Wie vandaliseert de kerken van Europa?

Screenshot_56

(Door: Bert Dijkstra)

Wat de oorzaak van de brand in de Notre-Dame de Paris is, zal moeten blijken. Hoe dan ook, aanslagen op kerken zijn in Frankrijk letterlijk een alledaagse gebeurtenis. Op 5 augustus 2014 richtte ‘een verwarde man’ enorme schade aan in de Saint-Hyppolite in Thonon-les-Bains. Met een ijzeren staaf slaat hij het altaar, een aantal stoelen en een beeld van de maagd Maria kapot. De man blijkt afkomstig uit Tunesië. Op 24 november 2014 probeerde een vertegenwoordiger van de groep FEMEN brand te stichten in de kathedraal van Straatsburg. Op 10 januari 2016 werden twee kerken in Fontainebleau en Veneus-les-Sablons (op slechts 5 km van elkaar verwijderd) in brand gestoken.

9 februari 2019: een man dringt de Notre-Dame de Bon Espoir (Dijon) binnen en maakt allerlei objecten rond de kansel kapot. Hij verscheurt het misboek en gooit de hosties over de grond. Drie weken eerder werd de pater van dezelfde kerk aangevallen door een man met een cutter. Nog weer drie maanden eerder heeft een man geprobeerd om met een kaars brand te stichten in een kapel.

4 februari 2019: in de Saint-Nicolas van Houilles wordt een beeld van Maria kapot gesmeten. Een paar weken eerder is in dezelfde kerk een altaarkruis kapot gesmeten.

5 maart 2019: iemand probeert brand te stichten in de Saint-Alain in Lavaur (Tarn). De dader blijkt een jongen van 17, achtergrond onbekend, uit de verklaringen blijkt ‘christianofobie’. (Bron: Le Point)

Op 6 februari 2019 werd de Notre-Dame des Enfants in Nîmes gevandaliseerd. Het altaar werd vernield en op de muren werd een kruis geschilderd met uitwerpselen vermengd met hosties.

Op 3 maart 2019 werd het orgel van de basiliek van St. Denis gevandaliseerd en glas-in-lood ramen kapotgeslagen. De dader heeft DNA-sporen achtergelaten. De dader blijkt een Pakistani van 41 jaar te zijn, die elke betrokkenheid ontkent. Hij is nog maar 2 maanden in Frankrijk en spreekt geen Frans.

Op 18 maart 2019 werd de deur van St. Sulpice in Parijs in brand gestoken, waarschijnlijk met behulp van kleding die naar het schijnt was achtergelaten door een dakloze.

Het vandalisme heeft een landelijk niveau bereikt: de grote krant Figaro bericht dat alleen al tussen 28 januari en 10 februari negen kerken werden aangevallen. Volgens het ministerie werden in 2017 niet minder dan 978 cultusplaatsen gevandaliseerd, waarvan 878 van de katholieke kerk. Dit betekent dat er gemiddeld elke dag minstens 2 kerken het slachtoffer zijn. In een andere mededeling van het ministerie van Binnenlandse Zaken gaat het om 1063 anti-christelijke aanvallen.

De overige 100 zijn overwegend synagogen. Al in 2012 besloot de regering om deze beter te beveiligen met een budget van 15 miljoen euro.

Hetzelfde patroon kan waargenomen worden in andere landen van Europa, met name uit Duitsland en Italië komen gelijksoortige berichten.

Overigens worden ook moskeeën of islamitische begraafplaatsen wel eens gevandaliseerd. Frankrijk telt circa 2000 moskeeën. Bijvoorbeeld een islamitische begraafplaats in Tarascon (6 mei 2010) of een moskee in Ajaccio (30 april 2016). Volgens een bericht van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Frankrijk heeft het aantal aanvallen met een anti-islamitisch karakter met ongeveer 100 zijn laagste niveau sinds 2010 bereikt.

Door:
Bert Dijkstra
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, Christendom, christenhaat, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Europa, Frankrijk, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

23 reacties op Wie vandaliseert de kerken van Europa?

