Ex-architect van de Notre Dame: Dat was geen ongeluk

Screenshot_82.png

(Vertaling: E.J. Bron)

Benjamin Mouton, voormalig hoofdarchitect van de kathedraal Notre Dame, heeft in een tv-interview in Amerika gezegd dat de brand van de Notre Dame geen ongeluk geweest kan zijn. De brand zou, tegen de beweringen van de mainstream media in, niet daar zijn uitgebroken waar de renovatiewerkzaamheden zouden moeten beginnen.

Bovendien waren de renovatiewerkzaamheden nog helemaal niet begonnen, bevestigde eveneens de huidige hoofdarchitect van de Notre Dame en architect van historische monumenten in Frankrijk, François Chatillon. Daarom zouden er oog geen laswerkzaamheden of ander werkzaamheden hebben plaatsgevonden, die een brand zouden hebben kunnen veroorzaken. Alleen de steiger zou zijn opgebouwd. De arbeiders, die zich in de kathedraal bevonden zouden hebben, zouden bovendien al voor het uitbreken van de brand niet meer in het bouwwerk geweest zijn.

De brandbeveiliging (brandmelders, rookmelders) in de kathedraal zou zich op het hoogste niveau bevinden en voldoen aan de nieuwste standaards, aldus Mouton. Het gebruik van elektrische apparaten zou in de dakstoel sowieso verboden zijn. De veiligheidsvoorschriften met betrekking tot het gebruik van vuur en chemicaliën waren bovendien van tevoren extreem aangescherpt. De brand kon ook niet door een elektrische kortsluiting veroorzaakt zijn. Bovendien werd het dak 24 uur per dag bewaakt. In de kathedraal waren rondom de klok twee brandweerlieden aanwezig, aldus Mouton verder.

De brandweer zou al na het eerste brandalarm om 18.20 uur gearriveerd zijn. Op dat tijdstip was er echter nog geen brand te zien. Desondanks begon de brandweer met de evacuatie van de kathedraal. Pas vanaf 18.50 uur was er rook te zien, dat opsteeg uit het dak van de Notre Dame. Op dat moment ging ook het tweede brandalarm af (het eerste ging om 18.20 uur af).

Mouton bevestigde de uitspraken van andere dom-architecten en experts voor oude gebouwen: eikenhout, dat meer dan 800 jaar oud is, is heel moeilijk ontvlambaar, omdat het met de tijd begint te verstenen. De dakstoel zou alleen door het gebruik van brandversnellers zo in lichterlaaie hebben kunnen staan en de brand zou zich alleen zodoende zo razendsnel hebben kunnen uitbreiden. Een andere aanwijzing voor het feit dat er brandversnellers in de dakstoel gebruikt zouden zijn, zou de snelle uitbreiding van de brand in alle richtingen van het dak zijn, tegen de wind in. Ook dit zou absoluut onmogelijk zijn, en al helemaal met 800 jaar oud, bijna versteend, eikenhout, aldus Mouton.

Daarom zou het volledig zijn uitgesloten dat de brand door een ongeluk is ontstaan en zich zo snel uitgebreid heeft, aldus Mouton.

Wie heeft dus opdracht gegeven tot de brand in de Notre Dame? Wie heeft er belang bij om deze kerk in het Paasweekend in brand te steken en waarom? Om deze vragen te onderzoeken en bewijzen te vinden, zal heel moeilijk zijn. Want net zoals bij 9/11 zullen de mensen achter de schermen alles in het werk stellen dat de waarheid nooit aan het licht komt.

Bron:
www.watergate.tv

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, Frankrijk, gezond realisme, kwaadaardige opzet, Parijs. Bookmark de permalink .

58 reacties op Ex-architect van de Notre Dame: Dat was geen ongeluk

 1. delamontagne zegt:

  * *
  Informatie bevestigt door 2 architecten van “Historische-Monumenten”:
  De Minister van Cultuur heeft hen verboden om op interviews over de Notre-Dame in te gaan.

