Amerikaans museum windt zich op over AfD-affiche dat waarschuwt voor “Eurabië”

Screenshot_246.png

Opdat Europa geen “Eurabië” wordt! Europeanen stemmen op de AfD!

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Opwinding in de VS vanwege het door de AfD voor de verkiezingsstrijd gebruikte schilderij “Oriëntaalse slavenmarkt” van de Franse schilder Léon Gérôme. Het museum Clark Art Institute, waar het Franse (!) schilderij hangt, is geschokt dat de AfD dit voor haar verkiezingsstrijd gebruikt en roept de partij op hier onmiddellijk mee te stoppen.

philosophia perennis

“Wij veroordelen het gebruik van het schilderij scherp en staan erop hiermee op te houden”, aldus museumdirecteur Olivier Meslay in een bericht aan de afdeling Berlijn van de AfD.

Museum heeft geen auteursrechten op het schilderij

Wat de museumdirecteur over het hoofd ziet: het originele schilderij is weliswaar in het bezit van zijn museum, maar dat betekent niet dat het museum auteursrechten op het schilderij bezit en dat het daarom zelfs geen rechtsgeldig nalaten kan eisen.

Bij nader inzien appelleert de museumdirecteur dan ook aan het “fatsoen van de AfD”, dat het zou vereisen het schilderij niet langer te gebruiken.

Waarom het gebruik van het schilderij een schending van het fatsoen zou zijn, blijft raadselachtig. Veelmeer is het schilderij goed geschikt om er op te wijzen dat de slavernij in de islamitische wereld nog steeds een enorm probleem vormt. De geenszins om zijn islamkritiek bekend staande site “Wikipedia” schrijft heel duidelijk:

Slavernij in de islam groot probleem

“De islam heeft de slavernij in de regio van zijn bestaan als stevig verankerde instelling aangetroffen en behouden. Mohammed en zijn tijdgenoten bezaten, veroverden, verkochten en bevrijdden slaven of maakten van slavinnen gebruik als concubines. Door de eeuwen heen waren de slavenhandel en de slavenarbeid belangrijke economische factoren in de islamitische wereld. Deze werden pas door de kolonialistische beïnvloeding van de Europese landen, die vanaf de vroege 19e eeuw merkbaar werd, stap voor stap in de meeste islamitische landen afgeschaft. Tot op de dag van vandaag duren in verschillende islamitische landen op slavernij gelijkende rechtsverhoudingen voort.”

Eigenlijk zou de museumdirecteur dankbaar moeten zijn dat een partij in Europa op zulke zware schendingen van de mensenrechten met het middel van de kunst wijst. En daardoor wil verhinderen dat we soortgelijke toestanden bij de transformatie van Europa in “Eurabië” krijgen – Want precies voor zulke “moderniteiten” spannen zulke museumpedagogen zich min of meer succesvol in ons deel van de wereld in.

Bron:
https://philosophia-perennis.com
Door: David Berger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), belangenverstrengeling, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, Historie, Hypocrisie, islamappeasement, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, Rotzakken, Slavernij, tolerantie/intolerantie, verloedering, VS, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

12 reacties op Amerikaans museum windt zich op over AfD-affiche dat waarschuwt voor “Eurabië”

 1. koddebeier zegt:

  Museum onbenul ! Vast van linkse huize !

  Like

 2. Ruud zegt:

  Helaas geeft het de bittere toekomst weer………………….terwijl links er de ogen voor sluit.

  Like

 3. Aegolius cs zegt:

  Léon Gérôme die al rondreizend door het Midden-Oosten deels “fotografisch” daarvan geschilderd verslag achterlied en wars van impressionisme.

  De aloude vraag over het laatste oordeel heeft hij meermaals verbeeld, waarvan deze mij het meest aansprak. Vermoedend welke communicatie ter plaatse hem tot dit geuite, bijna surrealistisch symboliek heeft (af)geschilderd:

  https://www.wikiart.org/en/jean-leon-gerome/the-day-of-judgement

  Het kan geen toeval dat zijn tijdsgenoot tot deze onomwonden conclusie trok:

  Gustave Flaubert: Beroemd citaat: ‘Ik eis in naam der mensheid dat de Zwarte steen verbrijzeld, het gruis ervan in de wind verstrooid, dat Mekka verwoest en het graf van Mohammed onteerd wordt. Dàt is de manier om het Fanatisme te ontmoedigen’ (1878)

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Gustave_Flaubert

  Geliked door 2 people

 4. delamontagne zegt:

  In het “moderne” land, Saudi Arabia, pas in 1962 onder dwang van de Amerikaanse President Kennedy afgeschaft……..
  * * *
  How was slavery discontinued in Saudi Arabia?
  Rehan Khaled, works at Students
  Answered Jul 6 2017
  After the discovery of oil in Saudi Arabia, Saudi rulers were looking for customers to sell oil and also wanted to have a partner who can save its regime from crumbling down, if threatened by enemies
  At that point then President of USA Mr. John F Kennedy in 1962 wanted Saudi King to Abolish slavery in exchange of buying Oil.

  Like

 5. Pietersen zegt:

  Zo zie je maar weer : Het museum is er niet voor de gewone man maar voor de elite die denkt te weten wat goed is voor de gewone man.

  Like

  • Nemesis zegt:

   Wat in zo’n museum staat of hangt is openbaar kunstbezit, ten allen tijden te fotograferen, en/of in mails, aankondigingen of ook op een Plakat te drukken en te verspreiden. Kunst mag gewoon verspreid worden.

   Like

   • Pietersen zegt:

    Uiteraard, maar de kunst is niet van ons, maar van de museum-elite die bepaalt waarvoor de kunst gebruikt mag worden, dat zie je hier. Ik bijvoorbeeld vind dat de kunst gebruikt mag worden door de AFD, maar zo’n museum wijst dat gebruik af. Zij spelen dus de baas over iets wat niet van hun is.

    Geliked door 1 persoon

   • Nemesis zegt:

    Juist

    Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Twee jaar lang hebben bepaalde groepen in de VS lopen zijken over bemoeienis van Rusland met de Trump campagne. Nu gaat een vertegenwoordiger (iets zegt me dat de klager bij dit soort volk hoort) van diezelfde groepen zich bemoeien met de verkiezingen in Duitsland. Het kan gek lopen in deze wereld.

  Geliked door 2 people

 7. fleckie zegt:

  De Amerikanen zijn beslist vergeten hoeveel DUITSE BURGERS. een ..veilige ..toevlucht zochten, in de Ver.Staten, in het eerste. kwartier. . van de vorige eeuw! ( immigratie,en voorbeeldige integratie,), …….o.a. door het opkomend fascisme. en. ‘crisisjaren!’. …….Het was wel zo, dat tijdens de Tweede. Wereldoorlog. vanuit deze uit Dld. als Amerikaanse genationaliseerde burgers, . hun heel, eigen. Bloedverwanten. moesten gaan bevechten,, en ……er toen iets van ‘ begrip’. aan de orde kwam, betr. de. ‘toenmalige. immigratie’! *~*~*~*~*~*~*~

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s