Wat krijgt een asielzoeker?

Screenshot_244

(Door: Bianca Brasser)

Achtduizend asielzoekers (!) meldden zich de afgelopen vier weken in Nederland. Hoe goed zorgen wij voor hen? Wat krijgen ze en wat zijn hun plichten?

Metro

GRATIS ZORGVERZEKERING

Asielzoekers, mensen die nog in de procedure zitten, hebben recht op dezelfde zorg als een Nederlander met een basisverzekering. Asielzoekers hoeven geen zorgpremie te betalen en ook geldt voor hen geen eigen risico.

FYSIOTHERAPIE

Ook geldt voor asielzoekers geen eigen bijdrage wat betreft fysiotherapie. Nederlanders die gebruik maken van fysiotherapie vanwege een chronische aandoening en alleen een basisverzekering hebben, moeten de eerste 20 behandelingen zelf betalen. Asielzoekers krijgen deze behandelingen vanaf het eerste bezoek vergoed.

TANDARTS

Bij pijn of bij kauwproblemen is ook een tandartsbezoek voor een asielzoeker gratis. Het afgelopen jaar steeg echter het beroep dat asielzoekers op mondzorg deden harder dan het aantal asielzoekers dat ons land binnenkwam. Daarom werd augustus dit jaar een financiële drempel ingesteld. Tot 250 euro kan een asielzoeker nu gebruik maken van mondzorg. Voor behandelingen die duurder zijn, moet een aparte aanvraag worden ingediend.

ONDERDAK

Een asielzoeker heeft recht op onderdak in opvangvoorzieningen die een ‘toereikend huisvestingsniveau bieden’. Volgens een groep asielzoekers die in de Nijmeegse tentenopvang Heumelsoord verblijft, is dit ‘niveau’ niet voldoende. Vorige maand kwamen deze asielzoekers daarom in opstand. Zij vinden het onder andere te koud in de tenten.

EETGELD

Een asielzoeker krijgt wekelijks leefgeld. Een deel hiervan is bedoeld voor voedsel. Dit bedrag hangt af van het asielzoekerscentrum. Als de bewoners hun eigen eten verzorgen, krijgt een volwassene 44,66 euro en een kind 34,86 per week. Dit geldt voor een één- of tweepersoonshuishouden. Hoe groter een huishouden, hoe minder asielzoekers per persoon krijgen. In opvangvoorzieningen waar de bewoners de hoofdmaaltijd krijgen, en zij dus alleen zelf voor ontbijt en de tweede maaltijd moeten zorgen, krijgt een asielzoeker 27,72 euro per week en een kind 19,11 euro.

KLEEDGELD

Voor kleding en andere persoonlijke uitgaven krijgt een asielzoeker 12,95 euro per week.

WA-VERZEKERING

Richt een asielzoeker per ongeluk schade aan iets aan van een ander of loopt iemand letsel op door een asielzoeker, dan is hij hiervoor verzekerd. Asielzoekers krijgen een WA-verzekering (aansprakelijkheidsverzekering).

KLUSJES

Een asielzoeker moet verplicht schoonmaken in en rond de woonruimte. Ook mogen asielzoekers voor het COA werken, zij voeren dan werkzaamheden uit in en rondom de opvangvoorziening. Hiervoor kan de asielzoeker een vergoeding krijgen, maximaal 14 euro per week.

WERKEN

Buiten de opvang mogen asielzoekers maar heel beperkt werken. Zij hebben daarvoor een vergunning nodig die pas wordt verstrekt als de asielaanvraag al minstens een half jaar in behandeling is. Zij mogen dan maximaal 24 weken per jaar werken. Een deel van hun salaris moeten zij afstaan aan het asielzoekerscentrum.

PRIVACY

Een asielzoeker moet personeel van de opvanglocatie in zijn woonruimte binnenlaten als dit ‘redelijkerwijs noodzakelijk’ is. Bijvoorbeeld als het vermoeden bestaat dat iemand de huisregels overtreedt.

EDUCATIE

In de opvangvoorzieningen moet de asielzoeker een programma voor educatie en ontwikkeling worden aangeboden.

SPORT EN VERMAAK

COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) zorgt ervoor dat minderjarige asielzoekers kunnen deelnemen aan vrijetijdsactiviteiten, zoals spellen en activiteiten in de open lucht. Ook lokale verenigingen dragen hun steentje vrijwillig bij voor vermaak van asielzoekers. „We zien op dit moment veel lokale initiatieven ontstaan”, laat een woordvoerder van VluchtelingenWerk Nederland weten. „Sportclubs, scholen en andere verenigingen organiseren activiteiten voor deze mensen die niet veel meer kunnen doen dan wachten tot hun asielprocedure begint.”

Bron:
www.metronieuws.nl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "migratie", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Graaien, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Multiculti, Nederland, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

104 reacties op Wat krijgt een asielzoeker?

 1. Adriaan W zegt:

  Vertel er ook even bij wat een asielparasiet bruto per jaar incasseert.

  Liked by 1 persoon

  • Theo zegt:

   Parasieten krijgen geen asiel!! Wel krijgen de mensen terug wat van ze is afgenomen. Het slavernij en het roven zal levenslang boeten!! Levenslang bedoel ik tot de wereld vergaat.

   Like

   • Rinus zegt:

    Waarschijnlijk heb jij ook uitkering en en ben je ooit slaaf geweest en inteelt.

