Zuid-Afrika: Werkloosheid en illegale immigratie ruïneren het land

Screenshot_120

De Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa.

(Vertaling: E.J. Bron)

Een kwart eeuw na de “bevrijding” van Zuid-Afrika bedraagt het officiële werkloosheidspercentage meer dan 27%. Bij de mensen onder de 35 jaar bedraagt dit percentage een alarmerende 53% – een van de hoogste ter wereld.

Contra magazine

De zwarte ANC-regering zweert herhaaldelijk – vooral tijdens verkiezingscampagnes – dat ze arbeidsplaatsen zal creëren, wat haar tot nu toe niet lukte. Open grenzen, corruptie en bijna geen plicht om rekening en verantwoordelijkheid af te leggen, bloeiden sinds 1994 in Zuid-Afrika. Voor het eerst bevatte het manifest van het ANC voor de verkiezingen op 8 mei de verplichting van de partij om de stroom van niet geregistreerde illegale immigranten te bestrijden, bericht de website “Freewestmedia”.

De partij zegt “harde maatregelen tegen illegale immigranten te nemen die deelnemen aan criminele activiteiten in het land of aan grensoverschrijdende delicten. Inclusief diegenen die illegale handel bedrijven en in Townships en dorpen vervalste levensmiddelen verkopen.”

Tijdens zijn rede in het Moses Mabhida Stadium in januari sprak president Cyril Ramaphosa over de noodzaak van een “effectief grensmanagement”. Het zou tevens het doel van de regering zijn om de werkloosheid tot 2020 met de helft tot ongeveer 14% te verminderen. Dit is echter “onwaarschijnlijk”, aldus de Wereldbank in een bericht uit 2018.

Het enorme werkloosheidspercentage heeft de apathie onder de kiezers aangewakkerd. De verkiezingscommissie registreerde een daling van de geregistreerde kiezers in de leeftijd van 18 en 19 jaar van ongeveer 47%. Ongeveer twee derde deel van de negen miljoen stemgerechtigden die zich niet laten registreren, is jonger dan 30 jaar.

Met gemakkelijker toelatingseisen is het aantal studenten aan universiteiten toegenomen en het aantal geslaagden van openbare universiteiten is van 92.874 in het jaar 2000 naar 203.076 in het jaar 2016 meer dan verdubbeld.

Het ontwikkelingsproject Zuid-Afrika is mislukt

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) verlaagde in april de voorspelde groei van het bnp van Zuid-Afrika voor 2019 van 1,2% en verwees naar politieke onzekerheid bij landbezit, grote corruptie en steeds terugkerende stroomuitval, wat het vertrouwen van de beleggers zou schaden.

Nieuw onderzoek van de denktank “Eunomix Business & Economics” heeft aangetoond dat Zuid-Afrika een van de grootste economische dalingen van de afgelopen 12 jaar meemaakte. Een land, dat zich niet in oorlog bevond. Zuid-Afrika zou zich wat betreft een serie sociale, economische en bestuursmaatregelen meer verslechterd hebben dan welke andere natie ook, die niet in een internationaal of civiel conflict verwikkeld zou zijn.

Alleen conflictrijke landen zoals Mali, de Oekraïne en Venezuela zouden zich in de afgelopen tien jaar slechter hebben ontwikkeld dan Zuid-Afrika, zei “Eunomix”.

Een index van de indicatoren voor veiligheid, regeringsleiding, welvaart en welzijn toonde aan dat Zuid-Afrika verleden jaar naar de 88e plaats van 178 naties was gedaald. De denktank maakte de afgelopen negen jaar voor de verslechtering van corruptie en politieke verlamming verantwoordelijk.

Ramaphosa, die op 8 mei met zijn eerste verkiezingen wordt geconfronteerd, zal “naar alle waarschijnlijkheid slechts een president met een eenjarige ambtsperiode zijn”, zei de chef van “Eunomix”, Claude Baissac. “Hij begon met een zeer zwakke economie, de zwakste van alle presidenten sinds Mandela en ook vanuit politiek had hij een zwakke start. Ramaphosa heeft landroof ondersteund, terwijl Mandela een florerende economie van de voormalige Apartheid-regering had geërfd. De landbouw van het land verkeerde in shock toen Ramaphosa gedreigd had met de inbeslagneming van land van blanken”, zei Baissac tegenover “Bloomberg”.

“Het ontwikkelingsproject is mislukt. Zuid-Afrika is nu een fragiele staat, waarvan verwacht wordt dat hij nog zwakker wordt”, aldus de chef van “Eunomix”. De staatsprestatie van Zuid-Afrika bereikte in 2007 haar hoogtepunt. In dit jaar waren de economie en de regeringsleiding het best. Sindsdien heeft de staat op alle wezenlijke prestatie-indicatoren een constante achteruitgang meegemaakt.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

22 reacties op Zuid-Afrika: Werkloosheid en illegale immigratie ruïneren het land

 1. Harry zegt:

  Twee dingen uit Afrika :
  Negers beloven altijd van alles , maar er komt nooit ook maar éne donder van terecht !
  Hoeveel geld je ook ooit in Afrika dropt , het zal altijd weggegooid geld zijn .

