Politiek niet welkom zijn in je stad frustreert PVV’er Van Kesteren

Screenshot_166

(Door: Johan de Veer)

Zoals het onlangs in de Groninger gemeenteraad uit de hand liep, maakte PVV-voorman Ton van Kesteren (kleine foto) tijdens een debat in Provinciale Staten nooit mee. Hoe kan dat?

Screenshot_167Als nieuwkomer in de gemeenteraad van Groningen wordt Van Kesteren geconfronteerd met een nieuwe bestuurscultuur en een andersoortig politiek spectrum. In de stad gaat het in vergelijking met de provincie waar de PVV’er lid is van Provinciale Staten, wat meer ‘over links’.

Van Kesteren heeft in Groningen al min of meer te horen gekregen dat hij ongewenst is: jij hoort er niet echt bij. We zien jou niet zitten. De PVV’er voelt zich politiek niet welkom in de stad waar hij geboren en getogen is en van waarde wil zijn.

Lees verder>>>
(h/t “rottenpikwick”)
Dagblad van het Noorden

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, belangenverstrengeling, democratie, demoniseren, establishment, gezond realisme, Groningen, Hypocrisie, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Politiek niet welkom zijn in je stad frustreert PVV’er Van Kesteren

 1. koosv8 zegt:

  Hoezo diversiteit, dat is toch wat LINKS zo geweldig vind. Wat is er dan mis met partijen die anders zijn, niets, maar dat is het punt niet, ze willen de waarheid over hun eigen decennia lange miskleunen niet horen. Daar zit hem de kneep, links vermoord mensen nog altijd liever, dan de waarheid onder ogen te zien.

  Liked by 1 persoon

 2. Het is overal een gelijk beeld waar de elite heerst…….we stevenen af op een nieuwe beeldenstorm en de politiek zelf zorgt daar voor….!

  Liked by 2 people

 3. Piet Snot zegt:

  In mijn stad heeft de PVV ook 4 zetels, net zo als nog 2 andere partijen.
  En ook hier worden ze volledig genegeerd in de gemeente.
  En dan hebben we hier ook nog een D66 burgemeester, waar nooit iemand op gekozen heeft.

  Like

 4. Frans Brassens zegt:

  Voor Van Kesteren heb ik met een hamer op mijn duim geslagen.
  Nu heeft die duim tenminste een wat passender formaat als ik die bij dezen respectvol voor hem opsteek.

  Liked by 1 persoon

 5. Edwin Lauxen zegt:

  Bezem erdoor, en De-Holllanderen die gemeenteraad.

  Liked by 1 persoon

 6. leefbarbaar zegt:

  Het is juist de bedoeling dat helder en duidelijk wordt uitgesproken waar men voor staat. Dat een PvdA-burgemeester daar op tegen is zal niemand verbazen, die leeft in een wereld , die niet meer bestaat. Ga zo door meneer van Kesteren, uw achterban waardeert uw inzet.

  Liked by 1 persoon

 7. fleckie zegt:

