Lesje Amsterdamse taal voor de nieuwe SM-meesteres van Mokum, en kooidansers Simons, die mijn stad gappen

(Klik op de afbeelding voor groter beeld)

(Door: Nicole)

Zitten we dan met een burgemeester die helemaal geen sjoege heeft van Mokum. Een mokkel uit Haarlem die nu mijn Mokum bestuurt. Die met een hete aardappel in haar strot praat en geen woord Amsterdams kent. Een mokkel die nog nooit iets bestuurd heeft, buiten haar kinderen op een bakfiets richting een ‘witte school’. Na jaren haarlemmerdijkie’s te verkopen als een mesjogge aas Amsterdam naar de gallemieze helpt.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Amsterdam, gezond realisme. Bookmark de permalink .

6 reacties op Lesje Amsterdamse taal voor de nieuwe SM-meesteres van Mokum, en kooidansers Simons, die mijn stad gappen

 1. Lucky zegt:

  Ondertussen, Europa is niet blank….

  Like

 2. Tineke zegt:

  Wat geweldig geschreven.
  Als dit soort columnisten nu eens een plek zouden krijgen,in de kranten die onder staatstoezicht staan,zouden we heel Nederland na drie columns wakker hebben.

  Geliked door 1 persoon

 3. RAAK!! Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en nog tig andere steden worden met de afgejatte centen van de naïeve Kaaskoppen in de benen gehouden! Zonder deze miljarden gaan deze steden in de hens.

  Geliked door 1 persoon

 4. Marlies zegt:

  Zo is het. Die valse trut als burgemeester van wereldberoemd Amsterdam – easy-going als het was vóór de invasie van boomklevers en baardapen. Ik mis het…

  Like

 5. Tistochwat zegt:

  Waar homo’s gewoon hand-in-hand over straat liepen zonder dat je een baksteen moest terug koppen, waar Fabiola ‘het levende kunstwerk’ een icoon was. Waar Hazes de baas is. Waar je nog gewoon in een kort rokje op straat kon lopen zonder nagesist te worden. Waar je nog lekker slap kon ouwehoeren en gebbetjes maken zonder dat er weer iemand gekwetst was. Waar een motie in de gemeenteraad om het Slotervaart te redden en meer politie op straat, vast niet verworpen werd, waar genderneutraal plassen en luiers opsparen zeker wèl verworpen zou worden. Waar je beter je auto kan laten staan na een dagje parkeren en je goedkoper uit bent om een nieuwe te kopen. Waar ze een drankorgel als Erik van Muiswinkel benoemen tot Sinterklaas van de stad, een kindervriend die mensen op Twitter de kanker wenst.

  Ik vind deze passage verwarrend. Vanaf onderstaande tekst gaat de schrijfster namelijk weer over op de o.t.t. Dit hoort weer bij de huidige situatie in Amsterdam:

  Waar je beter je auto kan laten staan na een dagje parkeren en je goedkoper uit bent om een nieuwe te kopen. Waar ze een drankorgel als Erik van Muiswinkel benoemen tot Sinterklaas van de stad, een kindervriend die mensen op Twitter de kanker wenst.

  En had er niet moeten staan: waar Hazes de baas WAS?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s