Heel Afrika weldra een islamitisch continent?

Screenshot_85

(Vertaling: E.J. Bron)

Afrika – Wordt het zwarte continent het nieuwe slagveld van het geloof? De islamitische strijdgroepen verschuiven hun gewicht in toenemende mate van het Midden-Oosten naar Afrika en niet alleen maar in het noorden van het door leed geplaagde continent.

journalistenwatch

Zoals blijkt uit een bericht van “Breitbart” verhogen de VS en ook de Chinezen hun betrokkenheid tegen de vele milities, islamitisch of niet, in Afrika. De jacht op de grondstoffen in de instabiele landen wordt door het toenemende ontkiemen van jihadistische bewegingen moeilijker gemaakt. Behalve Boko Haram en Al-Shabaab bestaan er ettelijke kleinere groeperingen, die zich verbonden voelen met ISIS of directe filialen van de Islamitische Staat zijn. Veel groeperingen, waaronder ook Al-Qaida, zijn al tientallen jaren actief en gewoon niet dood te krijgen.

Het gaat vooral om de volgende landen: Somalië, Zuid-Soedan, Tunesië, Niger, Mali, Libië, de Centraal-Afrikaanse Republiek, Burkina Faso, Kameroen, Tsjaad en de Democratische Republiek Kongo. Er is nauwelijks een land dat niet gegrepen werd door het interreligieuze conflict. Daarbij verloopt de grens van het geloof tamelijk nauwkeurig in het midden van Afrika. Vanuit het noorden dringt de islam langzaam, maar met succes, steeds dieper het zwarte hart van Afrika binnen. Het mensenpotentieel van de radicale islamieten is in Afrika enorm, er zijn immers ontelbare verarmde en wanhopige massa´s, die zich maar al te graag in een droom van een beter leven in het paradijs zouden willen inkopen. Nu al is er sprake van een enorme toename van het aantal leden van ISIS-groeperingen. Wellicht dreigt Afrika een veel bloediger slagveld te worden dan het Midden-Oosten dit ooit zou kunnen zijn.

Generaal Marcus Hicks, die de speciale Amerikaanse troepen in Afrika aanvoert, waarschuwde al dat de oorlog tegen de islamitische groeperingen in Afrika vermoedelijk niet te winnen zou zijn. Wat dit voor Europa betekent, laat zich gemakkelijk beschrijven. Mochten zulke ISIS-groeperingen zich daar beneden nestelen, dan dient rekening gehouden te worden met nog grotere migratiebewegingen naar Europa.

Maar ook in Libië woedt de radicale islam. Na de militaire nederlaag van ISIS in Irak en Syrië vluchten schijnbaar veel strijders van Allah naar Libië, waar een heftige burgeroorlog woedt. Zodoende groeit ISIS ook in deze regio onophoudelijk.

De warrige burgeroorlog in Libië is voor buitenstaanders nauwelijks te begrijpen. Het is echter duidelijk dat er veel islamitische brigades aan deelnemen, die allemaal een vorm van de sharia willen implementeren. Frank Kryza van het Royal Institute of International Affairs beweert tegenover “Breitbart” dat “Libië het volgende kalifaat van de Islamitische Staat zal zijn”.

Het land maakt sinds jaren een stijgende toename van strijders uit de hele wereld mee. Maar er komen ook veel geharde Jihadisten uit Syrië, die hun visioen van het kalifaat niet opgegeven hebben. Ze proberen vooral Libië te veroveren, om van daaruit een bruggenhoofd naar Europa te kunnen vestigen. Italië is niet ver weg, zegt Kyrza, en hij merkt op dat het aantal Jihadisten van ISIS vermoedelijk al tot 20.000-30.000 toegenomen zou kunnen zijn. Dat komt ongeveer overeen met de grootte van ISIS in het jaar 2015 of 2016. En het eindpunt is nog steeds niet bereikt.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Afrika, Al Qaida, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, kalifaat, sharia, Terrorisme. Bookmark de permalink .

12 reacties op Heel Afrika weldra een islamitisch continent?

 1. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Het zou zomaar kunnen, punt is wat wij gaan doen (of nalaten) om ons te beschermen.
  Het Westen heeft op alle mogelijke manieren geprobeerd om hun democratie te brengen en dat is op even zovele malen misgelopen.
  Punt is dat we eens af moeten van het idee dat wij de wereld kunnen verbeteren, sommigen willen dat helemaal niet.
  Niet erg, je gaat je gang maar, maar zorg er dan wel voor dat wij ervan gevrijwaard worden en noem het beestje eens bij de naam, erken dat de islam een ideologie is die niet bij ons past en die we ook niet willen.
  En handel daar ook eindelijk eens naar, immigranten zijn hier naartoe gekomen wetende dat wij christelijke landen waren en in plaats van dat te accepteren komen ze steeds weer met eisen dat wij ons aan hun aanpassen.
  Dat moeten we gewoon niet doen, niet een beetje, gewoon helemaal niet.
  Wil je een speciale behandeling als moslim dan moet je naar een moslimland zo simpel is het.
  Hoofddoeken, djelabba ’s en wat dies meer zij zijn religieuze gewaden en die kun je gewoon verbieden, en dan hoef je ook niet aan te komen met ‘ja maar’, we zijn christelijke landen en als je daar een probleem mee hebt dan is de oplossing dat je je geluk elders moet gaan zoeken.
  En steeds grotere delen van de samenleving zouden het helemaal niet erg vinden als ze vertrekken, in tegendeel zelfs; bye bye zwaai zwaai en tot nooit meer ziens.

