Amerikanen censureren Doornroosje om ’seks’

Screenshot_242

Amerikaans wetenschappelijk tijdschrift weigert artikel

AMSTERDAM – Een Amerikaans tijdschrift heeft een wetenschappelijk artikel van de Nederlandse hoogleraar Ton van Raan geweigerd, omdat het een verwijzing naar Doornroosje bevat. Het aloude sprookje van de Gebroeders Grimm is ’te seksualiserend’ en zou ’de richtlijnen van het blad’ schenden. Van Raan is stomverbaasd.

De hoogleraar kwantitatieve wetenschapsstudies in Leiden bedacht in 2004 de term ’sleeping beauties’ (Doornroosjes) voor baanbrekende wetenschappelijke artikelen die in het begin door niemand worden opgemerkt, maar later alsnog worden ontdekt omdat ze hun tijd ver vooruit waren.

Lees verder>>>
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Algemeen, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, meningsdictatuur, nieuw fascisme, political correctness, Seks, verloedering, VS. Bookmark de permalink .

4 reacties op Amerikanen censureren Doornroosje om ’seks’

 1. Lucky zegt:

  Alle seks en perversies moeten kunnen, zolang het maar niet hetero is?

  Like

 2. Klaas zegt:

  Like

 3. luna fay zegt:

  In sprookjes kan alles.
  Deze zieke geesten zien niet meer het verschil tussen fantasie en de werkelijkheid.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Die walgelijke en links-correcte figuren uit dat Amerikaanse weekblad weten vast nog niet eens dat in de tekenfilm van Doornroosje uit 1959, 60 jaar geleden en geschapen door Walt Disney, de hoofdpersoon ongeveer maar 20 minuten in beeld was, werd opgevoed door drie goede feeën, een leven als een huishoudster leidde in een bos, een pseudo-prins aanbad in de vorm van verklede bosdieren en zelfs haar ouders (die ze vanaf haar baby-tijd niet meer had gezien) onmiddellijk herkende!
   Ik had niettemin al eens aangegeven dat ik het oorspronkelijke sprookje van Doornroosje nogal saai vindt daar deze prinses namelijk wordt geboren, zegeningen en een vloek van allerlei feeën krijgt, zij dan opeens supersnel 16 jaar oud is, zich aan een spinnenwiel prikt en 100 jaar in slaap valt (doornroosje verouderd zelfs niet eens) en dan door een vreemde prins wordt wakker gekust met wie ze al meteen trouwt! Feitelijk is het dus geen echt levend sprookje.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s