 1. Steven zegt:

  Dat is de ‘culturele VERRIJKING’ die men zo graag nastreeft in Europa… want waardevoller dan eigen bevolking & GOUD!
  Wil wel eens zien als mensen het ZAT gaan worden en overal moskeeën in de fik zetten of afbreken, kijken of de overheid dan ook nog zo nonchalant blijft doen!

  Geliked door 1 persoon

  • koddebeier zegt:

   Wel nee, zonder enkele reden worden de haat hutten al bewaakt door ‘onze’ overheid die maar al te graag hand en spandiensten verleent aan de islam onze nieuwe bezetters !

   Like

 2. Thoth zegt:

  ISlam.

  Like

  • kampersrene zegt:

   Maar de moskeeen worden goed bewaakt door de overheid….want O wee als daar vandalisme wordt gepleegd en ze hebben een dader….schande !! en een voorbeeldige straf…voor de rest ….Och het zijn maar katholieke kerken

   Like

 3. A.J,. de Koning zegt:

  Het is altijd een verwarde man, zeg toch gewoon de waarheid dat het moslims betreft.

  Geliked door 1 persoon

 4. Het is nooit opgehouden, al 1400 jaar lang worden kerken aangevallen en de elite doet niets, weet van niets, wil niet weten of horen dat moslims op strooptocht zijn tegen de Christelijke wereld.

  Geliked door 1 persoon

 5. Jules Vismale zegt:

  Ik heb zo het idee dat de aanslagen die op moskeeën en asielzoekerscentra’s worden gepleegd in Europa ook vele malen hoger zijn dan verwacht maar zelfs de moslims doen daar niet of nauwelijks aangifte over ofschoon zelfs zij worden bedreigd, mishandeld en afgetuigd!

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Ik denk dat dit nou al de 4de of 5de keer is dat je hier mee aankomt.
   Het zit je blijkbaar nogal hoog dat er wel eens iemand een speklapje aan de deur hangt bij een moskee, of een brandplekje maakt in het gras.
   En je schijnt ook verbazingwekkend goed op de hoogte zijn wat mossels wel of niet zouden doen als ze bedreigd, mishandeld en afgetuigd worden.

   Hebben ze soms tolerantie pilletjes toegevoegd aan je dieet?
   Of er zitten andere op jou in te praten.
   Lul toch niet zo slap uit je nek man, ik heb nog nooit gehoord dat er mossels afgetuigd worden door ploegen bewoners, en dan niks zouden terug doen.
   Alsof ze zo een kans zouden laten liggen om weer eens lekker te rellen en de zielenpoot uit te hangen.

   Like

  • koddebeier zegt:

   Dat zou mij hoogst bevreemden.

   Like

   • QENQ6 zegt:

    Mij niet. Het wordt ontkend door de politici om het volk rustig te houden.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Wat wordt er ontkent, Q&Q.
    Dat wij op straat of in onze huizen worden aangevallen en gemolesteerd worden door groepen mossels, en dus nergens meer veilig zijn.
    Of kom je het hier opnemen voor het zielige volk van islamieten.

    Typisch weer, dat mensen die ook iets met god menen te hebben, het hier regelmatig opnemen voor de mossels en hun lot.
    Alsof wij daar medelijden mee moeten hebben.
    Kregen ze maar eens een flink pak slag.

    Nee, ik verwacht geen enkele reactie van jou, dat mag niet meer van je vriendjes.

    Geliked door 1 persoon

 6. kampersrene zegt:

  Moeilijke prijsvraag ….wie of wat vandaliseert de kerken …..de winnaar krijgt een gratische reis naar Tunesie aangeboden

  Like

 7. cornelis1950 zegt:

  de Notre Dame is door kortsluiting in de fik gegaan? Denk het mijne ervan en ben bang dat er velen dezelfde mening hebben. De oorzaak moet en zal onder de pet worden gehouden omdat de reactie van de Franse bevolking catastrofaal zou kunnen uitpakken ! Macron wil een EU leger en begrijp ook waarom.

  Like

 8. Jan zegt:

  St Mary’s Church in Wimbotsham in brand gestoken
  https://tinyurl.com/yydohzk8

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s