24 april 1915 – 24 april 2019

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Armenië, Barbarisme, Christendom, christenhaat, Genocide, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, Moslims, Rotzakken, Turken. Bookmark de permalink .

23 reacties op 24 april 1915 – 24 april 2019

 1. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogd.

  Geliked door 3 people

 2. Japio zegt:

  Ff iets anders, heb zonet naar Jensen gekeken. Ik vind die Baudet een wazig manneke. Hij komt heel warrig over en het lijkt erop dat hij vaak naar woorden moet zoeken om zijn punt te maken. Het is net of deze man onder invloed is van iets. Maar dat is mijn mening.

  Like

 3. edwin vissers zegt:

  Bekeren tot Islam

  ‘Mijn God, waar was mijn hoop, mijn moed gebleven…?’ Moeders die hun kinderen stervend langs de weg moesten achterlaten, meisjes die keer op keer verkracht werden. Kleine kinderen die aan zwaarden geregen werden, jonge meisjes die zich niet wilden laten schenden en daarom gekruisigd werden, of erger nog… Hoe is dat te rijmen met het geloof dat God voor Zijn kinderen zorgt? Die aanvechting: ‘Heere, waarom vergeet U ons, hoort u ons niet?’ was er voortdurend langs het spoor van tranen en dood. Niet het minst omdat de moslims langs de kant hen spottend toebeten: ‘Waar is nu die Jezus van jullie?’

  Jonge meisjes konden hun leven redden als ze zich tot de islam bekeerden. Ze werden vaak als slavin verkocht of konden soms zelfs rekenen op een redelijk leven in het huis of de harem van moslimmeesters. Ook Aurora – ze was een beeldschoon meisje – accepteerde dat aanbod. Dat deed ze alleen maar omdat ze vergeefs hoopte zo haar moeder en de andere kinderen te kunnen redden. Met haar mond sprak ze de verplichte moslimgebeden uit, maar het gebed tot haar Heiland was nooit uit haar hart. Ze vertelt van een meisje dat door een moslim begeerd werd. Hij beloofde haar zelfs tot zijn vrouw te maken. ‘Geef toch toe, je vader en moeder en je familie leven niet meer. Waarom wil je ook dood?’ sprak hij. ‘Wat?’ zei ze, ‘zijn ze dood? Ze leven juist nu! En dood mij maar, dan zal ik bij mijn Heiland met hen leven.’ Aldus geschiedde.

  Pasen na het kruis

  Het Armeense Golgotha is vol van dergelijke getuigenissen geweest. En op het kruis volgt Pasen. Alle afgrijselijke uitingen van haat voor deze christenen hebben het getuigenis van de Opstanding en het Leven niet doen verstommen, maar alleen maar versterkt! Aan het begin van de kruisweg werd de priester uit de kerk van Aurora, vader Rhoupen, na zware marteling voor het oog van al zijn schapen gedwongen om moslim te worden. Hij moest ten aanhoren van hen uitspreken dat er maar één God is, en dat Mohammed zijn profeet was. Zijn antwoord was: ‘Er is maar één God…’ om vervolgens na een korte stilte verder te gaan: ‘en Jezus Christus, Zijn Zoon, is mijn Heiland.’ Het was zijn laatste woord, voordat het zwaard van de Turkse officier het hoofd van zijn romp scheidde en hem bij zijn Heere en Heiland bracht.

  Aurora schrijft als meisje van achttien dat God haar alleen veilig en wel in Amerika heeft gebracht om de boodschap te brengen die ze van haar moeder leerde, dat Jezus Christus alleen de Heiland is, en het woord door te geven dat haar vader bij zijn afscheid nog sprak: ‘Vertrouw op de Heere, Hij zal het maken.’ Als wij niet vergeten, zijn de duizenden naamlozen niet voor niets gestorven!

  Geliked door 1 persoon

 4. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Hoe vaak hebben we al niet gezegd: “Opdat wij niet zullen vergeten” ???
  En wat weten we niet meer, dat we nooit zouden vergeten ???

