Juncker bekritiseert nationale grenscontroles

Screenshot_100

(Vertaling: E.J. Bron)

Brussel – De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, heeft nationale grenscontroles binnen de EU scherp bekritiseerd. “Het is een dwaaltocht dat enkele lidstaten weer grenscontroles binnen Europa ingevoerd hebben en deze ook willen blijven uitvoeren”, zei Juncker tegen de kranten van de Funke-mediagroep. Ze zouden dat “altijd motiveren met de gebrekkige bescherming van de buitengrenzen. Maar waarom zijn ze dan niet onvoorwaardelijk akkoord gegaan met het voorstel van de Europese Commissie? Dan zou de vraag naar de binnengrenzen nu al niet meer gesteld hoeven worden”, aldus de voorzitter van de Europese Commissie verder.

Die Unbestechlichen

Daarbij verwees hij naar het voorstel van de Europese Commissie om tot 2020 10.000 extra Europese grensagenten aan te stellen. “De nationale regeringen willen daarvoor de tijd nemen tot 2027, hoewel er permanent van alle Europese daken wordt geschreeuwd: De buitengrenzen moeten beter beschermd worden”, bekritiseerde Juncker. Hij zou graag “ambitie en tempo van de nationale regeringen” willen.

De voorzitter van de Europese Commissie bekritiseerde eveneens dat de lidstaten het voorstel ter hervorming van het asielsysteem niet zouden hebben aangenomen. “De nationale regeringen komen vaak niet klaar met hun werk, Iedereen doet regelmatig zijn eigen ding in plaats van zich in te spannen voor het gezamenlijke. Alles zou beter zijn wanneer men bijvoorbeeld de verstandige voorstellen van de Europese Commissie met betrekking tot het Europese asielrecht ingevoerd zou hebben”, zei Juncker. Vluchtelingen, migranten en illegale immigranten zouden een “algemeen Europees thema zijn. Wij hebben een solidair antwoord nodig en we moet tot een systeem van herverdeling komen. Het is een onding dat enkele landen – Hongarije, Polen en andere – zich hardnekkig tegen deze oplossing verzetten”, aldus de voorzitter van de Europese Commissie verder.

Bron:
https://dieunbestechlichen.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in belangenverstrengeling, demoniseren, dictatuur, Elite, establishment, Europese Commissie, EUSSR, kwaadaardige opzet, meningsdictatuur, Nationalisme, nieuw fascisme, Patriottisme, Rotzakken, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

23 reacties op Juncker bekritiseert nationale grenscontroles

 1. Rensk. zegt:

  Wanneer word die man opgenomen in een kliniek????????????????Europese grenswachten vertrouw ik sowieso niet. Worden uiteraard dik betaald om migranten door te laten. Laten ze in vredesnaam ophouden. Het vertrouwen in de EU zit ver beneden 0

  Geliked door 6 people

 2. Cathja zegt:

  Juncker kletst weer eens uit zijn nek. Dat verschillende lidstaten weer grenscontroles uitvoeren heeft te maken met de toestroom van een heleboel illegalen, die NIET aan de buitengrenzen zijn tegengehouden! Waarom pakt Juncker die mensensmokkelaars niet aan, en erkent hij ruiterlijk dat de bewaking van de Europese buitengrenzen door Frontex aan alle kanten rammelt?
  Het antwoord is: omdat de EU er heel veel belang bij heeft dat Europa ‘gekleurd’ gaat worden. Europa is te blank. Alles wat hier binnengesmokkeld wordt is alles behalve blank. Waarom zou Juncker tegenhouden wat hij toejuicht?
  Ook de zogenaamde deal met Turkije werkt voor geen meter. Telkens lees ik dat er groepjes van een man of 500 Europa weet te bereiken. Erdogan vangt wel een berg geld, maar lacht in zijn vuistje dat hij beetje bij beetje toch veel immigranten door laat gaan.

  En dan heeft Juncker commentaar op bijvoorbeeld Hongarije? Dit land doorziet de smerige spelletjes van Brussel en handelt zoals het moet, dus grenzen dicht voor illegalen.
  En dat is het enige wat echt werkt.