  Geliked door 5 people

  • delamontagne zegt:

   Ingenieur Notre-Dame

   De vroegere Ingénieur chef van de restauratie van de Notre-Dame over de stelling dat het een ONGELUK/ACCIDENT ZOU ZIJN:
   In 2010 hebben we alle elektrische installaties vervangen/gemoderniseerd.
   Er is geen mogelijkheid dat er kortsluiting is geweest, allerlei alarm en detectie installaties in de Notre-Dame voor brandalarm, gaan erg ver.
   Ik ben met stomheid geslagen.
   / / /
   Was op Fr TV, hij zal binnekort wel worden gesommeerd zijn mond te houden en al helemaal niet over de mogelijkheid van een AANSLAG te praten.
   Hij vertelde ook dat er permanent 2 bewakers in de Kerk hun ronde deden……….

   Geliked door 4 people

   • delamontagne zegt:

    Verder op Fr Sites een filmpje hoe eenvoudig het is om op de Notre-Dame in restauratie te komen.
    Niet geschikt als men Hoogtevrees heeft……..

    Geliked door 1 persoon

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Zat eraan te komen @ Delamontagne.
   Je weet dat Ik in eerste instantie het onderzoek af wilde wachten maar Ik raak steeds meer overtuigt van een reusachtige doofpot.
   Eigenlijk ben Ik al overtuigt van die doofpot.

   Geliked door 3 people

   • delamontagne zegt:

    Volgens de bekende Franse schrijver Éric Zemmour, zal het verborgen worden gehouden als blijkt dat de brand een criminele oorzaak heeft.
    France
    19:33 19.04.2019(mis à jour 20:12 19.04.2019) URL courte
    Dossier:
    Incendie à Notre-Dame de Paris (88)
    De schrijver en journalist Éric Zemmour verwacht dat op een dag als de onderzoekers zullen vaststellen dat de brand die de Notre-Dame verwoestte, een criminele achtergrond heeft, de Waarheid voor het Franse volk verborgen zal worden gehouden.
    Dit zei hij tijdens een uitzending op de Franse TV.
    ( Een soort equivalent aan de NL-se “WNL”.
    Een van de dames probeert hem de mond te snoeren met P.C-gekwek over democratie in gevaar brengen etc. )

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    De Franse schrijver/philosoof Guy Millière, gelooft ook niet in een “accident”!
    ; “Voor het moment is er niets dat het om een aanslag zou gaan. Maar de haast waarmee de Autoriteiten een terroristische bron hebben UITGESLOTEN, is zeer verdacht.
    De Franse autoriteiten sluiten altijd onmiddellijk een terroristische oorzaak uit, zelfs ALS het een terroristische daad blijkt.
    Dat doen ze vooral als het een islamitisache terreurdaad is………….
    https://www.dreuz.info/2019/04/16/incendie-de-notre-dame-symbole-du-declin-de-la-france/comment-page-1/

    Geliked door 1 persoon

 2. guusvelraeds zegt:

  Het hout is al aan het verstenen zegt het artikel. Wat een flauwekul. Na 800 jaar is hout bij lange na nog niet aan het verstenen. Er is zelfs nog geen begin van verstening. Om hout te laten verstenen zijn niet duizend jaar gemoeid en ook geen honderdduizend jaar maar miljoenen jaren. Bovendien moet het hout zich onder grote druk bevinden bijvoorbeeld vele meters waterdichte en zuurstofdichte kleilagen. Want bij verstening is het van belang dat er absoluut geen zuurstof meer aankomt. Komt er zuurstof bij dan begint een rottingsproces aangevuld met de nodige vochtigheid. Want waar zuurstof aankomt komt ook vocht aan. Het hout in het zadeldak van de Notre Dame is door en door droog en extreem hard na die 800 jaar. Evenwel van verstening kan absoluut geen sprake zijn. Tevens is het de vraag of al het hout 800 jaar oud is. Er zullen in de loop van de eeuwen ook herstel werkzaamheden gedaan zijn en verbouwingen. Bovendien vergis je niet in de houtworm. Alleen op basis daarvan zullen al veel balken in de loop van die 800 jaar ooit een keer vervangen zijn.

  https://tallsay.com/page/4294980505/versteend-hout-van-boom-tot-fossiel

  Geliked door 3 people

  • delamontagne zegt:

   Er wordt bedoeld dat het hout zo hard als steen is geworden, niet versteend.
   Dat is wat je bedoeld, verstenen duurt miljoenen jaren.
   Er had beter kunnen staan: “zo hard als steen geworden”.
   Houtworm komt bij zulk hout alleen in de bovenste lagen niet in de kern, dat gebeurt alleen met termieten.
   Hier in Z-Fr moeten de huizen als ze in de verkoop staan een bewijs hebben dat ze termieten-vrij zijn, of behandeld er tegen.
   In eiken balken die zo oud zijn krijg je echt geen spijker geslagen zonder eerst ’n gaatje te boren, keihard.
   Alleen termieten kunnen erin doordringen.
   De eiken-balken van ons huis boven de basement zijn 20 à 25 dik en zitten aan de buitenkant vol gaatjes van [vroegere] houtworm en is ook behandeld tegen termieten.
   Op de zolders dunner eikenhout met soms de schors er nog aan.
   Zijn meer dan 200 jaar oud, keihard hout, haast steen.