    Liked by 1 persoon

   • Harry zegt:

    Wat is dat nou voor een debiele reactie , Theo ?
    Wat is die lui afgenomen dan ?
    Wat was er van waarde in Afrika ?
    Alleen een beetje specerijen en verder ?
    In Afrika was het voorheen ( EN NÓG ! ) , gebruikelijk om tijdens stammenoorlogen en dorpen tegen elkaar , hun “medemens” gevangen te nemen en die als slaaf voor hen te laten werken of ze werden verkocht . Meestal aan arabieren !
    Het was inderdaad zo dat wij daar aan mee gedaan hebben , aan die handel , maar dat was dan ook 400 jaar geleden of zo .
    Toen was de mensheid nog niet zo gefeminiseerd als nu en hield men er niet van die homo-achtige ideeën op na als jij hier .
    Die zwarten die daardoor in Suriname en Afrika terecht zijn gekomen mogen hun goden wel op hun blote knieën danken , want ze werden naar een soort paradijs vervoerd , in vergelijking tot het totaal gestoorde zwarte moordenaarsvolk waar ze van af stammen .
    Helaas zijn hun oude gewoontes er nog niet uitgefokt .
    Zo zijn ze nog steeds “een beetje lui” en bij het minste geringste probleem slaan hun stoppen door .
    Je opponent om zeep helpen is dan de eerst denkbare optie voor hen .

    Wat eigenlijk het meest misdadig is , is dat wij Suriname , Curacao en dergelijke met een zwarte bevolking opgezadeld hebben .
    Met alle bijbehorende criminaliteit vandien !

    Na honderden jaren is er ondanks blank bestuur weinig vooruitgang te bespeuren , niet ?

    Ik heb jaren in Afrika gewerkt , je hoeft ons niks wijs te maken !

    Liked by 1 persoon

   • De belangrijkste slavenjagers waren trouwens afrikanen zelf. Bijzonder: Ghana. Nr.2: moslims.
    Van de afrikaanse negers die naar EU komen is 20% schizofreen; en bijna 50% heeft een psychische afwijking; zo gek als een ui. Ongeschoold, geen moraal, geen scholing. Wel een heleboel vreemde ziektes.
    Zie: Zinbabwe; hebben ze de blanken verjaagd; nu smeken ze de blanken om terug te komen; zelfde gebeurt in Zuid Afrika.

    Nog van belang het volgende: voordat de blanken kwamen, was er in afrika niet een gebouw met twee verdiepingen, was het wiel niet uitgevonden, was er niet een mechanisch apparaat.
    gemiddeld IQ: 67,5 Door slaven handel naar USA: USA negers: bijna 20 punt hoger.

    Laat ze lekker in de schtelijkheid van Afrika blijven; ze horen niet in EU

    Like

 2. Pietersen zegt:

  Geachte heer Bron, U denkt toch niet dat ik dit artikel ga lezen. Wij weten echt wel dat een asielophaler reuze goed verzorgt wordt. Laat zo’n krantje als Metro volgende keer gewoon in de prullenbak van de trein zitten aub.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ben je gek!
   Dat jij nou toevallig geen masochist bent, kunnen wij niks aan doen.
   Ik krijg er geen genoeg van om die shit te lezen en te weten dat ik het nog moet betalen ook.

   Like

   • Pietersen zegt:

    Dan weet ik nog wel wat asielverhaaltjes die jij niet kent om je mee te pijnigen hoor.

    Like

 3. Peter zegt:

  Korte procedures om het kaf van het koren te scheiden !
  Gelukszoekers z.s.m. uit de procedure gooien en terugsturen.
  Ik wil niet dat mijn belastinggeld wordt verkwist.
  Punt uit.

  Like

 4. Lucky zegt:

  De waarheid is verboden…
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/04/twitter-blokkeert-altijd-nette-en-met-feiten-strooiende-dr-jan-van-de-beek-wegens-anti-immigratie-uitlatingen/

  Van de Beek, wiskundige en antropoloog, toonde aan dat als de bevolkingsgroei door blijft gaan zoals deze nu doet, Nederland in 2100 mogelijk 24 miljoen inwoners telt, waarvan de helft allochtoon….en dát mag natuurlijk niet van twitter!
  Your account has been locked…

  Liked by 3 people

 5. Hans zegt:

  Daar heb ik meer dan 40 jaar voor moeten werken in weer en wind, de kou en regen en praktisch altijd met vuile klauwen thuis komend.Krijg ik te horen, daar kies je toch zelf voor dus loop niet te zeiken.

  Liked by 4 people

 6. kulomnist zegt:

  ‘Het is een kinderlijk naïef idee dat we tot in het oneindige mensen uit derdewe­reld­lan­den kunnen opvangen. Daarmee richten we onze samenle­ving te gronde’
  Uit:

  https://www.ad.nl/binnenland/stop-massa-immigratie-om-verzorgingsstaat-betaalbaar-te-houden~aae4b1cb/

  Liked by 3 people

 7. Ruud zegt:

  Alles bij elkaar opgeteld zal een dergelijke familie netto € 2.100,00 euro per maand ontvangen.

  Like

 8. Yvonne zegt:

  En ik kan niet wachten tot ze naar hun land gaan, alles wordt ons afgenomen
  Eerst kreeg ik vergoeding CAK omdat ik chronisch ziek ben was paar honderd euro per jaar en opeens is dat ook gestopt
  Hoe zouden zij het vinden als wij in hun landen komen en alles gratis krijgen (wat dus niet het geval zou zijn) dan zeggen ze toch ook tegen elkaar wat komen die lui hier doen?
  Hebben jullie de foto van Blackpool gezien, heel de Boulevard vol met moslims

  Liked by 2 people

  • Piet Snot zegt:

   Was dat een tegemoetkoming van de ziektekosten?
   Dit bestaat nog steeds en krijgt iedereen die voor meer dan 25-30% is afgekeurd.
   Ook al heb je geen ziektekosten gehad, je krijgt het gewoon.
   Ik krijg het al jaren, wordt al een tijdje uitbetaald door het UWV.
   Meestal zo rond augustus/ september. Was afgelopen jaar iets van 250 euro.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Het gewoon ziek zijn levert je in NL toch altijd nog ’n aardig inkomen op.
    Hier komt de Nederlandse koopmans-aard weer om de hoek kijken.