  Een paar van die zwarte boeven stelen zich schatrijk , hun “brothers” kunnen gewoon doodvallen , die krijgen geen cent !

  Geliked door 4 people

 2. Rensk. zegt:

  Is hier toch ook? Niemand hier hoeft verantwoording af te leggen. Soms heel soms treed er eentje af na de boel voorgelogen te hebben en vervolgens komen ze er met een flinke tiet wachtgeld vanaf. Om vervolgens een nog beter betaald baantje te krijgen. Dit moet anders. Maar wie gaat dat doen? Niemand

  Over Bananerepubliek gesproken.

  Geliked door 2 people

 3. Henk der Niederlánder zegt:

  Zowat heel Nederland weet dat Harry.
  Ook de politiek weet dat, maar die houden hun ogen liever gesloten en drukken ze die wetenschap weg om gesubsidieerde clubs te vriend te houden.
  Dus gaan ze gewoon door met geld in een bodemloze put te smijten.
  Geeft makkelijk uit als het andermans belastinggeld is.
  Daar komt dan ook nog eens bovenop dat Brussel ondertussen ook nog Sinterklaas speelt met Europees belastinggeld.
  Het kan niet op zogezegd.

  Geliked door 2 people

  • guusvelraeds zegt:

   Helemaal waar en vergis je niet ontwikkelingshulp is een verdienmodel geworden voor een scala aan groepen. Het gaat helemaal niet meer om arme negertjes en neger kindjes met grote ogen met een vlieg aan de oogrand te helpen. Het gaat erom om zoveel mogelijk belastinggeld en donatie geld te innen voor allerlei fake projecten waaraan via corruptie, strategische inkoop en verkoop van materialen en hulpgoederen miljarden worden verdient. Vanmiddag hoorde ik op de TV dat het wereld natuurfonds miljoenen heeft gekregen van de postcode loterij om geluidsoverlast in de oceanen te bestrijden. Het schijnt namelijk dat walvissen en dolfijnen de oriëntatie kwijtraken als ze de geluiden horen van smeltende en in zee stortende ijsbergen. Zo nu jij en dan ik weer.

   Geliked door 1 persoon

 4. Johan zegt:

  Je verwacht toch geen florerende economie, wanneer het land door negers geregeerd wordt ? Dat is een grote misvatting. Die lui zijn nog te dom om te poepen, maar graaien en de boel belazeren kunnen ze als de beste.

  Zuid-Afrika : Zie artikel hierboven. Hoe het land in 25 jaar vakkundig afgebroken en kapotgemaakt is.

  Soedan : De afgezette president Bashir blijkt na 30 jaar graaien miljoenen dollars cash geld in zijn woning te hebben liggen.

  Congo : Ex regeringsleden belonen zichzelf met exorbitante salarissen van duizenden dollars per maand voor eeuwig, zonder er ooit iets voor gedaan te hebben.

  Mali : verscheurd door islamitische en religieuze twisten.

  De lijst is lang en eindeloos.
  Afrika is één groot corrupt en zwart gat. Alleen maar geschikt om uw belastingcenten in te laten verdwijnen. U wordt wijsgemaakt dat dit “vredesmissies” zijn, of anders wel:”ontwikkelingshulp”. Het resultaat is in beide gevallen hetzelfde : nul komma nul, nada, niente, niets.

  Geliked door 1 persoon

  • Steven zegt:

   Overal single mommies creëren,..daar zijn ze ook de beste in..maar de vrouwen in NL zijn er GEK op. Zo gek dat bijna in iedere tiener kinderwagen een zwart kind ligt.

   Geliked door 1 persoon

   • guusvelraeds zegt:

    Dat is ook het grootste probleem in de VS. De negerman hangt overal waar het hem uitkomt zijn zwarte lul in en loopt dan door naar het volgende vulstation. 60% van de negerkinderen in de VS groeit op zonder vader. Dat en niets anders is de oorzaak van de duizenden negergetto’s in de VS. Van de negercriminaliteit en van de verslaving aan drugs en aan negergangs gerelateerd geweld. Racisme aan mijn reet. Elke negervrouw die een blankeman aan de haak weet te slaan heeft een lot uit de loterij gewonnen en zij weten dat als geen ander.