   Geliked door 2 people

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Ik ben het met je eens Guus dat verstenen niet de juiste benaming is, maar eikenhout gedraagt zich anders dan andere houtsoorten na verloop van jaren.
   Dat zit hem namelijk in het feit dat eikenhout looizuur bevat en daardoor op een andere manier uit hard dan andere soorten.
   Door dat looizuur krijg je na verloop van tijd een reactie in het hout dat je met een beetje fantasie zou kunnen vergelijken met het looien van leer en dat word hier dan waarschijnlijk bedoeld met verstenen.
   Ik ben in mijn leven al eikenhout tegen gekomen dat met handgereedschap feitelijk niet meer te bewerken was of Ik had de tijd moeten nemen om mijn gereedschap de helft van de tijd had moeten slijpen vijlen en wetten.
   Als je bijvoorbeeld het gesprek tussen Delamontagne en mij een beetje gevolgd hebt over zijn huis in Frankrijk geeft hij ook duidelijk aan dat in de balken van zijn huis op geen enkele manier een spijker of draadnagel in te krijgen is zonder het eerst voor te boren.
   Dat is de manier van verstenen die hier in het artikel bedoeld wordt,
   Het verstenen waar jij het over hebt is meer het fossieleren van hout dat is helemaal iets anders.
   Waar je het hebt over het vervangen van hout wegens aantasting door insecten ben Ik het met je eens en het ergste wat in dit soort gebouwen kan gebeuren is de het hout wordt aangevreten door Zwam wat nogal eens gebeurt als de omgeving vochtig is door bijvoorbeeld lekkages

   https://www.digibron.nl/search/detail/012e9e18bb717f12ba836d9d/slechte-ventilatie-en-vocht-belangrijkste-oorzaken-van-houtrot

   Geliked door 4 people

   • delamontagne zegt:

    Bij een van de (open) stallen zit een eiken balk van 25 cm dik bij 45/50 cm om de bovenliggende stenen ( stenen “en-pierre” ) op-te-vangen.
    Tegenwoordig zou dat een stalen H-profielbalk zijn.
    Er zit geen spatje verf op nog beits/ vernis etc.
    Is kei hard en heeft al die jaren in de buitenlucht weer en wind en regen doorstaan.
    Onverwoestbaar……………….

    Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Het maakt niet meer uit waar het over gaat.
   Iedereen denkt tegenwoordig dat ie een soort van PeterRRRRRRRRRRRR de Vries is en overal verstand van heeft.
   Op elke site kom je ze tegenwoordig tegen, de zogenaamde deskundige.
   Het klinkt allemaal zeer logisch waar jij mee aankomt, over dat hout.
   Zo zie je maar weer, iedereen klets mekaar enkel nog na.
   Ik denk dat de meeste napraters nog geen dag in hun leven ooit op de bouw hebben rond gelopen, maar verstand hebben ze overal van.

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Piet Snot 20 april 2019 om 09:41

    En daarom wil ik het nu even gaan hebben over de boktor.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Huisboktor

    De hoeveelheid aangevreten hout is enorm, en de larven kunnen indien ze al te massaal voorkomen hele dakconstructies wegvreten. In oude gebouwen moet de boktor als een gevaar worden gezien.

    Geliked door 2 people

 3. Statler & Waldorf zegt:

  Ik heb Benjamin Mouton, voormalig hoofdarchitect van de kathedraal Notre Dame, geen seconde aan het woord gehoord in deze ‘docu’?

  Het enige wat ik hoor is een voice-over webmaster ……………..

  Geliked door 1 persoon

 4. Rensk. zegt:

  Komt Macron heel goed uit deze brand. Het leidt voorlopig de aandacht af van de misstanden in Frankrijk. MIsstanden waar Macron geen enkel antwoord op heeft!

