Notre-Dame – het symbool van het Avondland

Screenshot_38.png

(Vertaling: E.J. Bron)

De kathedraal Notre-Dame, iedereen heeft het meegekregen, is verwoest. Het gaat er nu niet om te speculeren of het een aanslag was (kan zo´n goed bewaakte kerk, die juist met de hoogste veiligheidsmaatregelen en onafgebroken brandbeveiliging wordt gerenoveerd, zó grondig in vlammen opgaan?). Het gaat hier om een symbool. Een symbool van de Europese, van de christelijke ondergang.

PI News (2)

De Notre-Dame is het toonbeeld voor de opgave van het eigene. Iedere dag worden er in Frankrijk twee kerken geschonden, in brand gestoken, besmeurd. En nergens een kreet van verontwaardiging. Er is geen sprake van woede. Er is alleen maar stilzwijgen, op dat “de verkeerden” er geen gebruik van maken. De “rechtsen”. De “racisten”. Waar zal dit naartoe gaan?

Frankrijk, een van de hartkamers van Europa, is ziek. De Notre-Dame, het belangrijkste bouwwerk van de Europeanen, is afgebrand. Maar is ze al niet lange tijd daarvoor “uitgebrand”? Frankrijk beschermt zijn sacrale plaatsen niet meer. Overal woeden christenhaters, maar er gebeurt – niets. Geen schreeuw van verontwaardiging, geen strijd tegen de islam, geen enorme golf van solidariteit – niets. Nu treuren de mensen alleen maar om een bouwwerk. De inhouden zijn al lang vervlogen.

Moest dit allemaal zo zijn? En wat zal er nog komen? Wie nu kerken aanvalt, valt ook mensen aan die daar in bidden. Het is een drama. Een aangekondigde ondergang.

Als het zo doorgaat, wordt nog waar wat Jelena Tschudinowa in haar geweldige, verschrikkelijke en absoluut noodzakelijke roman “De moskee Notre-Dame” heeft geschreven: We drijven af naar een Europa, waarin de radicale stromingen van de islam de overhand hebben gekregen.

De Europeanen zien in de Notre-Dame alleen nog maar een toeristische trekpleister. Het is geen sacrale plek, geen plek van het Europese genie. Nu komen er anderen. Nu komen er mensen, die er fanatiek van overtuigd zijn dat ons Avondland onderworpen moet worden aan hun interpretatie van de islam.

Hoe lang nog, vroeg Tschudinowa, totdat in een geloofsleeg land als Frankrijk de sharia regeert. Hoe lang nog, totdat de Europeanen bereidwillig de Notre-Dame als heilige plaats opgeven – en overdragen aan de tegenstander. Hoofdzaal dat de selfie voor het bouwwerk niet verboden wordt!

Parijs wordt in het boek van Tschudinowa het kristallisatiepunt, waaraan gematigden, armen en ongelovigen zich onderworpen hebben aan een radicaalislamitische elite. De christenen vluchten voor de tweede keer in hun 2000-jarige geschiedenis in de catacomben, ze vertrekken in de diepten van de Parijse levenswerelden.

In de roman is sprake van verzet. De laatste mis werd daar nog niet gelezen. Maar hoe zit dat nu, in de realiteit? “Moskee Notre-Dame” van Tschudinowa wordt stap voor stap waar. Echter: heeft het boek de kracht om de twijfelaars wakker te schudden?

Zo niet, dan blijft het een geweldig stuk literatuur. De kroniek van een ondergang. De Notre-Dame staat in brand. Ze wordt als bouwwerk weer opgebouwd. Maar het ligt aan de Europeanen wat er aan deze plek ook inhoudelijk verbonden wordt over 10, 20, 30 jaar. Een museum, net als de Hagia Sophia? Of een moskee? Of de plek van de christelijke Europese Renaissance? Dat is afhankelijke van ons allemaal.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

42 reacties op Notre-Dame – het symbool van het Avondland

 1. koddebeier zegt:

  Als makke schapen zullen we ten onder gaan !
  Gepamperd en in slaap gesust door veruit de meeste politici en de media !
  Wensen zij ‘onze’ dood ???????