    Like

   • Yvonne zegt:

    Hallo Piet S, ik kreeg het destijds was niet via UWV, is sinds paar jaar opeens gestopt
    Ik baal ervan dat ons het ene na het andere wordt afgenomen om personen uit andere landen te kunnen onderhouden, ik heb jaren gewerkt en anderen komen de pot met honing leeg snoepen

    Like

   • Monique zegt:

    Wat men krijgt via uwv is niet hetzelfde als de tegemoetkoming die er was via het CAK.
    DAARBIJ IS het bedrag wat men krijgt via UWV in september zeker geen 250 euro geweest in 2018….het is inmiddels in de afgelopen jaren verminderd van 350 euro naar 170 euro en voor het jaar 2019 is het bedrag nog niet bekend maar zal zeker niet meer zijn dan het bedrag van 2018.
    Deze vergoeding heet WTCG en is niet hetzelfde dus als de jaarlijkse tegemoetkoming die indertijd via het CAK werd uitgekeerd.
    De WTCG is in de plaats gekomen voor oa de arbeidsongeschiktheidsaftrek van ruim 700 euro die men eerder kon opvoeren bij de jaarlijkse belastingaangifte en diverse andere aftrekposten die niet meer mogelijk zijn bij de belastingdienst.
    En omdat men dus jaarlijks de tegemoetkoming verlaagd zal er dus een moment komen dat ook de WTCG opgeheven zal worden en de chronisch zieken in Nederland dus wederom “gepakt ” worden door de regering.

    Liked by 1 persoon

   • Tineke zegt:

    Was afgelopen jaar 174 euro.
    Dat was een aantal jaar geleden nog 275,en wordt nu dus ook afgebouwd.
    En het wordt uitbetaald in september,gelijk met je uitkering.

    Like

   • Piet Snot zegt:

    Monique , ik geloof je direct,
    Ik hou een heleboel bij, maar niet alles, ik dacht het naar het UWV was verplaatst, de uitbetaling hiervan.
    En over de hoogte van het bedrag, geloof ik ook meteen, dat ga ik niet nakijken.
    Maar dat het steeds minder wordt had ik al door. 170 euro dus nu.
    Ik zie het als een extraatje voor zomaar.

    Like

   • Piet snot zegt:

    Ach, die 170 euro beschouw ik dan maar voor al mijn uitgaves aan levertraan om gezond te blijven.
    Tot op heden scheelt het ze klauwen met geld wat mij betreft.
    Niet dat ik ziek was, maar kwaad kan het nooit, en daar krijg ik dan een vergoeding voor.

    Like

 9. Joep Cactus zegt:

  En wij naar betalen als we het al kunnen. Vele van onze eigen mensen kunnen een ziekte kosten verzekeringen niet betalen. En die gelukzoekers krijgen alles gratis.

  Liked by 1 persoon

 10. koddebeier zegt:

  En wat krijgen we er voor terug……………………….Ellende, aanrandingen, diefstal, inbraken, uitbuiting van onze sociale voorzieningen,zwart rijden met openbaar vervoer, nog meer krapte op de huize markt, nog eisen van de islamieten, enz, enz.
  Fijn bedankt Rutte en alle linkse ratten, en bedankt rotte uitbuiters van de EU. !!
  Grenzen dicht !! Asielzoekers eruit !!

  Liked by 3 people

 11. koddebeier zegt:

  Nederigland……..Parasieten land !

  Like

 12. Marc zegt:

  Achtduizend?? In vier weken??? Dat is buitengewoon alarmerend. Wat voert die Rutte in godsnaam uit?

  Grenzen dicht!

  Like

 13. Cathja zegt:

  Laten dak- en thuislozen zich dan ook maar als ‘vluchteling’ aanmelden. Dan heb je het stukken beter dan op straat te moeten leven..

  Liked by 4 people

 14. Joep Cactus zegt:

  Stoppen met die ongein! Per direct het land uit terug naar waar ze vandaan komen!

  Like

 15. Louise zegt:

  Dat van de fysiotherapie klopt niet. Daar zijn ze niet voor verzekerd.
  Wat zorg betreft wordt de noodzakelijke zorg gegeven. Niet zaken die kunnen wachten tot ze terug kunnen of een status hebben.
  De rest klopt en inderdaad is dat bedrag wat ze krijgen best hoog…zeker ten opzichte van mensen met een uitkering of een minimum loon. Het leefgeld zou lager mogen. Maar het leven in een AZC is geen pretje hoor!! De ruimte is over het algemeen krap. Ze hebben een bed, een kast en met een aantal personen een tafel en een keuken en badkamer. Veel mensen willen graag een opleiding doen of werken… En mogen dat niet.

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Dat hebben Nederlander helemaal niet die op straat moeten leven, die hun woning zijn kwijt geraakt of op andere manieren in de problemen zijn gekomen.
   Die kunnen zich nergens melden om zo opgevangen te worden, en al deze luxe mogen meemaken.
   Die kunnen de tyfus krijgen en op straat slapen, en daar sterven als het gaat vriezen.
   Die krijgen geen verwarmde kamer met een lekker bed als het vriest buiten.
   Dat mogen ze zelf oplossen, omdat ze niet zielig genoeg zijn.

   Liked by 3 people

  • freda110 zegt:

   Begrijpend lezen is blijkbaar moeilijk, het staat duidelijk in het artikel dat asielzoekers deze fysio behandelingen vanaf het eerste bezoek vergoed krijgen terwijl Nederiglanders die hier niet voor verzekerd zijn de eerste 20 behandelingen ZELF moeten betalen..
   Asielzoekers hoeven geen zorgpremie te betalen en ook geldt voor hen geen eigen risico, waarom denk je dat de ziekenhuis wachtkamers Vol zitten met deze parasieten?
   En als laatste tot 250 euro kan een asielzoeker nu gebruik maken van mondzorg. Voor behandelingen die duurder zijn, moet een aparte aanvraag worden ingediend.
   Je kunt goedpraten wat je wilt, maar ik heb zelden of nooit ook maar ergens een asielparasiet aan het werk gezien, behalve na 12 uur snachts maar dat is een ander soort werk.