  Geliked door 1 persoon

 5. Jade zegt:

  Ik kan maar één iemand bedenken, en
  dat is Macron met z`n slechte reputatie…
  Binnen 5 jaar is het weer klaar.
  Nou nou poe poe, met een modern metalen dakkie
  is de boel bij mij volgend jaar al klaar!

  Geliked door 2 people

 6. delamontagne zegt:

  Macron is een echte Politicus, geen technicus.
  Hij denkt een Middeleeuws bouwwerk waar men soms eeuwen aan bouwde, in 5 jaar tijds te herstellen.
  * *

  In 5 jaar is alles weer in elkaar gezet.

  Geliked door 2 people

  • Piet Snot zegt:

   Eeuwen geleden hadden ze nog geen behoorlijke hijskranen en bouwliften en mochten ze blij zijn als er niet een steiger in mekaar storten waar ze met ze alle weer van af lazerden.
   Dan ben je inderdaad een stuk langer bezig.

   Geliked door 1 persoon

   • fleckie zegt:

    In verschillende steden / dorpen. ziet men ( nog?) eenvoudige, aan -elkaar.- gebouwde woninkjes,…….bestemd voor weduwen met kinderen, van de ‘bouwvakkers’ die ‘verongelukt ‘ waren, tijdens heet bouwen v.kerken, , en zodoende goedkoop konden wonen, en ‘(ook onderhouden werden?) *~*~*~*~*~*~*~

    Like

 7. Johan zegt:

  ” In de kathedraal waren rondom de klok twee brandweerlieden aanwezig” .

  Als die brandwachten er waren, wat deden ze dan ? Lagen ze te slapen ?

  Geliked door 2 people

 8. Groene Leeuw zegt:

  Die brand komt voor hem wel op een heel gelegen moment gezien zijn hele slechte reputatie. Huur een paar muzels in die toch al een bloedje hekel aan kerken, God, Christus, Christenen en Joden hebben, en laat die kerk, waar je als Globalist zelf ook als bankier een hoop geld aan hoopt te verdienen voor de wederopbouw, gewoon affakkelen….

  Geliked door 2 people

 9. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Er zijn webcam video’s op internet verschenen, waarop te zien zou zijn, dat er zich omstreeks 17.00 uur, dus vlak voordat de brand uitbrak, mensen op het dak van de Notre Dame bevonden en daar wat uitspookten.

  (video’s Jeff Van-Friesland)

  https://vk.com/video516205560_456239025

  https://vk.com/videos516205560?z=video516205560_456239026%2Fpl_516205560_-2

  Like

 10. kampersrene zegt:

  daar moet ge geen achitect voor zijn …..dat het geen ongeluk was dat wist ik al, samen met Bron en zijn reactieschrijvers…ik weet wie er voor die daad in aanmerking komt …maar durf het niet te schrijven …ik wil niet vervolgd worden voor racist

  Geliked door 2 people

 11. Henk der Niederlánder zegt:

  Dus niet in de MSM terug te vinden.
  Ook in Leerdam meerdere brandstichtingen en pogingen daartoe.

  Brand(stichting?) in nieuwe grefo-kerk Leerdam
  Het Komt Nu Wel Heel Dichtbij

  Mailtje: “Afgelopen nacht zijn er bij meerdere kerken in Leerdam pogingen tot brandstichting geweest. 1 daarvan is gelukt. Er was brand in nieuwbouw van de Gereformeerde Gemeente in Nederland in Leerdam. Deze kerk is in aanbouw. Informatie is afkomstig van de brandweer. Niets hierover in MSM.”

  https://www.geenstijl.nl/tag/kerkbrand

  Tja van de MSM moeten we natuurlijk het nieuws hebben.

