wordt is gewoon een kwestie van tijd…….de eerste tekenen zijn er al. ( Halal, apart zwemmen, hoofddoekjes, marokkaanse vlag bij dodenherdenking, etc. etc.)

  Geliked door 3 people

 11. Ruud zegt:

  Het religieus aspect is het sausje om maaltijd beter naar binnen te kunnen werken. Ofwel de methode van de PENETRATION PACIFIQUE…………….dat zegt genoeg om maximaal op je hoede te zijn.

  Geliked door 1 persoon

 12. jantjeuitnl zegt:

  Laat je geen zand in de ogen strooien.
  Dit geldt voor de hele Islam.
  De fundamentalistische islam, zoals die voor onze voeten wordt gegooid bestaat pas 10 jaar.
  De genocides van de ‘gewone’ islam al 1400 jaar.
  Mohammed is er zelf mee begonnen door van 800 joden het hoofd af te hakken.
  Erdogan, de wannabe kalief, zegt zelf “er is maar 1 Islam”.
  Vraag het elke moslim, die beaamt dat, anders zet hij zijn eigen hoofd op het spel.
  De Islam is een web van onderdrukking, hotel California.

  Geliked door 1 persoon

 13. ronjaspers zegt:

  islam is geen geloof,het is een ideologie,politiek,militair een rechtsysteem (sharia) totalitair,dictatoriaal.Het is een misdaad tegen de mensheid en menselijkheid,tussen de 270 en 500 miljoen doden uit naam van de islam.

  Like

 14. M.A.L. Sion zegt:

  Een heleboel prima comments die getuigen van begrip en goede wil. O.K. We zijn het eens. Islam is GEEN godsdienst maar een KWAADAARDIGE ideologie. Wij, volgers op de site van Bron zijn het eens. Nu de rest van Nederland nog. Hoe krijgen we dat voor elkaar ?????????

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   @ M.A.L. Sion

   Ik heb het daar met Bert een paar jaar geleden al eens kort over gehad en Ik begreep dat Ik in die dingen nogal een onschuld was.
   Het kwam hierop neer dat zouden alle sites gaan samenwerken zouden we een veel groter publiek kunnen bereiken was mijn stelling.
   Het letterlijke antwoord van Bert kan Ik me niet meer herinneren maar de strekking was te veel kleine egootjes.
   Ik heb me daar toen even op toegelegd en Ik moet zeggen dat dat inderdaad klopt.
   Dus om een groter publiek te bereiken zou feitelijk hierop neerkomen dat de ego’s opzij gezet moeten worden en dan gas geven.
   Geloof me maar gaat nooit lukken.
   Jammer genoeg helaas.

   Like

 15. Piet Snot zegt:

  Als ze niet fundamentalistisch zouden zijn ingesteld, dan zouden het slechte mossels zijn.
  Dus ze zijn allemaal zo ingesteld, omdat ze er anders uit liggen.
  Niet iedereen brengt het ook even duidelijk naar buiten, maar islam is en blijft islam.
  Zo als hierboven al aangegeven wordt.
  “Erdogan, de wannabe kalief, zegt zelf “er is maar 1 Islam”.
  Vraag het elke moslim, die beaamt dat, anders zet hij zijn eigen hoofd op het spel.”

  Like

 16. delamontagne zegt:

  Een andere “Notre-Dame”[ in Noord -Frankrijk }
  In de nacht van Zondag op Maandag beklommen een groep “Jongeren !” de bouwstelling aan de rechterkant van de Notre-Dame in Saint-Omer, Noord -Frankrijk.
  Op 50m hoogte, niet ver van de bouwkeet van de werklui, werd een jerrycan benzine en verbrande kleding van een arbeider gevonden.
  De Politie stelt een onderzoek in ? ? ?

  https://lvdneng.rosselcdn.net/sites/default/files/dpistyles_v2/ena_16_9_extra_big/2018/03/26/node_344318/39272286/public/2018/03/26/B9715190949Z.1_20180326184129_000%2BG5AAVHU4L.1-0.jpg?itok=jF8yiuxm
  BRON:
  http://www.lavoixdunord.fr/344318/article/2018-03-26/ils-escaladent-l-echafaudage-de-la-cathedrale-notre-dame-pour-mettre-le-feu

  Geliked door 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   De Notre-Dame in Parijs:

   ’Kortsluiting vermoedelijk oorzaak brand Notre-Dame’
   / /
   Parijs – De brand in de Parijse kathedraal Notre-Dame is maandag ’vermoedelijk veroorzaakt door kortsluiting in de elektriciteitsbedrading van de kathedraal’. Dat heeft een agent van de Franse politie donderdag gezegd tegen persbureau AP. De agent wil anoniem blijven.

   Like

   • Henk der Niederlánder zegt:

    Lijkt me een totale onmogelijkheid Delamontagne.
    Ik heb het uitgebreide interview gezien van de architect en meerdere mensen die een aantal jaren aan de kathedraal gewerkt hebben en daar werd klip en klaar verteld dat boven de gewelven niet meer stroom was dan dat van de brandalarm installatie die uit een circuit van zwakstroom bestond.
    Ik geloof niet dat deze mensen daarover zouden liegen want dat kan hun carriere totaal aan de grond helpen.

    Like

   • delamontagne zegt:

    In de haast, of ik ben vergeten ’t erbij te zetten……….
    In de eerste reactie stond over een andere Notre-Dame in St Omar, N-Frankrijk.
    Daar was in de nacht van zondag op maandag in de bouwstellingen verbrande kleding van werklui gevonden.
    DUIDELIJK BRANDSTICHTING

    In de 2e reactie ben ik vergeten erbij te zetten dat dit uit de TELEGRAAF kwam.
    Is dus niet mijn mening, maar die van de p.c. Media in NL
    Dat interview heb ik ook gevolgd, ondertussen zijn er mensen die Zwijgplicht is opgelegd, erg verdacht allemaal………

    Like

 17. vanhetgoor zegt:

  De islam is geen religie, het is georganiseerde misdaad.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s