Italië weer uit recessie

Screenshot_302

(Vertaling: E.J. Bron)

Na een krimpende prestatie in het tweede halfjaar van 2018 is de Italiaanse economie in het eerste kwartaal van 2019 weer gegroeid.

epoch times

Italië is uit de recessie: na een krimpende prestatie in het tweede halfjaar van 2018 is de Italiaanse economie weer gegroeid in het eerste kwartaal van 2019. Het bnp van de op twee na grootste economie van de eurozone groeide in de maanden januari tot maart met 0,2% in vergelijking met het voorgaande kwartaal, aldus een mededeling van het Italiaanse Bureau voor de Statistiek, Istat. Economen hadden een groei van slechts 0,1% voorspeld.

In de beide voorgaande kwartalen was de economie in elk kwartaal met 0,1% gekrompen. Wanneer er in twee achtereenvolgende kwartalen sprake is van een dalende economische prestatie spreken deskundigen van een “technische recessie”.

In het begin van het jaar zou de buitenlandse handel de economie hebben ondersteund, deelde Istat mee. De binnenlandse vraag zou een negatief effect gehad hebben.

De groei in Italië blijft ondanks de lichte opleving echter relatief zwak. Zo is de eurozone in totaal in het begin van het jaar met 0,4% gegroeid. Italië was het enige land dat afgegleden was in een recessie. Volgens inschatting van economen had de zwakkere groei van de wereldeconomie, echter ook de politiek van de regeringscoalitie een negatief effect. Die had bijvoorbeeld een kostbare pensioenhervorming en nieuwe sociale uitkeringen besloten.

Vicepremier Luigi Di Maio ziet zijn team daarentegen op de goede weg. “Dat Italië uit de recessie is, toont aan dat de ingeslagen koers van de regering de juiste is. We zullen als een locomotief doorgaan op weg naar de verandering”, verklaarde de chef van de Vijfsterrenbeweging.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Italië. Bookmark de permalink .

Een reactie op Italië weer uit recessie

  1. Ruud zegt:

    Ze verdienen m.i. het voordeel van de twijfel al was het maar omdat we ze hebben volgestouwd met immigranten zonder adequate oplossing te bieden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s