   Liked by 4 people

  • paulzwueste zegt:

   Hallo Louise, als ik jou zo belees denk ik dat jij vindt dat ze voor dat geld wat ze van ons gratis krijgen recht hebben op ’n ruimere leefruimte en bovendien gebukt gaan onder ’n onnatuurlijk nijging te willen werken.
   Ik had die nijging vroeger ook dus ik weet wat ze moeten doormaken.

   Liked by 3 people

  • Nemesis zegt:

   Ga straks wel even huilen voor, wat een ellende toch, niet te vergelijken met dat hok waarin jarenlang mocht leven, paste net een smal bed en een mimi tafeltje, een rekje van de Blokker waar ik wat kledingstukken aan kon ophangen, en een plank aan de muurgemaakt, voor ondergoed en handdoek, Keuken, bad, wc, mocht ik mee gebruiken, waarvan keuken en badkamer svp niet te veel.

   Liked by 3 people

 16. Piet Snot zegt:

  “Tot 250 euro kan een asielzoeker nu gebruik maken van mondzorg. Voor behandelingen die duurder zijn, moet een aparte aanvraag worden ingediend.”

  Alsof ze dat zouden weigeren zo’n aanvraag, en zo iemand dan vertellen, blijf jij maar een rot gebit rond lopen totdat je geld heb.
  Iets wat ze je als Nederlander zijnde wel tegen je vertellen als je geen geld heb voor je gebit.
  Of dat je anders maar een lening moet gaan zien te regelen ergens.

  Liked by 3 people

 17. Anja zegt:

  Zolang Den Haag de hielen van Brussel blijft kussen zal de toestroom niet stoppen. Dus denk goed na, 23 mei.

  Liked by 2 people

 18. QENQ6 zegt:

  Plichten? Hahahahaha……

  Liked by 3 people

 19. Rinus zegt:

  Ongelooflijk en onze ouderen de moord laten steken. Degene die dit land hebben opgebouwd. Wat een bende oplichters,ze moeten zo doorgaan gaan we met zijn allen naar Hongarije onze vrienden van Orbán.

  Liked by 3 people

 20. John Taling zegt:

  En wij maar kromleggen stem pvv

  Like

 21. Jean zegt:

  Er is maar ėėn oplossing die positief is voor ons eigen volk “heel die troep asap terugsturen naar afzender” dat heeft volgende resulaten “meer veiligheid en geldbesparend”.

  Liked by 3 people

 22. Mieke zegt:

  Je kunt dus maar beter asielzoeker zijn in Nederland!

  Liked by 2 people

 23. Boelee zegt:

  Als ik jarig ben, kan ik de rekening niet aan de buren geven. Dus al die linkse partijen moeten maar aan hun leden vragen of zij willen bijdtagen aan de asiel opvang
  En het niet bij de rest van de Nederlandse bevolking rekening neer leggen.

  Like

 24. Willem de Korte zegt:

  Mensen die hier klagen omdat ze niks gratis krijgen en alles aan de Belasting moeten betalen. En van de voedselbanken moeten leven. Waarom hebben ze wel een computer om het hier neer te schrijven? Eerst eten,en dan pas plezier.Wij hebben het nog wel beter dan die landen,niet meer alle derde wereldlanden,die het zwaar hebben,en na een natuurramp jarenlang nog in de ellende moeten leven. En ook beter dan Amerika,waar ze zeggen dat de middeleeuwse ziektes terugkomen door al die dakloze buitenlanders,want ze toiletteren op straat,want blanke Amerikanen zijn toch schoner en beter? Hebben wij dat hier ook? Nee.
  En beter dan Parijs,waar ook veel daklozen,in hutjes moeten leven,of erger als clochards op straat,want ze weten het toch niet beter? Zie je ook clochards in Ansterdam? Die zijn er wel,maar worden toch nog opgevangen,zoals die asielzoekers die jarenlang van de ene lokatie naar de andere moeten gaan,maar toch niet zoveel als in dat Parijs.

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Het is inderdaad waar dat de mensen hier klagen omdat ze niks krijgen en alles moeten betalen en belasting moeten (niet mogen) betalen Heer de Korte.
   Van datzelfde belasting geld dat van de mensen afgedwongen wordt, worden namelijk al de parasieten betaald die zich in eigen land hebben laten wijs maken dat het geld hier aan de bomen groeit.
   En daarbij geloven ze echt dat het geld hier voor het oprapen ligt.
   Dan eenmaal hier aangekomen blijkt de zaak iets anders in elkaar te zitten en gaan ze eisen stellen.
   Niet zo maar iets eisen maar krijgen ze hun zin niet gaan ze ook nog eens op hun gemak de zaak slopen waardoor deze slappe regering zich laat chanteren en toegeeft aan deze parasieten en tegelijkertijd de lasten verhoogt voor de werkende burger, want iemand zal toch moeten betalen nietwaar.
   Hebben we ook nog een hele batterij Stichtingen die een dik belegde boterham moeten verdienen en die gesubsidieerd dienen te worden om de eisen van deze parasieten kracht bij te zetten maar die ook weer betaald moeten worden door Jan Lul de werkende burger.
   Dan moet het natuurlijk voor deze parasieten echt wel een drama zijn als ze hier als illegaal aankomen en op straat moeten leven in een tentje en om in hun behoefte te voorzien moeten roven en stelen, waarvan diezelfde burger dan ook weer het slachtoffer van is.
   Op de koop toe mogen deze werkende burgers ook nog eens hun dochters laten verkrachten en meer van dat moois want uiteindelijk moeten we begrip hebben voor het feit dat ze toch ook hun behoeften hebben nietwaar.
   Uiteraard moeten we dan ook maar blij zijn dat deze “vluchtelingen” heerlijkheden meebrengen zoals schurft en een aantal geslachtsziekten.
   Daarbij komt ook nog dat bijvoorbeeld de reclamewereld zich op het multiculturele fenomeen gestort heeft en je dus bijna nergens nog een reclame ziet waarin de blanke mens de hoofdrol heeft .
   Op die manier word ons dus ook nog eens de heerlijkheid van de multiculturele samenleving opgedrongen maar wat er niet bij verteld word is het volgende.
   Nergens zo veel vrouwen die in de steek gelaten zijn en alleen blijven zitten met een aantal kinderen als in gemengde huwelijken waarbij Papa dan maar voor het gemak vergeet dat er ook nog zo iets bestaat als zorgplicht en dus op zijn gemak weer even wat kinderen gaat maken bij een andere vrouw die na verloop van tijd ook weer in de steek gelaten wordt.
   Het einde van dat verhaal is dat ook de werkende hier weer voor op mag draaien.
   En U Heer de Korte bent van mening dat de mensen hier geen recht hebben om over deze zaken te klagen.
   Vind je jezelf geen afschuwelijke hypocriet om hier op deze manier tegen de mensen uit te varen omdat ze geen zin hebben om al deze troep te betalen en toch het lef schijnen te hebben om zo maar een computer te kopen.