  Die Armeense genocide, wat was dat ook al weer ??? Waar ging dat over ??? Stond daar iets over in de geschiedenisboekjes ??? Kan me niet herinneren, daar op school iets over geleerd te hebben. Wat zegt onze deskundige Mark Rutte hierover ??? Ja, hij studeerde geschiedenis in Leiden, maar de Armeense rimpeling zat waarschijnlijk niet in zijn pretpakket.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2015/04/24/de-kwestie-van-de-armeense-genocide-nog-eens-uitgelegd-a1416798

  https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2017/04/smoking-gun-bewijst-betrokkenheid-turkse-regering-in-armeense-genocide-497282/

  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2018/02/kabinet-laat-wens-kamer-links-liggen-erkent-armeense-genocide-niet-589339/

  https://www.rd.nl/opinie/commentaar/erkenning-armeense-genocide-zaak-van-waarheid-of-leugen-1.1468479

  Geliked door 3 people

 5. j v/d valk zegt:

  The ISIS Ambassador to Turkey.“This is the Islamists’ ideology of Erdogan,” Abu Mansour explains.

  In de gecompliceerde relatie tussen de regering van Turkije en ISIS is het onduidelijk in hoeverre de relatie direct en formeel was, in tegenstelling tot steun van particulieren en entiteiten in Turkije, of als antwoord op de enorme bedragen die ISIS moest uitgeven op een netwerk dat het in Turkije heeft ingezet om buitenlandse jagers, wapens en medische benodigdheden in zijn enorme staatsapparaat te ontvangen en te laten lopen. In ieder geval is het duidelijk dat elke staat diplomaten nodig heeft om te onderhandelen over politieke deals met de landen in de buurt van zijn grenzen. ISIS leek geen uitzondering op deze regel, zoals ICSVE-onderzoekers in een vijf uur durende interview met een ISIS-emir, Abu Mansour al Maghrebi, in februari 2019 leerden dat hij in essentie de ambassadeur van ISIS in Turkije was.

  Anne Speckhard, Ph.D., is Director of the International Center for the Study of Violent Extremism (ICSVE) and serves as an Adjunct Associate Professor of Psychiatry at Georgetown University School of Medicine. She has interviewed over 600 terrorists, their family members and supporters in various parts of the world including in Western Europe, the Balkans, Central Asia, the Former Soviet Union and the Middle East.

  The ISIS Foreign Fighters.
  Turkey’s Double Game with the West.
  Martyrs and Those Returning to Become Sleeper Cells.
  The Islamic State’s Usefulness for Turkey.
  Negotiating for Crossing the Turkish Borders.
  Oil Sales.
  Negotiating for the Release of Turkish Diplomats, Soldiers and Citizens
  ISIS Attacks in Turkey.
  An ISIS Ambassador in Ankara.
  Dashed Dreams of an Islamic State.

  https://www.hstoday.us/subject-matter-areas/terrorism-study/the-isis-ambassador-to-turkey/
  March 18, 2019.

  Geliked door 2 people

 6. Piet Snot zegt:

  https://tpook.nl/2019/04/16/turkse-minister-genocides-en-kolonialisme-komen-niet-in-onze-geschiedenis-voor-dat-maakt-ons-trots/

  Turks are proud of their history because they have not committed any genocide or partaken in colonialism, Foreign Minister Mevlüt Çavuşoğlu has said, vowing the Turkish government will not stay silent against “some countries trying to lecture Turkey on history,” in reference to France and Italy’s recognition of the 1915 killings of Armenians as genocide.
  http://www.hurriyetdailynews.com/no-genocide-colonialism-in-turkeys-history-fm-cavusoglu-142673

  Geliked door 4 people

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Genocide en kolonialisme komen volgens Çavuşoğlu niet voor.
   Nou geschieds herschrijving maar al te veel dat is bij de weldenkende mens maar al te goed bekend.
   Kolonialisme komt zeker niet voor, maar Ik vraag me af hoe hij de geschiedenis van zuid oost Europa tot aan wenen toe noemt.
   De landen daar hebben 100den jaren onder de Turkse knoet moeten leven en werden volkomen leeg geplunderd.
   Dat noemen de moderne volkeren toch echt kolonialisme, maar ja geschieds herschrijving nietwaar.
   De Armeense genocide is dan ook geen genocide volgens hem maar hoe noem je de moord op een hele bevolking dan want tijdens de gedwongen tocht door het barre land zijn de Armenen met duizenden dood geschoten en op andere manieren vermoord (lees onthoofd) wat we zo goed kennen in de Islam.

   Geliked door 1 persoon

   • Piet Snot zegt:

    Mossels zelf zijn nooit ergens persoonlijk verantwoordelijk voor, alles is de wil de wil van allah. Inch allah, of zo iets.
    En wie heeft het lef om allah daar aansprakelijk voor te stellen.
    Ze doen niet meer dan wat van ze gevraagd wordt. Bevel is bevel.
    En je wordt er nog voor beloont ook met 72 “maagden”.
    Dus dan kan je er ook nooit schuldig aan zijn.
    Het is een manier van leren denken ergens over, iets wat geen enkel normaal mens ooit zal begrijpen.

