CO2-compensatieplan van Shell is een ordinaire fopspeen

Screenshot_81

(Door: Jan Smit)

Ik moest benzine tanken vanmorgen. Dat doe ik meestal bij een onbemand Shell-tankstation hier bij mij in de buurt. Daar is de Euro95 verreweg het goedkoopst – je moet wat als eenvoudige inktkoelie. Ik dacht: gelijk even kijken of ik hier ook mijn CO2-uitstoot kan compenseren. Shell biedt automobilisten namelijk met ingang van vandaag de mogelijkheid hun CO2-voetafdruk af te kopen. Hoe? Door per liter een cent meer te betalen. Geld dat Shell vervolgens weer investeert in de aanleg van nieuwe bossen, onder meer in Indonesië en Peru.

Een sympathiek plan. Vond ik. Ik rijd in een oude Volvo V70, een benzine- en olieslurper met 345.000 kilometer op de teller, dus ik dacht: doen! Je wilt een deugmens worden of je wilt het niet. Maar hoe ik ook zocht: nergens een mogelijkheid om zo’n aflaat te kopen.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
HP De Tijd

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Hypocrisie, klimaatfascisme, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op CO2-compensatieplan van Shell is een ordinaire fopspeen

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  Ook Jan smit laat zich naaien door de CO2 lobby dus ga eens ergens anders spelen met je flauwe kul en richt je eens op de werkelijke problemen.
  Shell gaat zogenaamd iets van een half miljoen bomen planten. kan Jantje mij vertellen aan wie die ten goede komen.
  Zeker niet
  Shell koopt een politieke aflaat om de burgers (lees belastingbetalers) weer eens een flinke poot uit te draaien.
  Als we het werkelijke CO2 gehalte zouden moeten meten en de schuldigen aanwijzen zou Shell zeker in de top 5 staan. Shell heeft daar gewoon het val dood aan en wil meer tankers aan zijn stations hebben om hun omzet te verhogen.
  Dit zijn commerciele firma’s die uit zijn op winst even zo goed als Total BP Lukoil en alle andere kutfirma’s die hun winst incasseren en het zogenaamde negatieve gevolg op ons bordje plaatsen via alle soorten lobbyclubs. laat je niet naaien door deze viezerikken en tank er op los want je moet toch je kilometers rijden om naar je werk te komen of om met je vrouw naar Albert Heyn te gaan.
  Politiek speelt dat spelletje met genoegen mee om jou nog meer geld uit je zakken te kloppen en het cirkeltje is weer rond met medewerking van onze landverraders die zich politie noemen.
  En Jan ben je het niet met me eens verwacht Ik binnen afzienbare tijd een reactie LUL.

  Like

 2. BigLJohn zegt:

  Oplichterspraktijken van Shell. Shell speelt hetzelfde vieze spelletje als Rutte, maar dan net weer anders. Dit is bovendien water naar de zee dragen. Geld doneren aan een bedrijf wat zelf bulkt van het geld. Niet meer dan een ordinaire oplichterstruc zoals bepaalde advertenties in de krant; De Afrikaanse Professor Obila brengt u uw verloren liefde weer terug alsmede al uw gestolen voorwerpen, en geneest u van alle kwalen. Hij ontdoet al uw sieraden van kwade invloeden. Naderhand blijkt dan dat hij er met de sieraden vandoor is. Ook kreeg ik wel eens een E-mail van een zogenaamde Afrikaanse koningsdochter die haar fortuin veilig wilde stellen op mijn rekening. Voor onkosten moest ik dan vooraf €10.000 overboeken…..De meesten onder ons zijn gelukkig niet zo simpel om zich met bovenstaande zaken in te laten.

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Wat mij het meest steekt in bovenstaand artikel John is dat er weer over dat CO2 geluld wordt.
   Altijd dat onderliggend klimaatgedram CO2 moet er aan te pas komen dat is ook de reden dat Ik Jan Lul om een reactie vraag.
   Wat de dagdwaas niet schijnt te begrijpen dat met minder CO2 de bomen ook minder groeien, maar daar gaat het de gek niet om.
   Het gaat er de gek om om toch het deugmensje uit te kunnen blijven hangen.
   Dat hij snel een gaskraan gaat pijpen de gek.

   Geliked door 1 persoon

 3. Harry zegt:

  Wat mij het meeste stoort , is dat Beatrix als groot aandeelhouder van Shell , haar waffel niet opentrekt om de zwarte kanten van Shell onderuit te halen .
  Ze houdt fijn haar bakkes !
  Want dat kost misschien wel een beetje geld .
  Net zoals schadevergoeding voor de Groningers , daar hoor je het secreet ook niet over !
  En dat terwijl Shell tochvoor een groot deel eigenaar van de NAM is .
  Schandalig !
  Daarom : opdonderen met die oranje kliek !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s