Frankrijk: Michel Houellebecq in het legioen van eer opgenomen

Screenshot_80

Met zijn deels controversiële boeken, waaronder “Onderwerping”, vestigt de schrijver steeds opnieuw de aandacht op zich.

(Door: Monika Šimić – Vertaling: E.J. Bron)

Michel Houellebecq behoort tot de bekendste Franse schrijvers. Nu werd de schrijver, die met deels controversiële boeken sterk polariseert, in het legioen van eer opgenomen. Zoals het Élysée-paleis meedeelde, kende Emmanuel Macron de Orde van een Ridder van het Legioen van Eer toe aan de schrijver. Onder de gasten tijdens de ceremonie bevond zich ook ex-president Nicolas Sarkozy.

Die Tagesstimme

Een schrijver die polariseert

De internationaal succesvolle en bekende schrijver publiceerde in het verleden controversiële en polariserende boeken zoals “Elementaire deeltjes”, Platform”, “Onderwerping” en “Serotonine”, zijn nieuwste boek. Houellebecq staat erom bekend zijn boeken op het juiste moment te publiceren. Zo pleegden radicale islamieten precies op de dag van verschijning van zijn roman “Onderwerping” een aanslag op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo. De roman beschrijft een geïslamiseerd Frankrijk in het jaar 2022.

De roman “Serotonine”, die in januari van dit jaar verschenen is, pakt thema´s op zoals de globalisering, de EU-landbouwpolitiek en de hopeloosheid van de hierdoor zwaar getroffen boeren en werkloze fabrieksarbeiders, die bereid zijn tot opstand. Het lijkt net alsof de schrijver met dit boek al maanden voor de protestbeweging van de “gele hesjes” die opstand heeft beschreven, die de Franse politiek compleet verrast heeft.

Bron:
www.tagesstimme.com
Door: Monika Šimić

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk. Bookmark de permalink .

3 reacties op Frankrijk: Michel Houellebecq in het legioen van eer opgenomen

 1. Peter zegt:

  Michel Houellebecq in het legioen van eer opgenomen ???
  Zoals het Élysée-paleis meedeelde, kende Emmanuel Macron de Orde van een Ridder van het Legioen van Eer toe aan de schrijver.
  Dat is dus wel iets positiefs door Macron.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Je vijanden opnemen in het systeem is een tactiek zo oud als de wereld. Je bent naïef als je in de goedheid geloofd van mensen die hoog stijgen op de maatschappelijke ladder. Echte goedheid tref alleen aan in de lagere echelons van de samenleving.

   Like

 2. Eric zegt:

  Dat heet dan volledige recuperatie. Houellebecq voert telkens zijn mediatieke nummertje op nadat hij weer eens een boekje heeft geschreven. Hij wordt door links op een plateau gezet en voortaan zal hij zwijgen over de islam. Ik hoef dat kereltje niet meer. Hij had die eerbetuiging uit de handen van smeerlappen als Macron en Sarkozy kunnen weigeren. Hij had ze in hun infame gezichten kunnen spuwen. Niks van dat alles heeft hij gedaan. En ondertussen vult hij zijn zakken telkens hij weer een ondermaats boekje heeft geschreven. Weinigen hebben blijkbaar gemerkt dat ‘onderworpen’ propaganda voor de islam is. Niks meer, niks minder.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s