Na aanslagen: De dubbele moraal van de paus wordt steeds ondraaglijker

Screenshot_256.png

(Door: Klaus Lelek – Vertaling: E.J. Bron)

Rome – “Men mag van de religie niet het mikpunt van spot maken!”, had de paus cynisch na de aanslagen op het satirische tijdschrift “Charlie Hebdo” in 2015 gezegd en zodoende het volste begrip voor de massamoorden van de “islamisten” getoond. Moslims mogen woedend, ja, zelfs wraakzuchtig zijn als hun profeet beledigd wordt. Nu kent de schijnheilige geestelijk leider de christenen na de aanslagen op kerken in Sri Lanka met meer dan 300 doden niet eens een gezonde portie woede toe. “Paus Franciscus heeft zich tegen de wet van de vergelding gekeerd. Niet alles zou met gerechtigheid zijn op te lossen”, staat er in een melding van de kerkelijke nieuwssite “Domradio”. Die woorden vielen tijdens zijn audiëntie woensdag 24 april op het Sint Pietersplein.

journalistenwatch

Weliswaar ging de paus niet in op concrete gebeurtenissen, maar toch zal zijn boodschap op niet mis te verstane wijze duidelijk zijn. Christenen moeten zich als schapen hun keel laten doorsnijden. “Waar het kwaad ingedamd moet worden, moet iemand overdreven van houden”, aldus de paus letterlijk. Anders zou wraak “de wereld dreigen te overspoelen en te verstikken”.

Zijn toespraak, die hij voor meerdere tienduizenden pelgrims en bezoekers hield, stond in het kader van een interpretatie van het “Onze Vader”: “Vergeef ons onze schuld, net zoals wij onze schuldigen vergeven”.

Zodoende heeft de paus opnieuw bewezen hoe hij wat betreft geweld meet met twee maten. De hoofdzakelijk van één kant uitgaande wereldwijde overvallen op christenen worden verdoezeld, verzwegen, de agressors niet genoemd. Diegenen die duidelijke woorden vinden, daden eisen en politiek ongemakkelijke maatregelen noemen, worden verdoemd. Geen enkele paus in de lange geschiedenis van de kerk heeft zo´n zelfkastijding geëist.

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Klaus Lelek

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "religieuze dialoog", "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse christenen, Marxisme, moralisme, nieuw fascisme, Paus Franciscus, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

29 reacties op Na aanslagen: De dubbele moraal van de paus wordt steeds ondraaglijker

 1. Piet Snot zegt:

  Is dit nou echt zo vreemd, dat de man zo denkt, we lezen het hier anders toch zeer regelmatig.
  Mensen die in god geloven, die hoeven niet zelf in te grijpen of maatregelen te nemen.
  Daar hebben ze hun fantasie vriend toch voor die wel in zal grijpen als de tijd zover is.
  Dus met je armen over mekaar blijven afwachten is dan ruim voldoende.
  Dus op zich wijkt de man niet zover af van de hier algemene geldende mening onder sommige reageerders hier.

  Geliked door 2 people

  • Piet Snot zegt:

   En dan zijn er hier ook nog reageerders die van mening zijn dat iemand die er zo’n gedachtegang op na houd, vooral in ze waarde moet worden gelaten.
   Opsluiten moet je zulke gekken.

   Geliked door 1 persoon

  • droevige mof zegt:

   Op kleine uitzonderingen na, zoals de Quakers na, zijn religies niet vreedzaam. Zodra ze aan de macht zijn gekomen, onderdrukken ze degenen die anders geloven en denken. Ideologieën zoals het communisme zijn niet beter. We zijn momenteel het slachtoffer van de klimaatreligie, die intolerant, machtshongerig en geldverslindend is.
   Religies en ideologieën die hun macht hebben verloren, hebben ook hun tanden verloren en kunnen niet meer bijten. Dan beperken ze zich tot domme praatjes.

   Like

  • boorzalf zegt:

   Piet, je zou eens een Regressietherapie moeten ondergaan, misschien was je in je vorig leven wel een fanatieke moslim.

   Geliked door 1 persoon

 2. Thomasson zegt:

  Deze vent moeten een trap onder zijn kont krijgen en wegwijzen! Daar heeft niemand wat aan; ook niet de katholieken.

  Geliked door 2 people

 3. Ruud zegt:

  Volgens de gangbare definities dus een linkse paus……………..

  Geliked door 1 persoon

 4. Steven zegt:

  Die kerel is de duivel zelf… misselijk mannetje..

