Jörg Meuthen: Duitsland heeft een dubbel migratieprobleem!

Screenshot_158.png

(Door: “PS” – Vertaling: E.J. Bron)

Screenshot_159Beste lezers, Duitsland heeft een migratieprobleem. En niet eentje, maar tegelijkertijd twee. Dit thema werd onlangs in een uitermate lezenswaardige bijdrage van Prof. Dr. Heribert Dieter voor de “Neue Zürcher Zeitung” belicht.

politikstube

Het ene deel van het migratieprobleem is voor iedereen duidelijk die kan zien en horen en dat ook wil – een wandeling door onze binnensteden (bij voorkeur, maar niet alleen in de buurt van stations) volstaat om te zien welke soort immigratie er de afgelopen jaren naar Duitsland heeft plaatsgevonden: namelijk de illegale toestroom van laag gekwalificeerde mensen, die voor het allergrootste deel zijn aangewezen op uitkeringen van de staat.

In cijfers betekent dat: in augustus 2018 kreeg 63,7% van de “vluchtelingen” Hartz IV. Dat is in vergelijking met de totale bevolking (6,6% ontvangers van Hartz IV) bijna het tienvoudige.

Van de 1,7 miljoen “vluchtelingen” die in Duitsland geregistreerd zijn, hebben 1,3 miljoen ÜBERHAUPT GEEN baan met een sociale verzekeringsplicht, hoewel de meesten van hen toch jonge volwassenen zijn en bijna bol moeten staan van de wil om te werken.

En de weinigen die überhaupt een beetje werken, zijn meestal op grond van hun onvoldoende kwalificaties alleen maar inzetbaar voor eenvoudige hulpwerkzaamheden – en zodoende op grond van hun slechte betaling vaak eveneens aangewezen op geld van de staat.

In zoverre kan men vaststellen dat de grote wens van Katrin Göring-Eckhardt, de universele geleerde van de “Groenen”, in vervulling is gegaan. Zij had zoals bekend in het ARD-Morgenmagazine de onderstaande krankzinnige zin gezegd:

“We hebben niet alleen geschoolde arbeidskrachten nodig, maar ook diegenen die zich in onze sociale stelsels goed en thuis voelen.”

Zij, die zich in de sociale stelsels goed en thuis voelen, zijn er nu in groten getale. Wat fantastisch!

Alleen dom dat diegenen die deze sociale stelsels financieren in toenemende mate het land verlaten. En zo zijn we bij het tweede deel van het Duitse migratieprobleem aangekomen – dat is echter helaas het deel dat niet zo gemakkelijk herkenbaar is tijdens de wandeling door de binnensteden.

Daarvoor zou men bijvoorbeeld door ziekenhuizen in Zwitserland moeten lopen. Daar valt namelijk op dat een aanzienlijk deel van de werkende artsen Duitsers zijn. Inmiddels heeft één op de vijf (!) in Zwitserland werkzame artsen zijn opleiding in Duitsland gehad; op dit moment zijn het ongeveer 6500 artsen uit Duitsland die in Zwitserland werken, hoofdzakelijk in ziekenhuizen.

Prof. Dieter zet uiteen: “De opleiding van deze artsen heeft de Duitse belastingbetaler ongeveer € 250.000,- per persoon gekost. Zodoende heeft Zwitserland menselijk kapitaal ter waarde van ongeveer € 1,9 miljard Zwitserse Franken geïmporteerd. Zodoende bespaart het land aanzienlijke opleidingskosten; Duitsland daarentegen heeft met zijn ´brain drain´ het nakijken.”

En deze in Zwitserland werkzame artsen zijn absoluut niet de enige Duitsers die na hun opleiding of studie hier de koffers gepakt hebben en daarna naar het buitenland zijn vertrokken; veel anderen – overigens ook ingenieurs – hebben hetzelfde gedaan in andere landen.

Deze mensen verlaten Duitsland gefrustreerd vooral op grond van de in het buitenland aanwezige kansen om meer te verdienen, maar ook op grond van het bij ons heersende veel te hoge belasting- en premieniveau.

Laat me met dat laatste beginnen: de gemiddelde belasting van een alleenstaande werknemer in Duitsland met belastingen en premies bedraagt volgens actuele cijfers van de OESO 39,7% en is zodoende veel hoger dan het OESO-gemiddelde – Duitsland pakt dus teveel van de mensen af.

