Italië: Populariteit van Salvini´s partij LEGA neemt verder toe

Screenshot_102

(Vertaling: E.J. Bron)

De partij LEGA van de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini krijgt steeds meer instemming. 36,9% van de geënquêteerden zou van plan zijn om bij de verkiezingen voor het Europees Parlement op Salvini´s partij te stemmen, bericht het dagblad “Corriere della Sera” onder verwijzing naar cijfers van het instituut IPSOS. De LEGA vormt in Italië samen met de Vijfsterrenbeweging de regering. Bij de parlementsverkiezingen in maart 2018 had ze iets meer dan 17% gekregen. In de coalitie is ze de junior-partner.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Europees Parlement, EUSSR, gezond realisme, Italië, LEGA. Bookmark de permalink .

3 reacties op Italië: Populariteit van Salvini´s partij LEGA neemt verder toe

 1. Steven zegt:

  37%? ligt half Italië soms nog te pitten ofzo..of zijn de rest allemaal socialisten?
  Je zou denken dat dit minstens 70% had moeten zijn…maar een schamele 37% vindt ik wel een beetje weinig voor iemand die WéL VECHT voor zijn eigen volk en land!

  Like

 2. Ruud zegt:

  Elke zichzelf respecterende organisatie heeft in haar reglementen zowel intreden als uittreden eenvoudig en respectvol geregeld. Behalve de EU, daar wordt gewerkt volgens het muizenvalprincipe; eenmaal erin, dan ook nooit meer eruit. Daar moet je niet bij willen horen want dit instituut zal aan een groeiende ontevredenheid ten onder gaan met een materiële en immateriele schade die onvoorstelbaar groot zal blijken te zijn. Laten we starten met een nieuw Europa waar de soevereiniteit van de landen op alle gebieden en wezenlijk anders dan nu gewaarborgd is. Afschaffing van de euro zal voor dit doel een eerste vereiste zijn, helaas!

  Geliked door 1 persoon

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Wat die euro betreft. Laten we hopen dat we bij het teruggaan naar de gulden niet opnieuw 10% van het vermogen kwijt raken. Dat heeft natuurlijk alles te maken met wie aan het bewind zijn in NL op het juiste moment. Waakzaamheid is geboden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s