Italië: Salvini´s partij LEGA op overwinningskoers

Screenshot_260

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

De LEGA van de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, zou bij de verkiezingen voor het Europees Parlement wel eens een recordoverwinning kunnen behalen. Steeds meer mensen in Italië vertrouwen de politiek van de rechtse partij.

Contra magazine

Bij de verkiezingen voor het Europees Parlement kan de LEGA van minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini volgens in het dagblad “Corriere della Sera” gepubliceerde peiling op 36,9% van de stemmen rekenen. De peiling werd uitgevoerd door het instituut IPSOS. Volgens de opinieonderzoekers van Youtrend zijn het 32,8%.

Dat zal van haar de grootste Italiaanse partij in het Europees Parlement maken. Zodoende zal ze de Vijfsterrenbeweging (M5S) inhalen. Die haalde bij de laatste EU-verkiezingen nog 32%. De actuele coalitiepartner in Rome staat op dit moment volgens de krant nog maar op 22,3%. Desondanks hebben beide regeringspartijen nog steeds de meerderheid van de kiezers achter zich.

Ter vergelijking: Bij de verkiezingen voor het Europees Parlement in 2014 kreeg de LEGA (destijds nog Lega-Nord) nog 6,2% van de stemmen. Dat is een enorme stijging in de kiezersgunst. De Vijfsterrenbeweging, die destijds 21,2% van de stemmen kreeg, zal waarschijnlijk ongeveer hetzelfde percentage behouden. De grote verliezer zal waarschijnlijk de sociaaldemocratische Partito Democratico (PD), worden, net zoals Forza Italia van Berlusconi.

Een van de redenen voor de populariteit van Salvini en de LEGA is de strikte antimigratiepolitiek, waar de minister van Binnenlandse Zaken demonstratief vaart achter zet. Bovendien is hij een harde noot voor de Brusselse eurocraten, die hij steeds opnieuw het hoofd biedt. Nog een reden voor veel Italianen om achter Salvini en de LEGA te gaan staan.

Voor het Europees Parlement brengt het zich aftekende succes van de LEGA dramatische gevolgen met zich mee. Het politieke gewicht verschuift zodoende van de conservatieven en sociaaldemocraten naar de EU-sceptici en EU-critici en naar de rechtse partijen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU-critici, Europa, Europees Parlement, EUSSR, gezond realisme, Italië, Nationalisme, Patriottisme, soevereiniteit, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

7 reacties op Italië: Salvini´s partij LEGA op overwinningskoers

 1. Steven zegt:

  Dat vindt Timmerfrans wel leuk dat die LEGA weer op winst staat… 🙂

  Like

 2. maarten1954 zegt:

  Toffe gast, echt ne hele toffe.

  Like

 3. paulzwueste zegt:

  Heel goed.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Eindelijk !!

  Like

 5. Hendrik M. zegt:

  Juist als je die €U niet moet is uw stem extra belangrijk.
  Ga dus zeker stemmen op een anti €U partij!

  Like

 6. Jan zegt:

  Salvini: “Europa wordt een islamitisch kalifaat als wij de macht niet zelf weer in handen nemen”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s