  Geliked door 1 persoon

 5. scherpschutter1943 zegt:

  Wie god verlaat heeft niets te vrezen. Citaat van Maarten t’Hart, Dus laat maar lullen die paus. Haal de buks maar uit het vet. Daar bereik je meer mee dan op hosti’s kauwen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Henk.V zegt:

  Het is bekend dat in het college van kardinalen heel wat weerstand tegen deze links georiënteerde paus Franciscus bestaat (https://nl.wikipedia.org/wiki/Paus_Franciscus). Deze man werd volgens de roomse traditie zogenaamd op goddelijk advies aangewezen, maar in werkelijkheid had zich al voor de verkiezingen van de opvolger van de teruggetreden paus Benedictus XVI (https://nl.wikipedia.org/wiki/Paus_Benedictus_XVI) een actie groep van zeer vrijzinnige, linkse kardinalen gevormd die hun mening er door drukten.
  Franciscus blijkt een volstrekte vernietiger van de rooms katholieke geloofsopvattingen te zijn die alle opvattingen herleidt tot puur politiek gebabbel, waardoor zijn flirten met de islam wel verklaard wordt. Dat hij jezuïet is veelzeggend.Deze orde trainde de leden ervan in het toepassen van strategieën+ die de invloed van de roomse kerk op allerlei manieren probeerde uit te breiden, desnoods door het aangaan van bondgenootschappen van denkrichtingen die van nature niet op goede voet met de r.K kerk leven.
  Het is dan ook duidelijke dat deze roomse strateeg veel voordeel verwacht van een ogenschijnlijk samengaan met de islam. Hij wil de positie van zijn kerk kennelijk veilig stellen door tot een vorm van samengaan met de islam te scheppen.
  Dit schipperen met de eigen geloofsprincipes doet zeer karakterloos en onoprecht aan.Deze ”opper herder” van zijn kerk levert leden van zijn geestelijke kudde over aan de destructie die wordt gepleegd door aanhangers van de richting met wie hij koketteert.

  Het zou mij niet verbazen dat veel rooms-katholieken hun kerk zouden vaarwel zeggen, Wees ook niet verbaasd wanneer er een in kracht toenemend verzet in de leiding van de roomse kerk deze man zal dwingen af te treden. Men is al op zoek naar schandalen uit het verleden van deze
  paus. Van alle nuttige idioten die de islam dienst bewijzen is deze man in witte soepjurk mogelijk wel de grootste.

  Geliked door 7 people

   • Henk.V zegt:

    Dank je, Bert ! Dat is een tegenreactie die er al zat aan te komen. De volgende fase zou wel eens een scheuring in de roomse kerk kunnen worden, officieel een schisma geheten.
    Die deed zich in de middeleeuwen ook al eens voor, toen die kerk twee pausen kende 🙂

    Rechtzinnige kardinalen graven nu al in het verleden van Franciscus.Men vermoedt dat hij op het gebied van kindermisbruik niet brandschoon is geweest.

    Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Ook in Italië staat hij onder verhevigde kritiek over zijn half/zachte gevolgde lijn t.o.v de moslims/islam.
    De kritiek van de gelovigen tegenover de clergy die van bovenaf ( van hem ? ) instructies krijgen zo min mogelijk, liever niet de islam-achtergrond van de aanslagen te benoemen.
    Als hij zo doorgaat zou het mij niet verbazen als er afsplitsingen komen.

    http://www.ilgiornale.it/news/cronache/sotto-processo-linea-morbida-bergoglio-1683751.html

    Like

  • fleckie zegt:

   Door zijn. Jezuïet-zijn,( studies ! over. zeer veel Informatie ). weet hij zeer goed, ( ook dank zij zijn (. informatieve). ‘achterban’ ). te ‘manoeuvreren’!. *~*~*~*~*~*~*~

   Like

  • Cathja zegt:

   @Henk.V

   Ik ben het met uw reactie eens. Deze paus heeft inmiddels al heel wat gelovigen in verbijstering achtergelaten na alles wat hij doet en zegt, want de leer die hij verkondigt sluit niet aan bij wat men is gewend binnen de R.K. kerk.
   Al vanaf het begin van zijn aantreden kwam deze paus ‘vreemd’ op mij over. Hij had een soort jolige manier van spreken, wat we nooit zagen bij de andere pausen.
   Nu hij zich keer op keer openlijk inlaat met de islam is voor mij duidelijk dat hij een wolf in schaapskleren is, die de hele R.K. kerk naar de afgrond leidt.
   Deze man moet worden afgezet. Als je niet opkomt voor je mede-christenen (ik heb er trouwens veel moeite mee om hem als christen te zien!), dan kan er in het Vaticaan geen plaats voor hem zijn.
   Er zijn manieren om deze man af te zetten, maar dat zal op veel weerstand stuiten vanwege de vele linkse kardinalen.

   In elk geval heeft deze man de R.K. kerk zeer veel schade toegebracht!

   Geliked door 2 people

   • bigljohn zegt:

    Maak je niet druk Cathja. Deze ouwe bok, volger van Lucifer en Beelzebub word heus geen 110. Al heb ik bij Soros wel ooit mijn twijfels. Magere Hein komt spoedig voor hem en daarna zijn wij van hem verlost. De volgende paus word natuurlijk ook weer zo’n oud fossiel van 85 jaar of meer. Die is dan ook zo weer opgehoepeld.