  Geliked door 2 people

 12. Republikein zegt:

  Bultrug did it😧

  Like

 13. Henk der Niederlánder zegt:

  Bij een restauratie word ervan uitgegaan dat de hele dakstoel met handgereedschappen gedaan word met houd dat nog niet droog is omdat het dan makkelijker te verwerken is.
  Dat neemt ontzettend veel tijd in beslag en zelfs met de moderne hijsmiddelen zal het in het gunstigste geval een jaar of 10 duren voordat van een oplevering gesproken kan worden, maar Ikzelf denk eerder dat 15 jaar dichter bij de waarheid komt.
  Je moet je even voorstellen wat er moet gebeuren voordat er werkelijk aan een restauratie begonnen kan worden.
  Ten eerste moet het steiger wat er momenteel staat afgebroken en afgevoerd worden.
  Dan moet binnen in de kathedraal een steiger gebouwd worden die zowat het hele oppervlak beslaat om de gewelven te controleren en te restaureren.
  Ondertussen moeten architecten en ingenieurs uit gaan zoeken of er tekeningen en plannen voorhanden zijn die de originele constructies benaderen dan moet er ook nog een constructie komen om het werk vlot te laten verlopen want in de tegenwoordige tijd mogen mensen niet in de stromende regen werken of tijdens sneeuw en vorstperioden.
  Ook de topgevels moeten gezekerd worden want zou er nu een storm komen is het niet ondenkbaar dat er een of meerderen op straat belanden om dan maar niet te spreken over de vernietiging van de luchtbogen .
  Het is niet zo dat er een constructie moet komen die de hele kathedraal overdekt maar een deel waar op die momenten gewerkt wordt.
  Daarom vraag Ik me af of het een restauratie moet worden of een renovatie.
  In ieder geval de adviseur die Macron deze onzin in zijn oor gefluisterd heeft totaal geen benul van hetgeen er moet gebeuren.
  Daarbij komt dan ook nog eens dat het niet zeker is dat de aanvoer van het hout soepel zal verlopen want we praten over 1000 den kubieke meters boom waarvan ongeveer de helft van bruikbaar is.
  Er word hier niet gepraat over gangbaar hout wat je bij de doe het zelf zaak kunt kopen maar over hout met zeer grote afmetingen wat dan ook nog eens van een zeer goede kwaliteit moet zijn.
  Ik heb in ieder geval goed genoeg begrepen dat Macron met de herbouw van de Notre Dame weer goodwill van de bevolking probeert te krijgen en dat hij over een of twee jaar kan zeggen kijk eens wat het op schiet onder mijn leiding
  Macron maakt er eenvoudig een politiek spel van om te laten zien dat hij toch een groot leider is maar de kans is groot dat dit zich tegen ham gaat keren wegens de aftrekbaarheid van de giften bij de belasting (tot 90 %) wat er dus op neer komt dat de mensen die het water toch al aan de lippen staat het hele gebeuren toch weer moeten betalen en de rijken met de eer gaan slepen.

  Geliked door 2 people

 14. Piet Snot zegt:

  200.000 bijen op dak Notre-Dame hebben brand overleefd.
  De drie bijenkasten – met elk zo’n 60.000 bijen – werden in 2013 op het dak van de sacristie geplaatst om bij te dragen aan de biodiversiteit in Parijs. De diertjes, die een eigen pagina op de website van de Notre-Dame hebben, zijn van een soort die als belangrijkste eigenschap heeft dat ze goedaardig zijn, een belangrijke eigenschap in de stad.
  https://www.ad.nl/buitenland/imker-opgelucht-mijn-200-000-bijen-op-dak-notre-dame-hebben-brand-overleefd~a723a412/

  Geliked door 2 people

 15. bozeoudeman zegt:

  Wie heeft dus opdracht gegeven tot de brand in de Notre Dame?
  Wie heeft er belang bij om deze kerk in het Paasweekend in brand te steken en waarom?

  Laten we deze vragen eens stellen aan de feestvierende Antifa fascisten in Vrankrijk die vast betaald worden door de terrorist Soros, of vraag het hun IS vriendjes die net als bij 9/11 worden gefinancierd door en vanuit met name de Saoedische schatkist?
  Wat zullen brave dhimmi’s Femke H. en Aaf B.C. vanuit hun sharia Amstelistan denken?
  Wat zal de collaboratiekrant De Volkskrant hierover stellen?
  Wat zullen die mogen stellen van hun Arabische ‘journalisten’?
  Juist ja, het zijn de rechts populisten die het hebben gedaan om de vredige islam in een kwaad daglicht te zetten. Precies Aaf, precies Femke, dat is het, droom maar weer gauw verder van een nieuwe vakantie op Bali! Daag schatjes!

