Cover van “Der Spiegel” (20-04-2019)

Screenshot_95

WIE GELOOFT EIGENLIJK ZOIETS?
Waarom zelfs christenen geen God meer nodig hebben

(We mogen ons vast en zeker nu al verheugen op de grappige Mohammed-cover tijdens de ramadan door de moedige, hippe redactie van “Der Spiegel”, toch…?)

Geplaatst door:
E.J. Bron (via Twitter; Boris T. Kaiser)
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, Christendom, christenhaat, cultuurrelativisme, demoniseren, Duitsland, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, nieuw fascisme, Rotzakken, sarcasme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

28 reacties op Cover van “Der Spiegel” (20-04-2019)

 1. benkok zegt:

  Wie “zoiets ” gelooft?
  Ik en vele oprechte, intelligente mensen met mij, w.o. ook de nodige wetenschappers.
  Zie https://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/
  Na 50 jaar ervaring is dat geloof voor mij meer dan bewezen, want als ik de woorden van Yeshua praktiseer, ervaar ik dat ze altijd kloppen en tot zegen zijn.
  Uitgetest, zal ik maar zeggen.
  Shalom
  chaq Pesach sameach oftewel gezegend Pesachfeest.
  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  Geliked door 1 persoon

 2. bozeoudeman zegt:

  U allen gebracht met goedkeuring van de gelovige DDR domineesdochter Angela Merkel

  Like

 3. Cathja zegt:

  Het wachten is inderdaad op een spottende cover met een afbeelding van mohammed, met als vraag wie daar nog in gelooft. Maar dat durven die Duitsers uiteraard niet, wetend dat dan de pleuris uitbreekt!
  Wil je spotten? Dan doen je dit met christenen.

  Triest, als je als blad dit soort onderwerpen nodig hebt.

  Geliked door 2 people

 4. delamontagne zegt:

  Men gelooft tegenwoordig eerder aan ene MO, die op een paard met vleugels vanuit Jerusalem ten hemel steeg.
  Buraq is de hemelse paard uit het paradijs, die profeet Mohammad (s) in opdracht van Allah (swt) op een nacht van Mekka, naar Jeruzalem en de hemel bracht.

  Burāq
  Tenslotte was er nog het rijdier Burāq, waarop Mohammed een hemelvaart (mi‘rādj) en een nachtelijke reis naar Jerusalem (isrā’) zou hebben gemaakt.
  (( p.s. “de paard” is niet mijn vertaling, maar van de Nieuwe Nederlanders uit Marokko Community.! ))

  Like

  • boorzalf zegt:

   Gut gut, ze jatten wat af die maan aanbidders, het is Pegasus van de Griekse mythologie

   Like

   • QENQ6 zegt:

    Wat dacht u van het boekje Phaedrus van Plato. En van Eliah, Oude Testament?

    Like

   • Henk der Niederlánder zegt:

    Je was me voor Boorzalf.

    Like

   • boorzalf zegt:

    Buraq is het dier dat Mohammed in één nacht van Medina naar Jeruzalem en de hemel bracht, de zogenaamde ‘Nachtreis’. Soera De Nachtreis maakt toespelingen op deze reizen, maar de Koran noemt het dier Buraq niet. Een Hadith beschrijft Buraq als volgt: … een wit en lang dier, groter dan een ezel, maar kleiner dan een muilezel, dat zijn hoeven met een afstand gelijk aan het gezichtsveld verplaatste.

    Like

 5. ruud beijer zegt:

  De christenen in Nederland verraden hun geloof
  Zij gaan met de gehele walgelijke christenunie naar de Hel.
  Net goed voor farizeeërs.

  Geliked door 1 persoon

  • benkok zegt:

   Hi Ruud, klopt , de meesten kun je beter “christen-lijken” noemen, helaas.
   Maar niet allemaal, JHWH kent de harten, dus die mensen vinden elkaar in de goede strijd.
   Hoewel dat er eigenlijk ook maar erg weinig zijn, als het om ontmaskering van de islam gaat, ken ik er maar een handvol.
   Maar wat doe jij?
   Shalom
   Ben

   Like

  • Cathja zegt:

   @ruud beijer

   Ik geloof niet dat die beslissing door jou genomen zal worden. En dat is maar goed ook.
   Laat dat maar aan een Ander over.

   Like

 6. Frans Brassens zegt:

  Ben sprakeloos!
  Daarom maar deze gekopieerde zin:
  ” (We mogen ons vast en zeker nu al verheugen op de grappige Mohammed-cover tijdens de ramadan door de moedige, hippe redactie van “Der Spiegel”, toch…?)”

