Brandbrief van een wanhopige burger uit Berlijn

Screenshot_149.png

(Door: “PS” – Vertaling: E.J. Bron)

Hallo, mijn naam is Rolf en ik ben 25 jaar oud. Ik woon sinds 2015 in Berlijn (ik kom oorspronkelijk uit Chemnitz). Ik moet nu al mijn opgekropte frustratie en mijn woede de vrije loop laten, omdat ik NIET langer kan zwijgen.

politikstube

Het was een grote fout om naar de hoofdstad te verhuizen. Ik betaal voor 20 m² (zonder tuin of balkon) ongeveer € 500,- en ik heb niet eens een fornuis of een badkuip. Ik moet zelf mijn was doen in de kleine douche, wat ongelooflijk deprimerend is. Er is geen was-kelder in mijn huis.

Ik heb ooit voor DHL als pakketbezorger gewerkt, totdat het bedrijf veel arbeiders heeft ontslagen om te bezuinigen. Sindsdien ben ik een jaar lang werkloos en het Jobcenter is niet in staat een arbeidsplaats te bemiddelen waar ik aan het einde van de maand nog geld voor eten heb. Ik heb tot nu toe al meer dan 300 sollicitaties verstuurd, elke keer werd ik afgewezen of ik werd gewoon genegeerd. Het is pure wanhoop en mijn uitzichtloze situatie en hopeloosheid nemen enorm toe! Ik heb geen kracht meer en mijn motivatie bevindt zich op het nulpunt. Ik ben absoluut niet lui en ik walg ervan om van de staat te leven en ik zou zó graag werken, maar er zijn alleen maar mini-jobs, tijdelijke baantjes en € 1,- baantjes. Daarbij komen er steeds meer lage lonen banen en loondumping. Het is om te KOTSEN. Mijn baan-bemiddelaarster moet zich bezighouden met 500 mensen, het is uitzichtloos. Er is geen werk meer waarmee je meer dan Hartz-IV kunt verdienen. En dan is er ook nog de enorme immigratie uit Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Mensen die uitgebuit worden voor goedkoop werk.

Ik lijd ellendig in Berlijn. Ik heb enorme problemen om rond te komen, omdat ik in het midden van de maand al helemaal geen geld meer heb. Ik heb geen spaargeld, omdat ik niet in staat ben ook maar een klein bedrag opzij te leggen. Ik kan mijn familie ook niet vragen, omdat die zelf in grote geldnood leeft. Het is nauwelijks nog te beschrijven hoe je je daarbij voelt. Ik sta op het punt om in de supermarkt te stelen of ergens in te breken, omdat ik geen uitweg meer zie. Ik voel me volledig door de politiek in de steek gelaten.

Ik heb een enorme haat en woede tegen de Berlijnse Senaat en de Duitse regering. NIETS, MAAR DAN OOK NIETS werd voor de kleine man gedaan, in plaats daarvan werd men constant als het laatste vuil behandeld. Deze huichelachtige, criminele, leugenachtige, gierige, harteloze en zieke politici winden me enorm op. Hoe zat dat nog maar weer met de waardigheid van de mens in de grondwet, beste politici? M´N REET!

Niets, maar dan ook helemaal niets is er voor de kleine man in het dagelijks leven verbeterd. In Berlijn zijn er op alle hoeken bouwputten, vuilnis, ellende, leed, chaos, nood en dakloosheid te vinden. Ik zie steeds meer arme mensen die in het afval graaien om iets eetbaars te vinden. Het aantal voedselbanken in Duitsland explodeert. De armoede in Berlijn bereikt een nieuw niveau. De mensen bij Netto of Kaufland kopen steeds minder en je ziet de droefenis in de ogen.

Daarbij komt de alle perken te buiten gaande criminaliteit door de islamitische immigratie, zodat steeds meer mensen zich binnen de eigen vier muren terugtrekken. De onvrede staat ons allemaal in het gezicht geschreven. Nauwelijks iemand kan zich nog een bezoek aan de dierentuin veroorloven of fatsoenlijke kleding. Steeds meer mensen kunnen zich geen bezoek aan een restaurant meer permitteren, steeds meer winkels gaan op de fles en sluiten hun deuren. Steeds meer mensen zien af van auto´s, omdat zij zich deze niet kunnen veroorloven. Steeds meer mensen moeten extreem zuinig zijn en iedere cent tweemaal omdraaien om het hoofd boven water te houden. De koopkracht en de economie zijn in Berlijn volledig ingestort en het wordt STEEDS ERGER.