  Geliked door 6 people

 3. Pistolen-Paultje zegt:

  Juncker kan zich beter richten op zijn drank probleem. Hij is lachertje tussen de wereldleiders. Schaamteloos……

  Geliked door 6 people

  • Wachteres zegt:

   Ik dacht dat hij ischias had? 😛

   Geliked door 1 persoon

   • Cathja zegt:

    Ja, @Wachteres, vanwege die ver-schrik-ke-lijke pijn in zijn benen is hij gaan ‘drinken’. De pijn is soms zó hevig, dat ‘drinken’ zuipen wordt. Zo blijft hij -met hulp van zijn goede vrienden- toch nog een beetje ‘op de been’.

    “Hij kan niet gemist worden”…

    🙂

    Geliked door 1 persoon

 4. droevige mof zegt:

  Juncker zei gisteren: “Merkel is een schattig Gesamtkunstwerk”.
  Twee kunstwerken voor de spooktrein.
  https://www.google.com/amp/s/amp.n-tv.de/politik/Juncker-spricht-ueber-Merkels-EU-Zukunft-article20978845.html

  Geliked door 2 people

 5. Astrid zegt:

  Als Drunker kritiek levert, dan weten we dat we op de juiste weg zijn. NEXIT, EU-xit en zo snel mogelijk exit islam.

  Geliked door 3 people

 6. Tistochwat zegt:

  Praat van een dronken aambei.

  Geliked door 2 people

 7. Klaas zegt:

  Like

 8. Hovawart zegt:

  Waarom dan wél controles nodig zijn op alle Europese luchthavens is even buiten zijn benevelde blikveld gebleven…….de huidige politiek is een enigma.

  Geliked door 2 people

 9. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Mijn grootvader zaliger had weinig scholing gehad, maar hij had in zijn lange leven wel veel wijsheid opgedaan.
  Zo’n dan 60 jaar geleden verhuisden mijn grootouders naar een bejaardenwoning, waar een klein tuintje bij hoorde. Een van de eerste dingen die mijn grootvader deed, was een schutting plaatsen om het achtertuintje. In mijn onnozelheid vroeg ik hem waarom. Hij gaf me als antwoord: “Je blijft betere buren, als je paal en perk stelt aan je eigen territorium en geen achterommetjes maakt”. Ik was nog te jong en ik begreep het niet. Maar toen ik later zelfstandig woonde en buren had, kreeg ik heel snel door, wat mijn grootvader destijds bedoelde te zeggen. Inderdaad, een goede afrastering helpt de vrede te bewaren. Trouwens de Engelsen hebben een spreekwoord dat luidt: “Good fences make good nabers” (Goede omheiningen maken goede buren).

  En wat die Junker uitkraamt is dronkenmanspraat van iemand, die een delirium nabij is.. En wees eens eerlijk, wie neemt een zatlap nog serieus ??? Tja, drank maakt heel veel kapot. Het tast de hersenen en het zenuwgestel aan. Je schijnt er zelfs ischias van te kunnen krijgen.

  Geliked door 3 people

 10. Die Druncker-Timmermans-VRHFSTD-Merkel-Macron-RutteZOOI heeft W-Europa gesloopt en moet hiervoor berecht worden! Voor het gerecht met die misdadigers!!

  Geliked door 2 people

 11. Republikein zegt:

  Op pijpje blazen,

  Geliked door 1 persoon

 12. Bob Fleumer zegt:

  Het meest trieste is dat Juncker nog steeds niet door heeft dat politici als hij echt achterhaald zijn door de realiteit, hij staat in de wereld als een Alice in wonderland m.a.w. hij weet niet meer wie en wat hij is, een incapabele man met een drankprobleem, man gat toch genieten van je dikke pensioen en laat ons met rust!

  Geliked door 1 persoon

 13. Jules Vismale zegt:

  Eigenlijk lijkt Jean-Claude Juncker, wat de Europeanen betreft op een bepaalde machtswellusteling uit de tekenfilmserie, ‘De Bluffers’ (1986), waarin een stel bosdieren constant een wrede tiran, Clandestino, die groen verafschuwd, alleen naar macht dorst, een gepaald geheim in zijn burcht bezit om alles te bemachtigen en het land Bluffonië in een gigantische puinhoop heeft veranderd, moeten weerstaan.
  Ik zal dan hieronder even vermelden over welke personages het hier gaat:

  De Bluffers:

  Zock (Joop de wijze Uil), een wijze oude uil die een toga en een lauwerkrans draagt. Zock is een vaderlijke figuur en een adviseur van de Bluffers en de keeper van het encyclopedische ‘Boek van alle kennis’. Zijn naam is gebaseerd op Socrates.
  Niettemin neemt lang niet iedereen hem onder de Bluffers altijd even serieus.