  Like

 2. Lucky zegt:


  Our civilisation burns

  Geliked door 1 persoon

 3. QENQ6 zegt:

  Maar het Avondland vergaat NIET!!!!!!

  Like

 4. Drs.E.N.Schilder zegt:

  Nadenkertje:

  Als iets goed gaat betreft het zogenaamd ALTIJD de ‘wil’ van ‘god’ of Allah is en worden zij door hun zwaar gehersenspoelde geknielde fan schare geprezen middels gebeden en bijbel en koran teksten. Al dan niet met opgeheven vingertje.
  Als iets fout gaat echter, is het klaarblijkelijk NOOIT de wil van ‘god’ of Allah geweest en moet er streng toegesproken, gestraft en gemoord worden… Wraak!
  Wiens ‘wil’ was het deze keer?

  Like

 5. Lucky zegt:

  Like

 6. koosv8 zegt:

  De beuk erin Christen, Protestant, Katholiek, of niet, Er uit met de islamiet.!!!! Maar gebeuren gaat het niet!!!!!

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  Ik zou het dak repareren op een zodanige wijze dat het niet lekt en zeker niet beginnen aan restauratiewerkzaamheden.
  Staat er niet ergens in de Bijbel: ‘Vergaart u geen schatten op aarde, maar in de hemelen, waar mot noch roest ze verteren’?
  Als ik christen was, zou ik me veel drukker maken om de scheppingswerken dan om een gebouw.

  Laat alsjeblieft de eeuwenoude eiken die voor restauratie nodig zijn, in leven. We kunnen ze nog weleens hard nodig hebben in een wereld waarin de linkse ‘groenen’ al het groen verwoesten.
  De Notre Dame was prachtig, maar zuurstofproducenten zijn belangrijker; veel belangrijker.
  Er worden al zo veel tropische regenwouden vernietigd. Sneller dan ze ooit weer aangroeien.

  De mohammedaan gaat tóch door met zijn verwoesting, dus waarom al die eiken opofferen aan iets wat ooit gegarandeerd weer ten prooi valt aan die mohammedaanse waanzinnigen, die overal mee wegkomen?

  Like

  • Piet Snot zegt:

   “Staat er niet ergens in de Bijbel: ‘Vergaart u geen schatten op aarde, maar in de hemelen, waar mot noch roest ze verteren’?”

   Maak dat de kerken maar wijs, dat gaat je niet lukken.
   En de RK kerk spant hiermee wel de kroon, die weten nou van gekkigheid al niet meer wat ze met al dat goud aanmoeten.
   En al die gelovigen elke zondag maar weer wat in dat bedelzakje gooien van hun laatste centen.

   De laatste keer dat ik iemand een plezier dacht te doen (30 jaar geleden), die niet wist wat de nachtmis was, vroegen ze zelf entreegeld om binnen te komen.
   Dat was meteen de laatste keer dat ik zo’n gebouw heb bezocht.

   Geliked door 2 people

  • QENQ6 zegt:

   Omdat we niet moeten capituleren…

   Like

 8. Lucky zegt:

  De verzwegen christainfobia

  Like

 9. kampersrene zegt:

  Inderdaad de Notre dame is een symbool van onze Christelijke beschaving eentje van vergevings gezindheid , help uw naaste en heb hem lief …naar het voorbeeld van die zogezegde heilige vader de Paus..Moest Jezus die tal van mirakels op zin palmares kon schrijven….dat geweten had hoe zijn godsdienst door een achterlijke troep ondergraven wordt…..maar ik vergeef Jezus… het evangelie heeft het geschrap…..sinds Jezus ontdekte dat hij water in wijn kon veranderen…kreeg hij een serieus drankprobleem

  Like

  • Piet Snot zegt:

   En als je water in wijn kan veranderen, dan heb je automatisch heel veel “vrienden” om je heen, die allemaal gratis mee willen zuipen.
   En binnen de kortste keren was dat ook bekend daar, dat je bij die jezus gratis kon zuipen.
   Water genoeg tenslotte.
   Anders had dat geloof ook nooit zo kunnen uitgroeien, als ie het bij een glas melk had gelaten.

   Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Deze vervolgingen kunnen ook door blijven gaan @Lucky, omdat de media en regeringen hierover niks WILLEN horen laat staan erover te schrijven of het debat aan te gaan.
   Op de sociale media worden deze zaken zowat dagelijks benoemd en er is niemand die mij wijs kan maken dat media en overheden de sociale media niet volgt.
   Dus het is niet dat het om onwetendheid gaat, maar puur om de zaken niet te willen benoemen onder het mom van (dan worden we weggezet als racisten of fascisten)
   Een pure drogreden door henzelf in stand gehouden.

   Like

 10. joootje zegt:

  als hier de moslims achter zitten, breekt de pleuris los,en vliegen alle moskee’s in frankrijk in de fik,maae ook in heel Europa verwacht ik.

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Is het weer zo ver dat de pleuris dan gaat uitbreken.
   Ik zit nog steeds op alle vorige keren te wachten toen ook de pleuris zou uitbreken.
   Nooit ergens wat meer over gehoord, jij wel.
   Weten we nog na de moord op Fortuyn, toen zou ook de pleuris uitbreken.
   Geen dag zou volkert ooit hier vrij kunnen rond lopen als vrij mens, daar zou iedereen wel voor zorgen.
   En kijk nu eens, hij gaat en staat waar die maar wil zijn.

   Geliked door 3 people

 11. Henk der Niederlánder zegt:

  Man loopt met jerrycans benzine kathedraal New York binnen

  NEW YORK – UPDATE 10.50 UUR De politie in New York heeft een 37-jarige man aangehouden die met twee kannen benzine, aanstekers en andere brandbare vloeistof de Saint Patrick’s-kathedraal was binnengelopen.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3462506/man-loopt-met-benzinetanks-kathedraal-new-york-binnen

  Like

 12. j v/d valk zegt:

  Nostradamus had helemaal geen visioenen, hij heeft een playbook voor, “zijn gelovigen opgesteld”. Afhankelijk hebben die mensen ? Nostradamus zijn schrijfsel zo naar hun wensen aangepast dat het een voorspelling lijkt, met als eind resultaat dat wat, De Nieuw Wereld Order wil.

  Big money: Revelations of an insider Part 1
  irma schiffers en Ronald Bernard. (Begin bij 23min.)

  Het boek begint ingewikkeld, Lucifer versus God, maar daar moet men gewoon door heen, daarom luister eerst naar Ronald Bernard en lees daarna het boek van Commander Carr,maar100 blz.

  Diegene die het zullen zien, zullen als krankzinnig worden weggezet. Doet mij denken aan vele reacties….. en mensen ziek maken met zachte metalen, dat zeg en zie ik al een tijdje….
  Lees het en stuur het verder.. Hieronder nog een paar opvallende (incidenten) ..

  Satan Prins van deze wereld.. Commander Carr die in 2 wereld oorlogen heeft gevochten, ik kan zo iemand niet weg zetten als Nep. Ik zou het lezen als ik u was, je krijgt een heel andere kijk op de wereld en alles wat er gebeurt en is gebeurt, vanaf Adam en Eva in het hof van Eden. In het verleden zijn er bewijs stukken per ongeluk naar buiten gekomen en die zijn schokkend. De vele gebeurtenissen in de geschiedenis zijn eerder bedacht, zoals de Russische revolutie, en de Chineese revolutie die waren al 50 jaar daarvoor bedacht… Dus allemaal opzet…

  Incidenten ?

  Door de zachte metalen zullen zij gestoord worden. We zullen
  beloven om een remedie te vinden uit onze vele gezichten, maar juist
  hun voeden met meer gifstoffen

  De gifstoffen zullen geabsorbeerd worden door hun huid en monden,
  Zij zullen hun geesten en voortplantingssystemen vernietigen.