Op alle terreinen heerst nood: lerarentekort, gebrek aan verplegend personeel, woningnood, gebrek aan geschoolde arbeidskrachten bij instanties, ziekenhuizen en de politie en de brandweer. De binnenlandse veiligheid wordt steeds grotesker! Steeds meer festiviteiten in Berlijn worden hermetisch afgesloten met hekwerk en betonblokken (ingemetseld zoals in de DDR). Maar men vertelt ons voortdurend dat we onze vrijheid niet van ons laten afpakken en dat er van niemand iets wordt afgepakt.

Het is gedaan met het land en het zal in de komende jaren te gronde gaan.

We leven niet in een democratie!!! WE ZITTEN MIDDEN IN HET SOCIALISME!

Met vriendelijke groeten uit het smerige, verloren en socialistische Berlijn,

Rolf

Bron:
https://politikstube.com
Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Berlijn, Communisme, cultuurrelativisme, Duitsland, Groenen, Krankzinnigheid, landverraad, Links fascisme, Marxisme, Overheid, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

36 reacties op Brandbrief van een wanhopige burger uit Berlijn

 1. Mr DummAss zegt:

  Mein armes Deutschland.. was ist aus dir geworden 😦

  Geliked door 3 people

 2. wauso zegt:

  Jammer dan ! Zelf en natuurlijk je vrienden en familie hebben voor deze ellende gekozen. En dat telkens en telkens weer. Verkiezingen zijn bij zoveel (Duitse) Mongolen eigenlijk overbodig. Bedankt voor je verhaal ik heb er van genoten. Kijk of je een boom vindt en of je nog wat centjes over hebt voor het kopen van een touw. Een Duitser minder……ik zal er geen traan om laten ! En die heldin van jullie waar jullie jaren als malloten achteraan hebben liggen hobbelen interesseert het ook niks. Dus Dag Bloemetjes, Dag Vogeltjes en Dag Duitse PIPO !

  Like

  • Steven zegt:

   Deze Rolf zal hoogstwaarschijnlijk net als hier de PPV stemmers worden meegesleurd de afgrond in, omdat het socialisme iedere keer weer voet aan de grond krijgt en rechtse partijen uitsluiten mee te doen.
   Dus die opmerking over ‘eigen schuld en Duitser minder’ vindt ik dan wel een beetje een misselijke opmerking!
   Ik vindt het SNEU en DROEVIG dat mensen die er niet voor gekozen hebben zo moeten leven met NIKS…alleen omdat de ander het hele land naar de KLOTEN helpt en asielparasieten in de watten legt.

   Geliked door 8 people

  • ruud beijer zegt:

   Beste jongen je kunt iemand wel de les lezen maar hier gebeurt precies hetzelfde. Nederland is verloren voor mijn kinderen en kleinkinderen.

   Geliked door 6 people

  • Cathja zegt:

   @wauso op 22/4 om 19:42

   Je kent deze jongeman en zijn omstandigheden niet eens persoonlijk, maar hebt je oordeel over hem al geveld. Wie zegt jou dat hij op de ‘verkeerde partijen’ heeft gestemd?
   Daar ga je zomaar vanuit.
   Mensen met zo’n hard oordeel over iemand die ze niet kennen, laten hiermee veel van zichzelf zien. Een beetje meer menselijkheid zou beter zijn. Niet iedere Duitser heeft schuld aan de situatie die is ontstaan.

   Geliked door 6 people

  • Drs.E.N.Schilder zegt:

   Walgelijke reactie! De naam wauso is wat dat betreft uitstekend gekozen.

   Geliked door 2 people

   • Piet Snot zegt:

    Valt nog wel mee, meestal is ook iedereen een hoeren zoon of dochter.

    Like

   • ruud beijer zegt:

    Geachte meneer mevrouw u heeft gelijk.Helaas heeft ook koekwous gelijk. Het grootste gedeelte van de Nederlanders doet precies hetzelfde als de Duitsers. Ook uw familie vrienden kenissen collegae doen daar aan mee. Ons land is ook al verloren. 80.000.Syriers krijgen vanaf deze week hun papieren. Hoeven nooit meer weg en parasiteren op onze centen. Mede mogelijk gemaakt door uw en mijn familie vrienden kennissen enz. Koekwous heeft gelijk alleen het komt zo rottig op papier te staan.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    ruud beijer 23 april 2019 om 10:33

    Ook uw familie vrienden kenissen collegae doen daar aan mee.

    Als je familie, vrienden, kennissen en collega’s eraan meedoen en jijzelf niet, dan is dat toch niet jouw schuld?!
    Mijn hele familie (ik heb al heel lang niets meer met hen te maken) is zo links als de pest.
    Valt MIJ dan iets te verwijten?

