Frisse wind in de Britse Brexit-stank: Nieuwe anti-EU-partij zou de EU-verkiezingen kunnen winnen

Screenshot_206.png

(Door: Eva Maria Griese – Vertaling: E.J. Bron)

Een paradox met een droomstart: de drie maanden geleden opgerichte Brexit-Party van Nigel Farage kandideert voor het Europees Parlement en behaalt een fabelachtige toeloop en sensationele resultaten in de peilingen.

epoch times

Het moederland van de democratie bleek een slecht voorbeeld bij de omzetting van het referendum

De voormalige chef van de Britse UKIP (United Kingdom Independant Party), de Europarlementariër en bekendste voorvechter van een uittreding van Groot-Brittannië uit de EU, Nigel Farage, heeft op 20 januari een nieuwe partij opgericht.

Toen de door Theresa May bedreven vertraging van de Brexit duidelijk werd, presenteerde een anti-EU-partij met de veelzeggende naam Brexit-Party zichzelf aan het verbaasde kiezersvolk. Op Wikipedia nog een kleine partij genoemd, breekt de partij, waarvan de naam tevens het partijprogramma is, alle records in de peilingen. Farage doet met deze coup zowel het trage Britse establishment als de Europese Commissie opschrikken.

Uit een peiling van “YouGov” blijkt dat de Brexit-Party met 27% van de stemmen op de eerste plaats staat. De peiling werd op 15 en 16 april gehouden onder 1855 Britse volwassenen. Deze partij zou wel eens een luis in de pels van de Europese Unie zijn en waarschijnlijk nog uit enkele landen gezelschap krijgen.

Ook westelijke media lijken gechoqueerd, want bij de meesten van hen heerst radiostilte

De Brexit-Party echter liet een krachtig teken van leven zien en had binnen negen dagen 60.000 betalende ondersteuners. De oorlogsheld James Glancy en de voormalige adviseur van de Conservatieven, Lance Forman, die miljonair werd met gerookte zalm, behoren tot de toeverlaten van de Brexit-Party.

Onder hen bevinden zich inmiddels ook Conservatieven zoals Ann Widdecombe, 71. De ex-minister was al 55 jaar lid van de Conservatieve Partij, maar ze heeft haar pensioen opzij gezet om zich “energiek” voor de Europese Parlementsverkiezingen in te zetten. Ze heeft volledig verrassend de Conservatieven verlaten en is naar de Brexit-Party van Nigel Farage overgelopen.

“Het publiek moet een duidelijke boodschap uitzenden, en wij verwachten dat de stemming gerespecteerd wordt. Gaat u dus door met ons uit de EU te halen”, zei de resolute dame tegen de krant “Express”. “Als ik in Brussel gekozen wordt, dan zal mijn boodschap aan Juncker en de firma heel luid en heel duidelijk zijn. Nous allons (Wij gaan).”

En tegen “Good Morning Britain” zei mevrouw Widdecombe: “Ik ben op een missie.”

De missie zou succesvol kunnen worden: volgens een onlangs uitgevoerde peiling zou de Brexit-Party bij de komende verkiezingen voor het Europees Parlement op een overwinning afstevenen.

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Eva Maria Griese

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in establishment, EU-critici, EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië, Nigel Farage, soevereiniteit, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

7 reacties op Frisse wind in de Britse Brexit-stank: Nieuwe anti-EU-partij zou de EU-verkiezingen kunnen winnen

 1. orelius zegt:

  Oo wat hoop ik op een overwinning voor Farrage . Le pen gaat ook aan kop in de peilingen. Daarom neemt Macron nu maatregelen , lagere belastingen etc . Maar denk dat de gele hesjes dat aanbod zullen afslaan . Laat het anti eu sentiment groeien zodat de boel zal klappen . Nog even afwachten , want ja het zijn maar peilingen . Maar de geluiden zijn zeer positief. Wat mij betreft gaat NEDERLAND ook uit de eu . NEXIT NU.

  Geliked door 1 persoon

  • Lot zegt:

   We zijn niet klaar voor een nieuwe EU, die er wel gaat komen. WIj hebben geen enkele voorbereidingen gedaan over hoe WIJ willen dat deze eruit gaat zien. Zij zijn er achter de schermen al mee bezig of klaar. Want die NWO moet er komen. Zij geven hun macht niet op.

   Like

 2. Peter zegt:

  Haha hier wordt merkel met loopjongens juncker en timmerfrans niet happy van

  Like

 3. koosv8 zegt:

  Hoe ziek is de journalistiek, nou duidelijker kan het niet. Als er iets te melden valt hebben ze volledige radio stilte. Wat leven we toch in vrijheid. Maar wel heel veel dure reclame betaald door u allemaal omtrent 4 en 5 MEI.

  Like

  • Lot zegt:

   En komt het er wel goed door of kunnen ze het niet tegenhouden, dan gaan ze over op schelden en zwartmaken. Dat wat daar gezegd wordt, is zo vreselijk, daar hoeven we niet naar te luisteren, dan stappen ze over op die boodschap aan hun linkse publiek.

   Like

 4. Jo zegt:

  Ja ik dat de Britten er goed aan doe en hopelijk volgen wij ook.
  EU heeft goede dingen, maar heel meer zaken die personen in het pluche houden en een ver betaalde baan.
  EU VVD, PvdA enz heeft arbeiders uitgekleed en EU door de strot geduwd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s