Italiaanse kustwacht zet NGO-schip “Mare Jonio” op non-actief wegens gebreken

Screenshot_196

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Italiaanse NGO-schip “Mare Jonio” mag voorlopig geen migranten meer uit zee oppikken. Het schip zou niet aan de eisen voor reddingsacties voldoen en de veiligheid van de bemanning niet kunnen garanderen, deelde de Italiaanse kustwacht gisteren mee.

epoch times

Na averij werd de “Mare Jonio” in de haven van Marsala op Sicilië door deskundigen van de kustwacht geïnspecteerd. Tijdens de inspectie zouden de gebreken zijn vastgesteld. Bovendien zou er een straf zijn opgelegd wegens “onregelmatigheden” aan boord.

Overtreding van het akkoord met Libië

In maart had de “Mare Jonio” 49 “vluchtelingen” voor de kust van Libië opgenomen, hoewel de Libische kustwacht in de buurt was. Ze bracht de mensen naar het Italiaanse eiland Lampedusa, waar het schip tijdelijk in beslag werd genomen.

Sinds juni 2018 is de Libische kustwacht officieel voor de opname van migranten voor de kust van haar land verantwoordelijk. De Italiaanse regering voert een consequente migratiepolitiek. Ze sloot meermaals de Italiaanse havens voor internationale NGO-schepen en kondigde aan geen migranten het land meer binnen te laten.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "migratie", "Vluchtelingen", asielwaanzin, gezond realisme, Illegalen, Italië, Linkse Kerk, NGO´s, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op Italiaanse kustwacht zet NGO-schip “Mare Jonio” op non-actief wegens gebreken

 1. Rensk. zegt:

  En dan 1 vandaag, die roept: er zijn praktisch geen schepen meer , die migranten op kunnen pikken. Het blijkt dat er nu ook praktisch geen migranten meer zijn, die de oversteek wagen.
  En dan komt het: zou er een verband zijn tussen die 2 gegevens???????????????

  Je valt van verbazing van je stoel. Zoiets achterlijks omroepen? Ik zou weigeren als ik die griet van 1 vandaag zou zijn.

  Like

 2. Lucky zegt:

  Over migranten gesproken,

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Ben zelf in het bezit van een bootje, dat maakt mij natuurlijk nog geen expert maar ik had bij een van de vorige boten (eentje die onder Nederlandse vlag voer) al mijn twijfels over de zeewaardigheid.
  Twijfels die ook opgaan voor het hier afgebeelde stuk schroot, en dus is het maar goed dat de autoriteiten ingrijpen. Het is nog even wachten op ‘vluchtelingen’ die weigeren van hun rubberboot in zo’n schip te stappen omdat ze het ook niet vertrouwen en denken beter af te zijn op hun eigen vervoer !

  Like

 4. Lucky zegt:

  Iets anders,
  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/4690116/palestijns-asielzoekertje-belgie-vermoord-na-afpersing
  9 jarig asielkind Daniël, die verbleef in een asielzoekerscentrum in België, is mogelijk vermoord nadat losgeld was geëist om hem vrij te laten. De familie werd gechanteerd en moest 100.000 euro betalen of het kind zouden ze niet levend terug zien.
  Is Daniël trouwens een Christelijke naam?
  https://www.islamitische-namen.nl/islamitische-jongensnamen/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s