    Verder ben ik het eens met je reactie: ‘ons’ land is verloren.
    Waarom zet ik ‘ons’ tussen aanhalingstekens?
    Omdat je op nog geen cm2 mag ‘leven’ zonder er hoge belastingen (leefboete) voor te betalen.
    Ik zou het dan ook verdommen om te vechten voor dit misselijk makende land.
    Ik wil door de ‘overheid’, door de belastingdienst en door de mohammedaan met rust worden gelaten, anders blaas ik net zo lief de kraaienmars.

    DOEI, kl*tenwereld!

    Geliked door 4 people

 3. J.A. Kapteyn zegt:

  Deze jongeman heeft nog het talent om zijn frustratie keurig op papier te zetten. Hij beschrijft een situatie die ook in NL aan de orde is: de heersendd politiek blijft maar roepen dat we zo,n gaaf land zijn en dat we het nog nooit zo goed hebben gehad, maar intusssen zijn er honderdduizenden die de eindjes niet aan elkaar kunnen knopen, geen uitzicht hebben op behoorlijk werk en die maar al te graag met nulurencontracten wworden uitgebuit of het zzp-erschap worden ingejaagd. Terwijl de overheid op alle mogelijke manieren door inefficientie, onbenul en polietieke correctheid miljarden aan de verkeerde dingen uitgeeft. Wilders en Baudet hebben sterke punten: stop de massaimmigratie, stop ontwikkelingshulp, stop de EU-bijdragen (wij zijn nettobetalerso) en draai de bezuinigingen op ouderenzorg terug. Dit land is toe aan focus op de eigen interne problemen.

  Geliked door 6 people

  • Asgard zegt:

   Nou zzp-er word je niet zomakkelijk in Duitsland, daar gelden totaal andere regels als de zzp-er in Nederland, zoek het maar uit als je het niet geloof, ik werk veel in de bouw in Duitsland, zelfs voor mij is het niet gemakkelijk om in duitsland te werken,..allerlei papieren heb je er voor nodig A1, Comissol enz enz,….er zijn ontzettend veel duitse daklozen die slapen in de citycenters van de binnensteden,…in de winter in Wuppertal gewerkt, je weet werkelijk niet wat je ziet,…duitsland is stervende wat ik zoal zie waar ik ben daar,…voor mij nog onvoorstelbaar dat Merkel en kornuiten nog leven,..als je een continent als Europa overlevert aan 3e wereldburgers ben je totaal ongeschikt,..

   Geliked door 7 people

  • Tistochwat zegt:

   J.A. Kapteyn 22 april 2019 om 19:45

   Wilders en Baudet hebben sterke punten

   WILDERS heeft sterke punten; Baudet aapt hem alleen maar na en gaat er met de buit vandoor. Baudet doet straks gewoon mee met de linkse meute.
   Maar daar komen de FvD-stemmers nog wel achter.

   Geliked door 2 people

 4. Wim Vreeswijk zegt:

  Ja Rolf, en dat staat ons op termijn ook te wachten hier in Nederland. Sterkte met alles !

  Geliked door 5 people

  • Tineke zegt:

   Inderdaad heer Wim.
   Onderwijl dat ik deze brief aan het lezen was,dacht ik ook,er is weinig verschil met ons land.
   Alleen zie je hier nog geen mensen op iedere hoek in vuilnisbakken graaien,maar dat zit er wel aan te komen.(behalve in de stad van de lieve mensen,daar heb ik het met eigen ogen gezien)
   Er zijn hier ook legio mensen,waar de maand een week te lang duurt.

   Geliked door 8 people

 5. Cathja zegt:

  Wat een diep triest verhaal is dit! Zo jong nog en dan al zo’n uitzichtloos leven te moeten leiden…
  Zijn verhaal raakte me echt, omdat ik weet dat hij de waarheid spreekt. We kennen inmiddels al veel schrijnende verhalen, sinds Merkel de deuren naar Duitsland wijd open heeft gezet, en een paar miljoen opvreters (het zijn geen vluchtelingen) zonder meer heeft binnengelaten, voor wie de beste zorg niet eens goed genoeg blijkt te zijn! Eisers zijn het, op allerlei gebied, en ze krijgen overal hun zin in!
  Duitsers die naar de Voedselbank moeten om hun eten bij elkaar te schrapen, worden vaak nog aan de kant gezet om die indringers voor te laten gaan, terwijl zij eigenlijk geen recht hebben op toegang tot de Voedselbank.
  Het is een grote schande, de situatie in ons buurland! Verbetering zit er niet in, verslechtering des temeer.
  Ik ken deze Rolf niet, maar herken zijn verhaal wel, uit de inmiddels vele artikelen die hier geplaatst zijn over dit onderwerp.
  Ik kan deze jongeman alleen maar heel veel sterkte toewensen! Ik hoop dat er op een dag weer werk voor hem is, maar die kans lijkt niet groot..

