VIDEO: Dr. Nicolaus Fest over GROENE milieuverwoesting (+ Nederlandse vertaling!)

 

(Vertaling: E.J. Bron)

Goedendag! Het klimaat verandert. Welk aandeel de mens daar in heeft, is omstreden. Maar met het klimaat is het net zoiets als met ons leven. We hebben er maar één. Daarom moeten we er goed op passen. We moeten af van het verbranden van fossiele brandstoffen. Daarin heeft Greta Thunberg wel degelijk gelijk. Maar hoe? De Groenen gaan voor windkracht. Dat is ongeveer net zo zinvol als – deze aanwijzing is speciaal gericht aan Claudia Roth – om 42.000 km naar de Fiji-eilanden te vliegen om je te informeren over Global Warming. Want windkrachtinstallaties leveren, aldus vakmensen, niet eens de energie op die voor hun productie, het transport naar de standplaats en de bouw nodig is.

Maar hé, cijfers en feiten! Die speelden voor Groenen nog nooit een rol. Men gelooft in windkracht, mede omdat de Groene windkrachtlobby er zo goed van leeft. Bovendien moet men plannen voor de tijd na de politieke carrière, bijvoorbeeld als commissaris van windkrachtexploitanten. Linkse ex-politici moeten per slot van rekening van iets leven. Begrijpt u: daarom hebben we nog meer oneconomische, on-ecologische windmolens nodig.

Oké, die hebben ook hun goede kanten. Er zijn minder vliegen, paardenvliegen, steekmuggen. Volgens de nieuwste schattingen worden er door de 30.000 windmolens 5 miljard fijngemalen. Iedere dag, een biljoen insecten per jaar, 1200 ton. Helaas ook miljoenen bijen, hommels, vlinders. Maar dat is nevenschade. En dat de bijenpopulatie dramatisch daalt, heeft natuurlijk alleen maar met glyfosaat te maken. Maar nooit, nooit, nooit iets met windkracht!

Vogels en vleermuizen ontbreekt het aan deze fijngemalen insecten als voeding. Maar ook dat heft elkaar op. Want de vogels en vleermuizen worden tegelijk mee fijngemalen! Wie met jagers praat, weet dat. Vossen en wilde zwijnen patrouilleren regelmatig bij windmolens. Want aaseters vinden daar iedere dag een rijk gedekte tafel. Voor de windkrachtexploitanten is dat praktisch. Dode oehoes, buizerds, kiekendieven of ooievaars, allemaal op de rode lijst, doen het niet zo goed in de ecologische balans. Dan is het prima dat men zelf deze gemalen slachtoffers niet hoeft op te ruimen.

Windmolens zijn ook fantastisch voor de bodemkwaliteit. Omdat de windmolens steeds groter worden, is er voor één fundament tot 3500 ton staalbeton nodig. Dat is het gewicht van 45 zware goederenlocomotieven! En de toegangswegen voor de windmolens door velden en bossen moeten ook verhard worden. Zo verdicht men de grond totdat er niks meer kan leven. En wie de betonnen fundamenten later uit de grond haalt, als de windmolens verrot zijn, is niet duidelijk. Er wordt geen geld gereserveerd voor de afbouw. Want dat zou de Groene winsten verminderen. In geval van twijfel zal de belastingbetaler dus weer moeten dokken. In Schleswig-Holstein, de deelstaat van de voorzitter van de Groenen, Robert Habeck, laat men het beton gewoon in de grond zitten. De wormen en kevers moeten zelf maar uitzoeken waar ze naartoe moeten.

Tenslotte zijn windmolens om nog een reden totaal fantastisch. Hun rotorbladen zijn gemaakt van carbon, fiberglas, lijm, verf. On-recyclebaar, onverwoestbaar – gevaarlijk afval, miljoenen tonnen. En bij het verbranden komen er uitermate giftige gassen vrij. Windmolens zijn net zo ecologisch als plastic bestek, zo duurzaam als verre reizen naar Fiji, zo energetisch zinvol als terrasverwarming. Ze zijn van voren naar achter één grote oplichterij. Wie windmolens propageert, wil niets voor de natuur doen, en ook niet voor dit land. Hij is een lobbyist, een leugenaar, een smeerlap, een farizeeër, een groen gelakte kapitalist. In het burgerleven heet hij Habeck, Hofreiter of Göring-Eckhardt. Zijn partij: de Groenen.

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Duitsland, Graaien, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, Milieu, nieuw fascisme, praatjesmakers, propaganda, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

15 reacties op VIDEO: Dr. Nicolaus Fest over GROENE milieuverwoesting (+ Nederlandse vertaling!)

 1. Peter zegt:

  Altijd boeiend om naar deze jurist te luisteren.

  Geliked door 2 people

 2. AEO zegt:

  Dit verhaal klopt natuurlijk niet. Een moderne windturbine heeft de energie voor de bouw, het transport en de installatie energetisch in ongeveer een half jaar terug verdiend. Bedenk wel, dat de bouw van een energiecentrale ook veel energie kost en verder ook veel bouwmaterialen. Die moeten ook getransporteerd worden.
  Terwijl een energiecentrale brandstof verbruikt is de wind gratis!!!