  Zip (Sjees de eekhoorn), een blauwe eekhoorn met een grote liefde voor avontuur; hij leidde ooit een aantal invallen in het kasteel van Clandestino. Wanneer Zip geen aanvallen uitvoert op het kasteel is hij vaak te vinden in sommige activiteiten die het verzamelen van noten betreft.

  Bloesem (Bloesem de muis), een roze muis met een hoofd waar zich rood haar op bevindt. Ze is goedhartig, lieftallig en heeft romantische gevoelens voor Zip maar hij is daarin terughoudend om deze naar haar wederzijds te doen overkomen.

  Honey Boy (Berezoet de Beer), een zwakzinnige, onhandige en onnozele bruine beer met een erg sterke passie voor alles wat te maken heeft met honing en wiens huisdieren een stel bijen zijn die altijd rond zijn hoofd cirkelen.

  Sharpy (Slimpie de Vos), een rode tweevoetige vos die het blijkbaar leuk vindt om anderen te slim af te zijn voor zijn eigen gewin. Hij voelt dat liegen, bedriegen en stelen iets is wat “echte vossen” steeds doen, maar hij heeft de neiging om deze niet bepaald succesvol te voltooien.
  Zo probeerde hij zelfs een keer naar Clandestino over te lopen omdat hij in deze opeens geen bedreiging meer zag maar later daarin zwaar werd teleurgesteld.

  Regal Eagle (Barend de Arend), een adelaar met een grote verenkraag die praat en denkt als een soldaat. Dit karakter is de minst aanbevolen van de Bluffers en hij wordt vaak alleen opgeroepen om kleine taken uit te voeren in de plannen van de dieren zodra ze hem nodig hebben.

  Ginseng (Gin-Seng de gans), een gans met een oosters uiterlijk over haar die is gespecialiseerd in het brouwen van kruidengeneesmiddelen. Ze heeft een gruwelijke hekel aan Clandestino en zij is vernoemd naar de plant ginseng.

  Stekelige Pine (Prikkelbart de egel), een hyperactieve en opvliegend roodgekleurd stekelvarken die altijd klaar staat voor actie en strijd tegen Clandestino. Hij is zelfs in staat om zijn stekels met nauwkeurigheid te projecteren, hoewel dit onuitputtelijke aanbod van stekels vaak eindigen in de romp van Sharpy of een andere nietsvermoedende Bluffer.
  Hij kan daarbij ook lang niet altijd even goed met de andere Bluffers overweg door zijn enorme driftigheid.

  Psycho (Psycho de slang), een nogal verlegen, teruggetrokken slang met vrij beperkte psychische krachten; bijv., hij werd ooit eens gebruikt als een metaaldetector. Wanneer hij spreekt voegt hij een hoorbare “P” om woorden die een “S” geluid bevatten.
  Blijkbaar is hij iets minder fanatiek in het bestrijden van Clandestino.

  Song and Dance (Zang en Dans, de konijnen), twee konijnen waarvan de ene lang en dun is en de andere kort en vet is en vaak een zonnebril dragen. Ze worden soms alleen gezien tijdens de muzieksegmenten, maar ze zijn niet altijd aanwezig in het verhaal.

  Vijanden van de Bluffers:

  Clandestino, een vrij opgeblazen, zelf-aanbiddende, machtswellustige, driftige en gebochelde mens; hij is de zelfbenoemde totalitaire heerser van Bluffonië en is altijd in het rood gekleed. Hij woont in een fort-achtige kasteel en in de kerker van deze bevindt zich zijn kostbare “Het geheim om alles te bemachtigen”, dat is de feitelijke bron van zijn macht.
  Hij heeft een gruwelijke afkeer van groen en bossen, probeert alles in zijn rijk te moderniseren, te industrialiseren en onder beton te gieten en hij haat de Bluffers tot op het bot!

  Sillycone, de robot-butler van Clandestino. Hij is echter veel slimmer dan zijn meester en lijkt totaal geen kwaadaardigheid te bezitten, maar hij dient Clandestino altijd trouw. Zijn naam is feitelijk gebaseerd op siliconen en Silly.