  Geliked door 3 people

 2. H.Schwarz zegt:

  Ik denk dat de uiteindelijke prooi, is……Europa!
  Dan zeg ik het voorzichtig.
  Maar ieder weldenkend mens ziet wat er gebeurt.

  Geliked door 3 people

 3. guusvelraeds zegt:

  Afrika een continent met een gemiddeld IQ van pakweg 60 tot 70 met een aantal uitlopers naar 80. Dat is een gemakkelijke prooi voor de islam. Eenmaal onderworpen hoef je niet meer na te denken. Is ook lastig met een IQ van 70. De islam bepaald vanaf moment van onderwerping je leven, geeft je richting en je hoeft geen keuzen meer te maken welke kant je leven opgaat. Afrika was niks, is niks en gaat nooit wat worden. Er is een direkte lijn tussen het Bruto Nationaal produkt van een land en het gemiddelde IQ van haar inwoners. Zonder hulp van niet Afrikaanse volkeren komt in Afrika zelf niets van de grond. Daar helpen ook geen biljoenen aan financiële ondersteuning. De religieuze conflicten bieden in combinatie met niet in staat zijn zich zelf te voeden wellicht uitkomst voor de extreme bevolking explosie op het Afrikaanse coninent. Klinkt hard wat ik schrijf maar helaas dat is wel de realiteit. Zaak is het dat we de zwarten zoveel mogelijk uit Europa houden want voor dat je het weet wordt het in Europa ook Afrika. De eerste aanwijzingen zijn er al.

  https://brainstats.com/nl/gemiddelde-iq-per-land.html

  Geliked door 3 people

 4. BigLJohn zegt:

  Isis is verslagen, proberen ze ons wijs te maken. Het tegendeel is waar. Isis begint tot een monster uit te groeien. In feite zal heel Afrika naar de kloten gaan, gevolgd door Europa en Azie. In Amerika is het ook al niet meer pluis. Ook daar heeft de islam wortel geschoten. Gaan wij daar naar toe, dat alle continenten op de wereld gedomineerd worden door de islam ? Wat een raar gevoel, de complete wereld die binnen afzienbare tijd gedomineerd zal worden door de islam. Dat is in de geschiedenis van de mensheid geen een geloof ooit gelukt. Maar ja, islam is ook geen geloof. In zo’n wereld zullen vele miljoenen de dood gaan vinden in de confrontatie met de islam, of zullen velen de hand aan zichzelf slaan. Het meest achterlijk is Europa, wat als hoogontwikkeld bekend staat. Europa die zijn landsgrenzen heeft afgeschaft, blijft die muzelmannen massaal als vriend importeren. Daarnaast heeft de islam Turkije als bondgenoot. Als het aan Erdogan ligt, wil hij het grote Ottomaanse Rijk zo snel mogelijk weer terug. Maar dappere mensen die tegen dit alles protesteren worden hard aangepakt door de Europese justitie apparaten. De wereld is als een tijdbom, het aftellen is reeds lang geleden al begonnen !

  Geliked door 4 people

  • Tistochwat zegt:

   BigLJohn 20 april 2019 om 01:36

   Er is echt geen ontkomen meer aan.

   Elke keer als ik iemand probeer te wijzen op het gevaar van de islam(isering) en dat de ‘vluchtelingen’ ons helemaal kaal vreten, krijg ik te horen dat dit niet waar is en dat ‘het heel erg meevalt’ en dat ‘we het nog veel te goed hebben’ en dat ‘we die arme mensen toch niet kunnen laten barsten?’

   En dan kijken die uilskuikens je nog vuil aan ook.

   Geliked door 2 people

 5. Pietersen zegt:

  Angola, Congo, Libië, Algerije, overal zijn de islamieten aan het wroeten. Heeft het COA al genoeg bedden en asielcentra beschikbaar. Nederland bereidt u maar voor op de volgende grote invasies ook al gaat het proces nu nog sluipend verder.

  Wat te denken van Palestijnen die in mijn buurt zijn komen wonen als statushouders, zo islamitisch als de neten natuurlijk. Is Palestina een onveilig land ? Welnee, maar toch weet men een status te bemachtigen en zo gaat het maar door, en door, en door.

  Geliked door 3 people

 6. koddebeier zegt:

  Europa volgt !

  Geliked door 1 persoon

  • Jules Vismale zegt:

   De moslims haten niettemin elkaar onderling ook door talloze meningsverschillen en hun wrede terreur en velen lopen zelfs naar de christenen over!

   Like

  • Jules Vismale zegt:

   @koddebeier, dat klopt want tijdens WO II kwam het ook geregeld voor dat vooral soldaten uit Rusland wel twee tot drie keer overliepen naar de Duitsers, partizanen, de geallieerden en soms zelfs weer terug naar het Rode Leger en dat werd deze deserteurs en overlopers niet bepaald door iedereen in dank afgenomen!

   Geliked door 1 persoon

 7. Johannes zegt:

  Nuken dat zooitje, dat is de enige oplossing

  Geliked door 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   Johannes 20 april 2019 om 17:03

   Nuken dat zooitje

   O jee, ik las per ongeluk heel even een ander woord dan ‘nuken’.
   Maar door nuken gaan ook alle dieren eraan.
   Het is veel beter om die mohammedanen elkaar te laten afmaken; dat is veel natuurlijker.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s