  Geliked door 3 people

 16. Taljaard zegt:

  Oud eikenhout vat inderdaad nogal moeilijk vlam.
  Maar wanneer dat dan ook gebeurt is er geen houden meer aan.
  Dat heeft de hele wereld kunnen zien.
  Het kost dus nogal wat moeite en voorbereiding om zo’n dakconstructie in brand te zetten.
  En gezien het feit dat de elektrische leidingen nog in 2010 zijn vernieuwd lijkt kortsluiting niet erg waarschijnlijk.
  Hoe het dan ook zij, wanneer men van overheidswege een brandstichting in de doofpot wil stoppen, wordt het zeer moeilijk om zoiets te bewijzen.

  Geliked door 2 people

 17. Frans van der Heijde zegt:

  Genoeg mediums wereldwijd om het aan te vragen. De grootst gemene deler zou uitsluitsel moeten geven.

  Like

 18. De Vrije Denker zegt:

  jullie laten jullie allemaal bedotten door een paar cijfertjes die NIET correct zijn !!!!!

  ik lees hier in verschillende berichtend at het dakgebinte 800 jaar oud is, dit is totaal FOUT!! De balken van het dak en het torentje zijn nog geen 300 jaar geleden geplaatst.
  In 1844 besluit de toenmalige burgemeester van Parijs dat de Notre-Dame moest gerestaureerd worden, en één van de 2 aangestelde architecten was Violet Le-Duc, Le-Duc staat er voor gekend dat hij zijn eigen interpretaties had om oude gebouwen te restuareren en elementen bij te voegen, elementen die NIET origineel zijn. Zo heeft hij de het dak volledig laten vervangen en het torentje toegevoegd. Op GEEN ENKELE middeleeuwse gravure is het torentje te zien.

  En eikenhout van nog geen 300 jaar oud brand zeer goed, laat jullie niets wijsmaken, ga zelf op onderzoek uit !!!

  Daarnaast zal elke professionele brandweerman dit bevestigen = vuur kent verschillende staten en verschillende momenten. Indien er het minste van kortsluiting of een oververhitting is, is de eerste fase het smeulen, je ziet geen vlam enkel een beetje rook. En op wat reageren rookmelder? juist ROOK. Pas als het zodanig smeult zal de reactie met zuurstof zodanig intens worden dat de verbranding aanwakkert, en dan zie je pas vlammen. Ter vergelijking, hoe ontstaan heidebranden????

  Mensen voordat jullie je laten meevoeren in de fantasie van iemand anders, ga even zelf op onderzoek uit…..

  Geliked door 1 persoon

  • Piet Snot zegt:

   Kijk, dit is weer een totaal ander verhaal dan ik tot op heden gelezen heb van alle hout en restaurateur deskundige.

   Like

  • Lucky zegt:

   Verdachte activiteit op dak vóór de brand, op het moment dat er geen werkmensen meer aanwezig waren en de kerk gesloten was. Een persoon zonder werkkleding en zonder helm loopt daar rond en veroorzaakt 2 lichtflitsen…..

   Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   @ Vrije Denker.

   Mij was wel bekend dat ergens halverwege 1800 de kerk gerestaureerd was en dat een deel van het kap hout vervangen was.
   Toegegeven Ik ben geen expert in branden (gelukkig maar) en wat je zegt dat jonger hout makkelijker brand dan ouder houd is zeer zeker aannemelijk.
   Zelfs het oudste hout wat in het dak zit zal gaan branden als de hel zo gauw er genoeg zuurstof toegevoerd word wat zeker gebeurde toen de toren instortte, want die sloeg nogal een gat in het dak dat op dat moment al voor een groot deel in brand stond.
   Daarbij was de omgevingshitte op dat moment naar mijn mening al zo hoog dat zowat alles wat maar enigszins kan branden dat toch wel gedaan zou hebben.
   Dat staat voor mij als een paal boven water.
   Ik heb alleen uitgelegd dat Hout niet versteend maar steenhard word als je mijn reacties goed leest.

   En Pet snot

   Pffff.

   Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Vanmiddag veel zitten lezen over de geschiedenis van de Notre Dame.
    Die charpente ( dak ..? !….) was nog origineel uit de XII eeuw.
    Omdat er in de omgeving van Parijs geen goede klei was om dakpannen te bakken, heeft men loden slappen van 1/2 cm dikte gebruikt, waardoor de hele dakbedekking 100-den tonnen woog. ( 750 ton ? )
    Die “Flêche” [ de originele ] was in 1789 weggehaald omdat hij op instorten stond.
    Werd door Viollet Le-Duc herbouwd halverwege 19e Eeuw.
    Hier een foto van reconstructie.