    Like

 7. Zo’n Soepjurk kan alleen maar bestaan bij de gratie van 100.000en die nog te stom zijn om op z’n mohammedaans te poepen! Mark Rutte idem dito!

  Geliked door 1 persoon

 8. koddebeier zegt:

  Huichelachtige kapoen !!

  Geliked door 1 persoon

 9. orelius zegt:

  Deze moslim voetjes kussende nar is dwalende. Hoop dat hij snel bij zijn baas geroepen wordt.

  Like

 10. delamontagne zegt:

  Zij konden het niet opbrengen om het woord “Christenen” te gebruiken.

  Het werden PAAS-AANBIDDERS………

  “Whatever we once were, we are no longer a Christian nation”
  “We do not consider ourselves a Christian nation.”
  B. Hussein Obama
  “Let’s be clear: Islam is not our adversary. Muslims are peaceful and tolerant people and have nothing whatsoever to do with terrorism.”

  Hillary Clinton
  These quotes are what the liberals in America today consider their bible.

  Geliked door 1 persoon

 11. Yvonne zegt:

  hoogste tijd dat deze paus zijn schepper gaat ontmoeten
  ik ben helaas gedoopt, maar als baby heb je niets in te brengen

  Like

 12. Lilith zegt:

  Lees het boek ‘Sodoma’ van Frederic Martel over het Vaticaan en je bent voorgoed genezen van ‘geloof’. Geloof in jezelf!

  Like

 13. Lucky zegt:

  Pope Francis is sending a half million dollars to help migrants in Mexico who are trying to reach the United States, according to a report Saturday from Vatican News.

  https://www.breitbart.com/immigration/2019/04/28/pope-francis-sends-money-to-support-migrant-caravans-trying-to-enter-u-s/

  Like

 14. duinsnip zegt:

  Je kan toch niet verwachten dat de leider van een kerk die in de middeleeuwen nog erger tekeer ging dan IS, dat hij deze club sterk kan veroordelen? Ze zouden hem onmiddellijk en terecht verwijten dat de pot de ketel verwijt dat moord op andersdenken normaal is. Het is wellicht niet ondenkbaar dat deze RK club alsnog de rekening daarvan krijgt door een vergelijkbare religie.

  Like

  • fleckie zegt:

   In deze ‘contreien’ ging DE KERK behoorlijk tekeer, …….wat te denken over hoe MEN tekeer ging bij de indianen. In het ANDES- gebergte, ( Latyns-Amerika) en gewoon hun cultuur vernietigde, missioneerde, en. leegroofde, zoveel als mogelijk was, met hulp van o.a. De ‘BRAVE’ ROOMS- KATHOLIEKE. Spanjaarden. …….(PIZARRO,.. die met maar 300 man ‘veroveringstochten/ goud-plunderingstochen ondernam).
   Zelfs de van de Kerk afgescheiden Luther schreef een pamflet.:” Wieder das PAPSTTUM zu, ROM vom Teufel GESTIFFT”., in Wittenberg. (Op ejbron 29.10.2014, onder ‘JIHADISTEN zijn….,) Dan waren er ook nog lieden. met dezelfde ‘gedachte’ …: Calvijn, en Zwingli, die men ook probeerde tot zwijgen te brengen. etc.*~*~*~*~*~*~*~

   Like

 15. ronjaspers zegt:

  De romeins katholieke kerk heeft weinig of niets met het christendom te maken.Ze hebben oorlogen gevoerd en geplunderd en daarvoor het christendom misbruikt,het vaticaan is schathemelrijk,en het is vergeven van homo,s,pedofielen en satanisten.

  Like

 16. fleckie zegt:

  Deze paus volgt een ‘bepaalde koers’. Hem bevolen door. zijn. ‘Overste’ …………..( door ‘ontkerkeleking’ wordt er ‘macht ‘. etc. verloren! ……..Men mag dan denken: (en dat gaat , of is al zo langzamerhand aan het. gebeuren)……. Willst de nicht mein . Bruder sein, so schlag ich dir den Schadel ein”), …….de opzettelijke ‘import’ , ( met. het doel, van New World Order, ) zegt toch genoeg!!!. Een goed verstaander heeft toch soms. maar EEN woord nodig?! Toch? *~*~*~*~*~*~*~

  Like

 17. Wolf zegt:

  Die roomse Soros gek is de Antichrist zoals Satan heet!

  Like

 18. Jan zegt:

  Paus is GL’er, wil wereldregering en staten dienen te verdwijnen

  At a meeting of the Pontifical Academy held recently, Pope Francis (shown in white) advocated a policy of decreased national sovereignty and increased global unity. A shift toward globalism is necessary, he said, in order to fight climate change and other worldwide “threats.”

  https://www.thenewamerican.com/culture/item/32245-pope-francis-calls-for-end-of-sovereignty-and-establishment-of-global-government

  Wordt tijd dat hij eens door kardinalen neergestoken wordt in het Vatikaan

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s