EU-verkiezingen: Rassemblement National sluit zich aan bij Salvini´s alliantie

Screenshot_105

Matteo Salvini en Marine Le Pen.

(Door: Monika Šimić – Vertaling: E.J. Bron)

Voor de aanstaande Europese Parlementsverkiezingen eind mei verwelkomt de “Europese Alliantie van de Volkeren en de Naties” van Salvini nu ook het “Rassemblement National” van Marine Le Pen in het bondgenootschap.

Die Tagesstimme

Volgens informatie van de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, heeft de partij van Marine Le Pen zich aangesloten bij de “Europese Alliantie van de Volkeren en Naties”. Salvini bedankte de cheffin van het “Rassemblement National” (RN) en de “historische vrienden en bondgenoten” van haar partij eergisteravond op Twitter.

Alliantie groeit

Ongeveer een week geleden werd bekend dat zich met de parlementariër Jaak Madison ook Conservatieve Volkspartij Estland (EKRE) zich bij de alliantie had aangesloten. De chef van de AfD, Jörg Meuthen, en Matteo Salvini waren hier zeer verheugd over. Meuthen verwelkomde nu ook de “Franse vrienden in het Europees Parlement” op Twitter in de alliantie.

De FPÖ, de Duitse AfD en rechtse partijen uit Denemarken, Finland en Slowakije hebben zich ook al aangesloten bij het initiatief van de chef van de Italiaanse LEGA. Op dit moment worden er nog gesprekken gevoerd met de partij Fidesz van de Hongaarse minister-president Viktor Orbán en met de Spaanse partij VOX.

Bewaking van de buitengrenzen

Het is het doel van de rechtse alliantie om de invloed in het Europees Parlement na de verkiezingen eind mei te maximaliseren. Tot de belangrijkste plannen van de alliantie, die Salvini tijdens de conferentie begin april presenteerde, behoren o.a. de bewaking van de buitengrenzen, de strijd tegen de mensensmokkel en het terrorisme evenals milieubescherming en familiepolitiek.

Bron:
www.tagesstimme.com
Door: Monika Šimić

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", Europa, Europees Parlement, EUSSR, gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme, soevereiniteit, Verzet, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

Een reactie op EU-verkiezingen: Rassemblement National sluit zich aan bij Salvini´s alliantie

  1. koddebeier zegt:

    Komt er eindelijk een frisse wind door Europa, die de stank van de corruptie van het links/christelijk/liberale gepeupel zal laten verdwijnen ??

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s