    Like

 7. j v/d valk zegt:

  Een verhaal. ? Oorlog en politiek zijn voor show en niet meer.

  Stukje, *toen in 1689 Willem van Oranje met huursoldaten van 40.000 man in Engeland aankwam om een schuld van 15 miljoen gulden te innen voor diezelfde Venetiaanse prinsen.(Van Orange !)

  Onder de Amerikaanse presidenten die tegen een Europeaan waren en daarmee bedoelen we de door Rothschild gecontroleerde centrale bank, was natuurlijk Jackson.

  Toen kwam president Lincoln, maar hij werd vermoord. Lincoln weigerde leningen van de Rothschild’s tegen rentepercentages tot 40% en koos ervoor om ‘greenbacks’ te drukken.

  Toen kwam president Garfield, maar hij werd vermoord.

  Toen kwam president McKinley, maar hij werd vermoord.

  Het laatst was John Kennedy die $ 4.292.893.000 in “US Notes” via de US Treasury uitgaf na een aankondiging dat de VS haar centrale bank beëindigde met Executive Order 11110.

  Nadat Kennedy was vermoord, werden de ‘bankbiljetten’ stilletjes uit de circulatie verwijderd. Die uitvoeringsbevel in zijn geheel, nu anders verwijderd uit alle openbare registers en geschiedenisboeken:

  The Real Target is the Constitution….. Van de USA,,,

  Mueller’s Deep State Ploy Against Russia.

  Wat wel duidelijk is, is dat niets van dit alles te maken had met Rusland, maar dat Rusland werd gebruikt om “dekking en misleiding” te bieden aan Trump.

  Conclusie

  Ogenschijnlijk oneindige nepverslagen van Trump die arrestatiebevelen uitvaardigen voor ‘Deep State-agenten’ en beëindiging van de Amerikaanse deelname aan het door Rothschild gecontroleerde Federal Reserve-systeem zijn meer spelspel en bedrog.

  Trump heeft al miljarden aan nieuwe schulden opgelopen en de Amerikaanse schatkisten hebben in een recordtempo de wachtende handen van de Rothschilds geledigd.

  Het wereldwijde jokken, de eindeloze driftbuien, het is allemaal een spel, goedkoop theater. Volg het geld, vanuit de zakken van de armen en middenklasse naar de rijken en machtigen. Oorlog en politiek zijn voor show en niet meer.

  Gordon Duff is een marinegevechtsveteraan van de oorlog in Vietnam.
  https://www.veteranstoday.com/2019/04/22/muellers-deep-state-ploy-against-russia/

  Geliked door 2 people

 8. Lucky zegt:

  https://www.breitbart.com/middle-east/2019/04/24/no-one-can-sully-our-history-angry-turkey-rejects-frances-armenian-genocide-remembrance/

  No One Can Sully Our History’: Angry Turkey Rejects France’s Armenian Genocide Remembrance

  Geliked door 2 people

 9. Adriaan W zegt:

  Off topic, maar toch nog steeds actueel.

  Ex-CIA Robert David Steele: Notre Dame was een valse vlag operatie

  Luister naar mijn interview met Robert David Steele https://www.patreon.com/posts/26160456

  Door Kevin Barrett, Veterans Today Editor

  Was de inferno van de Notre Dame een valse vlag?

  Een expert die “ja” antwoordt, is Robert David Steele. Lees zijn analyse van de brand in de Notre Dame op https://phibetaiota.net/2019/04/robert-steele-notre-dame-cathedral-burning-a-false-lag-with-complicity-of-the-pope-organized-by-macron-merkel-and-may-each-a-satanist/
  Steele, een belangrijke grondlegger van de Open Source Intelligence (OSI) -beweging, is een voormalige CIA Clandestine Services Officer die toegeeft mee te hebben geholpen bij het orkestreren van een valse vlag voor het Agentschap. In dit interview zegt Steele dat het Inferno van de Notre Dame absoluut een valse vlag was: “Ik was er niet. Maar de schaduwminister van buitenlandse zaken van Frankrijk belde mij. En ik heb alle redenen vermeld die hij mij heeft gegeven (dat het een valse vlag was). We hebben ook een Amerikaanse journalist die een tweet heeft gepost die zijn Jezuïet-vriend hem direct vertelde dat het personeel van de Notre Dame zei dat het vuur opzettelijk was aangestoken. ‘

  De timing was zeker verdacht. De Notre Dame-brand brak uit op het perfecte moment voor de Franse president Macron om het te gebruiken als een excuus om zijn langverwachte toespraak over de opstand van de Gele Vestjes uit te stellen.

