Inzake de agressie tegen Pasen

Screenshot_92

(Door: Syp Wynia)

In Nederland wordt altijd gemorreld aan zaken waar niets mis mee is

Twee jaar geleden wijdde ik een blog aan de politici, vakbondslieden en dominees die van tijd tot tijd oproepen om van origine christelijke feestdagen op te geven en die in te ruilen voor islamitische feestdagen, dan wel nationale feestdagen. Ik had de indruk met een specifiek Nederlands fenomeen van doen te hebben. In andere landen bestaat de veranderdrift niet zo. En christelijke voorlieden die ‘hun’ dagen cadeau willen doen – er is nauwelijks een samenleving te vinden waar dat gewoon wordt gevonden.

De reacties op dat artikel van twee jaar geleden verrasten mij, vooral in hun heftigheid en hun paradoxen. De agressieve, honende en anderszins afwijzende reacties zou je kunnen samenvatten in twee categorieën. Aan de ene kant de pertinente ontkenning – tegen de feiten in – dat het thema van het ter discussie stellen van de Nederlandse feestdagen überhaupt zou bestaan. En aan de andere kant de gretigheid om die feestdagen ter discussie te stellen, ruwweg vanwege ‘niet meer van deze tijd’.

Lees verder>>>
(h/t “Jan”)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, Christendom, cultuurrelativisme, demoniseren, gezond realisme, hersenspoeling, Historie, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, Linkse Kerk, Nederland, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering. Bookmark de permalink .

6 reacties op Inzake de agressie tegen Pasen

 1. Cathja zegt:

  Mijn reactie op “Waarom vieren we eigenlijk Pasen?”, slaat eigenlijk ook op dit artikel. Ik zou het dus ook als reactie op dit artikel hebben kunnen schrijven.
  Daarom reageer ik verder niet op “Inzake de agressie tegen Pasen”.

  Like

 2. Lucky zegt:

  Waarom zou er iets ingeruild moeten worden, in Nederland hebben we betrekkelijk weinig feestdagen in vergelijking tot andere landen. Dat ze maar eventuele feestdagen toevoegen voor mensen die er behoefte aan hebben, ieder zijn meug.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s