  Like

 7. Aegolius cs zegt:

  **WIE GELOOFT EIGENLIJK ZOIETS?**
  Nou ja…… politiek vertaald/stemgedrag, meer de onderstaande:

  Geliked door 1 persoon

 8. Beoordeling zegt:

  Beste Ben,
  Helemaal gelijk betreffende uw reactie op E.J. Bron.
  ik ben er trots op om op God de Almachtige te kennen!!
  Wat er ook allemaal gebeuren zal ik heb geen angst, mijn vertrouwen is TE GROOT TE VEEL en TE GELOVIG………
  Ik wens u een gezegend Pesachfeest!
  Kees van Kesteren

  Like

  • benkok zegt:

   Hi Kees,
   Een bekend lied heeft als 1e regel: nooit kan ’t geloof te veel verwachten, “s Heilands woorden zijn gewis, etc.
   Dus te veel kan het niet zijn. maar prima natuurlijk dat je zo enthousiast bent, ” u geschiede naar uw geloof”.
   Shalom
   Ben

   Like

 9. Benesha zegt:

  Lafhartig laag tuig. Over Momo en Allah durven ze dat in geen honderd jaar.

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   (?ZE!). In DUITSLAND: Dat is de ‘FRANKFURTER RUNDSCHAU’ . : ‘ die ‘ Der. ewige Netanyahu ? -berichtgeving …… wist”……te brengen……………NW. ISR. WEEKBLAD 19.4.2019.:::::
   …’DER. EWIGE. NETANYAHU?’…….De. FRANKFURTER RUNDSCHAU gierde volledig uit de bocht bij de berichtgeving over Benjamin Netanyahu’s verkiezingsoverwinning. Boven een analyse over het succes vande Israelische premier plaatste de krant de kop ‘ Der weigert Netanyahu’, een verwijzing naar de nazi- propagandafilm’ Der ewige Jude'( De eeuwige Jood) uit 1940. Na een storm van protest veranderde de krant ‘ewige’ in ‘unersetzliche'( onvervangbare) en bood excuus aan. Nou ja, excuus,weinig lezers zullende verklaring die de RUNDSCHAU. gaf als erg geloofwaardig beschouwen.
   De krant liet namelijk weten dat de schrijver van het artikel de geschiedenis even was ‘vergeten’. Zou iemand werkelijk voor waar aannemen dat de auteur van een gezaghebbend Duits dagblad is vergeten dat zijnaanduiding voor de regeringsleider v.d.Joodse staat is gebruikt in de beroemdste Joden-haat-propaganderende film uit de (Duitse )geschiedenis? En dat vervolgens bureau-, eind-, en hoofdredacteuren ook allemaal diezelfde BLACK-OUD. hadden? Het lijkt meer op een vlaag van collectieve verstandsverbijstering.*~*~*~*~*~*~*~fleckie, : werd het boek: ‘ SUSZ, DE JOOD,’van
   LION FEUCHTWANGER …ook niet. door. de. Nazi’s. , als film, (antisemitisch) vertoond? …………..bijv. Pagina 77 uit dit boek:’ Bij den prelaat van Hirsau Philipp Hendrik Weiszensee, consisterorieraad. en. lid der kleinere parlementaire. commissie, was een gast aangekomen, geheimraad Fichtel v.h.hof van den Wurzberger. vorst-bisschop. De beide heren waren sinds jaar en dag bevriend, de slanke, mondaine Protestant en de onopvallende dipmaat van den Vorst-bisschop, met zijn klein, verstandig gezicht. Beiden hartstochtelijke liefhebbers v.d.sport om achter de schermen aan de touwtjes te trekken,voor hun omgeving niet te doorzien, onthulden ze elkander wederzijds het mechanisme hunner kunstgrepen,en hadden een kennersgenoegen bij het fijne bewegen der talloze draadjes. der. Wurtembergs-protestantse parlements-politiek en. katholieke hofdiplomatie……..Zowel. de. JEZUIETEN -leerling als de protestantse prelaat hielden van de politiek om haarzelfswil; aan het doel was hun weinig gelegen, maar veel aan het nastreven ervan volgens de regelen der kunst.
   In het hertogdom stelde men Weiszensee zeer op prins,maar bij de meesten was hij impopulair. Zijn achteloze beminnelijkheid en de ietwat sceptische superioriteit zijner uitgebreide ontwikkeling richtten een muur van vreemdheid en ondoorzichtigheid op tussen hem en de talloze bekenden,die zijn grote,aangename vertrekken vulden. Hij was een uitstek wiskundige en nauw bevriend met de twee beste theologen van Wrst-Duitsland, den stillen, ernstigen,waarachtig vromen Johan Albrecht Bengel, en. den. rechtschapen, karaktervastheid. Georg. Bernhard. Bilfinger…………..op pag .. 223 :::’ In de steden rond de Middellandse Zee en die rond de Atlantische Oceaan zetelden de Joden in grootheid en macht. Ze brachten de uitwisseling tussen Oost en Wrst tot stand. Ze reikten tot over de zee. Zij rustten mede de eerste schepen uit naar West-Indie. Ze organiseerden de handel met Zuid- en Midden-Amerika. Ze ontsloten Brazilië. Ze grondden de suikerindustrie van het westelijk werelddeel. Zij legden de fundamenten tot de ontwikkeling van New York. …………..Maar in Duitsland. leefden. ze. klein. en. in. kommerlijke. omstandigheden. In de veertiende eeuw waren ze hier in meer dan 350 gemeenten doodgeslagen, verdronken,verbrand, geradbraakt, geworgd en levend begraven. De overlevenden waren voor het grootste deel naar Polen uitgeweken. Sedert die tijd woonden ze slechts schaars in het. ROOMSE. RIJK. Op 600 Duitsers was er een Jood. ………….,Onder de geraffineerde. knevelarijen. van. het. volk. en. de autoriteiten. leefden ze kleintjes, kommerlijk, in het donker, blootstaande aan iedere willekeur……………
   etc.*~*~*~*~*~*~*~.