   Liked by 3 people

   • M. zegt:

    We hebben elk recht om te klagen want het is Gods geklaagd wat er hier in ons land gebeurd Heer de Korte.
    Smeriger kan men het bijna niet maken voor de eigen burgers.

    Liked by 3 people

   • Piet Snot zegt:

    Die computer is wel betaald door daar hard voor te werken en voor te sparen i.p.v. door afpersing verkregen omdat je zielig bent.
    En dat zelfde geldt voor alles wat in ons huis staat of waar wij ons in verplaatsen, daar is niets gratis aan binnen gehaald.
    Voor mij was er geen compleet ingericht huis met een miele toen ik hier een huis kreeg.
    En na veel scharrelen is daar een inboedel ingekomen, en die miele is een indesit geworden.
    Omdat een miele onbetaalbaar is voor de gemiddelde Nederlander.

    Liked by 3 people

   • Tineke zegt:

    Prima reactie heer Henk,
    De heer de Korte zit op de verkeerde site.
    Komt rechtstreeks van de Joop.nl,om hier even naar ons te blaffen hoe het allemaal echt in elkaar steekt.

    Liked by 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   Willem de Korte 27 april 2019 om 20:36

   Kortzichtige domoor.

   En ook beter dan Amerika,waar ze zeggen dat de middeleeuwse ziektes terugkomen door al die dakloze buitenlanders,want ze toiletteren op straat

   Jij wacht nog even met klagen tot die asielparasieten hier ook alle straten vol schijten en ziektes verspreiden?

   Liked by 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Persoonlijk aan Willem de Korte.
   Nou ja,inderdaad.
   Dat zeiden de Joden in hun getto te Warschau ook tegen elkaar als sommigen het niet meer zagen zitten.
   Volgens mij heb jij het boekje “Hoe houd ik het gezellig op verjaardagen.” gelezen.

   Dit is nu precies waarom dit land naar de sodemieter gaat.

   Liked by 2 people

 25. Mary zegt:

  Ze hadden hier in de eerste instantie niet moeten zijn het zijn geen vluchtelingen.

  Liked by 2 people

  • Antoon Sandifort zegt:

   Ja maar ze mochten wel voor Nederland in een oorlog vechten als KNIL militair
   Daarna moesten deze mensen vluchten wan ze waren hun leven niet meer zeker bij de moslim Indonesiërs

   Like

 26. M. zegt:

  Als men stelselmatig de rekeningen verhoogd voor het eigen volk en de rekeningen voor de nepvluchtelingen grotendeels betaald zal de nepvluchteling straks uw woning kunnen betalen waar u uitgezet word omdat u het niet meer kan betalen.
  Men gijzelt hier zo’n 150,000 mensen omdat ze hun rekeningen niet kúnnen betalen en straks kan men miljoenen mensen gijzelen als alles niet meer te betalen is.
  Sinterklaas spelen prima maar dan ook voor het eigen volk.
  Mensen die het normaal vinden dat de mensen die ons land opgebouwd hebben in hun eigen stront mogen zitten terwijl men alles kan weggeven aan nepvluchtelingen zijn niet goed bij hun hoofd.

  Liked by 2 people

 27. Krijn zegt:

  Als een gewone burger ziek en het niet kan betalen krijg die nog een boete eroverheen,zulke mensen hoef zich geen zorgen te maken.
  Wordt als wanbetaler aangemerkt zulke worden op handen gedragen

  Liked by 1 persoon

 28. Henriette zegt:

  Hoe anders verging het de indische nederlanders toen. Ook hebben zij alles moeten achter laten.Tot de laatste cent
  alles terug moeten betalen. Niks gratis.
  Ook niet de verblijfkosten van de pensions.
  Zie hieronder een citaat van Hans Dehne.
  De grote uitstroom naar Nederland vond toch plaats en Nederland reageerde ongepast en ongegeneerd. Alle Indischen moesten hun overtochtskosten en verblijfskosten en eerste lijn voorzieningen zelf betalen. Het was toen heel anders gesteld met de Indischen, die nota bene gewoon wettelijk gezien Nederlanders waren ten opzichte van de vluchtelingen en Turken en Marokkanen in de jaren 70,

  Liked by 2 people

  • delamontagne zegt:

   Hoeveel Nederlanders weten dat nog ?
   Daar op terug kijkend, schandelijk hoe die mensen denigrerend werden behandeld.

   Liked by 1 persoon

   • Piet Snot zegt:

    Ik weet dat nog steeds heel goed, en ik kan de verhalen.
    Ook van mensen die het allemaal mee gemaakt hebben.
    Maar nou weten we het wel, en we kunnen er nu niks meer aan veranderen.
    Ook ben ik daar niet schuldig aan, net zo als aan dat gezeik over een slaven verleden.
    En ik ben ook niet van plan om daar mijn probleem van te maken.

    Like

   • Harry zegt:

    Eigenlijk ben je heel slecht af , als je van de Nederlandse overheid afhankelijk bent !
    Zie de chroomverfslachtoffers , zie de invalide ex-militairen , zie de Groningers met hun verkruimelende huizen , zie de vertalers en handlangers bij buitenlandse militaire activiteiten , zie de Indonesiërs !

    Ze laten iedereen fijn verrekken als ze geen gemak meer van je hebben .

