‘Gele Hesjes aan het winnen; Macron heeft nog hooguit twee maanden’

Screenshot_311

(Door: “Xander”)

Na het 23e demonstratieweekend van de Gele Hesjes, waarin er even sprake was van een mogelijke bestorming van het Europese Parlement in Straatsburg, denken onafhankelijke analisten dat de volksbeweging ondanks de voortdurende negatieve berichtgeving in de massamedia aan de winnende hand is. Dat is mede te danken aan de op zijn zachtst gezegd onhandige reacties van president Macron op de brand in de Notre Dame, waardoor nog meer Fransen in alle lagen van de bevolking in woede zijn ontstoken. Journalist-analist David Studdert geeft Macron zelfs nog ‘hooguit twee maanden, als hij geluk heeft’, voordat hij gedwongen zal zijn om af te treden.

De Franse publieke opinie is nog steeds op de hand van de Gele Hesjes, die in heel het land sterker worden, en nu ook langzamerhand Parijs achter zich krijgen. De beelden van de Franse politie die een muur vormt rond de Notre Dame om de ‘eigen’ bevolking op grote afstand te houden, zijn illustratief voor de huidige situatie in het moderne Frankrijk: een elite die zich niets aantrekt van het gewone volk en die onder het voortdurende uiten van loze beloften gewoon zijn eigen gang blijft gaan, en tegelijkertijd steeds harder optreedt tegen ongewenste tegengeluiden.

Lees verder>>>
(h/t “Lucky”)
ksander nieuws

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Gele Hesjes", burgermoed, dictatuur, Elite, Frankrijk, gezond realisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, machtswellust, meningsdictatuur, Nationalisme, Overheid, Patriottisme, Rotzakken, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op ‘Gele Hesjes aan het winnen; Macron heeft nog hooguit twee maanden’

 1. Hendrik M. zegt:

  Tijd om de guillotines te scherpen en te smeren!

  Geliked door 2 people

 2. Tijl Uylenspiegel zegt:

  De vraag is of dit wensdenken is of realiteit.
  Het enige dat zeker is dat is dat hij zichzelf de mogelijkheid tot een herverkiezing ontneemt maar dat is bij lange na niet hetzelfde als de rit niet uitzitten.
  Wonderlijk is het wel hoe de Gele Hesjes door de Nederlandse media genegeerd worden, ik weet dat ze zich niet veel gelegen laten liggen aan geloofwaardigheid maar de Gele Hesjes zijn toch door hun veroordeeld tot kleine nietszeggende artikeltjes ergens op de achterpagina’s.
  Volgens hun is de animo nog steeds tanende en stelt het allemaal niet zoveel voor en daar moet je het dan maar mee doen.

  Like

 3. Jan zegt:

  12 september 2017, Sylvain Ephimenco

  Macron staat hetzelfde lot te wachten als Lodewijk de XVI
  ……
  Het begint vandaag met de eerste confrontatie met ‘de straat’, zeg maar alles wat Frankrijk aan onverzettelijke vakbondsmensen telt en aan boze krachten met revolutionair maagzuur in het lijf. De bekende taferelen dus in de straten van Parijs met eventueel brandend straatmeubilair, auto’s en gevels van banken.

  Hoofdthema van deze broeiende dag: ‘Nee tegen de sociale staatsgreep van Macron’. De president wil de arbeidswet hervormen maar dit laatste woord is meer dan een vloek in de Franse kerk. Hervormers eindigen in het land van Asterix meestal op een politieke vuilnisbelt. Extra probleem is dat Emmanuel de Eerste door een persoonlijkheidsstoornis wordt geplaagd: hij gaat de confrontatie nooit met fluwelen handschoenen aan maar alsof hij een ramkraak moet verrichten. Deze rebelse eeuwige adolescent is niet alleen een egotripper maar ook zo autoritair dat hij de geringste kritiek als een atoomaanval op zijn legitimiteit beschouwt. Vijf dagen voor de actiedag van vandaag heeft hij in een toespraak de demonstranten alvast zwaar beledigd: “Ik zal niet toegeven. Ook niet aan de luilakken, de cynici en de extremisten”.
  ……
  https://www.trouw.nl/opinie/macron-staat-hetzelfde-lot-te-wachten-als-lodewijk-de-xvi~ab8031a0/

  Like

 4. edwin vissers zegt:

  De pis drinkende poep etende elite uit de Hell ,moet totaal vernietigd worden .

  Like

 5. Ruud zegt:

  Inderdaad, de Nederlandse staatsomroepen zwijgen als het graf. Hier is de hand van Rutte weer eens heel goed merkbaar.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Het wordt tijd dat in Frankrijk politie en leger “kleur’ bekennen of willen zij samen met de ‘elite’ ten onder gaan ????

  Like

 7. Jan zegt:

  Gaspard Glanz steekt vinger op en wordt gearresteerd

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s