  …’EEN. LES. VOOR. ONSZELF’, NW. ISR. WEEKBLAD 19.4.2019. Opperrabbijn. Binyomin
  Jacobs. …………..’Waarom voelen sommigen zich. ongemakkelijk bij. niet-Joodse gasten aan de seidertafel? En welke diepere betekenis zot er in de HAGANA verscholen?. Opperrabbijn. Jacobs legt uit. …….’Het wordt soms als lastig ervaren als nietJoodse vrienden een seider-avond willen meevieren. We willen graag de goede verhoudingen in stand houden, we waarderen intens hun belangstellingen en we zijn ervan doordrongen dat juist bij de seideravond gastvrijheid centraal staat. Maar we willen ook zo graag onszelf blijven en niet de seideravond gedegradeerd zien tot een soort voorstelling met publiek. Wij, de kleine Joodse gemeenschap, voelen ons dan de toneelspelers, onze niet-Joodse vrienden zijn het publiek en het toneelstuk heet’de Uittocht uit Egypte’. Of we onze niet-Joodse vrienden wel of niet uitnodigen bepaalt ieder voor zichzelf. Maar wat ik me afvraag is waarom leeft die vraag bij sommigen van ons wel bij de seideravond, maar niet bij Chanoeka? De menora steken we publiekelijk aan hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Ik denk even terug aan afgelopen Chanoeka, waarbij de grootste menora ter wereld werd aangestoken in de culturele hoofdstad van Europa, Leeuwarden, in aanwezigheid van bijna 1000 belangstellenden, van wie zo’n 95% niet -Joods wa s.Niemand binnen de Joodse gemeenschap heb ik horen klagen over de aanwezigheid van zoveel niet-Joodse vrienden. Integendeel, de Joodse gemeente Leeuwarden voelde zich verwarmd door zoveel solidariteit. Geweldig, die steun en vriendschap. Waarom dan toch bij sommigen van ons dat al dan niet terechte gevoel onder elkaar te willen zijn bij de seideravond? JAAR. IN, JAAR. UIT. .Iedere regel en iedere gewoonte heeft meerdere betekenis. Vandaar dat we ieder jaar wer dezelfde seideravond vieren, dezelfde geschiedenis lezen uit dezelfde HAGANA, jaar in, jaar. uit, door de eeuwen heen, maar met steeds de André en diepere verklaringen, die in elkaars verlengde liggen.
  In eenvoudige geschiedenissen die de primaire aanleiding vormen tot Chanoeka of. PESACH , liggen altijd diepere wijsheden besloten. En die lessen zijn medebepalend voor het karakter v.d.beleving van de specifieke feestdag., ook als we ons nog niet bewust zijn van die diepere betekenis. Chanoeka bij uitstek richt zich op de ons omringende samenleving. Van meet af aan wordt de menora voor het raam aangestoken als het buiten donker is. Het Joodse volk mag zich niet afzonderen van de maatschappij. Wij hebben de verplichting een positieve bijdrage te leveren. Geen assilmilatie, wel integratie.
  Pesach is een ander verhaal . Natuurlijkzit de HAGANA vol geschiedenis die voor ieder mens waardevol zijn. Maar in essentie is de Uittocht uit Egypte met al zijn aspecten niet op de Buiten-
  wereld gericht maar op onszelf. De HAGANA is een psychologisch handboek dat ons leert hoe we uit onze individuele sprituele slavernij moeten wegtrekken. Het gerezen deeg dat voor het begin van Pesach verbrand moet worden wijst op het gerezen gevoel in onszelf, hoogmoed. En de matse, het opgerezen brood, symboliseert bescheidenheid. Maar ook deze interne les kan universeel bekeken worden. Bescheidenheid siert de mens,Joods en niet-Joods. Maar een andere gedachte die door ons als Joodse gemeenschap ter harte moet worden genomen, geldt alleen voor onszelf,uitsluitend voor intern gebruik. Nadat we in de HAGANA de vier zonen hebben vermeld die allen op hun eigen wijze vragen naar de betekenis van de seideravond, heffen we de beker wijn en zingen we gezamenlijk. ” En dit heeft ons en onze voorouders overeind gehouden.” Met ” dit”. worden Tora en traditie bedoeld, het geheim van onze existentie, door de eeuwen heen en ondanks alles. En dan gaat de tekst verder:” Niet slechts EEN. is tegen ons opgestaan om ons uit te roeien, maar in iedere generatie wilde men ons vernietigen”. U herkent het antisemitisme, door de eeuwen heen. Maar als we letterlijk vertalen lezen we ook een uiterst belangrijke les voor onszelf: ‘Niet-Een’, het gebrek asn eenheid, dat is de hoofdoorzaak van alle misere die door de eeuwen heen over ons heen komt. Het is noodzakelijk om alert te zijn voor het opkomend antisemitisme. We mogen onze ogen niet sluiten en de verslechterende situatie bagatelliseren. Maar een nog veel grotere alertheid is geboden t.a.v. Het ‘niet-EEN’ zijn, onderlinge destructieve verdeeldheid. Bij deze pijnlijke les kan ik me voorstellen dat we geen toeschouwers nodig hebben. Dit moeten we elkaarvertellen, de omgeving is hieraan niet schuldig, zelfs niet de antisemiet!. ##. *~*~*~*~*~*~*~

  Like

 8. Wachteres zegt:

  https://www.gic.nl/nieuws/formatie-provincie-groningen-verloopt-constructief-en-in-goede-sfeer?utm_campaign=24+apr&utm_medium=email&utm_source=iMailingtool

  Formatie provincie Groningen verloopt constructief en in goede sfeer

  De onderhandelingen voor een nieuwe coalitie in de provincie verlopen op een constructieve manier en in een goede sfeer. Dat laat formateur Tom van der Lee (GroenLinks) weten in een kort persbericht.

  GroenLinks, PvdA, ChristenUnie, VVD, CDA en D66 onderhandelen op dit moment voor een nieuw coalitieakkoord en een nieuw college van Gedeputeerde Staten.

  Tom van der Lee: “Er wordt in de gesprekken diepgaand over de belangrijke thema’s voor Groningen gesproken. Daar boeken we voortgang op. We zijn nog niet in de fase waarin er financiële knopen moeten worden doorgehakt. We hebben geen einddatum gesteld, maar willen wel tempo maken zonder dat dit ten koste gaat van de benodigde zorgvuldigheid.”

  Tja wat moeten we hier nu van zeggen ….

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Wat men in de politiek in het algemeen maar al te gemakkelijk over het hoofd ziet of negeert is dat een politicus gekozen is en dus kiezers vertegenwoordigt.
  Door zo’n man/vrouw tot persona non grata te verklaren doet men dat dus tegelijkertijd met de mensen die hem gekozen hebben.
  Feitelijk is het fundament van de democratie dat je met elkaar in gesprek blijft ook al staat de mening van een ander je niet aan.

  Like

 10. Groene Leeuw zegt:

  Ik heb op Ton van Kesteren gestemd vanwege zijn inzet in de Provinciale Staten voor de PVV en zijn grote ervaring op het bestuurlijke vlak ook als Eerste Kamerlid. Door de rest van de andere partijen word ik niet vertegenwoordigd, dus heb ik daar geen binding mee.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s