  Door dit alles zullen hun kinderen dood geboren worden en zullen we deze
  informatie verbergen

  De gifstoffen zullen verhuld zijn in alles wat hen omringt,
  wat zij drinken, eten, inademen en dragen

  Diegene waar zij tegenop kijken zullen helpen. We zullen ze inlijven om
  onze gifstoffen op te dringen

  Zij zullen onze producten gebruikt zien worden in de film en
  zullen aan hun gewend raken en nooit hun ware
  effect kennen

  Als zij een leven schenken zullen wij gifstoffen in het bloed spuiten
  van hun kinderen en hen overtuigen van hun hulpzame werking

  We zullen vroeg beginnen, als hun geesten jong zijn, we zullen ons op
  hun kinderen richten met wat kinderen graag willen, zoete
  dingen

  Link naar het boek.William Guy Carr – Satan Prince of This World (boek + audioboek) (100 blz)
  http://www.vrijewereld.org/2019/02/01/william-guy-carr-satan-prince-of-this-world-boek-audioboek/?highlight=william%20Guy%20Carr%20-%20Satan%20Prins%20van%20deze%20wereld

  Like

  • Hannah zegt:

   Dat interview, dat was even heftig.
   Helaas, de meeste mensen vinden het bestaan van satanisme of zelfs van satan en demonen maar een onzinnig sprookje. Mij lijkt het beter om te weten wie je vijand is en weten wat zijn plannen zijn. Zo blijf je een stap voor en ben je beter bestand tegen de slinkse wijze waarop mensen worden gebruikt voor de uitvoer van plannen van deze mensen hatende macht die zich helaas maar al te vaak laat manifesteren als zijnde iets goeds. Over misleiding gesproken.
   De bijbel verhaalt over de wijze hoe het zover heeft weten te komen, beschrijft ook gebeurtenissen zelf zodat je je daarvan bewust kan worden.
   “Wij strijden niet tegen vlees & bloed maar tegen de machten en heersers van de duisternis, tegen de boze geesten in de hemelse gewesten” Ef 6:12.
   Het is er ook duidelijk over dat deze macht, momenteel, de heerser is over de aarde waarbij het goede nieuws is dat deze tijdelijk is van aard en ook weer zal worden beëindigd. Maar wanneer?… Ik vraag het me elke dag wel een keer af.

   Like

 13. droevige mof zegt:

  Zolang de oorzaak van de brand niet is opgehelderd, zal er geen vrede zijn. Als Macron doorgaat met de agenda en de superrijken de openstaande vragen met geld willen dichtkitten, dan blijft er argwaan en wantrouwen bestaan. Macron glijdt van het ene dilemma naar het andere.

  Like

 14. Anna zegt:

  En als hier in Nederland een moskee beklad wordt, dan worden de daders wel opgespoord en vervolgt.
  De leugen wordt waarheid en de waarheid wordt leugen, en dit gaat in een zeer snel tempo.

  Like

 15. hans-e-pans zegt:

  Je mag het niet zeggen. Maar misschien kan je het wel hardop denken?

  Like

 16. Eric zegt:

  Geweldig stuk. Niet alleen de gevierde meneer Houellebecq blijkt een visionair schrijver te zijn. Er zijn ook nog anderen, die de beeldbuis niet halen. Zou er geen vertaler – uitgever voor dat boek van Tschudinowa te vinden zijn?

