Bedreigingen en intimidaties aan adres Herinneringscentrum Kamp Westerbork: wandeltocht Nacht van Vluchteling afgelast

Screenshot_281

(Door: Bas van Sluis en Jeroen Kelderman)

De wandeltocht van de Nacht van de Vluchteling die vanaf Herinneringscentrum Kamp Westerbork naar Groningen zou worden gehouden, is afgelast. Reden: aanhoudende bedreigingen en intimidaties.

Volgens de organisatie is de impact op de ‘deelnemers en vrijwilligers te groot’.

Het besluit tot afgelasting is genomen na overleg tussen de organiserende partijen Stichting Vluchteling en Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Ook de politie en burgemeester Mieke Damsma van de gemeente Midden-Drenthe zijn betrokken. Volgens de organisatie zijn aanhoudende bedreigingen, grove beledigingen en intimidaties aan met name het adres van Herinneringscentrum Kamp Westerbork de reden.

Lees verder>>>
(h/t “rottenpikwick”)
Dagblad van het Noorden

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Bedreigingen en intimidaties aan adres Herinneringscentrum Kamp Westerbork: wandeltocht Nacht van Vluchteling afgelast

 1. Dit is op jowitteroosblog herblogden reageerde:
  Kritiek Joodse gemeenschap

  Eerder werd er vanuit de Joodse gemeenschap met verbijstering gereageerd op de locatie die is uitgekozen als startpunt voor de Nacht van de Vluchteling: Westerbork. De sponsortocht zou eigenlijk finishen in Groningen. ,,De nagedachtenis aan de Holocaust dient niet te worden ingezet voor andere zaken’’, zei Eddo Verdoner, voorzitter van het Centraal Joods Overleg toentertijd.

  Geliked door 3 people

 2. Pietersen zegt:

  Dirk Mulder verkwanselt kamp Westerbork. Dat te zeggen ‘raakt hem diep’, zegt hij zelf. Ik hoop hiermee mijn steentje te kunnen bijdragen om hem weg te krijgen. Wat een klootviool is die vent en ik hoop ook dat Tine Ceelen met haar verdienmodel ‘vluchtelingenwerk’ een hartaanval krijgt. Wat een monsterlijk vals wijf is dat.

  Geliked door 3 people

  • Hans Parcival zegt:

   @Pietersen. Helemaal mee eens. Mulder is een weerzinwekkende politiek correcte en brutale deuger. Eerder nodigde hij Isabel van Boetzelaer uit voor een lezing naar aanleiding van haar boek Oorlogsouders in kamp Westerbork. Haar vader was een bekende Nederlandse SS-er die tot levenslang werd veroordeeld. Het boek bleek voor een deel bij elkaar verzonnen. De lezing werd afgelast. Van Boetzelaer paste goed in Dirks politiek correcte agenda van het relativeren van de jodenvervolging. Mulder is in juli exit.

   Geliked door 3 people

   • E.J. Bron zegt:

    Dan komt er wel een andere zakkenwasser voor terug . . . 😦

    Geliked door 6 people

   • Pietersen zegt:

    Godzijdank verdwijnt die dus, maar het is wat Bron zegt : een andere zakkenwasser volgt hem op ; men verandert namelijk niet van gedachten om alles wat met de 2de wereldoorlog te maken heeft, af te pakken van de burger om er een ‘meer eigentijds’ herdenken van te maken.

    Like

 3. rottenpikwick zegt:

  Tov Me’ot dat die wandeling is afgelast. Misdadig gewoon om de Holocaust / massamoord op de Joden te misbruiken voor dubieus politiek gewin! Maakt duidelijk met wat voor misdadig volk je te maken hebt! Naar de herdenking op De Dam kijk ik niet meer na. Wil al die hypocriete Smoelwerken (met excuus naar Max, heb ik een zwak voor) niet zien! Ik kijk naar de plechtigheid op de Waalsdorpervlakte, en jank!