En tegelijkertijd betaalt Duitsland hen – vooral op het gebied van de geneeskunde – veel te weinig, wat het andere deel van het probleem is. Terwijl in de VS de jaarinkomens van ziekenhuisartsen tot € 450.000,- bedragen, verdient bijvoorbeeld een assistent-arts in een Duits ziekenhuis in het jaar 2018 per jaar ongeveer € 81.000,- bruto. Dat is € 4.300,- meer dan een – houdt u zich vast, beste lezer – een vrachtwagenchauffeur die in de VS voor de handelsketen Walmart werkt.

Zodoende stelt prof. Dieter in zijn artikel ook tamelijk ontnuchterend vast dat de hooggekwalificeerde mensen uit Duitsland emigreren – en de laag gekwalificeerde mensen immigreren. Hij vergelijkt de emigratiesituatie zelfs met de emigratiegolf van de 19e eeuw – niet zonder de zelfgenoegzame aanwijzing dat het tegenwoordig echter niet meer de oogsthelpers zijn die uit Duitsland emigreren.

Zijn slotsom: Duitsland koerst op deze wijze onvermijdelijk al op de middellange termijn af op een crisis van het hele economische en sociale systeem. Dat zegt onze burgerpartij van het verstand al vele jaren. Willen wij burgers deze catastrofe werkelijk zienderogen toelaten?

Het is tijd om de crisis van het hele economische en sociale systeem te verhinderen, voor zover dit nog mogelijk is. Het is tijd om de veroorzakers van deze crisis eindelijk de laan uit te sturen. Het is tijd voor de AfD.

Bron:
https://politikstube.com
Door: “PS”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, Elite, establishment, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, landverraad, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

15 reacties op Jörg Meuthen: Duitsland heeft een dubbel migratieprobleem!

 1. Lisannes Fun Vlog! zegt:

  Ik kom vaak in grote steden in Duitsland, zo te zien werkt het merendeel van die migranten zeker wel hoor!
  Zwe staan namelijk en masse drugs te verkopen op elke straathoek!

  Geliked door 5 people

  • fleckie zegt:

   Ook een manier om de origenele Duitse bevolking te decimeren, .. maar de drugsverkoop is zeker al 30 jaar,’ in optima forma: ‘, heroïne en marihuana geimporteerd door de Turken, enz. en de hashiesh geimporteerd EERST. in Zuid-Limburg , door de ‘gastarbeiders’ …Moslems). werkzaam in de sluitende steenkolenmijnen!.! En vooral NIET. vergeten, de. ‘werkzaamheden. van. LOVERBOYS,( LOVERPIMPS), Ik heb zo’n ‘werkzame’ LOVERPIMP. van nabij mogen observeren!!! met een groepje. uitverkoren toekomstige profiteurs van jonge vrpuwen,!!! *~*~*~*~*~*~*~

   Like

  • Steven zegt:

   …en voor het reguliere werk hebben ze alle 1,7 miljoen een “aandoening” die werken onmogelijk maakt.

   Like

 2. Thomasson zegt:

  De emmigratie van hooggekwalificeerde Duitsers is te vergelijken met de vlucht van politieke dissidenten in de jaren ’30. Het zijn niet enkel de lage lonen en de hoge belastingen die ze motieveren hun land te verlaten. Deze mensen weten ook dat Duitsland is aan de rand van de afgrond en aan de vooravond van een burgeroorlog. De gigantsiche binnenkomende zwermen van gedeeltelijk- of geheel analfabete wilden uit de woenstijn en de jungle zijn angst aanjagend. Zeker als men weet dat de meeste van hen zijn gevaarlijk Jihadisten en zware criminelen. In zo’n land wil men niet meer wonen. De artsen, ingenieurs, maar ook technici of zelfs beroepskoks willen graag hun kinderen in een veilige plaats op laten groeien. De Duitse regeringen van de laatste 10 jaar zijn te vergelijken met een bende psychopaten die niets doen tegen een razendsnel groeinde rattenplaag. Ze kijken rustig toe, terwijl ze weten dat de ratten dragen vloeien met actieve Yersinia Pestis bacterie (gewoon pest). Het kan ze geen zak schelen dat de epidemie kan ieder moment uitbreken. De aanslagen van 2019 geven een duidelijk signaal af dat het is zeer onverantwoordelijk moslims als immigranten naar binnen te laten. Ze zijn te gevaarlijk; al kunnen ze ‘Oh zo zielig zijn!’. HOUDT ZE BUITEN DE DEUR!. Dat geldt trouwens ook voor Afrikaanse negers.