  Like

 17. Drs.E.N.Schilder zegt:

  Moslims kunnen en mogen zowel ethisch verantwoord als fysiek helemaal niet op Europees grondgebied léven. Bijna elke vierkante centimeter van Europa is reeds miljoenen jaren door wilde en gedomesticeerde varkens bewoond geweest. Die hebben er geleefd, hun behoeften gedaan en zijn er gestorven. De Europese grond ligt een tiental meters diep bezaaid met hun resten en hun DNA en dáár begraven moslims hun overledenen in! Het varkens DNA zit hier dus al miljoenen jaren in de grond en even lang in het drinkwater! Daarnaast bedient de landbouw zich sinds de Europese mens grond ging verbouwen van varkensmest (sproeien en injecteren) waarmee het varkens DNA óók in de groentes en gewassen zit en komt het derhalve in het graas vee terecht. Ook via gedroogd voedsel. Koeien, kippen, geiten, schapen… alles eet ervan. Middels de bemesting van de gewassen zit het derhalve eveneens in het meel voor o.a. brood en andere etenswaren zoals groentes en fruit. Een moslim in Europa neemt elke dag varkens DNA tot zich, of het nu brood, vlees of fruit betreft. En dat doen ze volledig vrijwillig want wie de geschiedenis van Europa kent kan dit niet negeren. Zij negeren en ontkennen dit echter wèl en verloochenen hiermee niet alleen hun ‘religie’ maar ook zichzelf, hun kinderen en hun overledenen waarmee een plaatsje in het paradijs voor de Europese moslim niet is weggelegd. Zij gaan ervan uit dat zij hier straks de scepter zwaaien en zullen vervolgens de gehele geschiedenis wissen waarmee ze denken gevrijwaard te zijn van de Europese geschiedenis en deze onomstotelijk bewezen waarheid omtrent het Europese grondgebied. Maar Allah vergeeft niet en zij zullen zich uiteindelijk voor Allah moeten verantwoorden.

  Like

 18. jackholland zegt:

  Ga er nu maar gewoon van uit dat ons westers wereldje volledig ten onder gaat aan islamitische shit en alles wat er mee gepaard gaat. Slechts een klein gedeelte van de nederlanders pvv en fvd stemmers heeft in de gaten wat er speelt maar deze groep is veel te klein om een vuist te maken tegen de islamitische invloed die steeds meer en meer een stempel drukt op het leven in europa
  En voor dat de rest van de autochtone nl ers (cda, groen links vvd pvda ) beseft wat er speelt( ze liggen dan inmiddels op een schavot waar de moslim hun kop er af wil slaan (geheel volgens de instructie van de koran)zijn we veel en veel te laat om een vuist te maken.

  Het is nu al niet meer te stoppen alle grote steden (dorpen volgen!) worden naar de kloten geholpen door islamitisch gespuis wat te lui en te lomp is om normaal te werken en een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Ghetto s mafiapraktijken corruptie criminaliteit no go area s dat is de werkelijke realiteit die als een olievlek steeds sneller aan het uitbreiden is.

  Ik bedacht vorige week spontaan om eens een paar dagen naar parijs te gaan zoals ik dat dertig geleden wel meer deed.
  Het eerste wat nu in me opkomt als ik aan aan parijs denk :
  oh shit aanslagen, veiligheid ? , criminaliteit , gevaar in de metro , no go areas , moslimwijken LAAT MAAR !!!!!!!!!!
  En dit was 30 jaar geleden beslist NIET het geval toen dacht je aan cultuur , mooie gebouwen musea , franse keuken terrasjes . gezelligheid.
  Wat is nu het verschil tov 30 jaar geleden ???

  HET GROTE VERSCHIL is dat de bevolking van parijs nu bestaat uit een groot gedeelte rifapen algerijnen , zwarten uit afrika en het midden oosten die het leven in parijs volledig verkloot hebben met hun klotencultuur inclusief criminaliteit .
  LAnterfanten , neuqen hand ophouden op de luie reet zitten criminele praktijken meer zit er niet in bij dit volk .
  Ze gaan uit hun heimat weg vanwege de volgens hen klotenomstandigheden, om vervolgens in europa op dezelfde voet door te gaan rekening houdend met hun achterlijke levenshandboek de koran.
  En wij achterlijke laffe europeanen wij laten het allemaal gebeuren want o wee je zal eens beschuldigd worden van racisme,, patriotisme, eigenvolk eerst gedachtes .