  Was het echt een toeval dat bijna op exact hetzelfde moment de Notre Dame in vlammen opging, brak ook een vuur uit in de al-Aqsa-moskee in Jeruzalem, het bekendste architectonische monument van de islamitische wereld?

  En was het toeval dat het vuur van de Notre Dame plaatsvond slechts een paar dagen nadat ik een artikel publiceerde over kerken die in Frankrijk werden vernield? (Nou ja, het was waarschijnlijk …)

  Steele zegt dat de huidige paus evenals de presidenten van Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk deel uitmaken van een satanische kliek achter wat hij zegt was de zieke en verdraaide “offer” van de Notre Dame. (Voor meer informatie over de opofferende aard van dergelijke evenementen, luister naar mijn interviews met Tom Breidenbach en lees mijn artikel over SK Bains The Most Dangerous Book in the World.)

  Was het toeval dat de andere grote historische kerk van Parijs, St. Sulpice, op 17 maart in vlammen opging, minder dan een maand voor de brand in de Notre Dame? En hoe zit het met de honderden andere Franse kerken die dagelijks worden vernield? 875 Franse kerken werden in 2018 vernield in een golf van georganiseerd terrorisme door radicale seculieren of anti-religieuze groepen … van wie sommigen worden gemanipuleerd door, laten we zeggen, ‘lagere krachten’.

  Dus waarom horen we zoveel over ‘fundamentalistisch religieus terrorisme’ en toch bijna niets over de enorme golf van satanisch antireligieus terrorisme – veel ervan valse vlag en ontworpen om de schuld te krijgen van de traditionele religie? Zou het kunnen dat de media, en het bankenkartel dat het bezit, onder een hoedje spelen met de satanische terroristen?

  https://www.veteranstoday.com/2019/04/17/steele-paris/

  Geliked door 2 people

 10. Aegolius cs zegt:

  Zulk afschuwelijk herkenbare beelden zoals uit de Hitlers tijd…… Neen Erdogan, geen genocide en dat kan jij met wetgeving verbieden te erkennen. Het zal ook niets met islam te maken hebben, nietwaar?

  Armenië thans: 100 % Christendom.

  Meerdere staten waaronder Frankrijk erkent/bevestigt de Turkse genocide!

  The Armenian Genocide 24.04.1915

  De Armeense genocide en de Turkse toetreding tot de EU

  http://www.historien.nl/de-armeense-genocide/

  Ach waarom ook? Als Duitsland als spil in de EU na 74 jaar is geaccepteerd, waarom ’n “Turks foutje” na 114 jaar niet?!

  De met de draaischijf van geschiedenis wordt uiteindelijk het politiek/economische ingevuld.
  Pol Pot, Mao, Stalin en anderen die u kunt invullen, zitten er niet mee. O, ja Hitler nog.

  Over enige tijd kunnen overlevende als internet nog bestaat, andere namen noemen.

  Geliked door 2 people

 11. Klaas zegt:

  Like

 12. Klaas zegt:

  Like

 13. Wachteres zegt:

  https://tpo.nl/2019/04/24/video-kees-van-der-staaij-sgp-en-raymond-de-roon-pvv-en-gehuld-in-actie-t-shirt-over-de-armeense-genocide/

  Video – Kees van der Staaij (SGP) en Raymond de Roon (PVV en gehuld in actie t-shirt) over de Armeense genocide
  Het kabinet noemt het liever een ‘kwestie’

  Geliked door 1 persoon

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Inderdaad Ans,Het is een kwestie genoemd zoals ze wel meer met woorden goochelen.
   De dingen bij naam noemen kan gevolgen hebben, een kwestie kun je alle kanten mee in.

   Like

 14. Alex Delarge zegt:

  Ene meneer Rudolf Hoess was toen officier in het Duitse leger en gestationeerd in het Ottomaanse rijk. Later was hij kampcommandant in Auschwitz .https://www.independent.co.uk/news/world/europe/photograph-links-germans-to-1915-armenia-genocide-8219537.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s