   Like

 10. fleckie zegt:

  ‘DE. RIJKE. JOOD. SPEELT . AL. EEUWEN. EEN. ROL’ .. NW. ISR. WEEKBLAD 11.2. 1987!!.
  :’ Getergd. door. de. begrotingseisen van SPD-gemeenteraadsleden, sprak CDU- burgemeester Wilderich FREIHERR von. MIRBACH, GRAF. von. SPEE, Op 16 januari 1986, te Karschenbrouch. bij. Düsseldorf ( Noordrijn-Westfalen): ” Om met dat soort mensen een sluitende begroting te maken, moet je eerst een paar rijke Joden neerknuppelen.”. Zijn uitspraak dateert van na de verhindering v.d. uitvoering van. Fassbinders. stuk. ‘Het Vuil, de Stad. en de Dood, in Frankfort. Net. als. in. Nederland nu, zullen de meningen er altijd wel over uiteen blijven lopen of het stuk zelf, de commotie er omheen, of het afgedwongen. speelverbod het klimaat. rijp. hebben. gemaakt. voor. het. publiekelijk. uiting. geven. aan. antisemitische. gevoelens. en ideeen. Dat. bovengenoemd. heerschap er. voor. die. tijd. ook. al zo. over. dacht. , lijkt. echer. buiten. kijf. te. staan. Hij vormt slechts een pluisje op het bonte tapijt, waaraan eeuwenlang geweerd was. Een wandkleed. van. reusachtige. omvang. waarop. De. Rijke. Jood. is. afgebeeld, bezwijkend. onder. bergen. geld. en. bankgebouwen. De kiem v.h.syereotype. van de. rijke. jood. wetd. gelegd. in. de. maatschappelijke. verhoudingen. van. de. vroege. Middeleeuwen.. *~*~*~*~*~*~*~

  Like

 11. Corné zegt:

  Geloven is uiterst moeilijk. Wie kan er nu nog geloven? Een vraag van alle tijden. Ook in de bijbel komt dit steeds weer naar voren. Maar elke sterveling, dus iedereen, zal ooit een antwoord op die vraag krijgen. “Goddank, ik ben atheïst.” Wie zei dat ook alweer?

  Like

 12. dolphin zegt:

  Jezus of barabas gaat nog steeds op zie ik , uiteraard kiezen de ezels weer barabas…..
  Tevens grappig om te zien hoe men “kerk” en God altijd weer als synoniem weet te aan te voeren.

  Like

 13. kampersrene zegt:

  In de naam van de vader, de zoon en de heilige geest amen…..zo begon ik telkenmale.. voor de les in de lagere school Als je het niet eens bent met wat ze allemaal in je oren blazen…zul je eeuwig branden in de hel….maar God heeft je lief !!…Er bestaat geen opperwezen keuze in religie genoeg…je kunt hoogstens respect hebben voor wat zij predikken….naastenliefde…verdraagzaamheid …broederlijk delen …Ik heb respect voor het Bhoedisme …tot voor kort de Katholieke Kerk…in geen geval …die vervloekte islam…Moest er een alwetende…rechtvaardige God bestaan dan had hij nooit toegestaan dat miljoenen Joden…kinderen , ouderlingen, jonge mensen en vrouwen tijdens WOII werden vergast
  Als ik ben overleden zal ik wel ervaren wie er gelijk had !

  Like

 14. fleckie zegt:

  WIE? beoefent ‘ trancedente. meditatie ‘? *~*~*~*~*~*~*~

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s