  Geliked door 5 people

 4. Jade zegt:

  Maar goed dat het niet doorgaat…
  Stichting “Vluchteling” kan z`n naam ook beter
  veranderen in Stichting “Moslim-Invasie”.

  Geliked door 5 people

 5. Ruud zegt:

  Zou het ook niet te maken kunnen hebben met het feit dat het begrip “vluchteling” in onacceptabel veel gevallen de lading niet meer dekt. Economische immigranten zijn namelijk geen vluchtelingen.

  Geliked door 3 people

  • ronjaspers zegt:

   Ruud.Het is nog veel erger,het zijn soldaten van “allah” ze worden europa binnengehaald om ons te terroriseren en af te slachten.Dit doen ze trouwens al 1400 jaar lang,tussen de 270 en 500 miljoen mensen afgesacht uit naam van de islam.

   Like

 6. Marc zegt:

  Directeur Dirk Mulder van Herinneringscentrum Kamp Westerbork zegt: ,,Dat het anno 2019 niet mogelijk is om een wandeling met een doel dat zo nauw verwant is aan de ontstaansgeschiedenis van kamp Westerbork te organiseren.”

  Een wandeling met als doel steun te betuigen aan economische migranten die even verderop in een AZC het leven onmogelijk maken, is allerminst verwant aan dé geschiedenis van het kamp!

  Geliked door 4 people

 7. IkBenHet zegt:

  Dom, dom, dom…
  “Wie zwicht voor tirannen verliest meer etc. enz.”
  Juist dáárom zou deze tocht dóór moeten gaan.
  Desnoods onder begeleiding van 1500 man ME!!
  Een eerbetoon aan de slachtoffers van een éérdere tiran én een statement naar de, dreigende en intimiderende, nieuwe tirannen. Deze laatsten lachen zich nu het geslachtsdeel uit hun broek.

  Geliked door 1 persoon

 8. leefbarbaar zegt:

  Ik ben niet voor bedreigingen maar vind zeker dat ze moeten ophoepelen met hun ‘Vluchtelingen’. We weten allemaal dat het geen vluchtelingen zijn maar bezetters en handophouders en dan ook nog jodenhaters.
  Zei ik al dat Tineke Ceelen nog nooit een dag gewerkt buiten gefreubel bij goede doelen, waar ze heel veel geld naar binnen harkt ten koste van haar medemens?
  Teiltje.

  Geliked door 3 people

 9. Jules Vismale zegt:

  De oprichters van Nacht van de Vluchteling probeerden zelfs in 2018 misbruik te maken van de vluchtelingen (?) door te beweren dat dit net zo erg was als alle joden die tijdens WO II werden verjaagd en vermoord! Veel van deze vluchtelingen en asielzoekers zijn echter alleen maar ondankbare amok-zaaiers, lapzwansen en herrieschoppers die meestal verre van dankbaar zijn dat ze gastvrij worden opgevangen!
  Dat trouwens tallozen van hen, die vanuit Afrika en Azië komen, in de Middellandse Zee verdrinken door toedoen van mensensmokkelaars is feitelijk de schuld van de linkse politici en andere moslimknuffelaars die de deur van Europa wagenwijd open hebben gezet waardoor zij het bloed van vele duizenden mensen op hun geweten hebben!

  Geliked door 4 people

 10. rottenpikwick zegt:

  In juli vertrekt de heer Mulder bij Kamp Westerbork. Hij heeft dus op de valreep zijn reputatie verkloot. Hij had kunnen weten dat de koppeling van de massale instroom van vluchtelingen, lees Jodenhaters, met Kamp Westerbork, op grote weerstand zou stuiten. Hij had beter eerst overleg kunnen plegen met de partijen die emotioneel betrekken zijn bij het vm. kamp. (tijdens de wandeltocht zou er geld ingezameld worden voor……..”vluchtelingen”!!)
  https://www.dvhn.nl/drenthe/Nazi-holocaust-ontkenner-Ok%C3%A9.-Maar-ze-moeten-niet-zeggen-dat-ik-Kamp-Westerbork-verkwansel-24406207.html

  Geliked door 3 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s