“Die Linke” tegen Akkoord van Dublin: Migranten moeten zelf beslissen over hun land van opname

Screenshot_227

(Vertaling: E.J. Bron)

In het vervolg moeten migranten en vluchtelingen zelf kunnen kiezen in welk land ze hun asielaanvraag indienen, aldus de Duitse partij “Die Linke”.

epoch times

Duizenden vluchtelingen en migranten wachten in grote kampen in de Middellandse Zeeregio´s op de doorreis naar een beter leven. De meerderheid begint haar reis naar Europa in het noorden van Afrika. In Libië starten ze met rubberboten en worden later meestal door NGO-schepen opgepikt en naar Europa gebracht.

Eerste doelland in de EU: Italië. Al twee weken geleden waarschuwde de Italiaanse geheime dienst AISE dat binnenkort 6000 migranten zouden kunnen proberen om illegaal Italië binnen te komen. Volgens het Akkoord van Dublin is het land waarin de vluchteling voor het eerst voet op Europese bodem zet, verantwoordelijk voor zijn asielaanvraag. Italië voelt zich echter door andere EU-landen in de steek gelaten en heeft het daarom al aan meerdere NGO-schepen verboden om aan te meren.

“Die Linke”: Migranten moeten zelf over land van opname beslissen

 In het “ZDF-Morgenmagazine” bekritiseerde de chef van “Die Linke”, Dietmar Bartsch, nu het Akkoord van Dublin. De landen, waarin de mensen het eerst aankomen, “lijden hier het meest onder”, zegt hij.

“Die Linke” heeft zich daarom uitgesproken voor de afschaffing van het Akkoord van Dublin. De beslissing in welk land vluchtelingen en migranten hun asielaanvraag indienen, zou aan de migranten zelf overgelaten moeten worden:

“Dat 500 miljoen Europeanen geen twee miljoen vluchtelingen of meer zou kunnen opnemen, kan men mij niet uitleggen”, aldus Riexinger in het “ZDF-Morgenmagazine”.

Volgens de politicus van “Die Linke” zouden landen die asielzoekers opnemen beter ondersteund moeten worden. Europese landen die een opname weigeren, zouden daarentegen geen geld meer van de EU moeten krijgen. Het zou belangrijk zijn om een heel andere vluchtelingenpolitiek in Europa door te zetten, aldus de partijvoorzitter.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Afrika, Allochtonen, Arabische wereld, asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, Communisme, cultuurrelativisme, Demografie, Eurabië, Europa, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Marxisme, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

23 reacties op “Die Linke” tegen Akkoord van Dublin: Migranten moeten zelf beslissen over hun land van opname

 1. Joannes den Hollander zegt:

  De politieke correctheid afgedwongen door de E.U. kan nooit stand houden. Dat het tij zal gaan keren is dan ook een ding wat zeker is. Dan hebben “vluchtelingen” niets meer te willen. Integendeel zelfs, dan worden ze met terugwerkende kracht Europa uitgetrapt.

  Geliked door 4 people

 2. Rensk. zegt:

  Geweldige ideeen weer. Allemaal naar de landen met het beste sociale zekerheidsstelsel. Je zou ze zo in elkaar willen meppen, met hun ideeen erbij. Maar ja beschaving he? Althans nog wel.

  Geliked door 3 people

 3. Dr. Heinz zegt:

  KNETTERGEK!!!!

  Geliked door 2 people

 4. Henk der Niederlánder zegt:

  Duidelijk dat de landen met de beste sociale voorzieningen zwaar overbelast gaan worden.
  Moet Ik meer zeggen???

  Geliked door 4 people

 5. Steven zegt:

  Dus… allemaal kiezen ze voor Duitsland..en als dat straks een puinhoop is dan willen ze allemaal naar Nederland. want daar krijg je een eengezinswoning.. 10.000 Euro die je dan weer naar Afrika kan sturen…GRATIS mond vol kronen en lekker die blonde vrouwen lastig vallen.