    Like

 5. Rensk. zegt:

  Ik vind de vergelijking met gorrila´s op bovenstaande foto toch wel aardig opgaan. Mag ik hoogstwaarschijnlijk van politiek correct niet zeggen, maar ik doe het toch. Ze mogen van mij ook alles zeggen wat men wil. Hoewel ik een Gorrila toch wel erg leuk vind. Want daaraan kan je zien dat het een beest is met een prachtige vacht en nog niet verdorven door het beetje evolutie wat de bovenstaande foto heeft ondergaan. Ik maak dus toch onderscheid. Gorrila´s wel leuk vinden en iemand die er op lijkt totaal niet. Denk dat ik van een echte Gorrila niet bang zou zijn, omdat ik weet hoe je moet doen als je er een tegen komt. Gewoon gaan liggen en niet kijken en je hand uitsteken. Voor veel van die (president)Gorrila´s kun je beter niet gaan liggen. Maken dat je wegkomt is een betere strategie. Dat is de uitkomst van de evolutie aldaar.

  Like

 6. Nemesis zegt:

  Die worden al apathisch geboren, werke een vies woord, iets leren, te lui of te dom voor, of allebei.
  Wat doen kunnen ze dan wel, veel meer dan je denkt, zuipen, snuiven, spuiten, stelen, roven, rellen en met hun kapmessen andere opensnijden, schieten en verkrachten = alles pakken wat te maar tegenkomt aan iets vrouwelijks.

  Like

 7. Hovawart zegt:

  Het verloren continent, met een onbegrensde rijkdom aan bodemschatten, maar een aardsluie bevolking,….…..en die komen nu massaal naar Europa.

  Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Alle Europeanen naar Afrika en alle Afrikanen naar Europa en natuurlijk de bende in Brussel blijft ook in Europa. Ik ben meteen voor.

   Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Tijdens zijn rede in het Moses Mabhida Stadium in januari sprak president Cyril Ramaphosa over de noodzaak van een “effectief grensmanagement”.

  Gelukkig heeft Ramaphosa geen rood/blonde kuif op zijn hoofd want in dat geval waren de rose vagina mutsjes niet meer aan te slepen zijn geweest. Wat denkt de faksjistiesse schoft wel met zijn effectief grensmanagement beleid.

  Like

 9. guusvelraeds zegt:

  Met gemakkelijker toelatingseisen is het aantal studenten aan universiteiten toegenomen en het aantal geslaagden van openbare universiteiten is van 92.874 in het jaar 2000 naar 203.076 in het jaar 2016 meer dan verdubbeld.

  Wat wil je met een gemiddeld IQ van rond de 70. logisch dat je dan de toelatingseisen van een “universitei” moet laten zakken en de examens moet afstemmen op het maximake dat de zwarten daar kunnen presteren.

  Gelukkig is bij de duizenden Plaasmoorden een IQ van 70 meer dan voldoende en hebben ze geen aanvullende cursussen nodig.

  Dat gaat helemaal goedkomen met Zuid Afrika vraag het maar aan Freek de Jonge en die trut van D66 hoe heet ze ook al weer? Iets met Tia Maria en Zijkstra of zo.

  Geliked door 1 persoon

 10. Corné zegt:

  Met dank aan Freek de Jonge. En al die anderen linkse klojo’s die zoooo tegen de apartheid streden en er in geloofden dat ze er goed aan deden. Nu zijn ze doodstil. Zie hier het resultaat. Een schatrijk land dat volledig aan het kapot gaan is, pure armoe en enorm veel geweld. Alleen een klein groepje profiteert. Net als Venezuela. Straks gaat links brullen en zeggen dat het allemaal de schuld van het kapitalisme is, van Trump, van Israël, van Baudet misschien wel…. Tuurlijk.

  Geliked door 1 persoon

  • guusvelraeds zegt:

   Links gaat altijd nieuwe slachtoffers en daders zoeken. Zonder slachtoffers en vermeende daders wordt links overbodig en bestaat er geen links meer.

   Like

 11. Tijl Uylenspiegel zegt:

  En dan te bedenken dat Zuid-Afrika onder de zogenaamde Apartheidsregimes vele jaren de wereldwijde boycot doorstonden.
  Maar ja dat waren die slechte Blanken hè !?!

  Like

 12. Lucky zegt:

  Ik weet van iemand, die dacht dat het prachtig was om in zuid-afrika stage te lopen, dat hij van geluk mag spreken dat hij überhaubt weer levend thuis gekomen is. Het was een extreem gevaarlijke en bizarre ervaring, en hij is niet eens “blank”.

  Like

 13. jantjeuitnl zegt:

  Ze jagen ook nog alle blanke boeren Zuid-Afrika uit. Dat zal de economie zeker ook niet vooruit helpen. Geniet nog maar even van Zuid-Afrikaanse wijn, zolang het nog kan.

  Like

 14. Winok zegt:

  Toen de blanken het daar voor het zeggen hadden was links er als de kippen bij om de blanke overheersing te veroordelen,maar toen was de economie daar goed.Nu zwart de macht heeft is het nog nooit zo n rotzooi geweest. Economisch is het een ramp geworden,maar nu hoor je de linkse rakkers niet!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s