  Somber (Dul de hond), Clandestino’s waakhond. Hij is nogal lui en niet bijster slim en heeft meer sympathieën voor de Bluffers. Maar hij durft niet openlijk tegen zijn meester in opstand te komen omdat hij zijn huis niet wil verliezen in het kasteel.

  De vergelijking is dat Juncker zich precies gedraagt als Clandestino (deze lijkt een dikkere versie van Gargamel uit de Smurfen te zijn) en feitelijk heel Europa wil moderniseren en de macht in de EU-gebouwen in Brussel verborgen houdt.
  Daarbij zorgen de klimaatdoelen niet altijd bepaald voor een schonere wereld, iets wat zelfs een bruut als Clandestino koud laat ofschoon zijn weinige helpers hem ook lang niet altijd trouw zijn. En Juncker heeft haast dezelfde vijandige verhouding met de EU-burgers die weer de Bluffers vertegenwoordigen en op hun beurt niet erg succesvol zijn in het bestrijden van kwaadaardige tirannen!

  Geliked door 2 people

 14. kampersrene zegt:

  Hij eindigde zijn redevoering met de intussen EU-historische woorden “”doe ze nog eens vol”””

  Like

 15. kampersrene zegt:

  Wat mij opvalt bij “dat ” Junckers gedrocht is het feit dat hij weet wat miserie betekend Hij was toen de WOII uitbrak een kleine snotaap…zoals ik trouwens…maar heeft hij nooit horen vertellen …over wat den Duits allemaal uitrichtte en ons het leven zuur maakte …Ik hoorde vertellen hoe mijn nonkel overleed in de meest verschrikkelijke omstandigheden in het kamp van Breendonk…een kamp dat erger was dan een concentratie kamp….waar tegenstanders van Den Dolf werden opgsloten en gefolterd…Nu is Den Dolf vervangen door Allah een hersenschim dat bestaat in de hoofden van een hoop achterlijken en daarom zijn ze gevaarlijker…Go home Juncker en speel met uw blokkendoos…veel plezier

  Geliked door 2 people

 16. H.eijbrink zegt:

  Die junker is knettergek na de aanslagen van vandaag moet je alle personen die hier in onze landen niks te zoeken hebben per direct uit. Gezet worden naar land van herkomst alle zogenaamde vluchtelingen en dat is zeker 95%

  Geliked door 1 persoon

 17. fleckie zegt:

  ‘JAARCIJFERS. VAN. STICHTING. VLUCHTELING’. …Veldhovens weekblad woe.12.6.2019.
  …….’Stichting ‘VLUCHTELING.’ heeft vorig jaar in 28 landen 884.808 vluchtelingen en ontheemden levensreddende hulp gegeven. Dat maakt de organisatie vandaag bekend in hun jaarverslag van 2018. Er zijn. 68 miljoen vluchtelingen in de wereld.
  “ Dankzij onze donateurs hebben we ruim 17 miljoen EURO besteed om mensen in. conflictgebieden en op de vlucht te helpen”, aldus Tineke Ceelen,directeur van Stichting Vluchteling. “We hebben in 2018 vooral vluchtelingen. en. ontheemden geholpen in Afghanistan, DR Congo, Centraal Afrikaanse. Republiek, Myanmar en Jemen. Naast eten,drinken. en. medische hulp, hebben we ook veel traumazorg verleend, en mensen op de vlucht ondersteund met psychosociale hulp”.
  Het aantal donateurs is in 2018 verder gestegen naar 218.000 personen, een groei van bijna 10% Voor het eerst in Nederland wordt ook de Maand van de Vluchteling gehouden . Dat betekent 30 dagen in juni volop aandacht voor vluchtelingen en levensreddende hulp aan mensen die huis en haard verlaten hebben. Het hoogtepunt in deze maand is de Nacht van de vluchteling van zaterdag 15/ en zondag 16 juni, die Stichting Vluchteling dit jaar voor de 10e keer organiseert.<~<~<~<~<~<~<~………………..Fleckie: en hoeveel ‘incasseert’ daar bovenop ook nog. De UNRWA
  , ( op de keper beschouwd, worden we bijna totaal leeggezogen, door volkeren die NIET aan geboortebeperking doen, maar…van ons ook nog. via Stichting Vluchteling, en UNRWA .miljoenen ’ontvangen. <~<~<~<~<~<~<~

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s