  Geliked door 2 people

 6. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Werkelijk onbegrijpelijk dat mensen die van zichzelf vinden dat ze wel goed bij hun hoofd zijn dit zeggen.
  Hoe haal je het in je hersens!
  Kennelijk willen ze niet zien dat naast alle andere problemen de sociale uitkeringen, juist hetgeen waar ze zelf voor gestreden hebben totaal onhoudbaar wordt.
  En dat dan nog los van het feit dat de problemen met allochtonen ons toch al boven het hoofd dreigen te stijgen, de tweede en derde generatie kan totaal niet meekomen en kiezen massaal voor grote en kleine criminaliteit.
  500 Miljoen die geen 2 miljoen op zouden kunnen vangen klinkt misschien aardig maar men ziet dan gemakshalve de vijftig miljoen die al gekomen zijn in de afgelopen decennia hier al zijn en dat gesteld dat je er 2 miljoen binnen laat komen het daar niet bij blijft, vele tientallen miljoenen komen daar direct achteraan als ze zien hoe gemakkelijk het gaat.
  En geef ze eens ongelijk; in plaats van de dagelijkse struggle for life naar alles tot in lengte van jaren gratis krijgen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Geronimo zegt:

  “Die Linke”, ik vind dat dit in onze Nederlandse oren ergens juister klinkt dan ons veel te brave “linksen”, want het zijn inderdaad serieus “linke” sujetten, die van “links”. Met als grote handicap het bezit van één enkele hersencel, zoals intussen al ten overvloede uit de politieke geschiedenis is gebleken, en nu opnieuw. Een mens kan het niet zo gek verzinnen, of daar verschijnen die linkerds opnieuw ten tonele. Het is als met een hoogst besmettelijke ziekte, je krijgt het moeilijk uitgeroeid.

  Geliked door 1 persoon

 8. Marc zegt:

  Ik sta ‘paf’!

  Geliked door 2 people

 9. Claudia M. zegt:

  Q; Het zou belangrijk zijn om een heel andere vluchtelingenpolitiek in Europa door te zetten, aldus de partijvoorzitter.

  Inderdaad, tijdelijke opvang voor echte vluchtelingen en al het andere gespuis terug naar huis!

  Geliked door 1 persoon

 10. fleckie zegt:

  Dat gedrein over de ‘uitbetaling’ aan een land dat geen barabaren wenst op te vangen,’ gaat alle perken te buiten’, waarom wordt er niet bij vermeld hoeveel eigenlijk de ‘somma’ is, : eerst moet een land GELD. AFDRAGEN. aan de. EU in BRUSSEL! ….en dan ontvangen ze weer een bepaalde som!! retour, maar HOEVEEL. dat men ‘afgeeft’. EN. HOEVEEL. men. ‘terugontvangt’!! wordt er. NOOIT. bij vermeld, …OOK niet DE KOSTENPOST. van de gedwongen- barbaarse- volkeren-IMPORT! wordt. vermeld, vanuit. BRUSSEL, EN. voor DE. EU- ( als KOSTENPOST! PER. LAND. mag. OOK wel eens. erbij VERMELD. worden*( als er dwingelandij wordt opgelegd, mag men toch wel betr. e.e.a., ‘ OPHELDERING’. ( voorlich-
  ting, op z’n. minst ) verwachten?! ) *~*~*~*~*~*~*

  Geliked door 1 persoon

 11. Jan j zegt:

  Ik ben het met “dr Heinz” eens. KNETTERGEK” De meeste politici zijn gekker dan de gestoorden in het gekkenhuis. En “wij” stemmen op deze gekken die onze belangen verkwanselen en beroven van vrijheid en geld en veiligheid

  Like

 12. Alphons Mantel zegt:

  asiel aanvragen kan heel goed in Saudi Arabie, Oman , Marokko en Tunesie

  Like

 13. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  BELACHELIJK. Illegalen horen helemaal niets zelf te beslissen. Zij zijn niet uitgenodigd. De Groenen en Linken zijn volkomen van het pad af en horen thuis in heropvoedingskampen. Zij ruineren het Avondland.

  Like

 14. Lucky zegt:

  Kunnen de Duitsers ook uitkiezen waar ze heen willen, nu hun land en leven verwoest wordt?

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Laten we dat idee maar vergeten Lucky
   Je weet wat er gebeurde in 1914 en later in 1939.
   Toen hadden ze ook gekozen waar ze heen wilden.

   Like

 15. Piet Snot zegt:

  Wanneer mogen wij nou eens kiezen waar wij willen wonen, met behoud van uitkering.

  Geliked door 3 people

 16. droevige mof zegt:

  Die Linke is de opvolger van de oude SED, de communistische staatspartij van de DDR. Ze nam de activa en veel leden van de SED mee.
  De SED was zo enthousiast over “grenzen dicht” dat ze iedereen heeft laten neerschieten die de muur probeerde te beklimmen.
  Het waren echter alleen domme Duitsers die het communistische paradijs zat waren.
  Nu plant de partij een nieuw paradijs met nieuwe burgers maar onder oud leiderschap.

  Geliked door 1 persoon

 17. QENQ6 zegt:

  Mogen migranten ook hun eigen uitkering + toeslagen uitkiezen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s