    BRON:
    https://www.paris.fr/actualites/l-histoire-en-images-de-la-fleche-de-notre-dame-6716

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Op deze Site prachtige foto’s van al het houtwerk onder dak van de Notre-Dame.
    En dat wil Macron in 5 jaar herbouwen.

    http://www.notredamedeparis.fr/la-cathedrale/architecture/la-charpente/
    Ook in ’t Engels………….
    http://www.notredamedeparis.fr/en/la-cathedrale/architecture/la-charpente/29

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    delamontagne 21 april 2019 om 20:31

    En dat wil Macron in 5 jaar herbouwen.

    Dat kost vele woudreuzen het leven. En daarmee wil de Macron de held uithangen?
    De schurk had er beter aan gedaan om geen enkele mohammedaan te importeren; dan had de Notre Dame er nog gewoon gestaan.

    Like

   • Henk der Niederlánder zegt:

    Wow man.
    Als je praat over een massa hout dan is dit een massa hout.
    Geen wonder dat het het bos genoemd wordt.
    In het filmpje waar men met Ik dacht de beheerder kun je zien dat er veel hout in zit maar dit is overweldigend.
    begrijp Ik trouwens goed dat er voor de restauratie in de 19 de eeuw ook al een toren op het dak stond zoals de pijl ??

    Daarbij de gewichten die speelden.
    Het moest allemaal met man en paardenkrachten omhoog.Wij in de Ouwe kerk konden gebruik maken van kettingtakels dat ging natuurlijk niet snel maar het was een stuk veiliger als de takels die in de ouwe tijd gebruikt werden

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Voel jij je soms aangesproken door mij als zogenaamde hout en restaurateur deskundige, met je Pfffff.
    Blijkbaar zit er nog iets dwars bij jou waar je nog niet helemaal over heen bent gekomen.

    Ik heb zo’n 1,5 jaar een hout afdeling in mijn uppie draaiende gehouden.
    Ben ik nou ook hout specialist?
    Dat is wel het laatste wat ik zal beweren hier.
    Maar ik heb het idee dat niemand jou nog iets kan vertellen ergens over, jij hebt overal verstand van.
    Een zeer nare eigenschap waar sommige kerels wel vaker last van hebben.

    Like

 19. G. De jager zegt:

  Ik geloof echt niet dat deze kerk zomaar in de fik ging, de moslims willen het katholieke geloof volledig uitbannen, ik geloof dat er van brandstichting of terroristische aanslag sprake is.

  Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   G. De jager 21 april 2019 om 11:12

   de moslims willen het katholieke geloof volledig uitbannen

   Dan moet zijne zaligheid de voetjes van de mohammedanen maar snel wat steviger gaan zoenen, aflikken en wassen.
   De mohammedaan wil trouwens elke niet-mohammedaan afslachten.

   Like

 20. Jules Vismale zegt:

  Jammer genoeg proberen zelfs de islamieten en andere gelovigen de brand in de Notre Dame van Parijs te koppelen aan een straf van god of Allah! Lees maar hoe een bepaalde moslimna uit Canada daar over denkt:

  Bi-zar: Canadese moslimpolitica vindt brand in Notre Dame de ‘wraak van God’

  Volgens de Canadese politica Eve Torres, van islamitische komaf, is de brand in de Notre Dame misschien wel een straf van God (is dat stomme wijf plotseling in haar hart een christen geworden omdat moslims namelijk alleen allah aanbidden?).
  De Almachtige zou hebben toegeslagen in het centrum van Frankrijk, omdat onder de laïcité religieuze uitingen in de openbare ruimte verboden zijn en blijkbaar ook omdat talloze Parijzenaren tijdens de protesten van de Gele Hesjes daar vernielingen, plulderen en over brand stichten! Canada is de volgende op Zijn naughty list, aldus Torres. Brandweermannen moeten dus maar vast in de kathedraal van Montreal gaan slapen voor het gevalen vast bij een eventuele nieuwe brand omkomen omdat zij heidenen zijn.

