“Mitte-onderzoek” toont de verankering van de AfD in de samenleving!

Screenshot_222

“Mitte-onderzoek” van de aan de SPD gelieerde Friedrich-Ebert-Stichting toont aan: We zijn stevig in de samenleving verankerd!

(Vertaling: E.J. Bron)

De voorzitters van de AfD-fractie in het Duitse parlement, Alice Weidel en Alexander Gauland, delen het volgende mee over het “Mitte-onderzoek” van de aan de SPD gelieerde Friedrich-Ebert-Stichting:

“Het ´Mitte-onderzoek´ van de Friedrich-Ebert-Stichting laat ons zien dat we met de AfD-fractie op de juiste weg zijn: onze ideeën worden steeds sterker in de bevolking, rechts-populistische opvattingen zijn volgens de onderzoekers ´stabiel´ en ´in het midden normaler geworden´.

Natuurlijk weten we dat met het onderzoek van de aan de SPD gelieerde Friedrich-Ebert-Stichting het rechts-populisme en in het bijzonder de kiezers van de AfD in diskrediet gebracht en als zogenaamde democratievijanden gebrandmerkt moeten worden. Maar dat zal niet lukken: gelukkig krijgen verstandige opvattingen, zoals de kritiek op Merkels onverantwoordelijke vluchtelingenpolitiek, steeds meer instemming in het midden van de samenleving. Tegelijkertijd maakt het onderzoek definitief duidelijk dat wij als grootste oppositiefractie in het midden verankerd en geen randfenomeen zijn.

Het is eveneens verheugend dat volgens het onderzoek slechts 2 tot 3% van de geënquêteerden rechts-extreme opvattingen vertegenwoordigen. De poging van onze politieke tegenstanders om ons en onze kiezers in verbinding te brengen met het rechts-extremisme, is dus onzin.

Ook de grote instemming van de bevolking met de democratie maakt duidelijk dat rechts-populisme en democratie geen tegenstellingen zijn – integendeel: doordat wij de zorgen en de noden van een toenemend deel van de bevolking oppakken en in de deelstaatparlementen brengen, stimuleren en versterken we de democratie in Duitsland.”

Bron:
www.facebook.com

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), demoniseren, Duitsland, gezond realisme, Rotzakken, sociaaldemocraten. Bookmark de permalink .

2 reacties op “Mitte-onderzoek” toont de verankering van de AfD in de samenleving!

 1. Henk der Niederlánder zegt:

  Even het volgende.

  VVD gooit omstreden senator Anne-Wil Duthler uit Eerste Kamerfractie
  Uitspraak rechter over belangenverstrengeling blijkt het laatste duwtje

  Annemarie Jorritsma – fractievoorzitter namens de VVD in de Eerste Kamer – heeft vrijdag omstreden senator Anne-Wil Duthler laten weten dat zij geen deel meer kan uitmaken van de fractie. Aanleiding is de uitspraak in de rechtszaak die Duthler had aangespannen tegen het tijdschrift Quote.

  Dus nou maar afwachten met welk baantje uit de carrousel ze straks weer terug te vinden is in het openbare leven.
  Want duidelijk is dat wij (de complot theorie aanhangers) nou even geduld moeten hebben.
  Maar ze zal wegens de wachtgeldregeling nog niet echt haast hebben.
  Eerst moet de storm wat geluwd zijn uiteraard.

  https://tpo.nl/2019/04/26/vvd-gooit-omstreden-senator-anne-wil-duthler-uit-fractie/

  Like

 2. droevige mof zegt:

  https://philosophia-perennis.com/2019/04/26/gemerkeltes-deutschland-geistiger-widerstand-oder-innere-kuendigung/
  Een van de meest scherpzinnige analyses en afrekeningen van het morbide, zelfdestructieve Merkel-systeem. Tegelijkertijd een inzicht in de psyche van een volk dat altijd alles beter wist en zijn critici tot op het bot bestrijdt.
  Geschreven in zeer goed Duits, wat ook maar zelden voorkomt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s