    Je maakt het jezelf een stuk makkelijker als je een stelende geitenneuker bent of een verkrachtende zwartjoekel met een veel te grote bek !
    Dan krijg je zo ongeveer álles wat je denkt nodige hebben !
    En wat hadden ze in hun plaats van herkomst ?
    Een klein hutje van klei , slapen op een bed van oude palen , met een matras van henneptouwtjes ! En een heel vies laken of deken om onder te liggen .
    Als ze hier nu een paar jaar zijn , hebben ze een middenklas-woning , een enorme flatscreen en vaak ook nog een Mercedes of BMW voor de deur staan .
    En de hele dag rondhangen van ONZE belastingcenten !
    Dat is voor een normaal werkend persoon niet op te hoesten .

    Onbegrijpelijk dat er nog mensen zijn die dat wel een beetje raar vinden , niet ?
    Rechtse ballen !
    Maar goed , correct links zijn eist kennelijk niet veel logisch verstand .
    En dát zijn de faciliteerders !
    Zouden die ook maar énig benul hebben waar dit toe leidt ?

    Liked by 1 persoon

 29. Steven zegt:

  Dat is in ieder geval MEER als dat WIJ ooit hebben gekregen!

  Like

 30. svalan2013 zegt:

  Nun Volk steh auf, und Sturm brich loss!

  Like

 31. klippie zegt:

  Er is geen geld voor arme kinderen om te sporten. Schandalig.

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Bij elke gemeente kan je daar een vergoeding voor aanvragen/ krijgen als je inkomen laag is.
   Wat bij “vluchtelingen” blijkbaar al bekend is voor dat ze hier binnen komen, weten heel Nederlanders niet.

   Like

   • fleckie zegt:

    Zijn inderdaad VEEL. beter op de hoogte van diverse ‘ tegemoetkomingen’! Ook gaat het opvallen, dat zogenaamde ‘ gesettelde’ asielzoekers…….autorijlessen ‘nemen’…….wie betaalt dat dan??… zo’n autorijles is immers echt niet goedkoop?!!!’ en de bedoeling is vanzelfsprekend! aankoop vaneen auto!!*~*~*~*~*~*~*~

    Like

 32. Theo zegt:

  Sommige menselijke figuren kijken naar de cijfers en getalen en niet naar de mensen. Neem bijvoorbeeld palestina daar zal straks veel meer geld naar toe gaan dan dat wij willen.
  Omdat wij ze niet met rust laten, we beroven ze van hun bezit en hun land, dat kan allemaal zolang wij dat doen? Als een ander dat doet dan is het heel fout? want het is mijn land en mijn geld toch? Niemand maakt zich zorgen over de mlj. Euro’s die naar de zionisten gaan die in bezette gebieden een uitkering krijgen van NL. Wij financieren moordenaars in palestina en dat moet kunnen. Een volk wat geen keus heeft, moet je niet helpen!

  Like

  • fleckie zegt:

   Wie, allemaal , bedoelt u in Palestina? De ‘Palestijnen’ sóms? ….. Veel werkloze NIET.! in. Palestina geboren. moslem- volkeren zijn,( toen de Zionisten o.a. met ZEER VEEL GELD , de braakliggende. Moerassige, maar ook. woestijnachtige gronden hadden gekocht, en dit gingen ontginnen, om klaar te maken voor bewoning, .( voor de radelozen, altijd door pogroms ( antisemitisme) vervolgden, een VAST. TEHUIS. te bieden, … …………
   die moslems zijn dus sluipenderwijs, onder mom van te willen werken aan de opbouw van het land ISRAEL, zoals het genoemd zou worden, later, er de gewoonte van hadden gemaakt zich gewoon te nestelen, en brutaalweg zich. Palestijnen te gaan noemen, …….( met waarschijnlijk de gedachte , later, als het land in ‘opbloei was’, …….Joden zijn immers altijd ‘opbouwend'( ein MENSCH muss sich. zu. HELFEN. wissen’.) inventief, vooruitstrevend, ………dit bloeiende land immers. als een bloem in hun schoot zou kunnen vallen, wat dus. NIET gebeurde!…Wat wel gebeurde, en nog steeds gebeurt, zijn de miljoenen. euro’s die ‘gesluisd’ worden, naar een volk dat alleen maar incasseert, , en er totaal niets voor tegenover stelt, behalve dan de jaarlijkse enorme aanwas van de. moslem-bevolking, …………..( net zo, trouwens als in Europese landen!!!)*~*~*~*~*~*~*

   Liked by 1 persoon

 33. Antoon Sandifort zegt:

  Waarom betaal ik 153 euro voor zorg verzekering, betaal ik gelijk voor 10 asiel zoekers
  Schandalig.

  Like

 34. Willem van oranje zegt:

  Bron van 2015. Leer feiten checken mensen

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Oh, krijgen ze dan nóg meer?! 😦

   Liked by 1 persoon

   • Willem van oranje zegt:

    Dat zeg ik niet. Ik zeg alleen dat dit bericht achterhaald is. Makkelijk inhaken op het nieuws door oude berichten te herkauwen. Jammer

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Is niet met opzet gebeurd. Gewoon niet op de datum gelet. Kan gebeuren. Het is dus absoluut niet “makkelijk inhaken op nieuws door oude berichten te herkauwen”.
    Is echter onafhankelijk van het feit dat er een einde moet komen aan de parasiterende asielwaanzin!

    Webmaster

    Liked by 1 persoon

   • Piet Snoit zegt:

    Alsof actuele cijfers over wat ze allemaal wel of niet vergoed krijgen direct en overal verkrijgbaar zijn.
    Misschien is wel er helemaal geen nieuwere lijst, als ze iets verborgen willen houden, dan zijn het wel dit soort cijfers.

    Willem, plaats eens een link van de laatste bron dan, als je die kan vinden.
    Overtuig ons eens met feiten dan.

    Like

   • Wachteres zegt:

    Willem wilde alleen maar aangeven dat het voor die ‘zieluge’ vluchtelingen als maar beter is geworden.