  Duitsland….het land waar iedereen graag wil wonen…???

  Geliked door 9 people

  • droevige mof zegt:

   Berlijn wordt bestuurd door een coalitie van SPD, Die Linke en Grüne, dat wil zeggen door een socialistische ecologische regering. Deze regering heeft de stad naar de ondergang gevoerd, vooral de lagere klassen van de Duitse bevolking leven in armoede en angst.
   Ernst Reuter, de eerste burgemeester van West-Berlijn na de oorlog, sprak de beroemde woorden “Völker der Welt, schaut auf diese Stadt (volkeren van de wereld, kijk naar deze stad). Destijds waren het woorden vol trots, vandaag de dag zijn het waarschuwende woorden.

   Geliked door 5 people

   • bikerman zegt:

    “Woorden vol trots”?. Volgens mij werden deze woorden geuit tijdens de Russische blokkade van Berlijn toen Amerikaanse vliegtuigen voedsel naar die stad brachten. Dat waren geen woorden van trots maar woorden van (gespeelde) wanhoop. Waarschijnlijk kwam die bolle die deze woorden uitsprak zelf niets tekort.

    Like

   • droevige mof zegt:

    Argumenten bestaande uit insinuaties zijn niet geloofwaardig. Ik ga er niet mee om.

    Geliked door 1 persoon

 6. Jade zegt:

  Sterkte, en bedankt voor je artikel op dit forum, Rolf.
  Dit soort dingen lees je nou nooit in de krant…

  Geliked door 5 people

 7. koosv8 zegt:

  Wie werken wil wordt gestraft, en wie het helemaal niet verdiend krijgt het gewoon.

  Geliked door 7 people

  • guusvelraeds zegt:

   Laten we vooral de boel bij elkaar houden dit zeggende weten de sociaal democraten en socialisten met of zonder liberale inslag precies wat ze doen.

   Like

 8. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Natuurlijk is het moeilijk oordelen over hoe het in Duitsland is gesteld maar kijkend naar Nederland waar soort gelijke problemen spelen geloof ik niet dat je uitsluitend socialistische/groene partijen de schuld kunt geven.
  De race naar beneden is begonnen met grote werkgevers die alles in het werk stellen om de lastendruk voor vast personeel te ontlopen, liever nam men personeel via uitzendbureau’s of met kleine contracten waardoor ze buiten de cao normen vallen.
  Anderen deden het door zogenaamde nul-urencontracten, en de vakbonden keken tandeloos toe, de organisatie kampt met een leegloop wat maakt dat stakingen bijna niet meer te organiseren zijn.
  Ben altijd een groot tegenstander geweest van nivellering maar als je dan leest dat een vrouw van een miljardair zomaar eventjes 100 miljoen schenkt voor de herbouw van de Notre Dame dan begint het toch te jeuken.

  Geliked door 4 people

 9. Zijlstra zegt:

  Rolf, ik heb toevallig gelezen dat de DB om 780 machinisten te springen staat. Als je niet de juiste
  papieren hebt bieden ze je misschien een omscholing aan, vanwege het gebrek.

  Geliked door 4 people

  • BigLJohn zegt:

   Zijlstra; Een broer van mijn vader (alle twee zaliger) zei het lang geleden al; Wie wil werken zal altijd werk vinden. Ook hij was ooit werkloos, maar nooit langer dan een paar weken. Ome Frans had geen arbeidsburo nodig, hij was zeer actief, trok er op uit en vond altijd nieuw werk als boekhouder.

   Geliked door 1 persoon

 10. Republikein zegt:

  Hier niet veel beter, kan geeneens naar Pink Pop, kost gvd maar 110 EURI.!gGRRR?!

  Geliked door 2 people

 11. ronjaspers zegt:

  Dat extreem links de macht heeft in europa is geen toeval,ze worden gesteund door de machtige satanische bilderberg groep.George soros (ook lid van de bilderberg groep) financiert extreem links,tevens heeft hij ook 226 europarlementariers in brussel omgekocht.Dit heeft alles te maken met de “new world order” 90 % van de wereldbevolking moet uitgemoord worden,de overige 10 % dient als slaaf voor de satanische elite.Het gebeurt al jaren recht voor ons neus,bijna niemand wil het zien.

  Geliked door 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s