  Like

  • Nachtkaarsje zegt:

   Nou, kom maar met de cijfers dan. Graag op zo een manier dat we ze kunnen checken.

   Geliked door 2 people

  • guusvelraeds zegt:

   Als er geen wind is wordt weinig terug verdient. De opgewekte stroom kan ook niet bewaard worden moet meteen op het net gezet worden. Om de netspanning niet te hoog te laten worden moeten de back up energie centrales in Duitsland (gestookt met bruinkool)
   terug geschroefd worden. Dat terug schroeven en op een later tijdstip weer opschroeven is bepaald niet gratis. Gebeurd dit niet dan loopt het stroom netwerk schade op. Voorgaande jaren werd de stroom dan gratis doorgegeven aan het buitenland. Buitenland zoals Polen en ook Nederland. Polen wil geen gratis stroom meer omdat dan ook hun stroomnetwerk uit balans raakt. Spanning op het landelijk stroom distributie netwerk moet altijd binnen een bepaalde marge zitten. Anders krijg je stroom uival bij te lage spanning en schade bij te hoge spanning. Op deze momenten brengt de stroom van windmolens niets op. Doordat er altijd back up moet zijn zal de windenergie nooit winstgevend of kosten neutraal zijn. Windmolens draaien op subsidie en het verhaaltje dat wind gratiis is wordt binnen dit kader van de werkelijkheid een fabeltje. Droom verder maar wij zullen binnen nu en tien jaar meemaken dat de gehele windindustrie uitgaat als een nachtkaars. Helaas heeft het de belasting betaler dan al vele honderden miljarden gekost. Miljarden voor een waanidee.

   Geliked door 3 people

 3. Qvic zegt:

  Het is waar dat al die (links)groenen stemmers graag in een illusie willen geloven. Zij zijn dan ook niet eens bereid om hun eigen zienswijze bij te stellen, als ze voor gelicht worden in jip en Janneke taal dat zij voor de gek gehouden worden met die klimaat leugen. Het lijkt als of zij die informatie te hoog gegrepen is voor hun verstand.

  Geliked door 2 people

  • Nemesis zegt:

   Hebben die verstand dan? Ze weten er geen ene moer vanaf en doen ook niet te moeite om het te leren.
   Het gaat ze gewoon om dat wat zij willen, gedaan wordt, zodat ze nog eens flink hun zakken kunnen vullen.
   Dat ze de bevolking an de dieren onnoemelijke problemen en leid toevoegen zal ze een halal worst zijn

   Geliked door 1 persoon

 4. Dr. Heinz zegt:

  Die windsubsidiemolens werken niet onder en boven windkracht 4, dat is bewezen!
  Productie en sloop van windsubsidiemolens en zonnepanelen is een grote aanslag op het milieu.
  Héél Europa gaat over op gascentrales, en hier in ons kikkerlandje Nederland moeten we van het gas af.
  Omdat die geschifte rode groene Khmer dat wil!!
  Milieu is een religie geworden, en een verdienmodel om den mensch te sturen, te onderdrukken en leeg te roven!!

  Geliked door 3 people

 5. Wachteres zegt:

  Hetzelfde halsstarrige linkse gedragspatroon zie je bij de instroom van ‘vluchtelingen’.

  “Welkom, welkom”, maar naar de neveneffecten; een schokkende cultuurverandering, een maatschappij die stap voor stap terug gaat naar de voormiddeleeuwen, geweld in velerlei opzichten – wordt niet gekeken.

  Wat links vindt en doet is volgens hen per definitie goed voor de maatschappij, dus ‘blow the consequences’.

  Analyseren waarmee je bezig bent en daaruit conclusies trekken?

  Daar heeft links nog nooit van gehoord!

  Geliked door 3 people

 6. M. zegt:

  Ook met het klimaat word de omgekeerde bijbel gehanteerd want men is het klimaat niet aan het verbeteren maar aan het ontregelen en verslechteren.
  Met het milieu idem dito dat is men juist aan het vernachelen.
  Stroom auto zijn helemaal niet goed voor het milieu en die tering windmolens ook niet.

  Geliked door 2 people

 7. jan man zegt:

  Nederland liep al jaar achter met het klimaat akkoord en in eens moeten we wel aan , wat als alles al goed geregeld is , staat de ambtenarij op om alles om te gooien want anders hebben ze geen werk , en timmerwerken of steenhouwerij en vakmanschap, want ze willen geen reumatiek krijgen.

  Like

 8. Peter zegt:

  Ik vond het filmpje over windenergie verhelderend.
  Heeft iemand enig idee hoe het zit met zonnepanelen ?
  Is dit zinvol en levert dit iets op ?
  Gaarne een goede en duidelijke uitleg.

  Like

 9. ronjaspers zegt:

  Het extreem linkse nageboorte misbruikt het milieu,immigratie,en het klimaat om het door hun zo gehate kapitalisme te slopen.Ze hopen op deze manier zo hun socialistische/marxistische heilstaat te creeren,wat al 100 miljoen mensen levens heeft gekost.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s