    Als ze in feite allang terug moeten, dan kunnen e hier rustig blijven en de beest uithangen. Alles wordt betaald.

    De autochtone slachtoffers in velerlei opozicht zijn slechts ‘collateral dámage’.

    Daar praten we niet over. Lekker doorzeuren als een bericht per ongeluk niet actueel is.

    Zijn de feiten verbeterd dan? En voor wie?

    Liked by 1 persoon

  • Harry zegt:

   Met zo’n besmette bedenkelijke achternaam zou ik m’n waffel gewoon houden Willem !
   Wat een familie van parasieten !
   Iederéén moest inleveren in de crisis , behalve mama Beatrix .
   Die moest zelfs nog opslag !
   Ik was op slag ánti-oranje !
   Zeg dat maar tegen je moeder .

   En dat haar knollen door de landmacht worden onderhouden en de Groene Draeck door de marine , is minstens zo erg als wat die Otten geflikt heeft .
   Alleen dan een paar duizend keer erger .
   En het secreet betaalt nóóit iets terug , met dat schijnheilige bakkes .
   En ze is goed voor enkele miljarden , niet ?
   Extreme moslims die een lintje krijgen , een hoofddoek om haar verrimpelde kop , het kan niet gek genoeg !
   Ik heb de pest aan hoeren , die doen ook alles voor geld !
   Ik moet echt mijn best doen om geen parallellen te trekken .
   Ik kan die tronie van die sloerie niet meer zién !

   Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Die Willem.
    Je naamgenoot placht elke dag ’s middags al helemaal lazarus te zijn.
    “Ach Heer gedenk mijn arm volk…” was dus gewoon toen al een ultralinkse historische propagandastunt.
    De man was al dood voor dat hij de trap raakte.
    Als ik jou was zou ik mijn goede naam niet verstoppen onder Duits tuig dat uit ’n Argentijnse spleet kroop

    Like

 35. Renaldy zegt:

  Terug sturen naar land van herkomst en Stem PVV

  Like

  • Willem van oranje zegt:

   Gaat het goed?
   Was nog al een heftig weekend geweest lijkt me. Een feestje vieren van de door u genoemde parasieten . Rustig aan doen deze week!

   Like

   • Wachteres zegt:

    Uitgeprocedeerde asielzoekers teisteren Ter Apel

    Dit is maar één van de vele filmpjes. ook een waar buschauffeurs geteisterd worden.

    Ach, zolang het ons zelf niet betreft, toch?

    De linkse liefde gaat altijd maar naar één kant.

    Liked by 2 people

   • Tistochwat zegt:

    Willem van oranje 28 april 2019 om 21:56

    Gaat het goed?
    Was nog al een heftig weekend geweest lijkt me. Een feestje vieren van de door u genoemde parasieten . Rustig aan doen deze week!

    Op wie slaat dit, als ik beleefd mag informeren?

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Die Willem weer.
    Heb je al ’n lintje of niet?
    Ga zo door en je komt vanzelf in de krant.

    Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Tistochwat.
    Lijkt me duidelijk.
    De man/vrouw is ’n linkse parasiet.

    Liked by 1 persoon

 36. W. Westerbeek zegt:

  Het is niet geloven , vele van ons volk hebben deze voorzienigen niet en hebben grote schulde. Dit moet echt veranderingen DIT KAN NIET. Wij Nederlanders betalen de prijs van deze vele profiteurs. Nederlandse inwoners doe hier is aan. We pikken het niet meer.

  Like

 37. fleckie zegt:

  Men mag best ‘bepaalde’ berichten meer dan af en toe herhalen, …….om in de ‘herinnering’ te houden, vooral omdat die berichten nogal van ‘behoorlijke ‘…betekenis zijn. , en meestal door de tegenpartij geuit, en van plan uit te voeren,…….: tot ‘verdoemenis’. leidt!.*~*~*~*~*~*~*~

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Juist ja Willem.
   Zal Ik je even een paar dingetjes duidelijk maken.
   Ten eerste, de informatie die we van overheidswege in deze krijgen is in geen enkel geval ooit volledig en hierbij een uitleg waarom.
   Het is namelijk een gegeven dat zou de burger de hele informatie krijgen de vlam waarschijnlijk in de Nederlandse pan zou slaan.
   Er staat bijvoorbeeld dat de statushouder niet meer krijgt dan het minimum loon, maar voor degene die weet waarover we het hebben zit het toch even anders.
   Zo KRIJGT de statushouder een bedrag van € 6.000,= voor zijn huis te meubileren en dat klopt inderdaad maar er word niet bijgezegd dat ze dan ook nog eens een bedrag krijgen om het huis op te knappen waarmee bedoeld word het schilderen eventueel behangen of stucadoren en het leggen van vloerbekleding, waarbij je dan dus inderdaad op die € 10.000,= komt waar de PVV het over heeft.
   Nou kunnen we stellen dat de Nederlander daar ook over kan beschikken en dat klopt dat inderdaad maar het geld wat de Nederlander mag besteden is dan geen gift maar een lening, wat totaal iets anders is dan een gift nietwaar.
   Dan nog een klein ander puntje, niet echt groot maar wel een puntje waar bestdoeners als jij graag over heen stappen.
   Deze parasieten hebben nog nooit iets betekend voor Nederland en zullen ook nooit iets betekenen voor Nederland want die zijn zoals Ik in een eerdere reactie al benoemde hier niet naartoe gekomen om te werken maar om te profiteren met goedkeuring van de Haagse maffia, maar wel ten koste van zoals gewoonlijk Jan Lul de arbeider.
   Daar komt dan nog even bovenop dat er massa’s stichtingen aan de subsidietiet hangen om deze ach zo zielige profiteurs toch denken te moeten helpen.
   Tel daarbij dan ook even de Advokaat kosten de kosten van het COA en de rest van de “hulpverleners” die allemaal hun zakken vullen over de Rug van Jan Lul en laat dan diezelfde overheid nog maar eens een rekensommetje maken.
   Beste Willem Ik werk zelf als vrijwilliger (dus onbetaald) in een opvanghuis voor daklozen waar de hoofdmoot van de bewoners bestaat uit profiteurs die de plaatsen innemen van Nederlandse daklozen die dus op straat mogen slapen.
   Mij maken ze in deze niks meer wijs Willem want Ik zie die ellende bijna dagelijks aan.
   Dus Ik zou zeggen, leer eens kritisch te kijken wat je zoal door de overheden en kladblaadjes als Nu.nl voorgeschoteld krijgt en kom dan nog maar eens met je verhaaltjes want Ik reageer niet altijd op artikelen die hier geplaatst worden maar Ik lees ze wel.
   De reden dat Ik niet altijd reageer zijn mensen zoals jij beste man, waar telkens opnieuw tegen uitgelegd moet worden dat je te stom bent om voor de duivel te dansen.
   Ik heb in mijn leven namelijk nog wel iets meer te doen als me misselijk te gaan zitten maken over de kwatspraat die jou soort uit slaat.

