Nieuwe rechtse partij in Slovenië: “Domovinska liga” treedt aan tegen “multiculti-globalisme”

Screenshot_111

(Vertaling: E.J. Bron)

Ljubljana – In Slovenië is enkele weken voor de Europese Parlementsverkiezingen een nieuwe rechtse partij opgericht. De rechts-populistische partij “Domovinska liga”(Vaderlandsliga), die zich oriënteert op de Italiaanse LEGA van Matteo Salvini, koos afgelopen weekend Bernard Brščič tot haar partijchef.

Duits - Zuerst

De partij wil bij de verkiezingen voor het Europees Parlement een alternatief bieden voor het “multiculti-globalisme van de Europese Volkspartij” (EVP), waartoe de andere rechtse Sloveense partijen behoren. Ze treedt op onder het motto “Slovenië eerst!”: “Het is de missie van de Sloveense staat om voor de veiligheid en de welvaart van de Sloveense staatsburgers te zorgen”, verklaarde partijchef Brščič afgelopen zaterdag op het partijcongres. “Slovenië is ons vaderland, en wij zullen het met niemand delen”, voegde hij er aan toe.

De Vaderlandsliga beschouwt zichzelf niet als rechts-radicale partij, maar noemt zichzelf “partij van soevereinisten”. Ze zou ook niet eurosceptisch zijn, maar euro-realistisch, verklaarde Brščič in een interview. “Ik zie een visie van Europa met Viktor Orbán, Matteo Salvini, Alexander Gauland en Nigel Farage”, benadrukte hij. Op het partijcongres noemde Brščič als voorbeelden voor de nieuwe partij o.a. de chef van de FPÖ, Heinz-Christian Strache, en Marinie Le Pen.

Brščič wordt door waarnemers de “ideoloog van de Sloveense Alt-Right-beweging” genoemd. Bij het publiek staat hij bekend om zijn duidelijke uitspraken. Vanwege één uitspraak werd hij al beschuldigd van Holocaustontkenning. Brščič wordt tot de ondersteuners van de Sloveense Identitaire Beweging gerekend. Voor haar programma “Manifest voor het vaderland” schreef hij het voorwoord.

Brščič richtte de nieuwe partij samen op met de SDS-afvallige advocate Lucija Sikovec Usaj. Beide stapten uit de SDS, omdat deze in de migrantenkwestie “te slap” geworden zou zijn. Wat betreft de verkiezingen voor het Europees Parlement denken waarnemers dat de nieuwe partij geen kans maakt op een zetel.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU-critici, gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme, Slovenië. Bookmark de permalink .

Een reactie op Nieuwe rechtse partij in Slovenië: “Domovinska liga” treedt aan tegen “multiculti-globalisme”

  1. kampersrene zegt:

    Zowat overal wordt rechts populair…wat volkomen logisch is….de mensen worden de ”normale” mensen!! de fratsen van dat reizend islam circus beu…..trouwens rechts is OK met welk hand geven wij een polleke…met welk hand maken wij een kruisteken….groet een militair zijn overste…enz….Het probleem met die linkse …..ze schreeuwen om een beetje aandacht te krijgen zoals een ziekelijke geest die alles zou doen om erbij te horen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s