  We hebben nu dus al genoeg (linkse) mensen gehad die de ramp met de Notre Dame misbruiken voor het klimaat, EU-propaganda en voor hun kruistocht tegen religie. Maar kennelijk doet de vlammenzee in Parijs ook prima dienst als een soort uithangbord voor islamitische bangmakerij. Althans, zo denkt Eva Torres, van de Canadese politieke partij Québec Solidaire.
  Op social media meent zij dat Fransen het vergaan van het dak en de kerktoren (tenslotte werd de kathedraal al tijden verwaarloosd) te danken hebben aan hun beleid van het uitbannen van religieuze symbolen, genaamd laïcitié. Dat vindt God of – zoals Torres dat al atheïsten bespottend noemt – “het denkbeeldige vriendje” niet leuk en dus heeft hij de belangrijkste kathedraal van West-Europa platgebrand.
  Zouden daarbij de grote stadsbranden van Londen (1666) en Chicago (1871) ook een straf van God zijn daar de binnensteden daarvan propvol houten huizen stonden en met brandbaar materiaal? Of was de blikseminslag in de hoge middentoren van de Sint-Jan in ‘s-Hertogenbosch (1584), die toen helemaal uitbrandde, dus ook een soort hemelse straf?

  De woede van de Heer is echter nog niet klaar, denkt Torres. Ook Canada, dat recentelijk ook een laïcitéwet aannam, zal binnenkort eveneens gruwelijk gestraft worden voor alle zonden aldaar. Daarom moet de brandweer maar alvast een kazerne inrichten bij de Notre Dame-kerk in het Canadese Montreal.

  Volgens La Presse:

  “In een verwarrend bericht dat zij plaatste en weer verwijderde van haar Facebookpagina, suggereerde Torres dat de brand in Parijs afgelopen maandag het resultaat was van goddelijke interventie, gerelateerd aan het verbieden van religieuze symbolen in Frankrijk.”

  Volgens Torres lokt het verbannen van religieuze tekenen de woede uit van “de denkbeeldige vriend.” En dan “is hier het resultaat,” aldus de vrouw.
  “Als ik premier Lagault van Quebec was, zou ik brandweermannen laten slapen in de basiliek van Notre Dame Straat in Montreal, zo vervolgde ze.”
  Volkomen krankjorum? Jawel: volkomen krankjorum! En als er hierna ook een hele hoop moskeeën in vlammen opgaan is dat vast weer een straf van Allah omdat ontzettend veel radicale moslims zijn naam misbruiken om te verkrachten, vermoorden en brand te stichten onder de “ongelovigen”!

  Like

  • De Vrije Denker zegt:

   Dit is nu eenmaal eigen aan de “domme” mens (trouwens van alle tijden en niet enkel de internet mens van vandaag), hij denkt niet meer na, wat hij niet kan verklaren met zijn eigen twee neuronen koppelt hij sowieso aan zijn eigen persoonlijke angstbeelden, hij volgt hen die met een “geloofwaardige” uitleg komen, zijn dat nu politici, fanatici of fantasten…

   Als we willen dat de wereld veranderd, en dat de mensheid ontwaakt, moet elk individu eens objectief beginnen nadenken en stoppen met alles te schuiven op geloof, straffe gods, satanisten, “de anderen die slecht zijn”, …..

   Like

  • Piet Snot zegt:

   Dit heb je ook bij Fenixx vandaan gehaald, je laat alleen de link weg en geeft er een eigen draai aan.
   Ga maar zoeken op internet, dit staat nergens anders.
   Geef anders maar de link waar je dit gevonden heb.

   Like

 21. Henk der Niederlánder zegt:

  Tja en als je dan een klap in het gezicht wilt geven aan alle Franse Christenen en niet Christenen ga je te rade bij een Engelse architect.

  Britse architect wil graag minaret herbouwen op afgefikte Notre Dame.

  https://tpook.nl/2019/04/21/britse-architect-wil-graag-minaret-herbouwen-op-afgefikte-notre-dame/?utm_source=tpo&utm_medium=rsswidget&utm_campaign=artikelkop

  Like

  • delamontagne zegt:

   Dat zal Macron wel aanstaan want hij heeft de meest vreemde ideeën over de reconstructie.
   Komt bij dat hij fluent in Engels is, zal hem wel aanstaan dat plan.
   Hij wil “iets” in plaats voor de Flêche dat comtemporaine is, meer van deze tijd, ………DUS ISLAM……
   ( landverraders zitten niet alleen in NL ! )

   Like

 22. Hij heeft volledig gelijk er is kwaadspel in dit geval mee gemoeid

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s