   Liked by 4 people

 38. Rinus zegt:

  Omgekeerde wereld onze ouders hebben dit land opgebouwd pensioenen worden gekort aan hun lot overgelaten. En niet vergeten ze gaan nooit meer weg uit het land van melk en honing.

  Liked by 2 people

 39. Maja zegt:

  Onder het kopje Werken staat beschreven dat er gewerkt mag worden max 24 weken per jaar.
  En dat een deel ingeleverd moet worden bij COA.
  Weten jullie ook hoeveel precies?
  Vast wel alleen is deze info achtergehouden.
  Er zijn namelijk genoeg hoog geschoolde personen die graag zouden willen werken tijdens procedure afwachting maar die echter gedemotiveerd worden door wat ze moeten afdragen aan COA.
  70% moeten ze inleveren aan COA.
  niet 30 of 40% niet schandalige 70% van hun loon.
  Hoe komen ze bij deze berekening.
  Als huisvesting en zorgverzekeraar al word betaald door overheid waarom dan nog zoveel afdragen.

  Like

 40. Edward Jacobs zegt:

  Als Indische Nederlander vanwege de situatie als verstekeling naar Nederland gegaan. Een week in de cel in R’dam en 4 1/2 maanden in de Kruisberg ( rondom prikkeldraad) . Voor fabrieken werkzaamheden verricht van 9:00 tot 17:00 uur voor 75 cent per dag.
  Ik kan mij ergeren aan ontevreden asielzoekers. En asielzoekers dien Ter Apel drie tot vier keer in de week buschauffeurs te werken onmogelijkmaken terug sturen.

  Liked by 1 persoon

 41. Henk der Niederlánder zegt:

  Willem eigenlijk jammer dat de heer Bron tabé tegen je gezegd heeft zeker na je laatste reactie want Ik had graag nog enige tijd aan je onzin besteedt

  Like

  • Henk der Niederlánder zegt:

   Te vroeg op plaatsen gedrukt.
   Zoals Ik aangaf doe Ik vrijwilligerswerk bij een daklozencentrum.
   Dat bestaat hoofdzakelijk uit het inrichten van mensen die zogezegd doorstromen naar een huurwoning.
   Wat Ik daar zie is dat de zogenaamde asielzoekers de goedkoopste woningen krijgen en Nederlanders in niet echt veel duurdere woningen terecht komen, maar ze zijn wel pertinent duurder.
   Dan word mij gevraagd om deze mensen een beetje op gang te helpen met het gevolg dat Ik dus dikwijls sta te schilderen laminaatvloertje leggen en meer van die onzin omdat Ik toch het gereedschap heb.
   Maar wat viel mij na enkele weken in dit werk al op???
   Zo gouw Ik ging werken voor een zielige asielzoeker dachten die gekken dat Ik hun slaafje was (met het gevolg dat ze met een onafgewerkt huis kwamen te zitten en zelf hun rotzooi maar op moesten lossen).Een ouwe lul als Ik de tegelvloer 3 hoog omhoog wilden alten sjouwen terwijl er een paar snotneuzen van 18 of 20 jaar uit hun neus zitten te vreten.
   Ik ben dus wel goed maar bij lange niet gek.
   Dus werd Ik op het matje geroepen door de gesubsidieerde medewerkers daar.
   Ik heb ze dus snel uitgelegd dat Ik dus een onbezoldigd medewerker was en als ze het er niet mee eens waren hun niks zou beletten om die vloeren of schilderwerk zelf af te werken en dat Ik daar dan ook geen moment rancuneus over zou zijn. Het gevolg kun je dus zelf invullen.Ik ga dus nu alleen nog werken bij mensen die een Nederlandse achtergrond hebben, waarbij op het einde van de rit mensen mij een paar briefjes in mijn handen willen drukken wat Ik pertinent weiger omdat Ik ongeveer wel weet wat hun situatie is en dat ze de lening terug moeten betalen.
   Ik heb zelf een redelijk goed inkomen dus heb Ik dat geld van die mensen eigenlijk niet nodig.
   Zoals je uit mijn epistel zult begrijpen heb Ik niks op met profiteurs maar met alle plezier mensen help die het nodig hebben.
   Snap je dat allemaal niet zou Ik als Ik jou was eens de reacties van der Niederländer gaan lezen en zul je me snel begrijpen.

   Liked by 2 people

  • E.J. Bron zegt:

   Ik niet Henk! 😦

   Liked by 2 people

   • Henk der Niederlánder zegt:

    Omdat Ik weet Bert dat jij veel meer van die zuigers onder ogen krijgt als wij snap Ik je maar al te goed.

    Liked by 1 persoon

  • Tistochwat zegt:

   Henk der Niederlánder 29 april 2019 om 22:18

   Willem eigenlijk jammer dat de heer Bron tabé tegen je gezegd heeft zeker na je laatste reactie want Ik had graag nog enige tijd aan je onzin besteedt

   Zonde om uw tijd aan een linkse trol te verspillen, heer Henk.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s