  Er is slechts 1 schrale troost: onze geliefde moslims hebben vanwege het doordrammen van hun achterlijke luie cultuur net als wij autochtonen ook een kloten nederland ,,europa waar ze hun hand niet meer op kunnen houden, waar geen uitkering meer is geen sociale voorzieningen meer zijn gewoonweg omdat er niets meer is .

  Waarschijnlijk vertrekken ze dan gelijk een zwerm sprinkhanen die alles kaal gevreten hebben naar landen die ze nog wel kunnen plunderen of keren ze teug naar hun heimatlanden.
  Dan pas zijn we van het islamitisch volk met hun achterlijke luie kutcultuur af en kunnen we weder gaan opbouwen.
  Ik persoonlijk ga de wederopbouw niet meer meemaken , voor mijn generatie (vijftiger) gaat het de komende jaren alleen maar achteruit hier. Misschien moet ik toch eens gaan denken aan een anti moslimland zoals hongarije

  Geliked door 1 persoon

 19. Aegolius cs zegt:

  **De Notre-Dame is het toonbeeld voor de opgave van het eigene. Iedere dag worden er in Frankrijk twee kerken geschonden, in brand gestoken, besmeurd.**

  Citaat volstaat!
  Jammer is wel dat een godshuis kan branden als de hel.

  Like

 20. P. Puk zegt:

  Het onderzoek loopt nog, maar het al wel bekend, dat er van brandstichting geen sprake is!!!
  de boel is aangestoken door onze fijne migranten en het is niet de eerste kerk in Frankrijk (en
  in Europa) waar een aanslag op wordt gepleegd. Men is gewoon te schijterig om het te benoemen!
  Daarom gaat Europa naar de kloten omdat ze geen ballen hebben!!

  Like

 21. Yvonne zegt:

  Ach meneer Peter r de Vries de moslim knuffelaar had het geld voor de opbouw van de
  Notre dame liever aan vluchtelingen gegeven
  Hoeveel heb je er in huis kwal dat je bent?

  Geliked door 3 people

 22. Henk der Niederlánder zegt:

  De ratten hebben begrepen dat er een miljard te verdelen is en staan dus in de rij om hun deel op te eisen.
  Nou is het idee opgepakt om een tijdelijke kathedraal op te richten dus daar gaan de eerste miljoenen al naar de kloten.

  Het Gentse bouwbedrijf Denys hoopt te kunnen helpen bij de renovatie van de deels afgebrande Notre-Dame in Parijs. Werknemers van Denys zullen een dossier voorbereiden, meldt De Tijd. Tot de wederopbouw is afgerond, komt er mogelijk een tijdelijke houten kathedraal op het plein voor de Notre-Dame, laat een Parijse geestelijke weten.

  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/parijs-gaat-tijdelijke-kathedraal-in-hout-bouwen-gents-bedrijf-aast-op-renovatie-opdracht~a525223b/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  Dek dat hele dak op een redelijke manier af en begin verdomme aan een restauratie.
  Zoals Ik al aan gaf de eerste zakkenvullers zullen zich snel melden.
  Dus de voorspelling kwam eerder uit als Ik zelf had kunnen bedenken.
  Wat een zieke vertoning.
  Gruwelijk.
  Ik hoop dat de grote donateurs snel hun donaties intrekken wegens dit soort van misbruik .

  Geliked door 1 persoon

  • Tineke zegt:

   ”Tijdelijk een houten kathedraal”
   Dat zal zeker tijdelijk zijn,deze geestelijke vindt blijkbaar dat er nog niet genoeg in de fik gaat.

   Like

 23. Aegolius cs zegt:

  Ik vraag me af of Erdogan namens Turkije ook een miljoentje of wat bijdraagt aan de heropbouw van de Notre Dame. Al was het maar wegens de annexatie van de Hagia Sophia kathedraal, ooit ‘n Christelijk doch thans moskee.
  Een gotspe van de islam aan Parijs, nietwaar ?! Maar evenzo en brutaal gewaagd als steun voor de woonachtige islamieten.

  Islam is wat het is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s