  Like

 3. ruud 2 zegt:

  Ik vind het vreemd dat onze landgenoten die een regerings– functie vervullen nog niet allemaal in Syrië of Libië wonen.
  Ik gun alle PvdA ers een leuk hutje in Mali, en de CDA ers een klein krotje in Irak voor de D66 ers een mooi tentje in Brunei, vergeet die pratende robot-pop niet mee te nemen.

  Like

 4. droevige mof zegt:

  “We hebben niet alleen geschoolde arbeidskrachten nodig, maar ook diegenen die zich in onze sociale stelsels goed en thuis voelen.”
  Mevrouw Göring heeft hier, geniaal zoals haar naam is, de sleutelzin van de huidige Duitse decadentie uitgesproken. Iedereen die dan aan het werk gaat, is dom, omdat hij zich ook in het sociale systeem op zijn gemak kan voelen. Het geheel is een sneeuwbalsysteem dat instort nadat de laatste dwazen niet meer kunnen of willen werken. In dit system functioneert migratie als een drijfgas dat de vernietiging van de Duitse samenleving versnelt.

  Helaas niet alleen de Duitse samenleving…

  Like

 5. Alphons Mantel zegt:

  hij zwijgt helaas over de mega schade aan natuur milieu

  Like

 6. Inge zegt:

  Het lijkt er op dat het juist de bedoeling is dat het sociale systeem in elkaar gaat klappen zodat er in Europa burgeroorlogen zullen uitbreken. Diegene die nog denkt dat politici niet weten wat de gevolgen zullen zijn van ongelimiteerde immigratie moet maar eens heel rap gaan ontwaken.

  Like

  • orelius zegt:

   Helemaal met je eens Inge . Ze weten het precies . Toen Pechthold de bilderberg conferencie had bezocht is d66 totaal omgedraaid , feferenda weg en heel erg overdreven voor migratie etc etc . De plannen van van mierlo zijn niet meer te herkennen in hun programma. Dit is allemaal een voorop gezet plan . Ingefluisterd door de bilderberg kliek . Dus de echte leiders. Die marionetten hebben gewoon netjes te doen wat ze wordt verteld. En anders einde carriere of erger. Burgeroorlogen veroorzaken enorme schade , de daar uitvoort vloeiende weder opbouw leverd de elites weer zakken en zakken met geld op. Zo werkt dat , kijk maar na in de geschiedenis. Het is het systeem van de elite.

   Like

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Als je nog wat verder kijkt dan zou je met enig gemak ook kunnen stellen dat de tweede generatie van deze ‘vluchtelingen’ straks de volgende poot worden die uitkeringsafhankelijk gaat worden, kijk maar naar Nederland !
  Wie dat allemaal op moet gaan hoesten laat zich raden…

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Ja @ Tijl.
   Je geeft het juist aan.
   Die hele asielindustrie is gewoon een reusachtig piramidespel dat op een moment vanzelf in elkaar klapt, want draai het linksom of rechtsom op een moment is het niet meer te betalen en pleurt de hele zaak in elkaar.

   Like

 8. Republikein zegt:

  “Deze mensen verlaten Duitsland gefrustreerd vooral op grond van de in het buitenland aanwezige kansen om meer te verdienen”.
  Niet erg esthetisch en tegen de eed die ze moeten afleggen, studeerden dus geen geneeskunde in de betekenis van het woord, in de macht van de pillenindusrie zeg maar=veel geld.
  Vind het schandalig.

  Like

  • Heniusz zegt:

   Kan en mag je “schandalig” vinden, maar ik kan dat alleen maar toejuichen. Ben het in dit land onderhand ook wel een beetje zat slechts als een soort ATM te worden beschouwd om voldoende op te brengen om nog een regiment klaplopers te onderhouden die je dan als dank vooral alleen overlast bezorgen. Hoef nog maar een handvol jaar en dan is er toch een gerede kans dat ik ook de deur hier definitief achter me dichttrek.

   Like

 9. Lucky zegt:

  Hier in Nederland wordt op vele universiteiten college in het Engels gegeven, omdat het vol zit met studenten uit het buitenland. Hoe wordt zoiets gefinancierd vraag ik me dan af?
  Trouwens, die Duitse artsen hebben waarschijnlijk geen zin om zich in Duitse ziekenhuizen neer te laten steken door nieuw duitsers?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s